Agent_Man 163 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia 5 godzin temu, _Red_ napisał: Mieliście kiedys tak, że patrząc w krótkim odstępie czasu na: - pluszowego krokodyla swojego dziecka - sweterek i buty (również dziecka) - stary lampion rdzewiejący na balkonie - nóż kuchenny to po połączeniu zwojów w mózgu wiedzieliscie, ze to oznacza już tylko: Pokaż ukrytą zawartość COSPLAY TONBERREGO? Jak przerobisz go na "Ribbon-a" IRL, to będziesz prawdziwym fanem OG FFVII 1 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia W dniu 21.04.2024 o 21:50, bartiz napisał: Też właśnie zrobiłem fragment z Cait Sithem i mocno wymęczył, chujowo się nim walczy plus jakieś rzucanie skrzynek w ogóle zaorał bym tego co wymyślił wszędzie te powolne wspinanie, pchanie skrzyń, wciskanie przycisków, ciągnięcie kabli i chuj wie co xD (a śmiali się z TLOU i noszenie drabiny) no zmęczenie materiału. Przejść przejdę ale pacing w tej grze leży i kwiczy. Nigdy nie zrozumiem narzekania na elementy, które urozmaicają rozgrywkę. Gdyby to jeszcze pojawiało się co 30 minut, można było narzekac. W przypadku Rebirth przeciągnięcie jakiegoś wózka czy podpięcie kabli pojawia się w ciągu gry kilka razy. Zawsze w jakiś małym procencie, takie rzeczy wnoszą nieco świeżość do gameplayu. 1 Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Ale akurat takie rzeczy w Rebirth pojawiają się stosunkowo często. W Remake jeszcze częściej, co było moją główną krytyką poprzednika. Ok, nie wszystkie tego typu urozmaicenia są złe, ale w kontekście wielogodzinnej rozgrywki takie właśnie powolne wspinanie się szczebelek po szczebelku po skale, powolne przeciąganie skrzynek, czy kabli, przeciskanie się przez wąskie szczeliny (dawniej ukrywano w ten sposób loadingi, a teraz po co to?) i masa innych jednak rozgrywkę spowalniają, czasem niepotrzebnie, czy w skrajnych przypadkach wręcz zniechęcają. Ok, nie jest to jakoś szczególnie drażniące tym razem w ogólnym rozrachunku (może poza wspomnianymi szczebelkami), ale to też nie tak, że jest to jeden przypadek na ileś godzin. Ja wciąż w Nibelheim jestem, próbowałem kilka dni temu do gry wrócić i akurat zniechęciłem się wspomnianymi szczebelkami przed reaktorem. No w kontekście fabularnej gry akcji nie był to fajny moment, jak 20 minut zleciało na takie skakanie, tylko po to, żeby pozbierać wszystkie itemy i skrzynki. Cait Sith przede mną, ale patrząc na wpisy innych osób odnośnie tego segmentu rozgrywki chyba muszę się mentalnie na to przygotować... 1 Cytuj
Pix 914 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Zgadzam się, gra jest za bardzo rozwleczona. Jest kilka fragmentów, które powstały tylko po to, żeby rozgrywkę sztucznie wydłużyć, żeby potem deweloper mógł się chwalić w wywiadach "nasza gra jest na 100 godzin!". GRACZE zazwyczaj wtedy otwierają szampany, bo łooooo ale grania będzie!!! A mi ostatnio w takich momentach zapala się czerwona lampka. Mam dość tej mody na zapychanie gry nudnym, niepotrzebnym badziewiem. W Rebirth można było spokojnie uciąć z 10 godzin zawartości. Tempo narracji i ogólnie cała fabuła tylko by na tym zyskała. 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Jakby skrócili animacje wysiadania z auta to by ubylo z 3h xd 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Jak by siadanie na lawke nie trwalo dluzej niz fast travel na drugi koniec mapy swiata to by ubylo z 5. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Najzabawniejsze, że tylko Cloud ma taką długą animacje xd Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Gracze: Jaka ta animacja siadania na ławkę jest długa! Oszczędziliby nam wielu godzin, gdyby ją skrócić! Też gracze: Oczywiście, że poświęcę dwie minuty i pogłaszczę pięć razy małego Chocobo, skoro już tu jestem... 1 2 Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia A tak w ogóle to najebali tych minigier a snowboardu nie dali, no chuj poskaczę sobie żabką. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 22 minuty temu, michu86- napisał: A tak w ogóle to najebali tych minigier a snowboardu nie dali, no chuj poskaczę sobie żabką. Bo to dużo dalej w oryginalnej grze było. Poczekaj na Part 3 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Ja jestem wybitnie zadowolony z tej gry . Robie wszystko na full , Nostalgia wjechala mocno io poza oczywiscie niektorymi rzeczami ktore srednio wjechały , to całosc jest wybitnie dobra wg moich standardow 2 1 Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: Bo to dużo dalej w oryginalnej grze było. Poczekaj na Part 3 Nie ma co patrzeć na oryginał bo tu zmiany są spooore, a może DLC z deską?;) Edytowane 23 kwietnia przez michu86- Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia MImo zmian dosyc dobrze trzymaja sie kolejnosci miejscowek. Tez czekam na deske! Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 30 minut temu, michu86- napisał: Nie ma co patrzeć na oryginał bo tu zmiany są spooore, a może DLC z deską?;) Niby tak ale kolejność najważniejszych zdarzeń zachowana. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia (edytowane) Ale snowboard to nie jest najważniejsze wydarzenie - umówmy się. A minigier dodali tu od uja, a to pominęli. Zapewne 3 lub DLC. Edytowane 23 kwietnia przez michu86- Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia No oczywiście, że 3 i nie widzę żadnego powodu żeby mieli dawać ten snowboard akurat w Rebirth. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Odnośnie końcówki gry Spoiler Nie jestem fanem multiversów, wolę jedną linię czasową, ale może w trójce zrobią takie combo, że Zack (pada kilka razy stwierdzenie, że skoro da się rozdzielić to i da się połączyć) przejdzie do świata Clodua, który ogarnie temat z Sephirothem i zatrzyma meteor. Dodatkowo przyjdzie z innego świata Aeris i cała trójka będzie żyła w jednym świecie długo i szczęśliwie? Tylko wtedy problem, z kim będzie Aeris, ja po ograniu CC stawialbym na Zacka on był pierwszy a Cloudzik niech Tifkę pyknie. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Wiecie może czy można wyłączyć konsolę na ostatniej fazie końcowego bosa? Będę zaczynał od tej fazy czy całą walkę (wszystkie fazy) trzeba będzie powtórzyć? Mam tego szajsu dosyć. Kto to wymyślił!Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Godzinę temu, Tomek P. napisał: Wiecie może czy można wyłączyć konsolę na ostatniej fazie końcowego bosa? Będę zaczynał od tej fazy czy całą walkę (wszystkie fazy) trzeba będzie powtórzyć? Mam tego szajsu dosyć. Kto to wymyślił! Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Zaczniesz od samego początku niestety. Uśpij ją. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia 1 godzinę temu, Tomek P. napisał: Wiecie może czy można wyłączyć konsolę na ostatniej fazie końcowego bosa? Będę zaczynał od tej fazy czy całą walkę (wszystkie fazy) trzeba będzie powtórzyć? Mam tego szajsu dosyć. Kto to wymyślił! Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cała walka od nowa, przerabiałem to. Niestety uśpienie w moim przypadku by nie pomogło bo musiałem odłączyć konsolę i zabrać ją do domu. Ostatnią walkę przycebuliłem na easy, bo nie chciało mi się znowu spędzać dużo czasu na siedemnastu formach bossa. 1 Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia 1 godzinę temu, Tomek P. napisał: Wiecie może czy można wyłączyć konsolę na ostatniej fazie końcowego bosa? Będę zaczynał od tej fazy czy całą walkę (wszystkie fazy) trzeba będzie powtórzyć? Mam tego szajsu dosyć. Kto to wymyślił! Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka To jest obecna zmora twórców. Jakby na siłę chcieli pokazać, że to jest ostateczna walka, bardzo ważna, epicka - musi być długa, musi mieć 10 form, musi umierać i rodzic się na nowo. Nuda straszna ta walka - dali by max 3 formy i by było cacy, niestety... Przekombinowanie z poplątaniem. Ale i tak w tym aspekcie nie ma podjazdu do FFXVI xD. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Dokładnie tak jak piszecie. Co za cholerstwo. Na dzisiaj mam dosyć bo gra zaraz poleci przez oknoWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Z takim podejściem Nomury to w trzeciej części przebiją i dostaniemy z 20 walk Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia 1 godzinę temu, _Red_ napisał: Cała walka od nowa, przerabiałem to. Niestety uśpienie w moim przypadku by nie pomogło bo musiałem odłączyć konsolę i zabrać ją do domu. Ostatnią walkę przycebuliłem na easy, bo nie chciało mi się znowu spędzać dużo czasu na siedemnastu formach bossa. Ktory level miales jak podszedles do niego? Ja od Caith Sitha nie wlaczalem bo mega mnie to wymeczylo. W dodatku zaraz po dostalem questy w kazdym obszarze wiec stawiam ze gra mi sugeruje ze powinienem podlevelowac bo bezie trylko trudniej. Obecnie mam 43lvl wszystkich postaci. Gram na normal. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Nie pamiętam juz, ale raczej spełniałem rekomendacje. Boss wykańczał mnie jednak w którejś tam formie "ludzkiej" (w duecie z kwiaciarką), bo jego Octaslash (czy jak tam się nazywało) to było insta death. Na easy nie zdążył tego użyć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi