Schranz1985 680 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Ja rozumiem, ze gra jest ogólnie fenomenalna, ale zdejmijcie czasem te różowe okulary, bo mogło tu być znacznie mniej ctrl-c / v (pipi)contentu, który służy tylko jako zapychacz piaskownicy. A z drugiej strony ciężko go ignorować bo wpływa na zdobywanie equipmentu / enemy skilli.W punkt.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Pytanie odnosnie materii supportowych - mamy Elemental, ale póki co nie zdobyłem niczego w stylu "Added effect", które dodawałoby powiązany debuff do ciosów (np. truciznę). Nie ma czegoś takiego tutaj chyba, czy gdzieś przeoczyłem? Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca W opisie materii masz nawet podane jakie są obsługiwane. Elemental dotyczy tylko żywiołów Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Nie ma Added Effect w tej grze. Jes tylko warding, który ma ten efekt w defensywie. Jak dla mnie żadna strata, bo jak ktoś chce naprawdę rzucić stop, to pewnie... rzuci stop. Nie ma żadnego pojedynczego skilla takiego jak Hades, co z kwestii balansowych za bardzo nie dziwi. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Szkoda, zawsze lubiłem usypiać wrogów mieczem w FF7 i 8 xD Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Niestety quest z Party Animal jest zjebany, podobno po paczu. Zaliczylem wynik na motorze, ale nie posuwa to zadania naprzod. Trzeba czekac az naprawia. Reszta ogarnieta. do platyny zostalo mi: - losowo zakopane zabawki (to bedzie nuuuuuudne) - cactuary - brutal i legendary u chadleya - hard mode (to na koniec) - fort condor i gears gambits na hard Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca O co chodzi z tymi losowo zakopanymi zabawkami?Właśnie znalazłem na gongadzie jakiś itemek chyba buggy kopiąc chocobo.Chcesz powiedzieć że to całkowity random?Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Tak zrozumialem czytajac opis tych znajdziek. Trzeba szukac w miejscach gdzie kroliki lataja. Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Tak zrozumialem czytajac opis tych znajdziek. Trzeba szukac w miejscach gdzie kroliki lataja.Nie są losowe. Wczoraj to robiłem i są dokładnie w miejscach z poradnika. Brakowało mi dwóch. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca 28 minutes ago, WisnieR said: 1 hour ago, Ölschmitz said: Tak zrozumialem czytajac opis tych znajdziek. Trzeba szukac w miejscach gdzie kroliki lataja. Nie są losowe. Wczoraj to robiłem i są dokładnie w miejscach z poradnika. Brakowało mi dwóch. Racja, cos mi sie pojebalo. Juz ogarniete, dzieks. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca Te triale / wspomnienia w chapter 13 Chyba wszyscy sąsiedzi zaczęli wieczorem kroić cebulę, albo to jakas alergia tak oczy zmoczyła... 2 Cytuj
Suavek 4 714 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Ja mam chwilowy kryzys. Po świetnym segmencie z Nanaki i Gi Natak powrót do "ubisofciaka" uderzył dość mocno, i kiedy ja chciałem ruszyć do przodu, bądź trochę powalczyć, to gra mi rzuca kolejną minigierkę, na którą nie miałem akurat nastroju, oraz side-questy polegające ponownie na błądzeniu po mapie, czyt. kombinowaniu jak i z którego punktu dostać się w jakieś umowne miejsce. I tak trzy razy, bo raz to za mało. Uwielbiam tę grę, bez dyskusji, ale taki moment znużenia odczuwam po raz kolejny. Oczywiście nikt mnie nie zmusza, żeby to robić, ale jednak zrobić trzeba/warto, tym bardziej, że rozwija to wszystko historię i bohaterów. Oczywiście jak się zmuszę żeby przebrnąć, to zaraz się okaże, że znów będę zachwycony. No ale na tę chwilę takie pojedyncze momenty "błądzenia" to moja jedyna większa krytyka gry. W pierwszych chapterach tego nie miałem, bo lokacje były w miarę proste, ale od wprowadzenia skaczących i latających Chocobosów eksploracja bywa chwilami frustrująca. A ja bardzo, ale to bardzo nie lubię platformówek i pokrewnych. 1 Cytuj
