izon 1 005 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 W dniu 2.11.2023 o 01:51, ogqozo napisał: - poboczna zawartość zajmuje godzinowo więcej, niż główny wątek Patrząc po tym jak słabe były misje poboczne w Remake to nie jest dobra wiadomość Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Po odbiorze ostatnich, hm, wszystkich gier Square-Enix w tym stuleciu, jestem pewien, że ludzie będą na to jęczeć. Japońska wrażliwość i oczekiwania zachodnich graczy raczej na zawsze odleciały od siebie. Osobiście jestem dobrej myśli, Remake jest zaje'bisty, w FF XVI też był to mocny element. W Rebirth chyba każdy quest będzie miał jakiś tam osobisty aspekt. Czyli np. dany quest będzie dawał okazję, żeby Red i Barrett coś zrobili razem i skupienie jest na ich postaciach, albo Tifa i Yuffie itd. Na pewno będzie więc sporo czosnku i na pewno będzie to wiele osób crindżowało jako zbyt mało ekscytujące, w końcu większość tych postaci tak naprawdę nie mówiła prawie nic znaczącego przez większość albo przez cały FF7 (poza jedną osobistą sekwencją) i nic wielkiego tam się nie będzie działo. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 19 grudnia 2023 Opublikowano 19 grudnia 2023 Pojawiło się więcej materiałów z grania w dalsze etapy gry. Z mniej spoilerowych rzeczy, można powiedzieć, że będzie trochę zupełnie nowych rzeczy, typu miast których nie było w oryginale (czy były najwyżej wspomniane, właściwie) oraz mini-gierki - przykładowo, mocno zaawansowane jest sterowanie w grze na pianinie i jak ktoś jest zręczny, to powinno być możliwe zagranie całkiem prawdziwej muzyki na nim. Eksploracja (tak więc i te nowe miasta i postaci nieobecne w oryginale itd.) jest w dużej większości opcjonalna. Główny wątek w niewielkiej mierze będzie jej wymagać. Można powiedzieć, że główny wątek będzie tej długości co Remake, a poboczna zawartość może największym maniakom zająć do jakichś 100 godzin na ukończenie całości. Ciekawe czy będzie dodatkowy tryb hard z zawartością ekskluzywną tylko dla niego, który wymaga przejścia najpierw całej gry na normalu hehe. 1 Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 22 grudnia 2023 Opublikowano 22 grudnia 2023 Posłuchałem podcatu GameInformera o grze, który ma bardziej luźne opinie o grze niż czysto opisowy materiał w piśmie. - "gra jest przepiękna" (chociaż żałuje że reakcje postaci na geometrię dokoła są dość koślawe, spodziewane) - "nie gram w jRPG-i, pojechałem tam dla pisma bo umiem robić wideo, ale jestem pod sporym wrażeniem" - "Hamaguchi powiedział mi, że nigdy nie był tak pewny żadnej gry [pracuje od czasów FF XII]. Uważa, że ludzie oszaleją, widząc, co tam się dzieje. Że jest taki moment, nie powiedział jaki, w którym wszystkim opadły kopary jak go zobaczyli" - rola Zacka jest "kluczowa" i "niesamowicie istotna", "oprócz duszków", "Zack jest efektem tego, jak twórcy oryginału [Kitase, Nomura i Nojima] widzą świat FF7, jak on powstał i jakie ma zasady" - wielu twórców podczas wizyty wspominało często o Wiedźminie 3. "Spytałem Hamaguchiego o to, jaki jest jego ulubiony inny RPG, spodziewałem się neutralnej grzecznej odpowiedzi i nawracania na Square-Enix, a on odpowiedział bez namysłu: Wiedźmin 3" - karcianka będzie rozbudowana, obejmie całą grę, "Gwint Fajnala" i będzie miała związany ze sobą scenariusz, wszyscy dużo mówią o tej karciance - "spytaliśmy się Hamaguchiego, jak się wymawia Cait Sith, i powiedział "kat szi", a pijarowcy siedzący obok załamali głowy" 3 1 Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 22 grudnia 2023 Opublikowano 22 grudnia 2023 Nie wytrzymie z tego hajpu. Szykuje się najlepszy final od przynajmniej ostatnich 20 lat. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 22 grudnia 2023 Opublikowano 22 grudnia 2023 1 minutę temu, Dahaka napisał: Nie wytrzymie z tego hajpu. Szykuje się najlepszy final od przynajmniej ostatnich 20 lat. Nie jest to znowu jakieś kosmiczne osiągnięcie, ale tak :). Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Też mnie hype na tego Fajnala dopadł, mimo że ogrywam właśnie Remake i ciężko mi to idzie. Liczę, że tutaj będzie to, czego mi brakuje mi w rimejku, czyli jakaś porządna grafa, więcej eksploracji, mięsista fabuła i dobre sidequesty. A no i może jeszcze jakieś ciekawsze stworki, bo te czasami to jest żenada. Kiedyś, w oryginalnym FF VII mogły do niego pasować, ale litości, czasy się zmieniły i fajnie by było trochę iść z ich duchem. Cytuj
Sefiro 25 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia (edytowane) Można nie być fanem Nomury, ale chyba tylko jeszcze on pamięta jakie powinno być FF https://www.gamesradar.com/final-fantasy-7-rebirth-creative-director-didnt-want-reflex-type-action-without-the-strategic-elements-he-considers-core-to-the-jrpg-series/ Edytowane 2 stycznia przez Sefiro 1 1 Cytuj
agst 138 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Po ograniu FFXVI to miód na serce jak to czytam. Zresztą system walki w pierwszej części był świetny, nie wiem czy nie najlepszy mix tego co było kiedyś z czymś zupełnie nowym. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Przede wszystkim walka stawiała nawet jakieś większe wyzwanie poza mashowaniem przycisku Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia No, hard był niezłym wyzwaniem.Trzeba było naprawdę ogarniać system stagera i weaknesow.A oprócz tego dobrze dobrać i wymaxowac materię.A i tak wielu bossów było wyzwaniem.No i jeszcze fakt że nie można było spamować itemkow leczacych, to zmienia praktyczne system.Nie ma się ci oszukiwać, normal też był dla bambikow jak ff16. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Normal byl prosty to prawda. A szkoda bo system walki to najlepsze co sie trafilo w jrpg i dopiero hard / wyzwania dawaly szanse go ogarnac i wykorzystac. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Dobrze, że ma być w Rebirth dostępny od początku tryb Dynamic, zwiększający nieco poziom trudności. Mnie walka w Remake wynudziła i na nic mi to, że przy drugim przejściu, zresztą ng+, jest dopiero tak, jak bym chciał od początku. Drugi raz specjalnie grał nie będę tylko po to, by dopiero teraz było fajnie. Także dobra decyzja zapadła tam w studiu. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia (edytowane) Square Enix ma jakieś problemy z poziomami trudności w ostatnich Finalach, z reguł hard jest zablokowany, normal za prosty, teraz jakieś kombinacje z trybem dynamic, nie jestem z tych, co w Finalach robi to duży problem, ale jednak mogliby dać na start każdy poziom trudności do wyboru, a nie jakieś kombinacje z pupy. Octopath 1/2, czyli ich nowa "prawdziwa" seria turowych jRPG (a nie action RPG :)) na przykład nie ma w ogóle poziomów trudności i na tym normalnym nie ma lekko. 47 minut temu, Brolin napisał: Dobrze, że ma być w Rebirth dostępny od początku tryb Dynamic, zwiększający nieco poziom trudności. Mnie walka w Remake wynudziła i na nic mi to, że przy drugim przejściu, zresztą ng+, jest dopiero tak, jak bym chciał od początku. Drugi raz specjalnie grał nie będę tylko po to, by dopiero teraz było fajnie. Także dobra decyzja zapadła tam w studiu. @Brolin z tego co wyczytałem, to ma być level scaling po prostu, pewnie jest to związane z zadaniami open world, których ma być dużo i które mogą być okropnie nudne bez tego dynamic, z drugiej strony, jak to ze skalowaniem bywa, może być upierdliwe, zobaczymy, jak ten klasyczny normal tym razem wyjdzie :). Edytowane 3 stycznia przez KrYcHu_89 Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Ja się obawiam, że na normalu przy robieniu całego contentu będzie się szło jak przecinak, a na dynamic będę się wkurwiał, że po co ja zwiększam staty jak i tak nie ma to znaczenia, bo się przeciwnicy skalują Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Teraz, Dahaka napisał: Ja się obawiam, że na normalu przy robieniu całego contentu będzie się szło jak przecinak, a na dynamic będę się wkurwiał, że po co ja zwiększam staty jak i tak nie ma to znaczenia, bo się przeciwnicy skalują Oby dali toogle'a do włączenia tego w trakcie gry :). Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Na allegro jakiś sklep z Rybnika ma angielskie preordery że steelbookiem po 309 zł, gdzie większość sprzedaje bez dodatków. Cos ktoś się orientuje jak to ma być z tymi bonusami? Bo jeśli to będzie dostępne wszędzie to wolę w sieciowce kupić a nie u kogoś z 80 opiniami. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: @Brolin z tego co wyczytałem, to ma być level scaling po prostu, pewnie jest to związane z zadaniami open world, których ma być dużo i które mogą być okropnie nudne bez tego dynamic, z drugiej strony, jak to ze skalowaniem bywa, może być upierdliwe, zobaczymy, jak ten klasyczny normal tym razem wyjdzie :). No to mnie nie pocieszyłeś, bo myślałem, że to jednak coś więcej. Ale nauczony doświadczeniem wiem już co najlepiej będzie zrobić, narzucić sobie pewne ograniczenia i samemu zorganizować tryb hard: zakaz używania przedmiotów leczących itp. w walce i poza nią, uzdrawianie na ławce tylko przed bossem, ewentualnie coś jeszcze, jeśli będzie trzeba. Iii chyba powinno styknąć Nie, ale serio, na normalu nie gram, a jak dynamic nie dowiezie, to biere sprawy w swoje ręce i tyle. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia _Red_ Właśnie się zastanawiam nad kupnem u nich. W porównaniu z innymi sklepami dobrą cene mają Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Czezky ma najlepszą cenę, ale chyba bez blachy Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Zawsze mam ten sam dylemat przy najwiekszych premierach. Wzialbym sobie dzien premiery (piatek) wolny, zeby od rana jebac ale boje sie, ze jak zamowie to do paczkomatu trafi o 15. Przy szesnastce to pojechalem na otwarcie media markt i wzialem z polki. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia obstawiam, ze golden saucer to pewnie z 10 trofeów bedzie i sporo rzucania kurwami. w 'jedynce' to podciaganie sie tifą bodajze mnie wykonczylo. Cytuj
michu86- 397 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Ale lepsze już jakieś przysiady, podciągania zręcznościowe niż chodzenie po cebulę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi