Skocz do zawartości

Wo Long: Fallen Dynasty

messer88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mozna wylaczyc tutorial? Na dwoch kolejnych bossach mam jakies gowno o naciskaniu Y i potem deflect, robilem to milion razy a napis nadal sie pokazuje zaslaniajac sporo ekranu. Ubilem swinie i jestem na innej mapie. Poza bossem nr1 z demka idzie mega lajtowo.

Opublikowano

W Niohu te levele tez za wybitne nie były.

No ale developer ma dalna, kolejny level - 2 tygrysy, 2 wiwerny.  Dobijajacy Recykling przeciwników jak w każdej ich grze. 

Opublikowano

Po pokonaniu pierwszego bossa mam w huj mieszane uczucia. Po pierwsze nie mieści mi się w pale że w 2023r. gra lepiej nie wygląda niż Nioh. 

Pogram jeszcze napewno, ale jak piszecie o recyklingu... 

Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie to trochę zawód (dema nie próbowałem), nie zamierzam chwalic gry tylko dlatego że jest w GP

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał:

nie zamierzam chwalic gry tylko dlatego że jest w GP

cóż za wyczyn xD

Ja dałem szanse drugi raz z minimalną nadzieją, że zaskoczy. Bo demo bardzo szybko ostudziło zapał. Chociaż w ogóle jakby to pierwsze demo, było o niebo lepsze, ta miejscówka nawet robiła tam. Drugie demo, czyli początek gry to niezły strzał w pysk. No i dalej nie jest lepiej w pełniaku. Ohydna to dobre słowo myślę do opisania tej pozycji xd

Opublikowano

Niohy miały lepszy level design? Jestem po 4-ech misjach i tu podoba mi się bardzo. Może nie jest to najwyższy poziom, ale na pewno lepszy niż 95% pustego Elden Ring.

Boss na końcu 4-misji

Spoiler

ten co zmienia się w potwora i rzuca karteczkami z błyskawicami

bardzo spoko. Nawet zaszedł mi trochę za skórę tym atakiem co chwyta - kosi masę hp i jakoś początkowo w ogóle nie umiałem tego odbić.

Póki co gra dla mnie mocne 8/10.

Opublikowano

Kurde, ale te npcty to psuja gre rzeczywiscie. Pierwsza misja solo(ta zimowa bitwa z bossem lu bu) i od razu jakos tak troche trudniej i fajniej + bardzo spoczko boss, ktory wyjasnia granie na pale.
Do momentu w którym jestem to bossy są największym plusem, bo każdy jest inny mechanicznie i stylistycznie.

Opublikowano (edytowane)

Ta włochata mućka też fajnym bossem jest, przez te jej włosy słabo widać te ataki i parę razy musiałem powtórzyć walkę. Jest też jeden irytujący błąd, strzelam sobie z łuku do kogoś i do tego przeciwnika sojusznik leci na pałę, co  ściąga uwagę pozostałych i nici z pojedynczego eliminowana przeciwników. 

Edytowane przez Rotevil
Opublikowano

Ten lu bu mnie zaczął denerwować i przywołałem jakiegoś dauna npc to jeszcze gorzej było jak był na koniu. Ale boss fajny i uczy kilku rzeczy. Niby sporo hp ale nakładając statusy i kasując spirit szybko się go gasi. 

Imo to pierwsze demo/test to przy fullu była trochę inna gra, lepsza 

Opublikowano
4 godziny temu, messer88 napisał:

Ten lu bu mnie zaczął denerwować i przywołałem jakiegoś dauna npc to jeszcze gorzej było jak był na koniu. Ale boss fajny i uczy kilku rzeczy. Niby sporo hp ale nakładając statusy i kasując spirit szybko się go gasi. 

Imo to pierwsze demo/test to przy fullu była trochę inna gra, lepsza 

Kuzwa Lu bu solo to jak dotąd najcięższy boss w grze. :papa:

Opublikowano

Chyba nie było jeszcze Dark Soulsowej gry z tak mało przydatną magia, kompletnie niepotrzebnymi itemami, których nawet nie ma sensu używać i tak ch..wo  wyglądającymi zbroiami.

Naprawdę się postarali - chyba nawet bardziej niż kopiując tygrysy i wiwerny. :/

Opublikowano

Ja wczoraj doszedlem do Pani w kanalach i jakos dalej mi sie nie chce. Setting mi nie siedzi. Do tego mam wrazenie ze poza parry w tej grze nie liczy sie nic. Tzn moze nie nic bo jeszcze flagi, ktore daja wiecej niz wbicie levelu i rozwoj statsow. Wczoraj myslalem ze dzis sobie usiade i pogram dalej ale po prostu nie chce mi sie tej gry wlaczac. Mam Elden Ring nie zaczety prawie i moze tam przeskocze zobaczyc czy przypadkiem ten rodzaj gier mi sie nie przejadl (a mialem mega dluga przerwe bo od DS3).