Hubert249 4 279 Opublikowano 5 marca 2023 Opublikowano 5 marca 2023 Pograłem jeszcze trochę i ten system walki jakoś nie daje satysfakcji. W Sekiro wszystko było czytelne. Mogłem godzinami walczyć, tutaj potyczki mnie nudzą. Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 5 marca 2023 Autor Opublikowano 5 marca 2023 Do tego huba się nie da przenieść między misjami? ok już wiem Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 5 marca 2023 Opublikowano 5 marca 2023 Godzinę temu, Hubert249 napisał: W Sekiro wszystko było czytelne. Mogłem godzinami walczyć, tutaj potyczki mnie nudzą. Haha ja tak samo włączyłem specjalnie dziś Sekiro, ja pierdole jaka tam jest soczysta walka i przejrzysta. W wo long doszedłem do tego miśka w drugiej lokacji. To jak bardzo nieczytelne są zwykłe ataki to szok. Tu coś przez Ciebie przechodzi, tu unikasz ale nie wiadomo czemu. Dramat. W takim Nioh wspominam lepiej potyczki. Nie wiem, coś mi nie pykło z tą grą Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 5 marca 2023 Opublikowano 5 marca 2023 Nie jestem daleko ale gra dużo przystępniejsza niż nioh, brak masy kombosów i drzewek skilli z nioha. Tutaj praktycznie tylko parry i cios jak na razie ale gra się przyjemnie każdy boss czytelny. Setting dynasty warriors też mi pasuje, znane wydarzenia i postacie pokazane w inny sposób z innym designem. Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 5 marca 2023 Opublikowano 5 marca 2023 Jezu zrobił ktoś tą misję z trzema minibossami na arenie? Masakra jakaś, trudniej mi się grało niż z Lu bu. Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 5 marca 2023 Autor Opublikowano 5 marca 2023 To wizard spell mastery? Robiłem ale jak odkryłem gdzie to jest to miałem z 10lvli wyżej od zalecanego. mapka z okrętami fajna, konstrukcyjne prosta jak reszta ale coś ciekawszego Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 6 marca 2023 Opublikowano 6 marca 2023 9 godzin temu, Hubert249 napisał: Pograłem jeszcze trochę i ten system walki jakoś nie daje satysfakcji. W Sekiro wszystko było czytelne. Mogłem godzinami walczyć, tutaj potyczki mnie nudzą. To ma coś z Sekiro wspólnego w ogóle? Pytam jako osoba, która nie śledzi co to za gierka jest. Jeśli tak to uszy mi się trzęsą. Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 6 marca 2023 Opublikowano 6 marca 2023 (edytowane) A mi ten system na parry mega się podoba, wszytsko można odbić i za wszystko jest nagroda, fajnie, że tu posturę szybciej się nabija w Sekiro z takiej walki na "pięści" dłużej to trwało. A tu jedna kontra na czerwony atak i myk, boss nie ma 1/4 życia fajne rzeczy można robić. Płynne zmienianie broni, rzucanie magi a sam deflect daje masę frajdy. Właśnie jestem w tej lokacji z pierwszego dema, póki co mega się w to gra. Edytowane 6 marca 2023 przez Soul Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 6 marca 2023 Autor Opublikowano 6 marca 2023 odkryłem dobre kombo na spirit damage, stone weapon nałożyć status i wtedy lightning weapon i zaraz można ładować krytyki. pewnie pomiędzy innymi skillsami też są takie fajne kombosy. Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 6 marca 2023 Opublikowano 6 marca 2023 Ale ten design bossów to trzeba przyznać robi robotę, zajebiści są Cytuj
SunaGuidesPL 124 Opublikowano 6 marca 2023 Opublikowano 6 marca 2023 (edytowane) Mój poradnik do Lü Bu. Bez obrażeń, bez Magicznych Zaklęć, bez przyzywania (bez Boskich Bestii), bez Sztuk Walki, bez NPC, solo. Może komuś pomoże. Nieco porad: -zwiększ poziom Morale przed każdą większą walką. 25 punktów zrobi różnicę, -jego atak strzał jest świetny do odbicia i zyskania, przy tym i w bezpieczny sposób, nieco Ducha. Pamiętaj tylko o trzymaniu bloku podczas próby odbicia. Kiedy boss straci 50% życia, wystrzeli kolejną salwę strzał (zwykle są to 2 salwy, rzadziej 3), -jego najdłuższe combo ma 7 uderzeń, więc nie puszczaj zbyt wcześnie przycisku bloku, -jego kilka Krytycznych Uderzeń ma różne timingi. Dla tych ognistych – odczekać, bo są opóźnione. Te dwa z koniem mogą być albo szybkie (ta szarża) lub średnio szybkie (wyskok w powietrze). Jego najszybsze Uderzenie Krytyczne "odblokowuje się" po utracie przez niego 50% punktów życia. Możemy je szybko odbić – te drugie również, choć jest nieco opóźnione. Im mniej punktów życia ma boss, tym częściej będzie próbował 2 Uderzeń Krytycznych, jeden po drugim, -możesz kontrować jego ogniste zaklęcia przy użyciu tych wodnych, -posiadanie lekkiego obciążenia (równy 30% lub mniej maksymalnej wagi) w Wo Long jest kluczowe dla graczy typu "no damage", bo sprawia, że stosowanie uników i odbić jest łatwiejsze. Powodzenia! Edytowane 6 marca 2023 przez SunaGuidesPL 2 1 Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 6 marca 2023 Opublikowano 