Skocz do zawartości

Final Fantasy VII Rebirth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, agst napisał(a):

to jest w końcu taki FF na jaki fani zasługiwali od czasu X

Niektórzy fani X gardzą... :D

Mój obecny PC, którego póki działa nie chce mi się zmieniać, Rebirth nie pociągnie, ale i tak zastanawiam się, czy nie kupić Digital Deluxe Twin Packa w GMG za niecałe 300zł i przejść sobie Remake ponownie, póki co. Tymczasem Rebirth może poczekać bliżej premiery ostatniej części, żeby sobie odświeżyć.

Jedyne co mnie martwi, to czy część trzecia będzie na PS5 przyblokowana do 30fps, jeśli tak ma wyglądać optymalizacja, jak Rebirth... :/ Ja naprawdę przeboleję rozmazaną breję, ale niech mi pozwolą grać przynajmniej w target 60fps.

Opublikowano

A ja kupię drugi raz, wspaniała to gra była. Niech przypierdolą trójeczkę na maxa, bez ograniczeń w budżecie. W końcu to ich magnus opus. 

3 godziny temu, agst napisał(a):

Kto nie grał niech kupuje, to jest w końcu taki FF na jaki fani zasługiwali od czasu X. Niech to się sprzeda, żeby więcej takich bylo, a mniej takich jak XVI. 

XII*

Opublikowano (edytowane)

Kończę na hard FFVII Rebirth, ale parę miesięcy temu kupiłem niezłego kompa RYZEN 7 7700/32GB RAM/RADEON 7900XT i w sumie chętnie bym zagrał (za jakiś czas/solidna promocja) w FFVII Remake i Rebirth w w 4K/60fps :) Pewnie będę musiał trochę uciąć detale żeby było płynnie. Na PS5 czasami miałem wrażenie że gram na ustawieniach HD Ready/60fps :/

Edytowane przez Alastor84
Opublikowano
2 minuty temu, Alastor84 napisał(a):

Kończę na hard FFVII Rebirth, ale parę miesięcy temu kupiłem niezłego kompa RYZEN 7 7700/32GB RAM/RADEON 7900XT i w sumie chętnie bym zagrał (za jakiś czas/solidna promocja) w FFVII Remake i Rebirth w w 4K/60fps :) Pewnie będę musiał trochę uciąć detale żeby było płynnie. Na PS5 czasami miałem wrażenie że gram na ustawieniach HD Ready/60fps :/

image.png.7bd42ef34b9a62eb340b41527cff3400.png

• Plusik 1
Opublikowano

image.png.45b49639528c9811761ee794e994be6b.png

Zobaczylem post wyzej o tym ze jest jakis tam twin pack. Mam niby obie gry na ps5 ale odkad wiem ze rebirth wyglada troche jak kupsko w porownaniu do tego jak moze wygladac, to jakos nie chcialo mi sie grac w rebirtha i tak lezy mimo ze zrobione tylko 30%. Wiec 5 sekund namyslu i mamy to.

Opublikowano

Ja też się skusiłem, ale na Green Man Gaming - Twin Pack (nie Deluxe) wychodził niecałe 230zł. Deluxe 295zł.

Część trzecią pewnie też kupię najpierw na PS5 na premierę, a potem od razu PC. Do tego czasu pewnie jakiś upgrade już zrobię.

Opublikowano

Odpalilem remake na 10min przed praca. 120 fps/4k wszystko na maxa, GPU tylko 80% uzytkowany :D Tak mozna grac, a nie dywagacje typu czy 60fps rozmazany czy 30fps quality. Pewnie calego i tak nie przejde zanim wyjdzie rebirth ale na rozgrzewke bedzie okej!

Opublikowano

Tak z ciekawości. Jakiego masz kompa? Swoją drogą graficznie/wydajnościowo FFVII Rebirth z PS5 spokojnie powinno pociągnąć PS4 PRO. Optymalizacja na PS5 to jakiś żart. Zresztą wymagania na PC również. Żart tyle że mało śmieszny.

Opublikowano
16 minut temu, Bishonen88 napisał(a):

Odpalilem remake na 10min przed praca. 120 fps/4k wszystko na maxa, GPU tylko 80% uzytkowany :D Tak mozna grac, a nie dywagacje typu czy 60fps rozmazany czy 30fps quality. Pewnie calego i tak nie przejde zanim wyjdzie rebirth ale na rozgrzewke bedzie okej!

Poka firanki w przebieralni.

Opublikowano

tez kupilem ten twinpack dzisiaj.

remake ograny trzykrotnie i splatynowany, ale za dodatkowe 7 dyszek wzialem.

rebirth chetnie ogram ponownie w nalezytej jakosci na pc. mam nadzieje, ze nie bedzie problemow z UE5 i stutteringiem jeno.

Opublikowano
10 minut temu, Ölschmitz napisał(a):

tez kupilem ten twinpack dzisiaj.

remake ograny trzykrotnie i splatynowany, ale za dodatkowe 7 dyszek wzialem.

rebirth chetnie ogram ponownie w nalezytej jakosci na pc. mam nadzieje, ze nie bedzie problemow z UE5 i stutteringiem jeno.

Gra jest na UE4. 

• Dzięki 1