XM. 10 868 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja I chuj im w dupę bo tyle miesięcy po premierze i max co dali to lock który powinien być day1. 1 Cytuj
GearsUp 176 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja W najnowszym patchu oficjalne wsparcie dla Frame Gen Włączyłem na chwilkę i fajnie klatki podskoczyły z tym ficzerem (chyba pora wreszcie skończyć) Bez FG: Z włączonym FG: Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 3 godziny temu, GearsUp napisał(a): W najnowszym patchu oficjalne wsparcie dla Frame Gen Włączyłem na chwilkę i fajnie klatki podskoczyły z tym ficzerem (chyba pora wreszcie skończyć) Bez FG: Z włączonym FG: Rzuciliby frame gen na konsole, chociaż chyba za mały klatkaż bazowy Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Popatrzyłem dzisiaj na mieście na cenę pudł i dalej 70 euro pudełka są. Normalnie najdroższa gra w sklepach. Czy jakość techniczna jyz odpowiada cenie na konsolach? Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca Nowy patch pozwala na konsolach wybrać tryb niskich detali, a że klatkaż jest odblokowany, to 60 fps poza miastem możliwe. 1 Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca Ahahahaha jebany Itsuno - kompletnie im ta gra nie wyszła i jeszcze ten klatkaz, którego nie potrafią naprawić w inny sposób niż obniżenie grafiki. No coś odjebali oni z tym upgradem RE Engine - boje się o mhw i re9. 1 Cytuj
GearsUp 176 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca Ja nadal cioram co jakiś czas. Można im walnąć feedbacka czego nie omieszkałem zrobić Cytuj
Antihero_ 28 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca (edytowane) 37 minut temu, XM. napisał(a): Ahahahaha (pipi)any Itsuno - kompletnie im ta gra nie wyszła i jeszcze ten klatkaz, którego nie potrafią naprawić w inny sposób niż obniżenie grafiki. No coś od(pipi)ali oni z tym upgradem RE Engine - boje się o mhw i re9. W tym przypadku to nie wiem, czy obniżanie grafiki na wiele się zda. Coś jest ewidentnie skopanego przy implementacji RE, co sprawia, że za bardzo CPU jest zajeżdżane obliczeniami (siedliska NPC są najlepszym przykładem). Jakby to był problem natury graficznej, to pewnie Capcom by się pokusił o dowiezienie trybu 40 FPS/120Hz (tu w ogóle nie ma wzmianki wprost), chociaż frame pacing też był tragiczny. Tutaj to nie jestem pewien, czy 120 Hz faktycznie ma w czymś pomóc (oczywiście oprócz ominięcia tej durnej limitacji VRR - min. 48Hz w przypadku PS5, XSX ma lepszą implementację), jak klatkaż będzie dryfował od 40-kilku do poniżej 20 FPS-ów. Aż sprawdzę, jak wygląda teraz sytuacja. Edytowane 27 czerwca przez Antihero_ 1 Cytuj
SebaSan1981 3 581 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca Wszystkie te "updejty" to dzialania zastępcze, Ci partacze z Capcom (w tym momencie nie mogę ich nazwać inaczej) nie potrafią dać 60fps bez pogarszania grafiki? Jakoś w innych grach się innym udało. Ja wogóle jestem zaskoczony że im jedynka wyszła tak dobrze. Ale dwójka to co innego, tu nie wystarczy skopiować technikaliów z DD Dark Arisen, tu potrzeba było czegoś więcej. Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 1 lipca Opublikowano 1 lipca Sprawdziłem sobie wersję próbna i ta gra strasznie działa. Jeszcze mam wrażenie jakiegoś opóźnienia w sterowaniu. Cytuj
mario10 515 Opublikowano 1 lipca Opublikowano 1 lipca Ziomek też sprawdzał tą wersję próbną i mówił to samo. Niestety zniechęcili go do zakupu Cytuj
ozoniasty 7 Opublikowano 1 lipca Opublikowano 1 lipca Mnie skutecznie zniechęcili do gry i do przyszłego zakupu (podczas wyprzedaży ~50%) wypuszczając triala. Za darmo można poświęcić czas na to. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 1 lipca Opublikowano 1 lipca Sprawdziłem toto na PS5- odczucie jakbym się cofnął do starszego pc i próby grania w zbyt wymagające dla niego gierki. Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca Na ten moment, do czasu wyjścia jakichś nowych konsol, to jest gra stricte PC i tam polecam ograć. Coś nie poszło z RE Engine, ciekawe co z nowym MH będzie. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca Nawet jeśli gra będzie śmigać w 60 klatkach to i tak nie zmieni najgorszego - jest po prostu nudna. Trzeba czekać na dodatek ala Dark Arisen do jedynki, inaczej to jeden z większych zawodów i słabych gier od capcomu kiedykolwiek. Cytuj
messer88 6 459 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Wyląduje smok w mieście, sorc odpali wichurę to i tak się pro zesra. Cytuj
Plackus 415 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września (edytowane) Od tygodnia zagrywam się spowrotem w dogme po skończeniu outlaws. Poprawki pewnie nie będą znaczące skoro to ma pokazać moc pro, a nie chulać na facie Edytowane 12 września przez Plackus Cytuj
KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września 1 godzinę temu, Plackus napisał(a): Od tygodnia zagrywam się spowrotem w dogme po skończeniu outlaws. Poprawki pewnie nie będą znaczące skoro to ma pokazać moc pro, a nie chulać na facie Prócz patcha pod Pro najpierw szykują poprawki na PC, który wreszcie ma naprawić użycie CPU, bo się tnie nawet na prockach z 3D cache, będą też poprawki na amatorskie konsole. Pewnie szykują na TGA pokaz dużego DLC. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Prócz patcha pod Pro najpierw szykują poprawki na PC, który wreszcie ma naprawić użycie CPU, bo się tnie nawet na prockach z 3D cache, będą też poprawki na amatorskie konsole. Pewnie szykują na TGA pokaz dużego DLC. Wątpliwe skoro reżyser gry opuścił Capcom. Cytuj
Plackus 415 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września 3 godziny temu, XM. napisał(a): Wątpliwe skoro reżyser gry opuścił Capcom. Przecież to capcom Dodatek był gotowy przed premierą 1 1 Cytuj
Plackus 415 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Potężna aktualizacja która dodała polski język Plus dodali NERF mode https://www.dragonsdogma.com/2/en-us/topics/update/ Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Szkoda tylko, że żaden update nie zrobi tej gry fajną. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi