drozdu7 2 754 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 No Sekiro jest tylko jedno, ale nie byłbym taki surowy dla souslikeów. Ja tam lubię Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 8 minut temu, drozdu7 napisał: No Sekiro jest tylko jedno, ale nie byłbym taki surowy dla souslikeów. Ja tam lubię Mnie kompletnie nie kupują, w dodatku mam wrażenie że co chwile jakaś gra musi mieć elementy soulsów, bo w sumie taki trend nieważne czy pasuje to czy nie. wstretny kierunek sobie branzunia objeła Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2022 Lepsze gry z elementami soulsów od soulsów z elementami gier ubi Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 dla mnie jeden poziom, serio Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Serio wezyr może hobby zmień? Wymień jedna grę idealna i nie pisz ze to wow. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Castlevania Symphony of the Night Resident Evil 4 Donkey Kong 64 Turok 2 Dead Space mam kontynuować? a soulsy oczywiście jebać Cytuj
Bartolinsky 1 771 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: mam kontynuować? Prosimy mordo, nie daj nam czekać. A co co do samej gry to oby wyszedł sztos. Soulslike to najlepszy gatunek ostatnich 10 lat, ale to tylko dla chadgraczy co mają skilla w łapie, silną psychikę i wybitny iloraz inteligencji co by zrozumieć fabułę. Nie każdy jest tak wspaniały jak ja, więc rozumiem krytykę. 1 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Co do samej gry zapowiada się klasyczny slasher bez większości soulsowej patoli, więc cymesik. Też czekam. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Jest tu jakiś moderator? Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 59 minut temu, Paolo de Vesir napisał: a soulsy oczywiście jebać Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Donkey Kong 64 Turok 2 Sztosy 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Turok 2 akurat to jest dobra gierka ale DK64 Ja tam nie widzę żadnego slashera a bardziej Sekiro/Niohowe no ale czas pokaże. Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Nioszek to kawał dobrego slashera, piękny system walki nawet jeśli króciutko grałem. Szanuję, że nie wyszło z tego drewno, widać rękę Team Ninja i vibe NG. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Nie no, jak tak człowiek czyta posty Paolo (nawet nie ostatnio, tylko w ogóle), to dochodzi się do wniosku, że on na grach to się nie zna. Ta gra zła, ten gatunek zły, w to nie grał, w tamto nie grał, trzy konsole ma chłop, powinien łykać nowe tytuły (bogactwoxd Game Passa i Plusa umożliwia to), a tu czytasz od 10 lat, że poluje na 3DS i Vitę, już prawie kupił, już prawie! Kupuje Asasyna III za 70 złotych, nawet w niego nie gra. Albo gość ma kryzys, tzw. Niegranie w gry, albo po prostu, no trzeba to napisać, pierdoli głupoty i tyle. Smutne to w sumie O WoWie z szacunku nie chciałem wspominać. Cytuj
Bzduras 12 461 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 23 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Nioszek to kawał dobrego slashera Chyba jednak nie. Widziałeś kiedyś slashera ze staminą? Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 1 minutę temu, Bzduras napisał: Chyba jednak nie. Widziałeś kiedyś slashera ze staminą? No nie, chodzi mi bardziej o złożoność stylu walki. Cytuj
Bzduras 12 461 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Ale Soulsy też nie są R1R1R1o-o-o, no chyba, że zagrałeś w nie 3 minuty, bo w takim czasie to może się tak wydawać. Formula gameplayowa w soulsikeach jest już trochę wyeksploatowana, ale protoplasta gatunku i jego sequele mają kurna złożony system, no. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 nie mają. mega prostackie gry, co tylko udowadniają laski przechodzące te gry na macie tanecznej, Cytuj
Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Z mojej strony EoT, bo nie chce mi się dalej tłumaczyć coś co tłumaczyłem już wielokrotnie. Nie, R1, R1, R2 to też nie jest combo. Soulsy są drewniane w systemie walki niesamowicie, może z wyłączeniem BB które eksperymentowało z formułą combo przy zmiany oręża i dołączyło broń palną, ale BB jest jednorazowym wystrzałem, a jak powstaje coś z elementami soulike to najcześciej opiera się na rdzeniu serii, a nie wariacji z Yharnam. Nie, nie przeszedłem żadnych soulsów. Nie dlatego, że są trudne tylko w pewnym momencie męczy mnie formuła która polega zawsze na tym samym - wejdź w nową lokację, naucz się jej, zabij bossa. Powtórz przez 3 generacje konsol. Kiedyś był trend FPS-ów to ludzie słusznie pisali, że już wystarczy, że nie wszyskim gatunkom FPP pasuje i czasem cierpią na tym gry inne tytuły i osoby które od początku tego gatunku nie trawiły. To samo jest obecnie z open-worldami albo elementami GAAS-ów czy grami competitive. Nawet jeśli coś lubisz to po prostu widzisz, że w pewnym momencie jest za dużo. Tak jak dzisiaj graczom jeży się włos na głowie, bo słyszą, że gra będzie GAAS (cokolwiek to znaczy) tak ja mam jak słyszę o kolejnych soulsach. Smutam, że jak jest powszechna akceptacja jebania multiplayera, GAAS-ów, WoWa (w którą kurwa NIKT z was nie grał), ale jak powiesz coś na soulsy to jest od razu HOL' UP BOI GIT GUD PRAISE TA SUN. Z mojej strony dyskusję kończę. Serio, nie jestem waszym wrogiem. P.S. i trochę polaczkowo, zawistnie życzę wam aby trafił kiedyś trend którego nie znosicie i nie będzie utrzymywał się dwa lata, a trzy generacje. Zmiana optyki dobrze wam zrobi. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: P.S. i trochę polaczkowo, zawistnie życzę wam aby trafił kiedyś trend którego nie znosicie i nie będzie utrzymywał się dwa lata, a trzy generacje. Zmiana optyki dobrze wam zrobi. A niech się pojawi. Co nie znaczy, że będziemy wchodzić do każdego tematu i pisać, że gra X, Y albo Z jest drewniana i w ogóle po chuj ludzie się jarają tym gównem. 3 Cytuj
Bzduras 12 461 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał: P.S. i trochę polaczkowo, zawistnie życzę wam aby trafił kiedyś trend którego nie znosicie i nie będzie utrzymywał się dwa lata, a trzy generacje. Zmiana optyki dobrze wam zrobi. Już jest, to się nazywa "ubisoft game" i jest grany od 3 generacji. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Nioh jest slasherem xdd Bo tam faktycznie nie powtarzamy sekcji, tej samej drogi i zachowań bossów. Ps. Grałem w Wowa. MMO to nie moja bajka. Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 No niestety nie wszystkim będzie pasował aktualny trend, dla nas fanów soulsów rok 2023 będzie świętem, Wo long, lies of P, lords of fallen, Wukong od chińczyków, i jeszcze nowa nieujawniona gra od Fromsoftware i wiele innych, nie mogę się doczekać . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi