Opublikowano 27 sierpnia 20222 l No Sekiro jest tylko jedno, ale nie byłbym taki surowy dla souslikeów. Ja tam lubię
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 11:32, drozdu7 napisał(a): No Sekiro jest tylko jedno, ale nie byłbym taki surowy dla souslikeów. Ja tam lubię Mnie kompletnie nie kupują, w dodatku mam wrażenie że co chwile jakaś gra musi mieć elementy soulsów, bo w sumie taki trend nieważne czy pasuje to czy nie. wstretny kierunek sobie branzunia objeła
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Autor Lepsze gry z elementami soulsów od soulsów z elementami gier ubi
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Serio wezyr może hobby zmień? Wymień jedna grę idealna i nie pisz ze to wow.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Castlevania Symphony of the Night Resident Evil 4 Donkey Kong 64 Turok 2 Dead Space mam kontynuować? a soulsy oczywiście jebać
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 16:35, Paolo de Vesir napisał(a): mam kontynuować? Prosimy mordo, nie daj nam czekać. A co co do samej gry to oby wyszedł sztos. Soulslike to najlepszy gatunek ostatnich 10 lat, ale to tylko dla chadgraczy co mają skilla w łapie, silną psychikę i wybitny iloraz inteligencji co by zrozumieć fabułę. Nie każdy jest tak wspaniały jak ja, więc rozumiem krytykę.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Co do samej gry zapowiada się klasyczny slasher bez większości soulsowej patoli, więc cymesik. Też czekam.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 16:35, Paolo de Vesir napisał(a): a soulsy oczywiście jebać W dniu 27.08.2022 o 16:35, Paolo de Vesir napisał(a): Donkey Kong 64 Turok 2 Sztosy
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Turok 2 akurat to jest dobra gierka ale DK64 Ja tam nie widzę żadnego slashera a bardziej Sekiro/Niohowe no ale czas pokaże.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Nioszek to kawał dobrego slashera, piękny system walki nawet jeśli króciutko grałem. Szanuję, że nie wyszło z tego drewno, widać rękę Team Ninja i vibe NG.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Nie no, jak tak człowiek czyta posty Paolo (nawet nie ostatnio, tylko w ogóle), to dochodzi się do wniosku, że on na grach to się nie zna. Ta gra zła, ten gatunek zły, w to nie grał, w tamto nie grał, trzy konsole ma chłop, powinien łykać nowe tytuły (bogactwoxd Game Passa i Plusa umożliwia to), a tu czytasz od 10 lat, że poluje na 3DS i Vitę, już prawie kupił, już prawie! Kupuje Asasyna III za 70 złotych, nawet w niego nie gra. Albo gość ma kryzys, tzw. Niegranie w gry, albo po prostu, no trzeba to napisać, pierdoli głupoty i tyle. Smutne to w sumie O WoWie z szacunku nie chciałem wspominać.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 18:29, Paolo de Vesir napisał(a): Nioszek to kawał dobrego slashera Chyba jednak nie. Widziałeś kiedyś slashera ze staminą?
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 18:54, Bzduras napisał(a): Chyba jednak nie. Widziałeś kiedyś slashera ze staminą? No nie, chodzi mi bardziej o złożoność stylu walki.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Ale Soulsy też nie są R1R1R1o-o-o, no chyba, że zagrałeś w nie 3 minuty, bo w takim czasie to może się tak wydawać. Formula gameplayowa w soulsikeach jest już trochę wyeksploatowana, ale protoplasta gatunku i jego sequele mają kurna złożony system, no.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l nie mają. mega prostackie gry, co tylko udowadniają laski przechodzące te gry na macie tanecznej,
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Z mojej strony EoT, bo nie chce mi się dalej tłumaczyć coś co tłumaczyłem już wielokrotnie. Nie, R1, R1, R2 to też nie jest combo. Soulsy są drewniane w systemie walki niesamowicie, może z wyłączeniem BB które eksperymentowało z formułą combo przy zmiany oręża i dołączyło broń palną, ale BB jest jednorazowym wystrzałem, a jak powstaje coś z elementami soulike to najcześciej opiera się na rdzeniu serii, a nie wariacji z Yharnam. Nie, nie przeszedłem żadnych soulsów. Nie dlatego, że są trudne tylko w pewnym momencie męczy mnie formuła która polega zawsze na tym samym - wejdź w nową lokację, naucz się jej, zabij bossa. Powtórz przez 3 generacje konsol. Kiedyś był trend FPS-ów to ludzie słusznie pisali, że już wystarczy, że nie wszyskim gatunkom FPP pasuje i czasem cierpią na tym gry inne tytuły i osoby które od początku tego gatunku nie trawiły. To samo jest obecnie z open-worldami albo elementami GAAS-ów czy grami competitive. Nawet jeśli coś lubisz to po prostu widzisz, że w pewnym momencie jest za dużo. Tak jak dzisiaj graczom jeży się włos na głowie, bo słyszą, że gra będzie GAAS (cokolwiek to znaczy) tak ja mam jak słyszę o kolejnych soulsach. Smutam, że jak jest powszechna akceptacja jebania multiplayera, GAAS-ów, WoWa (w którą kurwa NIKT z was nie grał), ale jak powiesz coś na soulsy to jest od razu HOL' UP BOI GIT GUD PRAISE TA SUN. Z mojej strony dyskusję kończę. Serio, nie jestem waszym wrogiem. P.S. i trochę polaczkowo, zawistnie życzę wam aby trafił kiedyś trend którego nie znosicie i nie będzie utrzymywał się dwa lata, a trzy generacje. Zmiana optyki dobrze wam zrobi.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 19:11, Paolo de Vesir napisał(a): P.S. i trochę polaczkowo, zawistnie życzę wam aby trafił kiedyś trend którego nie znosicie i nie będzie utrzymywał się dwa lata, a trzy generacje. Zmiana optyki dobrze wam zrobi. A niech się pojawi. Co nie znaczy, że będziemy wchodzić do każdego tematu i pisać, że gra X, Y albo Z jest drewniana i w ogóle po chuj ludzie się jarają tym gównem.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l W dniu 27.08.2022 o 19:11, Paolo de Vesir napisał(a): P.S. i trochę polaczkowo, zawistnie życzę wam aby trafił kiedyś trend którego nie znosicie i nie będzie utrzymywał się dwa lata, a trzy generacje. Zmiana optyki dobrze wam zrobi. Już jest, to się nazywa "ubisoft game" i jest grany od 3 generacji.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l Nioh jest slasherem xdd Bo tam faktycznie nie powtarzamy sekcji, tej samej drogi i zachowań bossów. Ps. Grałem w Wowa. MMO to nie moja bajka.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l No niestety nie wszystkim będzie pasował aktualny trend, dla nas fanów soulsów rok 2023 będzie świętem, Wo long, lies of P, lords of fallen, Wukong od chińczyków, i jeszcze nowa nieujawniona gra od Fromsoftware i wiele innych, nie mogę się doczekać .