ASX 14 645 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 jako że już oficjalnie ogłoszono że Kojima Production pracują nad nową grą na Xboxy to zakładam odpowiedni temat, by wrzucać tu nowe informacje o grze sympatycznego japończyka, temat będzie oczywiście aktualizowany. Na razie wiemy tylko tyle, że jest to gra którą Kojima zawsze chciał zrobić, gra wykorzysta technologie chmury Microsoftu i jest to prawdopodobnie horror Cytuj
Figuś 21 172 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Pozwoliłem sobie zmienić tytuł, kumaci skumają LORE 1 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Zdecydowanie najlepszy trailer 1 Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 (edytowane) Skoro chodzi o cloud to na bank będzie stremowanie tych nowych produkcji filmowo - serialowych od Kojimbo jako niespełnionego twórcy filmowego. Edytowane 13 czerwca 2022 przez LiŚciu Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 No jestem ciekawy co takiego kojima wymyśli z tym cloudem. Teraz wierzę w teorie, że ta gra faktycznie spadła ze stadii kiedy ta się posypała. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 HEHEH SILENT HILL BEJBE Kamilek dawaj porównujemy drzwi i buty Cytuj
SnoD 2 318 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 32 minuty temu, ASX napisał: jako że już oficjalnie ogłoszono że Kojima Production pracują nad nową grą na Xboxy to zakładam odpowiedni temat, by wrzucać tu nowe informacje o grze sympatycznego japończyka, temat będzie oczywiście aktualizowany. Na razie wiemy tylko tyle, że jest to gra którą Kojima zawsze chciał zrobić, gra wykorzysta technologie chmury Microsoftu i jest to prawdopodobnie horror Myślę, że gdyby faktycznie to był ten horror, to by o tym powiedzieli. Mi to wygląda na sytuację, w której oni dopiero będą kombinować co zrobić. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Nie bez powodu Kojima productions hcciało, żeby Henderson zdjął artykuł o Overdose. Tam już coś jest. Cytuj
SnoD 2 318 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Overdose może być grą dla innego wydawcy. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Może być, ale nie sądzę. Podobno jest wykorzystywany smartfon w tej grze, czyli pewnie ta magia chmury. Kojmia będzie dzwonił do nas i straszył czy coś Cytuj
Figuś 21 172 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 nagie zdjęcia ci wyśle 1 Cytuj
ASX 14 645 Opublikowano 13 czerwca 2022 Autor Opublikowano 13 czerwca 2022 W sumie Kojima już zgotował fanom Sony niezły horror gdy ogłosił że robi grę na Xboxa, może taki był jego plan 4 Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Widzę niezłą nadzieje na to że Kojima uratuje Xboxa. Ale to byłby plot twist - Inch w koszulce z Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Zawsze goscia szanowałem! Salutowałem razem z big bossem na koncowce mgs3 i te sprawy Cytat Najgorszy pisarzyna w branży, do kosza z nim Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 (edytowane) 15 minutes ago, 20inchDT said: Zawsze goscia szanowałem! Salutowałem razem z big bossem na koncowce mgs3 i te sprawy dokladnie. kojimbo zawsze mial zajebiscie utalentowana ekipe wokol siebie przy robieniu "swoich" gier, za to spijal smietanke tak, jakby robil je solo, a tak de facto to tylko taki menadzerek co w koszuli siedzi w swoim biurze i mowi zalodze ze "jestesmy busy". chyba fabula (czy tam scenariusz) mgs1 to nawet nie jest jego dzielo tylko jakiejs japonskiej nikomu nie znanej writerki. jedyne, co pan kojima sam napisal to orginalny metal gear, zreszta sam jak sam, bo wiadomo ze to byl zlepek pomyslow z masy kultowych akcyjniakow przekrzywiony przez wlasne interpretacje hideo. jak ktos siedzi w f1, to jest taki gosciu co sie nazywa gordon murray, byl dyrektorem technicznym mclarena pod koniec lat 80, mieli oni wtedy zayebista ekipe 13 osob ktorzy w 88 zaprojektowali bolid, ktory wygral wszystkie poza jednym wyscigiem. oczywiscie murray nie mial z zaprojektowaniem i stworzeniem tego bolidu nic wspolnego ale ze byl dyrektorem technicznym, to przez cale lata przypisywal sobie sukcej tej maszynki tak jakby sam ja zaprojektowal i wybudowal a jego wlasne naziwisko w swiecie f1 uroslo do miana legendy. tak samo jest z kojimba i kazdym mgsem. jesli chodzi o centralizacje sukcesu projektu wokol jednej osoby, ktora jest jej twarza to kojimbo ma tutaj range SSS. Edytowane 13 czerwca 2022 przez Andżej 1 Cytuj
SlimShady 3 383 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Dokładnie, z najlepszym z nich, czyli Metal Gear Survive było to samo, Kojima odszedł, ale jakość pozostała. 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 ekipa kojimy miala tyle wspolnego z survive co ekipa szulca ma wspolnego z udaremnieniem desantu rosjan pod hostomelem, o zeby bylo tak w czasy z analogia. Cytuj
SlimShady 3 383 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Przez całe życie taszczył ich ze sobą, i na ich garbie zrobił sobie trampolinę do sławy, ale miło z jego strony, że czasami - w drodze wyjątku - potrafił wypożyczyć jednego ze swoich najważniejszych ludzi, żeby mógł sobie zrobić hiciora bez niego: Left Alive for PlayStation 4 Reviews - Metacritic Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 (edytowane) 8.2 user score to dobra gra, a przeciez w recenzje krytykow to my nie wierzymy, nie ? tez bylem kiedys akolita kojimy ale chyba po mgs4 mi srogo przeszlo. swoja droga, shinkawa to chyba rysownik jest a nie writer czy game dev. Edytowane 13 czerwca 2022 przez Andżej Cytuj
ASX 14 645 Opublikowano 13 czerwca 2022 Autor Opublikowano 13 czerwca 2022 Dobrze bronisz honoru Pana Kojimy Slim szacun Prawda jest taka że tworzenie gier to praca zespołowa, a współczesne gry AAA tworzone są przez zespoły złożone z setki osób, ciężko więc by w takich warunkach żeby jedna osoba choćby najbardziej pracowita decydowała o sukcesie lub porażce danej gry. Oczywiście rola liderów jest znacząca i nie można odmówić Toddowi Howardowi, Greggowi Maylesowi czy Hideo Kojimie wkładu w branżę gier wideo i pewnych zasług. Ale najważniejszy jest jak już powiedziałem jest zespół a nie pojedyncze osoby i naprawdę szacun dla Kojimy że po odejściu z Konami potrafił stworzyć nowe studio od podstaw i zrobił całkiem niezłą grę. Co świadczy o tym że jest naprawdę zdolnym organizatorem i ma cechy przywódcze. Ale nie jest alfą i omegą, a raczej jednym z trybików w całej maszynie. Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Na 99% wyjdzie znowu jakieś pretensjonalne gówno jak first stranding type game. Bomba prawdy jest taka, że Kodżambo nie zrobił niczego zajebistego od MGS3 i każda jego kolejna gra kulała mocno w jakimś aspekcie 2 Cytuj
SlimShady 3 383 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Czasami wierzę, czasami nie, zależy od okoliczności. Call of duty zgarniało niskie oceny od ruskich, bo siali amerykańską propagandę, i niby przypisywali swoje zbrodni kacapom. Inne gry zgarną mniej z powodów, nie wiem, ideologicznych, więc wtedy ciężko mnie uwierzyć, że gra jest 5/10 tym bardziej jak w nią grałem. Co do ocen krytyków mogę zrozumieć, że żółtko w pewnych okolicznościach może być perełką, tym bardziej, gdy od zielonki może ciebie dzielić jeden punkt, ale w czerwonkę nigdy nie uwierzę. Biorąc pod uwagę inflację ocen, to już w ogóle nie ma o czym mówić. Wrócę bardziej do meritum, żeby nie było off topu, a więc w temacie chmury, czy streamingu, kiedyś podniecał się filmem na Netflixie Czarne lustro: Bandersnatch (2018) - Filmweb, mówił, że to przyszłość i coś czuję, że będzie próbował w ten sposób zakombinować, ale nie mam pojęcia do czego mu potrzebna ta chmura, no chyba, że rozszerzy to na inne medium np. serial jak to zrobiło Remedy w QB, gdzie wybory z gry wpływały na to, co widzisz, czy tam na odwrót, a jak wiadomo, otworzył coś tam w LA do filmów i może będzie chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, a przy okazji spełnić swoje niespełnione marzenie. Jeśli chodzi o ten film, to jest to coś w stylu Heavy Raina, czyli, że sam wpływasz na wydarzenia, tylko jeżeli powiedział, że nic takiego jeszcze nie było, no to odpada. Podejrzewam, że on sam jeszcze nie wie, co chce uzyskać. Cytuj
drozdu7 2 786 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Szkoda że zamiast tego pierdolenia o nowej grze i chmurze, nie kupili japońca razem z Death Stranding. Bo akurat myślę że by mi się podobała gierka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi