Josh 4 507 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca 6 minut temu, GearsUp napisał: bagno To się zgadza. Uwaga, bardzo rzadkie i dotychczas nieemitowane nagranie jego z twórców Dragon's Dogma 2. Ziomek krótko i zwięźle opowiada o procesie produkcyjnym tejże gry Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca A jeszcze jedna fajna rzecz, w creditsach w true endingu Spoiler Wyświetlają się nasze najlepsze pawny i liczba dni, fajny ficzur U mnie wyszło 124 12 minut temu, KOMARZYSKO napisał: Dobrze że zrobiłem zapasowego sejwa przed ostatnią zagadką u Sfinxa Pokaż ukrytą zawartość bo jako ostatnią gra wylosowała mi zadanie gdzie nagrodą jest ta uber strzała. Nie dałem rady ubić tradycyjnie Sfinxa bo po końcowej gadce, gdy zacząłem go okładać mieczem nawet nie załączył mu się pasek zdrowia i po chwili odfrunął, zostawiając mnie bez finalnej nagrody. Przywróciłem sejwa i tym razem sprint do skrzynki po uber strzałę a kątem oka widzę że Sfinx już zaczyna machać skrzydłami, powolna animacja otwierania skrzynki, potem załadowanie strzały, wycelowanie w Sfinxa a ten już wzbija się w powietrze. Na szczęście trafiłem i po chwili odebrałem uber wakestone teraz mogę przywrócićdo życia mieszkańców stolicy Ciekawe, czy jak się ich nie ożywi, czy to wpływa na zakończenie, u mnie jednej wioski nie było, wiec chyba tak :). Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca NG+ leci szybciej niż w Dark Souls, w 60 minut można do Sphinxa dojść . Porobię riddlesy i kończę, DLC na pewno ogram. Bardzo dobra gra. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca PIEKNIE POCIELI PODSTAWKE, capcom odjebal jak nigdy Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 10 minut temu, XM. napisał: PIEKNIE POCIELI PODSTAWKE, capcom odjebal jak nigdy Ale skąd wiesz, że pocięli? Może po prostu robią :). Gra jest tak zrobiona, że na NG+ w 60 minut odkryjesz sobie wszystko, więc nie będzie problemu, oczywiscie, zapewne Ci co nie mają parcia to już niech lepiej poczekają :). Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca No przecież napisane jest, że było tworzone równolegle z podstawką. Poza tym premiera za pół roku, a wygląda jak drugie tyle gry - tego się nie robi w 6 msc tylko lata. Pocięli, zapierdolili 30$ i zadowoleni. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca To jakies sprawdzone zrodlo czy twitterowy random? Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 1 minutę temu, XM. napisał: No przecież napisane jest, że było tworzone równolegle z podstawką. Poza tym premiera za pół roku, a wygląda jak drugie tyle gry - tego się nie robi w 6 msc tylko lata. Pocięli, zapierdolili 30$ i zadowoleni. Na pewno jak się robi grę, to się Wie, że będzie potem DLC , z tego opisu widać, że listopad, a może jeszcze opóźnią, dajmy im czas. Z tym co widzę z tego opisu będzie to mięsista (i lepsza) porcja, bolączki podstawki będą poprawione i na pewno jest na co czekać :). Ja akurat po 50h z grą nie podzielam tego hejtu na DD2, oczywiście mogli wydać więcej i lepiej, ale jak inni robią duże płatne DLC, to czemu oni mieliby odpuścić i zrobić od razu molocha na 150h. Co innego jakby wypuścili jakiś crap z wielką ilością bugów, ale tak źle nie było, widziałem znacznie gorsze gry na premierkę, co do designu i innych rzeczy w grze to już subiektywna opinia. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 3 minuty temu, Dahaka napisał: To jakies sprawdzone zrodlo czy twitterowy random? Już dawno wyciekła nazwa dlc. To jest gra capcomu - cieknie lepiej niż podziurawione rury. Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Teraz, XM. napisał: Już dawno wyciekła nazwa dlc. To jest gra capcomu - cieknie lepiej niż podziurawione rury. Akurat przecieki o DLC to już były ze 2 lata przed premierą :D. Cytuj
badzejo 361 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca https://dragonsdogma.com/2/en-us/topics/update/ już działają Cytuj
messer88 6 459 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca no i pięknie się wyłączy RT, ciekawe czy minimalnie coś poprawi Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Teraz, messer88 napisał: no i pięknie się wyłączy RT, ciekawe czy minimalnie coś poprawi Na mocnym PC 5-10%, na konsolach pewnie może być więcej Cytuj
GearsUp 177 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 4 godziny temu, XM. napisał: PIEKNIE POCIELI PODSTAWKE DLC isn't planning to alter content from the base game Czyli szykuje nam się druga gra, Pięknie! Cytuj
SpacierShark123 1 496 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Nadszedł moment którego się obawiałem w tej grze, nie sprzedawajcie zestawu ubrań wyjściowych. Sprzedałem je zaraz po zadaniu gdzie były potrzebne po to by się dowiedzieć że są potrzebne raz jeszcze po kilku następnych zadaniach. Jako że te, które można znaleźć w skrzyniach sprzedałem to obecnie jedyna opcja to uzbieranie 300000GC co jest jakąś abstrakcją i kupno je od handlarza. Więc pomimo jak do tej pory przyjemnej rozgrywki muszę odstawić grę na półke i może kiedyś wydadzą jakiś fix to ukończe bo zbieranie takiej kwoty na jakieś zwykłe pantalony i koszule to żart. Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 2 minuty temu, SpacierShark123 napisał: Nadszedł moment którego się obawiałem w tej grze, nie sprzedawajcie zestawu ubrań wyjściowych. Sprzedałem je zaraz po zadaniu gdzie były potrzebne po to by się dowiedzieć że są potrzebne raz jeszcze po kilku następnych zadaniach. Jako że te, które można znaleźć w skrzyniach sprzedałem to obecnie jedyna opcja to uzbieranie 300000GC co jest jakąś abstrakcją i kupno je od handlarza. Więc pomimo jak do tej pory przyjemnej rozgrywki muszę odstawić grę na półke i może kiedyś wydadzą jakiś fix to ukończe bo zbieranie takiej kwoty na jakieś zwykłe pantalony i koszule to żart. Jakich ubrań xD? Eksploruj, a znajdziesz 150 sztuk xD. Ale tak, rzeczywiście gra nie wynagradza za sprzedawanie quest itemów... Cytuj
banzai 197 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca taa,przejdz sie po noble quarter to w paru domkach sie te ciuchy respawnują. a co do dlc.. to na pewno wezme. i mam nadzieje ze bedzie wersja z dlc na plycie. tylko nie kod Cytuj
GearsUp 177 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Dokładnie tych wyjściowych ciuchów to z 5-6 par miałem. Cytuj
messer88 6 459 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca U mnie po 35h z grą to widzę że niczego się nie opłaca brać za $ u kupców bo można znaleźć w świecie, no ale pewnie nie ze wszystkim tak jest. Cytuj
GearsUp 177 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Nie tak łatwo jest ze sprzętem w skrzyniach i też często są to słabsze partsy od tych najdroższych u kupców Cytuj
GearsUp 177 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Szukam wioski elfów. Gierka jest piękna Cytuj
SpacierShark123 1 496 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Jakich ubrań xD? Eksploruj, a znajdziesz 150 sztuk xD. Ale tak, rzeczywiście gra nie wynagradza za sprzedawanie quest itemów... 3 zestawy sprzedałem ale znalazłem poradnik gdzie jest jeden extra zestaw w zamku. Dodatkowo wiem że można dostać go z zadania gdzie kłóci się kupiec ale npc mi znikł prawdopodobnie przez postęp fabularny. Ogólnie rozumiem negatywne opinie o grze ale gra mi się w to naprawde przyjemnie, największa bolączka pierwszej części(przynajmniej dla mnie) czyli oprawa tutaj jest plusem. Szkoda też że w większości skrzyń znajduje jakieś przedmioty do crafting-u bo liczyłem że podczas eksploracji natrafie na jakiś mocarny ekwipunek a narazie w najlepszym razie otrzymuje kamyki wskrzeszenia. Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 20 minut temu, SpacierShark123 napisał: 3 zestawy sprzedałem ale znalazłem poradnik gdzie jest jeden extra zestaw w zamku. Dodatkowo wiem że można dostać go z zadania gdzie kłóci się kupiec ale npc mi znikł prawdopodobnie przez postęp fabularny. Ogólnie rozumiem negatywne opinie o grze ale gra mi się w to naprawde przyjemnie, największa bolączka pierwszej części(przynajmniej dla mnie) czyli oprawa tutaj jest plusem. Szkoda też że w większości skrzyń znajduje jakieś przedmioty do crafting-u bo liczyłem że podczas eksploracji natrafie na jakiś mocarny ekwipunek a narazie w najlepszym razie otrzymuje kamyki wskrzeszenia. Z itemami ogólnie tutaj trzeba uważać, bo nie masz napisane wprost, co można sprzedać (i nie można tego odkupić), potem w grze jest tego trochę, jakiś dekret, jakaś maska itp. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Będzie lepszy sklep/kowal od tych z Bakbattachl, nie wiem czy tam przepuszczać swój majątek bo fajne itemki w szopikach mają. Cytuj
messer88 6 459 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Podobno z gemami się lepiej wstrzymać, jaspery itp, że służą też do upgrade. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi