addhoc 63 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Eurogamer uczciwie zrecenzował dając 7/10. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca (edytowane) 2 minuty temu, XM. napisał: Dla mnie po 18h to niestety zawód generacji. Bardzo mocno na pewno na ocenę wpływa jakoś optymalizacji, ale gra jest też kurewsko wolna w porównaniu do jedynki, mapa nie zachęca do zwiedzania, za duża ilość walki (jest dosłownie co 5m przeciwnik), mała różnorodność przeciwników, spłycenie systemu skilli, gdzie w jedynce były dwa okienka pod przypisane skulle, tu jest jedno, itd. nawet nie chce mi się pisać. Zdecydowanie na 89 meta NIE jest zasłużone dla tej gry, tym bardziej w wersji konsolowej, to jest porażka recenzentów, którzy po raz kolejny nie potrafią odróżnić gry dobrej od bardzo dobrej. Spadło do 88, tak czy inaczej, Capcom dostał to raczej w spadku przypominam, że jedynka, to była gra oceniona na 75 i 81 w wersji Dark Arisen, a dwójka to jest w zasadzie dokładnie to samo 10 lat później. Edytowane 25 marca przez KrYcHu_89 1 Cytuj
JakubKrol 0 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Zdecydowanie na 89 meta NIE jest zasłużone dla tej gry, tym bardziej w wersji konsolowej, to jest porażka recenzentów, którzy po raz kolejny nie potrafią odróżnić gry dobrej od bardzo dobrej. Dokładnie, należy się minimum 95. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Zastrzeżenia po 15h mam do: - beznadziejne AI pawnów - rozumiem, że z tą woda to "lore" ale bez przesady - dragon covid ta mechanika mogła być dużo lepiej rozwiązana - fatalna optymalizacja - brak opcji zrobienia nowej postaci - fabuła jest tak słaba jak w jedynce Żeby nie było, że gra jest totalnie słaba, po prostu nie jest to żaden GOTY contender i przełom w stosunku do jedynki. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca A jeszcze w kwestii tej szybkiej podróży i tego że Capcom coś tam wrzuca za hajs, to pięknie ta gra pokazała jakimi debilami są obecnie recenzenci i jutuberzy. Chłopy otwarły mapkę, nie da się kliknąć i już gotowe, i zgłupieli. Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca No niestety, podzielam opinię XM. Gra na pewno nie jest zła i potrafi dać sporo frajdy, ale to nie jest ani 1 liga open worldów, ani 1 liga erpegów, a już zdecydowanie nie 1 liga gier Capcomu. Nie mam porównania do jedynki, bo w nią nie grałem, ale po mistrzu Itsuno spodziewałem się znacznie więcej, zwłaszcza jeżeli chodzi o system walki. DD2 udowadnia też, że RE Engine nie nadaje się do dużych przestrzeni- tak jak Residenty potrafi zmiażdżyć grafą (zwłaszcza RE2R i RE3R), tak tutaj nie ma mowy o wizualnych wodotryskach, o płynnej animacji nie wspominając. Dziadzio Itsuno niech się lepiej bierze za DMC6. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca O KURVA, trzeba czekać na patcha Wyłączenie rt już dużo da, a cap na 30 wreszcie będzie to gówno grywalne. Także na razie przestaje grać, może zacznie się nawet od nowa jak wydadzą patcha. Trzeba czekać 2/3 msc a na razie jebać ich. 2 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Dobrze, że Czezky tuż po premierze podniósł cenę i mnie zniechecił do zakupu day 2 Cytuj
SebaSan1981 3 588 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Hah @XM. miałem to samo właśnie wrzucać! Idzie w dobrą stronę, jeszcze kilka patchy i za pół roku będzie można spokojnie taniej kupić i ograć naprawioną już grę. 1 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca ale spawn mobków jest z dupy, w środku miasta mi nagle 4 krokodyle się pojawiły Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca (edytowane) Godzinę temu, XM. napisał: O KURVA, trzeba czekać na patcha Wyłączenie rt już dużo da, a cap na 30 wreszcie będzie to gówno grywalne. Także na razie przestaje grać, może zacznie się nawet od nowa jak wydadzą patcha. Trzeba czekać 2/3 msc a na razie jebać ich. Można to tylko określić sentencją "niedojebanie umysłowe" czemu wyłączenie RT na konsolach zawsze muszą dodać dopiero w patchach xD. Lock na 30 fps też zrobi dużo dobrego, kto wpadł na pomysł robienia unclocked framerate na konsole, skoro skacze pomiędzy 15, a 45, to ten ficzer powinien być jak coś dodany w patchach, bo będzie ładnie działać na PS6 we wstecznej :D. 8 minut temu, messer88 napisał: ale spawn mobków jest z dupy, w środku miasta mi nagle 4 krokodyle się pojawiły Miałem teraz sytuację z Cyklopem w mieście, walka na całego, a tutaj nagle jakiś quest mi się załączył i Cyklop zniknął :/. Edytowane 25 marca przez KrYcHu_89 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca A jakie questy i nagrody dajecie przy swoim pawnie? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Teraz, messer88 napisał: A jakie questy i nagrody dajecie przy swoim pawnie? Ja wrzucam badge na różne stworki i golda :D. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Po co w ogóle rt w takiej grze. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 1 minutę temu, Donatello1991 napisał: Po co w ogóle rt w takiej grze. Ładne jest tutaj RTGI i dosyć dobrze zoptymalizowane (może dlatego, że cała gra nie jest :D). W sensie wyłączenie go obrzydza oprawę dosyć znacznie i nie daje dużego boosta do wydajności, ale te 5-10% jednak spada, dla konsol może być i więcej, wiadomka. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Ja wrzucam badge na różne stworki i golda :D. i jak to działa, ten hajs wtedy idzie do gracza który wypożyczył pawna z Twojej postaci? tak samo nasz pawn może zostać wypożyczony tylko jak używamy gospody, podobno odpoczynek w domu nie działa? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 6 minut temu, messer88 napisał: i jak to działa, ten hajs wtedy idzie do gracza który wypożyczył pawna z Twojej postaci? tak samo nasz pawn może zostać wypożyczony tylko jak używamy gospody, podobno odpoczynek w domu nie działa? Chyba tylko wtedy nam "zalicza" questy, dostajemy badge i punkty do rifta oraz expa. Jak ustawisz jakiś chujowy quest to po pierwsze nikt twojego pionka nie weźmie, po drugie dostaniesz pewnie słaby item w "podzięce". Hajs idzie od Ciebie, w sensie ten item co ustawisz, lub gold. 1 Cytuj
Qbon 336 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 27 minut temu, Donatello1991 napisał: Po co w ogóle rt w takiej grze. Zobacz tutaj Np scena w lesie, dużo lepiej to wygląda z RTGI. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Pawn może wymordować całą wioskę i zamienić się w smoka, kto wymyślił taką mechanikę bez save slota . Generalnie to jest wyjaśnione w tutorialu, ale Dragon Covid istnieje i trzeba na to uważać, o czym się właśnie przekonałem xD. Ku*wa właśnie mnie to dopadło podczas odpoczynku w domu w stolicy. Wszystkie npc w stolicy nie żyją, na ulicach pełno ciał... ja (pipi)ie kilkanaście h rozgrywki w (pipi)ec.Próbuje wygooglować czy można to odwrócić ale wychodzi na to że nie.Wygląda na to że moja przygoda z DD2 dobiegła końca. Poj*bane mechaniki. 4 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca (edytowane) 6 minut temu, KOMARZYSKO napisał: Ku*wa właśnie mnie to dopadło podczas odpoczynku w domu w stolicy. Wszystkie npc w stolicy nie żyją, na ulicach pełno ciał... ja (pipi)ie kilkanaście h rozgrywki w (pipi)ec. Próbuje wygooglować czy można to odwrócić ale wychodzi na to że nie. Wygląda na to że moja przygoda z DD2 dobiegła końca. Poj*bane mechaniki. no cóż, możesz teraz farmić wakestony przez kilka tygodni, żeby wskrzesić wioskę stolicę 3 types of people Edytowane 25 marca przez KrYcHu_89 Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca W dniu 24.03.2024 o 11:03, KrYcHu_89 napisał: A właśnie, pamiętajcie, żeby tworzyć grubasów, bo to wpływa na weight limit, a, wiadomo staty najważniejsze i macie tylko JEDNĄ szansę :). Ale wolniejszy regen staminy Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 24 minuty temu, KOMARZYSKO napisał: Ku*wa właśnie mnie to dopadło podczas odpoczynku w domu w stolicy. Wszystkie npc w stolicy nie żyją, na ulicach pełno ciał... ja (pipi)ie kilkanaście h rozgrywki w (pipi)ec. Próbuje wygooglować czy można to odwrócić ale wychodzi na to że nie. Wygląda na to że moja przygoda z DD2 dobiegła końca. Poj*bane mechaniki. Czemu od nowa przecież masz tak jakby 2 save sloty, nigdy nie robiłeś zapisu przez tawernę? Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Ciekawe czy wyłączenie rt da chociaż 50/60 fps bez spadków do 25 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Oczywiście, że nie - jest niżej napisane, że wyłączenie rt nie wpłynie znacząco na fps, i dopiero kolejne updatey coś dadzą Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Czemu od nowa przecież masz tak jakby 2 save sloty, nigdy nie robiłeś zapisu przez tawernę?Ponieważ odpoczynek w domu jest traktowany jak sejw tawernie i po wczytaniu go budzę się w chacie po ataku smoczej klątwy.Mam do wyboru grać dalej bez tych wszystkich npc lub od nowa... Najpierw mam plan iść do kostnicy i zobaczyć ile tych npców tam śpi.Piękne kłody pod nogi ta gra rzuca Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi