Skocz do zawartości

Wo Long: Fallen Dynasty

messer88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Skończone. Do połowy grało się świetnie, później już trochę męczyło, za to teraz mam ochotę zagrać ponownie, tylko na wyższym poziomie trudności :D Albo chociaż pozaliczać dodatkowe misje, które omijałem, bo wolałem cisnąć wątek główny. 

Nie ma co owijać w bawełnę, sporo w tej grze nie zagrało albo zostało zrobione bezmyślnie (nadmiar lootu i pomagierzy chociażby). Brakuje większej różnorodności przeciwników, system morale w założeniach dobry, w praktyce, przy umiejętnej grze, całkowicie pozbawia ją wyzwania. Itp. itd. Ale i tak chce się grać dalej, a to dopiero.

Ostatni level to jest sztos, to trzeba zobaczyć. Ostatnie walki zresztą również.

Moje końcowe dziwne staty:

186c6eff72787-screenshotUrl.thumb.jpg.19081dae7f37459d58c0a398f97cd78d.jpg

Edytowane przez Brolin
  • Plusik 2
Opublikowano
W dniu 3.03.2023 o 09:58, messer88 napisał:

najlepsza wersja podobno na plejstejżyn 5 

Wg DF obie wersje wypadają niemal identycznie, jedyna różnica to nieco lepszy framerate w trybie rozdzielczości na XSX

swoją drogą strasznie brzydka jest ta gra 

Opublikowano
Ta w fullu się nie ma do czego przyczepić w przeciwieństwie do demka. Poza pop upem przeciwników, z ciekawości ktoś gra na PS5 i tak samo jest? 
Potwierdzam, na ps5 mobki pojawiają się i znikają jak mudżiny na pasach. Wystarczy cofać się i mobek nagle znika z oczu, parę kroków do przodu i jest ponownie
Opublikowano

A to na xboxie nie zauważyłem.

Gierka skończona wczoraj. Bardzo mocarne 7/10 - poziom trudności jest bardzo nierówny, bo ogólnie to tak 90% jest bardzo łatwe jak się nauczy deflect i realistycznie to poza pierwszym bossem, gdy nie ogarnialem mechanik i kilkoma side questami z gangbangami to jest łatwo. Lu bu i ten husarz z piorunami jedynie mi troche krwi napsuli.

Opublikowano
17 minut temu, KOMARZYSKO napisał:

To jest zaginiony mąż pewnej babki z wioski (quest).

Już zrobione, a babkę od detox jerky zrobiłeś? Dropnąłem z inventory jej ten item ale tak nie działa. 

Skończone około 36h 95lvl i wszystkie misje, można wystawić 8 na upartego. Gra jest nierówna szczególnie lokacjami ale gameplay się broni, bardzo satysfakcjonujące jest odbijanie każdego ciosu z kombosów wrogów i finiszery. Bossowie też mocna strona gry, każdy inny i fajne pomysły, pod tym względem zaryzykuję stwierdzenie że lepiej od ER wypada z recyklingiem i generalnie pudrowaniem kilku story bossów. Ostatni boss trochę sekiro-vibe. Minus niektóre lokacje bardzo proste, ilość lootu co wpływa na dodatkowy czas który idzie na sprawdzanie i segregacje tego u kowala, no i skoro zrobili z tego taki trochę nioh-lite to dużo statystyk i cyferek też mogli wywalić. Pokusiłbym się też o 1000GS jakby był jakiś tracking znajdziek w postaci zwierzątek/notatek/golden coś tam shell bo dużo nie brakuje ale trzeba by wszystko sprawdzać.

Z pewnością jeszcze sprawdzę NG+ z nowym poziomem trudności, ciekawi mnie czy są jakieś zmiany w rozstawieniu mobków. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ciekawi mnie co pokażą w dlc, na ile wezmą do siebie uwagi recenzentów i graczy. Bo potencjał tu jest ogromny i spokojnie można wykrzesać z tej mechaniki walki i systemu morale znacznie więcej.

Opublikowano

Dla każdego fana Nioh to tytuł obowiązkowy do sprawdzenia, ale wydaje mi się że pod kilkoma względami to krok wstecz jest. Wo Long imo to taka trochę budżetowa gra, chyba że klepana przez team B a moce poszły już w Rise of Ronin. 

Opublikowano (edytowane)

Jak farmić rzadkie wyposażenie (5 gwiazdek), Qi i Miedziaki (Coppers), łatka 1.04, w NG+. Mój szybki poradnik - mam nadzieję, że komuś pomoże. Pozwoli na lepsze przygotowanie na wyższe poziomy trudności i DLC.

ŁATKA 1.06 NAPRAWIŁA TERAKOTOWEGO ŻOŁNIERZA - NIE AKTUALIZUJ GRY DO WERSJI 1.06, JEŚLI CHCESZ FARMIĆ.

Naszym celem jest dotarcie do misji „I oto Glewia Prawości” (Behold the Glaive of Righteousness), czyli pierwsza główna misja w Części VI, pokonanie dwóch boss(ów) Yan Liang i Wen Chou, a następnie dotarcie do Flagi Bitwy, w świątyni. Możemy pokonać dwóch przeciwników, zdobyć ich „drop” (im rzadszy przedmiot, tym jaśniejszy, bardziej kolorowy błysk), wrócić do flagi, aby ich zresetować i powtórzyć cały proces. Powtórzyć i spłukać, aż zdobędziesz przedmioty, które chcesz. Szansa na upuszczenie przedmiotów z pięcioma gwiazdkami jest bardzo niska, około 5%. Dla przedmiotów z czterema gwiazdkami, wynosi ona około 50%.

-drugi Terakotowy Żołnierz ma znacznie większą szansę na upuszczenie ekwipunku z pięcioma gwiazdkami, choć ten pierwszy może również takie upuścić, jest to po prostu bardzo rzadkie,

-możesz sprzedać wszystkie przedmioty z trzema (lub mniej) gwiazdkami przy pobliskiej Fladze Bitwy (menu Zaopatrzenie – Supplies),

-NPC uczynią proces farmienia troszeczkę szybszym. Rekomenduję wybrać Xun Yu i wzmocnić go, aby zyskać 9,6% więcej Qi (doświadczenia),

-ta metoda pozwoli również zwiększyć poziom NPC, więc pamiętaj o zmienianiu ich, kiedy osiągną maksymalny level (10). Możemy w ten sposób zaoszczędzić nieco Filiżanek Serdeczności (Cups of Cordiality), choć i te możemy farmić, w innych misjach,

-podbij statystykę Szczęścia najwięcej jak się da, ale perk „Equipment Drop Rate” jest zdecydowanie ważniejszy. A+ to ten, który chcemy mieć,

-przeciwnicy są podatni na element błyskawic – więc użyj magii lub tego wzmocnienia bezpośrednio, na broni, w zwarciu – aby szybko się z nimi rozprawić.

Powodzenia!

Edytowane przez SunaGuidesPL
Łatka 1.06
  • Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Gram, gram i końca nie widać. Recykling przeciwników przeraża, aktualnie dziennie daje radę zrobić 1 główną misję i powiedzmy dwie poboczne xD w sumie to gram chyba w to tylko dla głównych bossów którzy jak to w niohu później a grze stają się zwykłymi przeciwnikami. Wkurwia to zbieranie flag dla moral ranku i bieganie po tych lokacjach, co chwilę podnoszę jakieś niepotrzebne śmieci które przepalam na coś czego nigdy nie użyje. No ale już chyba dokończę. Najsłabsze 7/10 w historii gamingu.

Opublikowano

Grał
a tak poważnie to po zaliczeniu gry na normalu, pomagałem w coopie dwóm znajomym, kolekcjonowałem wszystkie sety - po co, sam nie wiem. Potem przyszła pora na ng+, po drodze wpadł 150 lvl a teraz kompletuję sety w wersji pięcio gwiazdkowej.
W Niohu miałem podobnie i tam wbiłem ponad 400h.
No ale rozumiem że nie każdemu może się ta gra podobać, więc nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami i nikogo na siłę przekonywać.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ziomek co grał powiedział mi tak, jak podobał mi się Nioh z recyklingiem przeciwników to i Wo Long będzie Ci się podobał. On zadowolony bo też jest fanem Niochów więc myślę, że mi też się spodoba :)

Opublikowano

To fajnie bo jak uwielbiam Nioha to później Ci sami przeciwnicy razili po oczach lub lokacje jedna misja idziesz od A do B, a inna od B do A. Choć ja bawiłem się świetnie :)