6 marca 2023 Mój poradnik do Lü Bu. Bez obrażeń, bez Magicznych Zaklęć, bez przyzywania (bez Boskich Bestii), bez Sztuk Walki, bez NPC, solo. Może komuś pomoże.Idealnie w czas, cały dzisiejszy wieczór spuszczał mi wpierdul 1 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Ja wczoraj usiadłem do tej małpy z drugiej lokacji. W sumie zajarzyłem mniej więcej o co chodzi w walce i było naprawdę przyjemnie. Zobaczymy dalej:) Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 To sub story z 3 typami na raz bitka No nie powiem dupka spocona byla momentami jak lecialy 3 czerwone ataki na raz z roznymi timingami. Fajny challenge bo nie ma pomagierów i dla noobow tez sie nie da przyzwac. Jestem po 1 misji part 5 i bossowie caly czas trzymaja poziom, ale lokacje to taka nudna padaka - w sumie jak w nioh xd Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 7 marca 2023 Autor Opublikowano 7 marca 2023 Teraz, Soban napisał: To sub story z 3 typami na raz bitka kojarzysz nazwę albo lvl tej misji? imo od 4/5 czapteru coś się ruszyło z tymi lokacjami na plus, no i dobrze że chociaż są odmienne - tutaj jakieś trawki lasy, płonące miasto albo zimowa sceneria. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Nie no to więzienie w kanałach ma fajny klimat. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 22 minuty temu, messer88 napisał: kojarzysz nazwę albo lvl tej misji? imo od 4/5 czapteru coś się ruszyło z tymi lokacjami na plus, no i dobrze że chociaż są odmienne - tutaj jakieś trawki lasy, płonące miasto albo zimowa sceneria. part 4 The Tiger’s Loyal Subjects 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Trzeba przyznać, że dość nierówna to gra, i to prawie pod każdym względem. Niektóre etapy proste jak budowa cepa, inne złożone i bardzo ciekawe (ta zimowa np.). Czasem grafika to padaka, a czasem każe się zatrzymać i oglądać spektakl - lokacja ze statkami i światło księżyca To samo poziom trudności, w stolicy nagle podskoczył, po czym później stopniowo coraz mniejszy. Heh, ale trzeba przyznać, że przynajmniej jest różnorodnie I dawno mnie tak nic nie wciągnęło. Na razie najsztywniejsza walka to offkoz Lu Bu - solo i przy zaniżonych statsach ekwipunku (nie byłem w hubie podbić je pomiędzy misjami) trzy razy z konia go musiałem zrzucać. Ale siekało się pięknie, aż się Genichiro z Sekiro przypomniał, podobny kunszt starcia. Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 7 marca 2023 Autor Opublikowano 7 marca 2023 3 godziny temu, Soban napisał: part 4 The Tiger’s Loyal Subjects Nie mam tej misji, pewnie trzeba zrobić inne wcześniej. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 mozliwe, bo ja gram tak, ze robie main mission-> side jakie sa dostepne po niej i dopiero kolejna main jak juz nie mam side nowych Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Skończyłem i świetne się bawiłem, Lu bu to było najcięższe starcie i życzyłbym sobie podobnych w nadchodzących dodatkach. W wolnych chwilach będę robił misje na trudniejszym poziomie, choć po trzech misjach wydropiło mi tylko rękawice na 5 poziomie. Gra ogólnie to 8/10 dla mnie i czekam teraz na to Lies of P. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 (edytowane) Temacik chyba powinien być w kategorii soulslike.... Edytowane 7 marca 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Godzinę temu, Rotevil napisał: Skończyłem i świetne się bawiłem, Lu bu to było najcięższe starcie i życzyłbym sobie podobnych w nadchodzących dodatkach. W wolnych chwilach będę robił misje na trudniejszym poziomie, choć po trzech misjach wydropiło mi tylko rękawice na 5 poziomie. Gra ogólnie to 8/10 dla mnie i czekam teraz na to Lies of P. Ile Ci zajęło przejdzie? Jaką broń i set polecasz? Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Godzinę temu, Hubert249 napisał: Ile Ci zajęło przejdzie? Jaką broń i set polecasz? wszystkie misje ok 30h, szedłem cały czas w stronę ziemi i miałem seta tego Zhao Yuna, tylko trzeba go podlevelować w reinforcements na maksa by dostać sprzęt od niego. W pewnym momencie znalazłem Cavalry Halberd, który miał efekt podpalający wrogów i tą bronią potem leciałem jak przecinak. Halabardy w tej grze mają też do siebie, że zadają dużo obrażeń i szybko nabijają ten pomarańczowy pasek, dzięki czemu dostajesz szansę na kryta. 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Też lecę cały czas w stronę ziemi, mam już jej 40 level i zaraz odblokuję najmocniejszy czar tego elementu, czyli ten tworzący tarczę. Na sytuacje krytyczne powinna być idealna. Halabardy są spoko, ale dla odmiany proponuję dwa unikalne miecze, znajdywane w misji 5.1. Są zaraz na samym początku po opuszczeniu poziomu wody, za krokodylem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi