GearsUp 195 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 22 minuty temu, Qbon napisał: RT głównie chyba dla globalnego oświetlenia ale imo robi to ogromna robotę 1 Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca (edytowane) 11 minut temu, Homelander napisał: No to jak gra chodzi akceptowalnie dopiero na komputerach klasy "tjery" to chyba nie za dobrze i ciezko ja polecac Dlatego też nikomu nic nie polecam za to na forum jest sporo osób korzystających z PC z kompami podobnymi do mojego, więc ktoś się jednak może interesować jak gra chodzi na "mocnym" PC @GearsUp klasyczny przykład bzdurnej wybiórczości, zobacz sobie jak oświetlenie wygląda z RTGI w innych momentach, co nie zmienia faktu, że ogromną różnicą też bym tego nie nazwał Edytowane 20 marca przez tjery 1 Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Fextralife mówi że gierka jest tak miodna że fpsy na konsoli są do przełknięcia i aż tak mocno nie wpływają na wrażenia i nie powinno to odciągać uwagi od tego jaka ta gierka jest kozak Tego się muszę trzymać bo nie kupię komputera za kwote PKB Ugandy Mam nadzieję że po premierze pogadamy o levelach i buildach a nie fpsach Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 1 minutę temu, Plackus napisał: Mam nadzieję że po premierze pogadamy o levelach i buildach a nie fpsach They don't do that here Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Pecemałpy się pobawią ustawieniami i zaraz im się znudzi, wiec zaraz będzie dyskusja o grze i narzekanie na fpsy na konsoli xD Cytuj
GearsUp 195 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 5 minut temu, tjery napisał: Dlatego też nikomu nic nie polecam za to na forum jest sporo osób korzystających z PC z kompami podobnymi do mojego, więc ktoś się jednak może interesować jak gra chodzi na "mocnym" PC @GearsUp klasyczny przykład bzdurnej wybiórczości, zobacz sobie jak oświetlenie wygląda z RTGI w innych momentach Jest jeden, dosłownie jeden moment w tym filmiku, w którym widać że róznica jest OGROMNA jak to napisał @Qbon no i sam nie jestem do końca przekonany czy ten screen to na korzyść RT Cytuj
Qbon 335 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 10 minut temu, GearsUp napisał: Pisałem ogólnie, że RT robi ogromna robotę, nie tylko o tej grze bo tutaj jest to tak sobie zaimplementowane ale wciąż różnica jest zdecydowana więc jak ma się możliwość to lepiej grać z RT niż bez. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 1 minutę temu, GearsUp napisał: Jest jeden, dosłownie jeden moment w tym filmiku, w którym widać że róznica jest OGROMNA jak to napisał @Qbon no i sam nie jestem do końca przekonany czy ten screen to na korzyść RT edytowałem tamten wpis odnośnie "ogromnej" różnicy Co do tego screena to jak lubisz płaskie, wyblakłe, nie mające nic wspólnego z aktualnym źródłem światła w pomieszczeniu oświetlenie w stylu PS3 to tak, screen po lewej może wydawać się fajniejszy Cytuj
GearsUp 195 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Ja po prostu nie jestem przekonany czy gry powinny za wszelką cenę dążyć do realizmu. Jasne, że w pewnych sytuacjach cienie powinny mieć większą głębię ale przez to znika wiele detali z samej gry. Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 3 hours ago, tjery said: Przecież póki co nie ma DLSS FG, a przy grach z CPU bottleneckiem obniżanie rozdzielczości niewiele daje. Czyli niestety ale Ps5 pro niewiele pomoże przy tej grze, czytam ludzi z 4080 i gra chrupie w miastach Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Teraz, GearsUp napisał: Ja po prostu nie jestem przekonany czy gry powinny za wszelką cenę dążyć do realizmu. Jasne, że w pewnych sytuacjach cienie powinny mieć większą głębię ale przez to znika wiele detali z samej gry. Jak wstawiasz masakrycznej jakości screen z masakrycznie skompresowanego filmiku z YT to detale w cieniach na takim czymś wiadomo, że giną, bo się robi ciemna papka, jak grasz na żywo w odpowiedniej jakości obrazu to nic nie ginie Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Chłopaki, to że spada do 49 fps na mocarnym PC w miastach, a na konsoli do 20 to jeszcze nie znaczy, że gra do kosza, będzie dobrze xD. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 6 minut temu, Alpha Trion napisał: Czyli niestety ale Ps5 pro niewiele pomoże przy tej grze, czytam ludzi z 4080 i gra chrupie w miastach W miastach to sobie może chrupać, jak walki są płynne, to pół biedy. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Z tego co widziałem recki to trzeba uważać, żeby nie overeksplorować, bo niuhając za bardzo można ubić kogoś przypadkiem, kto później jest potrzebny do questa. Cytuj
GearsUp 195 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca (edytowane) 5 minut temu, easye napisał: W miastach to sobie może chrupać, jak walki są płynne, to pół biedy. Brzmi jakby te NPCe w miastach miały jakieś skomplikowane opcje dialogowe z mnóstwem gałęzi a to przecież prosta gierka. Chyba, że jest dużo sytuacji oskryptowanych, oglądałem jedną reckę z jakimś Spoiler najazdem jaszczurów na miasto , kozacko to wyglądało. Edytowane 20 marca przez GearsUp Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca NPC są ala Skyrim, każdy to jest konkretny ktoś, ma jakiś tam swój plan dnia itd. Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 20 minut temu, tjery napisał: Z tego co widziałem recki to trzeba uważać, żeby nie overeksplorować, bo niuhając za bardzo można ubić kogoś przypadkiem, kto później jest potrzebny do questa. Spoiler Jak się nie spóźnisz to chyba jest kostnica i można ich ożywić . Ale masz ograniczony czas na takie akcje. Wiecznie ich nie będą trzymać Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 19 minut temu, tjery napisał: Jak wstawiasz masakrycznej jakości screen z masakrycznie skompresowanego filmiku z YT to detale w cieniach na takim czymś wiadomo, że giną, bo się robi ciemna papka, jak grasz na żywo w odpowiedniej jakości obrazu to nic nie ginie Ten RTGI jest źle zaimplementowany a problemem jest to że jest za mało światła odbitego, na tym filmiku zobacz np. na kamienny łuk na drugim tle w 5:48, środek dnia nawet część jest bezpośrednio oświetlona a jest chamski czarny cień i tak w każdym miejscu. Jutro pewnie będą o tym mówić w DF No chyba że to decyzja artystyczna żeby zachować styl jedynki. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca W grze jest 1000 NPC I każdy może zginąć. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca 10 godzin temu, tjery napisał: Dlatego też nikomu nic nie polecam za to na forum jest sporo osób korzystających z PC z kompami podobnymi do mojego, więc ktoś się jednak może interesować jak gra chodzi na "mocnym" PC @GearsUp klasyczny przykład bzdurnej wybiórczości, zobacz sobie jak oświetlenie wygląda z RTGI w innych momentach, co nie zmienia faktu, że ogromną różnicą też bym tego nie nazwał Przecież na moim pececie też to będzie dobrze chodzić. Nie trzeba mieć maszyny za miliony aby grać w lepszej jakości niż na konsoli. 1 Cytuj
iluck85 2 909 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Miało być day one, ale sobie poczekam aż poprawią to i owo. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca 3 minuty temu, iluck85 napisał: A ch*j wziąłem Przykro mi, tak się ponieść hype, mimo, że starannie temat został obrzydzony dla konsolowej (a nawet pecetowej braci :D). Z innej beczki, ktoś WIe, czy pawny będą crossplatformowe? Cytuj
iluck85 2 909 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Jedynka mi się podobała. Więcej gram na konsoli nic PC więc spoko. Nie takie spadki już były Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca No bardzo fajnie jakby zrobili pawny cross-wymianę, tylko nie wiem czy to takie łatwe jest do zrobienia? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi