KrYcHu_89 2 253 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca A więc gambity też są w tej grze, w sumie w tej grze jest wszystko xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca A więc myślicie, że wychodząc z danego regionu po 10h zrobiliście już wszystko..? Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 387 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca (edytowane) Dobrze, że nie dali trofeum za niezałożenie Tifie stroju kąpielowego shining spirit bo by platyna była nieosiągalna Edytowane 12 marca przez michu86- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Ktoś jeszcze poza Tifa ma skille co nabijają % staggera? Póki co jestem w 8 chapterze i tylko ona potrafi podniesc stagger do np 230%. W remake chyba jeszcze Aertith miala jakiś atak który podnosił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca cait sith ma i aerith mają weapon ability do podijania staggera i summon odin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Barret i jego Bonus Round wpływają na stagger z tego co pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 646 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca W ogóle wczoraj dołączył mi do drużyny Cait Sith. Po początkowej konsternacji spodobał mi się jego styl walki. Nie wiem, czy to po prostu znudzenie gry Cloudem czy Tifą po Remake'u, ale najchętniej kontrolę przejmuję nad Yuffie i teraz Cait Sithem. Fajnie też, że gra tworzy takie segmenty, że pomimo liczebności drużyny okoliczności wymuszają kontrolę nad określonymi postaciami. Nie za długo, ale tak akurat, żeby trochę urozmaicić, wymusić trochę zabawy w rozmaitych kombinacjach, zamiast trzymać się sztywno konkretnej konfiguracji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 443 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Racja, fajne to Fort Condor v.2 w kanionie. Zrobione wszystkie cztery ciągiem, jak dla mnie dużo prostsze od wersji w Junon, a na pewno bardziej przewidywalne i mniej chaotyczne. Po prostu rozpisywałem sobie na kartce gdzie w którym momencie postawić robocika i po kilku próbach schemat był gotowy, w ostatniej misji została mi prawie jeszcze cała minuta przed końcem czasu. Oj warto to zrobić, bo jest za to zajebista nagroda w postaci Spoiler walki z Gilgameshem Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 253 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca 10 minut temu, Josh napisał: Racja, fajne to Fort Condor v.2 w kanionie. Zrobione wszystkie cztery ciągiem, jak dla mnie dużo prostsze od wersji w Junon, a na pewno bardziej przewidywalne i mniej chaotyczne. Po prostu rozpisywałem sobie na kartce gdzie w którym momencie postawić robocika i po kilku próbach schemat był gotowy, w ostatniej misji została mi prawie jeszcze cała minuta przed końcem czasu. Oj warto to zrobić, bo jest za to zajebista nagroda w postaci Pokaż ukrytą zawartość walki z Gilgameshem Protorelic pytanie Spoiler Jestem w ch11 i nie mam 2x reliktów z 3ciej krainy (ten piaskowy potwór i kaktus) i 1dnego z czwartej, bo brama chyba jest zamknięta, a nie ma innej drogi, tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 973 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Jeszcze zrobią z tego jakaś gierkę na telefony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca (edytowane) 14 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Protorelic pytanie Pokaż ukrytą zawartość Jestem w ch11 i nie mam 2x reliktów z 3ciej krainy (ten piaskowy potwór i kaktus) i 1dnego z czwartej, bo brama chyba jest zamknięta, a nie ma innej drogi, tak ma być? Jeśli chodzi o kaktusy to na razie nic więcej nie zrobisz, odblokują się później. Ta brama o której piszesz chyba też bo jej nie kojarzę w ogóle. Edytowane 12 marca przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca 3 godziny temu, _Red_ napisał: Barret i jego Bonus Round wpływają na stagger z tego co pamiętam? bonus round zwiększa dmg do paska staggera a kolega pytał o zwiększanie % obrażeń na zestaggerowanym przeciwniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 253 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca (edytowane) 5 minut temu, smoo napisał: Jeśli chodzi o kaktusy to na razie nic więcej nie zrobisz, odblokują się później. Ta brama o której piszesz chyba też bo jej nie kojarzę w ogóle. Pewnie poszedłem ze złej strony do tego ostatniego protorelica xD. Sprawdzę jak będę przy konsoli. Bo piszecie o bossie po Cosmo Canyon, a ja go nie spotkałem, zastanawiam się co zjebałem, pewnie ten jeden protorelic z Gongagi, bo kaktusy beda później... Edytowane 12 marca przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 443 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Protorelic pytanie Ukryj zawartość Jestem w ch11 i nie mam 2x reliktów z 3ciej krainy (ten piaskowy potwór i kaktus) i 1dnego z czwartej, bo brama chyba jest zamknięta, a nie ma innej drogi, tak ma być? Te 2 relikty z Corel będzie dało się zdobyć dopiero w 12 chapterze, a ostatni w Gongaga jest dostępny, tylko ta brama to jest bullshit. Wejście znajduje się z innej strony, dokładnie tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 253 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Teraz, Josh napisał: Te 2 relikty z Corel będzie dało się zdobyć dopiero w 12 chapterze, a ostatni w Gongaga jest dostępny, tylko ta brama to jest bullshit. Wejście znajduje się z innej strony, dokładnie tutaj No właśnie, dzięki, obadam, pewnie to ma wpływ kiedy ten delikwent z nami powalczy xD. Protorelici są nieliniowe, tzn. Cutsceny lecą po tym jak je odblokowujemy w tej samej kolejności, niezależnie od tego, czy pierwszy Junon, czy Corel itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Co jak co to ta gierka z Fort Condom to straszne gowno -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca 21 minut temu, wet_willy napisał: Co jak co to ta gierka z Fort Condom to straszne gowno -_- zmień na easy to będzie łatwiejsza Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Sa w ogole jakies nagrody za Hard czy tylko wkurw? Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 832 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca 10 minut temu, wet_willy napisał: Sa w ogole jakies nagrody za Hard czy tylko wkurw? Murzyńskie paciorki. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Cosmo Canyon to jakiś... kosmos. Przyłożyli się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 387 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca (edytowane) Jules mnie przeczołgał przy brzuszkach nie powiem... 30min się męczyłem ale potem żarty się skończyły. Nauczony doświadczeniem z Remake wyłączyłem muzykę i udało się go pokonać 51:50. Dodatkowo grałem tylko jak gierka zaczynała się od L1 (tak mi łatwiej) każdy początek z R1 restartowalem. Bo jakbym to miał próbować w 2 strony to bym nie ogarnął. Edytowane 13 marca przez michu86- Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 679 Opublikowano 13 marca Udostępnij Opublikowano 13 marca Jest trophy albo jakaś fajną nagroda za paradę w Junon? Bo nie wiem czy poprawiać, wygrał Rosche na motorku.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 646 Opublikowano 13 marca Udostępnij Opublikowano 13 marca Jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 13 marca Udostępnij Opublikowano 13 marca Queen's Blood ewidentnie się prosi o własną gierkę. Przy takiej liczbie kart, jest uczucie, że właściwie nie ma w ogóle okazji rozwinąć i próbować różnych rzeczy. Np. mogę sobie pomyśleć o zmianie dwóch par kart na inne w talii, ale nie ma żadnych osobnych walk żeby to wszystko sprawdzić jak się sprawdza na dłuższą metę, mogę najwyżej powtarzać te same bez nagrody, ale kto to by robił. Ponadto Square-Enix akurat ma talent to splatania innych gatunków z jRPG, co zrobili mistrzowsko np. w Theathrythm czy Harvestelli, które mimo innego gameplayu nadal mają bardzo mocny vibe klasycznego jRPG. To mogłaby być super gierka, chociaż nie wiem ile osób by ją faktycznie kupiło. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 253 Opublikowano 13 marca Udostępnij Opublikowano 13 marca Godzinę temu, Schranz1985 napisał: Jest trophy albo jakaś fajną nagroda za paradę w Junon? Bo nie wiem czy poprawiać, wygrał Rosche na motorku. Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Potem możesz w chapter select sobie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi