Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Generalnie Wezyr trudno z takim stwierdzeniem polemizować ;) ale próbuj 

Wystarczy transformacja w Pecemaupe

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 614,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dla Janusza? Żaden.

Dla kogoś bardziej obytego w świecie (i grach) napisałbym, że najlepszy jest PC, ale mógłbyś sobie z nim nie poradzić. Pamiętam jak toczyliśmy bekę, że nie potrafiłeś zainstalować na nim Spotify. :/ 

PC? Na którym wychodzą zepsute porty gier (i to często z opóźnieniem), w multiplayerze plaga cheaterów, a microsoft próbuje wymuszać gorszy OS, a podzespoły kosztują krocie?

Jeszcze mnie tak nie powaliło by pc do gier używać.

Ps. W dramie ze Spotify ironizowałem, że po instalacji powoduje problemy, a na konsoli pyk i działa ;)

Opublikowano

W polsce zawsze lepsza konsola to była ta na której można było grać tanio.

Czyli jak coś miało piraty to od razu król, nie dziwota, w tym kraju nigdy się nie przelewało.

Myślę, że XBOX jest zachwalany nie dlatego, że ma świetne exy i mnogość multiplatform tylko dlatego, że większośc siedzi na pasie za 4 zety na miesiąc bo położyć trzy bomby na jakiś dobry hit to nie łaska. Nie opłaca się robić dużych exów na X skoro i tak ludzie chcą ograć w pasie a trzech bomb na pudełko nie wyłożą więc się nie zwróci.

Ja tam lubie jednak feeling PLEJA. Ściągam folie z gierki, wrzucam płyte do napędu i jazzzzzzda. Jak za czasów szaraka, tylko pacza trzeba ściągnąć ale to tak wszędzie już jest*

*nie na nintendo ale na telefonie gry wyglądają lepiej niż na switch więc nie ma co poruszać tu kwestii tej platformy

Opublikowano
43 minutes ago, Mendrek said:

Doom: TDA -  jak będzie znowu klonem Mario Galaxy jak w Eternal to niech spada na śmietnik.

Call of Duty 6 - xddddddfd nie no szanujmy się.

Psychonauts 2 - ot kolejna platformówka nie będąca Astrobotem.

Age of Empires - który mamy rok? Stare dobre RTSy ogrywam ba retro PC.

Forza Horizon 5 - po co skoro lepiej i więcej jest w Motorfeście?

Ninja Gaiden 4 - wielka niewiadoma, ostatnia część otrzymała zawrotne 58 na Metacritic.

Sorry, ale no dupy nie urywa. Jakbyś napisał Gears of War to by mi drygnął, a tak - klapa ;)

no, lepiej grać w to

Screenshot_2025-03-04-13-44-49-55_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg.1ba93f56719564b3c7481a7d845752aa.jpg

Opublikowano

Ta lista wygląda jakby ktoś za 48h miał skończyć z gierkami na zawsze. Okropieństwo aż mi się smutno zrobiło. 

Opublikowano

Przynajmniej gra, a nie biega po całym forum i relacjonuje kto w co gra.

Chłop się bawi pecetem, wchodzi Czoper i już go skręca żeby wyszerować screena że odpalił sobie 3d marka.

Mendrek gra po swojemu, to już spruta, że nie ma na liście gier tego co sie Czoperowi podoba.

Chłopie weź w coś pograj może w końcu i daj ludziom żyć xD

2uV54vd.jpeg

Akurat dorzucili do chlewu 

Opublikowano

o w mulleta chciałem pograć ale chyba gra nie należy do zbyt dobrych skoro trafiła do usługi xbox śmiećpass :/

Opublikowano

Indyk z game passa to już nie to samo 

Opublikowano
33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

pinger z tymi zarzutkami że na Plejce „wkłada i gra” jak na szaraku to już naprawdę niskiej jakości trolink

gaslighting widze wjeżdża na pełnej, nie pierwszy raz...

Opublikowano
55 minut temu, Beelzeboss napisał(a):

W xboxie to mają oko do indyczych perełek. @zdrowywariat masz trochę materiału na nowe tematy.

Z ostatnich gier, które polecałem to same sztosy 9-10:

Laika: Aged Through Blood (motorvania)

Gus of Fury (run and fun)

Metal Suits: Counter Attack (“Mega Man”)

New Star GP (na Steamie śmieją się, że lepsze od F1 od Codemasters)

Ale jak zajrzysz do wątku hidden gemów to znalazłem tego więcej, polecam! 

Jestem jeszcze bardzo ciekaw Anomaly Agent (wleci w piątek) i nadchodzącego sequela Anomaly President.

Tak że mam w co grać, Laika 30h, GOF 40h, MS:CA 10h, NSGP 10h, a jeszcze żadnej z wymienionych gier nie skończyłem na 100% :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Cxujecie to? Paolo radzi zamiast martwego xboxa wykąpać się w pc gamingowym ścieku, w którym nawet MinstercHunter chodzi jak multiplatformy na xboxie one - czyli g*wno obes*rane.

https://www.eurogamer.pl/monster-hunter-wilds-na-pc-to-festiwal-stutteringu-i-tekstur-z-ps3-digital-foundry-radzi-poczekac-na-patche

Cytat

Digital Foundry przyjrzało się pecetowej wersji Monster Hunter Wilds i - niestety - nie ma dobrych wieści. Eksperci odradzają sięganie po wydanie PC, zwłaszcza jeśli nie posiadamy sprzętu z najwyższej półki. I na mocniejszych specyfikacjach pojawiają się jednak problemy, które trudno zignorować

Hau, hau pc pieski, czekać na patche!  Waruj pod stołem, siad! Teraz konsolowy pan gra, nie dla psa to ;)

Opublikowano

Tekstury jak w ps3? to faktycznie nędzny porcik. Dobrze, że Karol nie grywa w MH :-) 

Opublikowano
Godzinę temu, Wieslaw napisał(a):

Tekstury jak w ps3? to faktycznie nędzny porcik. Dobrze, że Karol nie grywa w MH :-) 

*już nie grywa

Są takie gry, które uzależniają i pochłaniają zdecydowanie za dużo czasu. Kiedyś w MH grałem jak szalony, stworzyłem grupowca o MH (razem z Yano), który obecnie jest subforum w multiplatformach.

Ale wtedy w inne gry nie grałem, bo byłem zajęty grindowaniem jakiegoś loot'u z 0.000001 % szans na wypadnięcie z potwora, z którym tłukłem się 30 minut. Tak samo miałem np. z endgame w Diablo 2. Streets of Rage 4 też bym grał tryb hordy bez końca.

Stety, niestety ale muszę odkładać takie gry. Ot, wolna dygresja, nie musieliście czytać ;)

Opublikowano

Przeceniłem cię z tym stand upem, to raczej kabaret jest.

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał(a):

Przeceniłem cię z tym stand upem, to raczej kabaret jest.

Ty zawsze byłeś jak smutny klops. Coś jak obecna sytuacja xboxa ;)

Opublikowano

Mendrake to ten psychol od re5>re4 i saints row 3>gta5?

Opublikowano
8 minut temu, Pupcio napisał(a):

re5>re4

Czysta prawda.

9 minut temu, Pupcio napisał(a):

saints row 3>gta5?

*Saints Row 4 ;)

Opublikowano

Nigdy ci nie wybaczę tych kilku złotych wydanych na Onrusha aka mamy motorstorma w domu.

Opublikowano
22 minuty temu, SlimShady napisał(a):

Nigdy ci nie wybaczę tych kilku złotych wydanych na Onrusha aka mamy motorstorma w domu.

To nigdy nie miał być Motorstorm :( To był team combat racing z czymś na wzór klas z różnymi zdolnosciami i przeznaczeniem, na trasach z różnymi zadaniami. Coś trochę jak hero shooter, tylko wyścigi :)

Jeden z najbardziej zmarnowanych potencjałów na dalszy rozwój gry w poprzedniej generacji. Bo Codemasters nie umiało w marketing. Szybko uśmiercony rozwój, ale miał fajną i wierną do końca społeczność, w tym mnie ;)