Skocz do zawartości

Dragon's Dogma 2

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, messer88 napisał(a):

co tam miałeś ciężkiego? 

Głównie przemierzanie świata, ciężko było o te ferrystones jak nie chciało ci się biegać z miejsca na miejsce a nie wszędzie cartem się da a teraz obniżyli ceny tych itemków no i druga sprawa zarządzanie ekwipunkiem to była jakby integralna i bardzo ważna część rozgrywki, żeby ciągle zerkać aby nie było przeciążenia a teraz z tego co czytam to nie trzeba będzie się o to martwić. Mówię oczywiście cały czas o tym casual mode.

Opublikowano

A no tak travel jak w 1. Ja szybko kamyki postawiałem w ważnych miejscach a w postgame leciało tego tyle że można bez oszczędzania sobie podróżować. Wkurzające tylko było chyba ze stolicy do takiej małej wioski nad morzem zawsze biegać i po drodze z 10min napierdalać się co chwile z krokodylami. 

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

A no tak travel jak w 1. Ja szybko kamyki postawiałem w ważnych miejscach a w postgame leciało tego tyle że można bez oszczędzania sobie podróżować. Wkurzające tylko było chyba ze stolicy do takiej małej wioski nad morzem zawsze biegać i po drodze z 10min napierdalać się co chwile z krokodylami. 

Harve village i kilka questów w ta i spowrotem do stolicy. 

Też mnie to wkurzało 

Opublikowano

Widzę dużo poprawili w tym ostatnim patchu na ps5, przyjemnie się teraz gra. Mam wszystkie ustawienia na max z odblokowanymi klatkażem + 120 FPS i trzyma około 45 klatek, czy to przy większych walkach czy w Wentworth to nie ma mowy o żadnych ścinkach czy spadkach.

Ostatni raz uruchamiałem gre jakiś  miesiąc temu i dla mnie te 30 FPS były zbyt odczuwalne i stwierdziłem że poczekam na patch. Jeśli by się ktoś zastanawiał to tv pokazuje że vrr cały czas włączony i że jest od 48-55fps ale ja tym licznikom w tv nie ufam jakoś.

Opublikowano

Tak, podczas exploracji i w miescie plynnie, ale podczas zadymy nawet 120/vrr nie pomaga i sa scinki dosyc mocne

ale ogolnie nie rwie juz tak i jest o wiele przyjemniej (zniwelowany dzieki vrr framepacing) w porownaniu do day one

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Nie, później było demo co się pograć dało. 

Nie była dema, tylko bodajże 2 godzinna wersja próbna na ps5. Wiem bo sam pobrałem i kupiłem zaraz full.

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Tutaj też save manualny to nie checkpoint i lepiej alt+f4 i wczytanie gry? Bo w jedynce szlag mnie od tego trafia.

jak zginiesz masz do wyboru zaczac od ostaniego save'a i tu zalezy czy najblizszy byl save manualny czy pozniej gra autosave'a zarzuciła

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Tutaj też save manualny to nie checkpoint i lepiej alt+f4 i wczytanie gry? Bo w jedynce szlag mnie od tego trafia.

Twardy save to spanie w łóżku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ta gra od początku była po polsku? Zaskoczyło mnie to wczoraj wieczorem jak kupiłem. Mógłbym przysięgnąć, że na ps5 w trial demo grałem po angielsku.

No ciekawa produkcja. Pograłem 3h na razie, ale już bym wrócił dalej grać. Wciąga. Co do grafiki to nie wiem jakim cudem ta gra na bazowych konsolach tak słabo działa. Przecież nie wygląda wybitnie. Jest ok.

Opublikowano
9 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Ale naprawdę to tak fatalnie chodzi ? Bo właśnie widzę że jest na promce na Ps5. Swego czasu piękną przygodę przeżyłem w pierwszej części DD i chyba się skuszę w końcu 

Nie wiem jak teraz ale w lato jak grę uruchomilem na ps5 to była katastrofa, a co dopiero w mieście.