michu86- 394 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia (edytowane) A u mnie na odwrót. Ogólnie region CC + Gi Nattak mnie wymęczył i znudził, a jak ruszyłem dalej do Nibel to odżyłem. Edytowane 1 kwietnia przez michu86- Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Nibel na szczęście Spoiler Krótki ale zadanie z protorelic tutaj to już jawna kpina z graczy 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Pan Czerstwy dostarczył grę na premierę, ale nie było czasu pograć. Wziąłem się porządnie za granie w sobotę, aktualnie jestem w Junon i jak zacząłem zbierać ekipę do parady, a potem uczestniczyć w paradzie, to poczułem taką falę nostalgii, że łzy napłynęły mi do oczu Tak w ogóle cała gra to jest jedna wielka miazga, a pewnie i tak najlepsze przede mną. Nie sądzę, by w tym roku była jakaś lepsza gra od FF i zabrała jej tytuł mojej Gry Roku. Ps. FF XVI przy tym to jakby zestawić Dacię z Porsche. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Ok, zostaly cactuary i legendary/brutal. johnny 85/88 (2xcactuary i 1xchadley) ale szlag mnie trafia, nic mnie bardziej w tej grze nie wkurwia niz ta "gierka" z cactuarami. Tak wiem, zaraz przyjdzie ogqozo i napisze, ze wyzwania trudniejsze. Tak, ale tego mi sie nie chce nawet powtarzac. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Od 2h cisnę milionetapową walke końcowa i niedługo musze pakowac konsolę i wracać do chaty. Jeśli nie ma autosave miedzy fazami (a pewnie nie ma, jest tylko retry battle) to skoncze gre na Youtubie. Nie mam siły powtarzać od jenovy jedym ciągiem przez kilka godzin ;( Straszne skurwysynstwo, ze nie mozna między walkami wlaczyc menu i ustawic materii. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Nie ma sejwa, jest jeno retry. Ja mialem podobnie bo bylo juz po 1 w nocy i rozwazalem rzucenie w diably i nastepnego dnia od poczatku Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia 6 minut temu, _Red_ napisał: Od 2h cisnę milionetapową walke końcowa i niedługo musze pakowac konsolę i wracać do chaty. Jeśli nie ma autosave miedzy fazami (a pewnie nie ma, jest tylko retry battle) to skoncze gre na Youtubie. Nie mam siły powtarzać od jenovy jedym ciągiem przez kilka godzin ;( Straszne skurwysynstwo, ze nie mozna między walkami wlaczyc menu i ustawic materii. Gra pyta nas kilka razy, czy jesteśmy gotowi przed finałem :). Fajnie, że zrobili z tego wyzwanie i używany całego party, dla mnie ta finałowa walka to złoty standard jRPG. 1 Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Od 2h cisnę milionetapową walke końcowa i niedługo musze pakowac konsolę i wracać do chaty. Jeśli nie ma autosave miedzy fazami (a pewnie nie ma, jest tylko retry battle) to skoncze gre na Youtubie. Nie mam siły powtarzać od jenovy jedym ciągiem przez kilka godzin ;( Straszne s(pipi)ysynstwo, ze nie mozna między walkami wlaczyc menu i ustawic materii.Można, jak zginiesz i jest przerywnik to pp lewej pojawią się kwadrat i jak go przytrzymasz to po przerywniku, zaraz przed walka odpali się wpierw menu. Poza tym kilka godzin? Sama końcowa potyczką? Kilka godzin to cały rozdział trwa. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Utknalem na Spoiler Cloud + Aeris vs Seph i nie tylko ja, z tego co czytam https://www.reddit.com/r/ff7/comments/1bcf3fe/anybody_else_having_issues_with_final_boss_battle/ Nie skoncze tego, a od nowa nie chce piętnastu walk robić. Trudno, po 115h skonczy sie na YT, bo nie mam sily na trzygodzinne finały (z Retry tyle już siedzę). Probuje piaty raz, za każdym razem jak juz przetrwam End is Nigh to wykancza mnie octaslashem prime, którego nie ma jak przerwać. Nie mam siły, chyba trzeba trafic na fart, ze akurat będzie mial pełen stagger w tym momencie. 5 godzin temu, WisnieR napisał: Można, jak zginiesz i jest przerywnik to pp lewej Przed ta walka ze spoilera nie ma tej opcji. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Godzinę temu, _Red_ napisał: Utknalem na Pokaż ukrytą zawartość Cloud + Aeris vs Seph Nie skoncze tego, a od nowa nie chce piętnastu walk robić. Trudno, po 115h skonczy sie na YT, bo nie mam sily na trzygodzinne finały (z Retry tyle już siedzę). Probuje piaty raz, za każdym razem jak juz przetrwam End is Nigh to wykancza mnie octaslashem prime, którego nie ma jak przerwać. Nie mam siły, chyba trzeba trafic na fart, ze akurat będzie mial pełen stagger w tym momencie. Przed ta walka ze spoilera nie ma tej opcji. Dasz radę, bez nerwów:) Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Ale mnie denerwuje coś takiego Dyski SSD, w takim Spidermanie 0 loadingow a tu metr przed nami drzewko doczytuje się na PIĘĆ razy.Ja nie wiem jakim cudem aż tak można odiebac.A widziałem to wiele razy w pomieszczeniach itd.Czy to ten lipny silnik czy gra na szybko wydana?Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia A moze ono kwitło na twoich oczach, icoteras?! Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Nie no ta gra czasami wygląda mega a czasami jest textura skały z ery PSX.Ja rozumiem że jest popup na dalszym planie ale rzadko kiedy widzę takie akcję jak tu że to się podmienia 7 razy krok po kroku itd.Psuję to wrażenie.I jest to widoczne nawet w pomieszczeniach malutkich.Mega lipa.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi