WisnieR 2 837 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca No właśnie też nie rozumiem co tu jest DODANE - akcja z Redem miała miejsce w oryginale tylko trochę trudniej ją było przedstawić w ten sposób ze względu na ograniczone medium. Dla mnie akurat rozwinięcie wątku GI i Black Materia zdecydowanie na plus. Cytuj
Bzduras 13 414 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Ty no nie wiem, ale ci cali Gi nie odgrywali takiej roli w oryginale i nie mieli takiego czasu antenowego łącznie z próbą Watchera, po której uświadamiasz sobie w serduszku, że twoja nienawiść to jednak nie na miejscu była i od razu skaczesz w drugą skrajność - miłość, naleśniki i polewa czekoladowa. Roche po chuju i też nie wiem co musiałoby się stać, żeby jakoś sensownie zamknąć ten wątek, bo na razie to zapowiada się na Super Saiyana z dupy i ckliwą śmierć w Part 3, gdzie Cloud zda sobie sprawę z tego, że byli tacy sami i to był jego prawdziwy przyjaciel albo wjedzie jakaś inna ckliwa sztampa. O Whispersach i czarnych płaszczach już nawet nie będę strzępić, bo już to robiłem przy okazji Remaku. Cytuj
tlas 503 Opublikowano niedziela o 17:08 Opublikowano niedziela o 17:08 Tak to jest jak przez biznesowe decyzje z jednej gry robi się trzy. Produkt już na wejściu jest przez to spalony, niezależnie od tego jak pięknie będzie wyglądał. Teraz jestem na etapie, gdy ekipa postanawia udać się do Cosmo Canyon bo… jest blisko. No tak, brzmi rozsądnie. Najpierw szli za zakapturzonymi postaciami, potem szli „bo materia”, potem „bo uciekamy przed Shinra”, a teraz „bo obok jest Cosmo Canyon” xd. Ja już nie wiem gdzie oni idą i po co. Idą, bo idą, a ja razem z nimi. Cytuj
Bishonen88 201 Opublikowano niedziela o 17:50 Opublikowano niedziela o 17:50 Za chwile zaczynamy. Proszę zająć miejsce q 1 Cytuj
Bzduras 13 414 Opublikowano niedziela o 18:54 Opublikowano niedziela o 18:54 13 rozdział i znowu jest wysoko u mnie. Wszelkie sceny Spoiler teatralne, opery, przedstawienia i tak dalej zawsze były w serii wysoko i nie inaczej jest tutaj Piękne to było. No i właśnie przez to będę miał bardzo ciężko z oceną końcową tej gry. Poprzedni post utrzymany w tonie "ja już nie chcę" teraz jest mniej aktualny, bo znów dzieją się rzeczy, które wpadają na luzie do mojego osobistego "top 10 momentów w Final Fantasy", i te wyżyny zostaną ze mną na długo. Nawet nie jestem pewny, czy wręcz nie zajmą sobie wygodnego siedzonka na kanapie obok wspomnień z oryginału i tak dobrego fajnalowego kontentu nie było chyba od czasów... bo ja wiem, dziesiątki? Reżyseria i scenariusz potrafi absolutnie zmieść mnie z fotela, a do tego dodajmy genialny OST który cały czas jest na poziomie wybitnym i ciężko mi nie zakochać się w tym, co ta gra serwuje. Ale z drugiej strony właśnie momenty słabsze, chaotyczne, nielogiczne i krindżowe zdarzają się tutaj o wiele częściej niż bym sobie tego życzył, psując ten piękny obrazek. A za niektóre fragmenty gameplayowe (Shinra Mansion, Cait Sith, powolne przesuwanie pudełek, nawigacja w niektórych rejonach mapy i te nieszczęsne znaczniki z asasyna pierwszego) to powinni kogoś tam w SE wysłać na szkolenie z game devu. I tak to z tym Rebirthem na ten moment wygląda - czasem kocham, czasem nienawidzę. Oj, ubranie tego w ocenę końcową to będzie karkołomne zadanie xd Cytuj
Bishonen88 201 Opublikowano poniedziałek o 07:18 Opublikowano poniedziałek o 07:18 Przedstawiciel psxextreme dumnie was reprezentował. Łezka się w oku zakręciła. Szkoda że tak późno się zorientowałem bo miejsce za bardzo z prawej ale nie było nic lepszego. Rekord nerdów jakich widziałem w jednym miejscu. Przebierańce za tify, aerith, nawet ktoś był redem xd Ale większość typów jakie sobie z nimi robili zdjęcia mieli większe cyce niż tify itd. 😅 1 3 Cytuj
smoo 2 316 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu Ależ chłop ugotował fenomenalny materiał o FFVIIR Analizuje całość z uwzględnieniem książek i wywiadów, a nawet analizując strukturę konstrukcji narracyjnej na podstawie odniesień do popkultury. Z końcową konkluzją się nie zgadzam, ponieważ gość trochę unika pewnych aspektów opowieści oraz pomija niektóre fakty pochodzące z innych źródeł poza wyżej wymienionymi (chociażby spin offów z uniwersum FFVII), ale jakieś 80% tego materiał to absolutny giga peak content. No i genialna realizacja. Obowiązkowo do obejrzenia dla fanów FFVII. Cytuj
tlas 503 Opublikowano 3 minuty temu Opublikowano 3 minuty temu Jestem wielkim fanem Yuffie. Lepiej bym tego nie powiedział. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi