Soban 4 052 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Ale fabuła to już odlatuje mocno od oryginału w dziwne rejony. Tifa teraz bedzie jakims podroznikiem z multiversum? O co cho z tym poczatkiem jak shinra zbiera nasza zaloge na noszach? No trzeba bedzie sobie sprawic plejaka pod choinke Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Trylogia xdddd przecież tu nawet kontynentu pierwszego nie opuszczają, wszystko co pokazali jest daleko od końca nawet pierwszego CD. Jak to ma być trylogia to będą fikoly fabularne okrutne 1 Cytuj
Rtooj 1 617 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Pokazali 3 minuty a Ty już wszystko wiesz. Myślę że grają na Tobie jak na skrzypcach. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 (edytowane) Zelda i placze o brak nowej mapy na trailerach widocznie niczego nie nauczyły + bylo cosmo canyon ktore jest na drugim kontynencie Edytowane 8 czerwca 2023 przez Dahaka Cytuj
Rtooj 1 617 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 2 dyski, to chyba samo świadczy że gra będzie olbrzymia. Mam nadzieję że zrobią sliczną plansze "please insert disc 2". Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 4 minuty temu, Rtooj napisał: 2 dyski, to chyba samo świadczy że gra będzie olbrzymia. Mam nadzieję że zrobią sliczną plansze "please insert disc 2". Przecież 7 remake part1 też był na 2 dyskach. Jest olbrzymi? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 18 minut temu, Soban napisał: Ale fabuła to już odlatuje mocno od oryginału w dziwne rejony. Tifa teraz bedzie jakims podroznikiem z multiversum? O co cho z tym poczatkiem jak shinra zbiera nasza zaloge na noszach? No trzeba bedzie sobie sprawic plejaka pod choinke To jest scena z koncówki peirwszej płyty, i obstawiam że tutaj Spoiler universe w którym zack przeżył, reszta party zginęła w skutek tego "tornado" plot ghostów - typ w tv o tym mówi. Cytuj
agst 131 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Cosmo Canyon jest przecież dalej, więc nie ma co dramatyzować. Albo inaczej - ci którym nie podobała się 'jedynka' mogą dramatyzować, bo 'dwojka' też wam nie podejdzie, bo wyraźnie widać, że to nie jest wierny remake przecież. Były zmiany i beda nadal, ja to już akcpetuje i jestem ciekawy co tam bedzie wymyślone. Hajp jest mocny, zwłaszcza że mi w tą grę po prostu gra się wyśmienicie, system walki siadł idealnie. Cytuj
Rtooj 1 617 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Teraz, Daffy napisał: Przecież 7 remake part1 też był na 2 dyskach. Jest olbrzymi? Aż musiałem spojrzeć do pudełka. Faktycznie, ale na pewno nie świadczy to że będzie gra mała. Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 9 minut temu, Dahaka napisał: + bylo cosmo canyon ktore jest na drugim kontynencie Racja Cytuj
Rtooj 1 617 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Teraz, agst napisał: Cosmo Canyon jest przecież dalej, więc nie ma co dramatyzować. Albo inaczej - ci którym nie podobała się 'jedynka' mogą dramatyzować, bo 'dwojka' też wam nie podejdzie, bo wyraźnie widać, że to nie jest wierny remake przecież. Były zmiany i beda nadal, ja to już akcpetuje i jestem ciekawy co tam bedzie wymyślone. Hajp jest mocny, zwłaszcza że mi w tą grę po prostu gra się wyśmienicie, system walki siadł idealnie. Również spodziewam się DUŻYCH zmian, ponieważ jak ktoś kocha ff7 to po prostu powinien wrócić do FF7. Tutaj mają być zmiany, większe niż w part1, tego wszyscy chcemy, bo wyszło im to piekielnie dobrze. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Finale w gazie, tyle w temacie. Cytuj
agst 131 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Sam początek trailera i napis 'unknown journey' już pokazuje, że na 100% wierność oryginałowi nie ma miejsca tutaj. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Mam tylko nadzieje, ze te wszystkie zmiany koniec końców będą tego warte i wyjdzie z tego coś ciekawego. Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Najważniejsze że wyszli na world map. Pomysł na zrobienie part1 tylko w midgar i rozciągnięcie 5h fragmentu oryginału na 30h grę sprawił że czułem często sztuczne rozciąganie zawartości lokacjami na jeden kolor i jedno kopyto. Tutaj będą mogli poszaleć z różnorodnością Cytuj
SlimShady 3 383 Opublikowano 8 czerwca 2023 Opublikowano 8 czerwca 2023 Tutaj płytki są po 100 gb na sztukę, a poprzednio 50gb, więc na takim PS4 musieliby wydać na czterech. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Ale na PS4 to już nie wychodzi. Zdaje się była mowa o PS5 ex. I dobrze. W poprzednika jak grałem na PS5, to bardzo dało się i tak odczuć ograniczenia ewidentnie wprowadzone przez fakt, że gra wyszła jeszcze na PS4. Liczę, że w Rebirth będzie już konkretny pokaz mocy konsolki. Zwiastun wygląda ślicznie i mam nadzieję, że nie zrezygnują z performance mode. Choć mam nadzieję, że trochę ograniczą elementy "walking sim"... 1 Cytuj
YETI 10 986 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 SE w gazie, w przeciągu pół roku dwa duże fajnale. Rebirth prezentuje się fenomenalnie, najwyższy czas zabrać się za rimejk VII. PS. Ciekawe czy są szansę na polskie napisy do Rebirth. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Po zwiastunie hype na Rebirth skoczył wyżej. Można było wychwycić kilka znajomych miejscówek. Gdzieś tam wychwyciłem coś, co jak dla mnie wyglądało na Corel Prison. Nie pokazano co prawda żadnego miasta (a przecież sporo ich było jak juz wyszlismy na mapę świata), ani żadnej nowej postaci z drużyny. Ale na to przyjdzie czas. Może zmienia układ mapy świata (oby nie). Najbardziej się boję o zmiany scenariusza względem oryginału, ale zobaczymy. W każdym razie czekam mocno, bo wyglada to zajebiscie. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 13 minut temu, Sep napisał: ani żadnej nowej postaci z drużyny Ale że co? Widać na zwiastunie zarówno RED XIII, jak i Yuffie podczas gameplay'u. Vincent i Cid pewnie za wcześnie. Zostaną na Part 3, choć nie zdziwię się, gdyby zrobili z którymś z nich jakieś DLC (pewnie Vincent, bo popularny). Junon i kilka innych lokacji widać tylko z zewnątrz, ale myślę będzie co zwiedzać. Domysłów co do fabuły nie ma co snuć, biorąc pod uwagę, co i ile zmieniono już w Remake'u. Niemniej jednak nie mam nic przeciwko zmianom, nawet drastycznym, o ile nie pójdą w totalne głupoty. Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Jestem pod wrażeniem, że nie pchali tego gdzieś do 2025, zero obsuw na dwa duże Finale, jak wyjdą z tego sztosy na miarę 90 meta bez bugów I wycietych dlcków jak zapowiadają w preview, to jestem pod wrażeniem. Square Enix ciągnie tytuły AAA post covid i to jest fakt. Cytuj
Daffy 10 553 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 39 minut temu, Suavek napisał: Ale że co? Widać na zwiastunie zarówno RED XIII, jak i Yuffie podczas gameplay'u. Przecież sterujesz nimi w ff7r integrade więc nikogo nowego w teamie nie pokazali Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 9 minut temu, Daffy napisał: Przecież sterujesz nimi w ff7r integrade więc nikogo nowego w teamie nie pokazali XIII nie był grywalny ani w w Remake'u, ani tym bardziej w Intergrade, tylko NPC. Zresztą, epizod Yuffie to też takie poboczne niewiadomo-co, ledwo związane z główną fabułą, równie dobrze mogło go nie być. Dlatego dla właściwej historyjki XIII i Yuffie to jak najbardziej "nowe" postacie w drużynie. Na Vincenta i Cida myślę mimo wszystko może być za wcześnie. Zostaje więc Cait Sith jeszcze, którego faktycznie nie pokazali. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Żeby Cida przerzucić do part 3 to musieliby w dziwnym momencie przerwać historie, albo ja zmienić. Ale kto ich tam wie. Podejrzewam ze pokażą wszystkich w part 2 ale ktoś będzie niegrywalny. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Pewnie tak będzie, jak z Red XIII w formie NPC. Natomiast w Part 3 powinien się zwolnić jeden slot na kolejną grywalną postać... Ale nie zdziwię się z drugiej strony, jeśli tak namieszają w fabule, że wywrócą wszystko do góry nogami i będzie coś zupełnie nowego, lub nieprzewidzianego. A patrząc na zakończenie Remake i wczorajszy trailer Rebirth, to jest to nawet możliwe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi