Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

fh5 XDD kto chciał to zagrał, a teraz to już retro

żryjcie okruchy z pańskiego stołu

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 614,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
17 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

nawet coś dla fanów Sony The Game w postaci Hellblade2

Sony The Game to jeszcze trzeba umieć zrobić, wiesz? Z takim Hellblade 2 to mogą wypierdalać. Wiem coś o tym bo mam ukończone to jebadło duszy bez duszy. 

Opublikowano

Ale w tym roku to już pogram w te porty co?

Wu Kong napewno jest już za rogiem. 

Fajnale już są i napewno nie wyjdą szybciej na Switcha 2 którego nie ma jeszcze niż na Xboxa. Zbyszku jak tam Rebirth bo ja to gdzieś w 2026 sprawdzę.

Kojimbo się wykupił? Świetnie, może DS2 za 2-3 latka?

Na szczęście Blooberzy mają już przygotowany port Silent Hill2 i czekają tylko żeby mi i społeczności Xbox go zaprezentować gdy tylko skończy się w listopadzie ekskluzywność.

Dobrze będzie ;)

Opublikowano

Paolo dużo mówi o X360 a nie ograł takiego Bioshocka 2 i Infinite, ciekawe czego jeszcze nie :leo: na pewno Paweł bardzo lubił patrzeć na swojego Xboxa 360 w oczekiwaniu aż się wszyscy zbiorą na nowy raid w WoWiku.

Opublikowano
27 minut temu, LiŚciu napisał(a):

Nie wiem Bzduras co za matrix Ciebie otacza, ale ja jako posiadacz Sonki przez ostani rok ograłem sobie Finala 7 którego nie ma na innych konsolach, SH2 którego nie ma innych konsolach. Do tego jeszcze był Stellar Blade którego nie ma na innych konsolach. No i chyba nadal Wukong jest tylko dostępna na Sonce więc nie ma tej gry na innych konsolach. Możesz sobie tam gryźć kraty ze niby to nie devi od Sony ale … jak chcesz zagrać w te gry musisz mieć sonke. 

Albo komputra, którego mam i na którym mam zarówno FF7, Rebirth, Wukonga i SH2, a zaraz dołożę do tego Stellar Blade. Czytaj uważnie, ja pytam o kondycję Sony a nie PlayStation bo to, że ma tytuły 3rd party to chyba jest jasne dla każdego.

I kurwa grzecznie pytam więc grzecznie odpowiedz, kraty czy tam kość (co wolisz) to sobie gryź sam jak lubisz.

Opublikowano
43 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Szybko to się zmienia. Xbox ostatnie 4 lata sraka total. To że ten rok Sony ma hujowy to nie znaczy że zawsze tak będzie :)

Bądźmy jednak poważni 

W poprzednim Sony chyba też wydało tylko 2 gry.

Różnica jest taka, że Sony nie ma powoli kim robić większej liczby gier, a MS wręcz przeciwnie.

Opublikowano
28 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Paolo dużo mówi o X360 a nie ograł takiego Bioshocka 2 i Infinite, ciekawe czego jeszcze nie

B1 historia kompletna, reszty nie miałem już ochoty sprawdzać. Może kiedyś, ale wątpię.

31 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ale w tym roku to już pogram w te porty co?

W SH2 z pewnością, WuKonga też, ale też w tym roku zagrasz w mnóstwo innych dobrych gier od MSu. Można ich jebac za konsole, ale growo są bezkonkurencyjni w tej generacji. 

i mówimy to o swoich grach, wewnętrznych, a nie skurwysyńskich zagrywkach Sony aby podkupywać wyłączność

Opublikowano
12 minut temu, SnoD napisał(a):

Różnica jest taka, że Sony nie ma powoli kim robić większej liczby gier, a MS wręcz przeciwnie.

No to widzisz, przydarzyło im się to w najlepszym możliwym momencie, bo i tak w sumie będą mieli więcej gier niż Xboxowcy.

Opublikowano
1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

pierdolisz, bo dlc do Infinite łączy się z jedynką

Pewnie jest tak jak mówisz, ja tylko dzielę się własnymi przemyśleniami. To samo można powiedzieć o potencjalnym Returnal 2 - grałbym, ale czułbym jednocześnie, że niepotrzebnie rozwijany jest produkt kompletny sam w sobie.

Opublikowano
9 minut temu, drozdu7 napisał(a):

No to widzisz, przydarzyło im się to w najlepszym możliwym momencie, bo i tak w sumie będą mieli więcej gier niż Xboxowcy.

Co ty dupisz kolego, za rogiem potężny konsolowy ex MECHA BREAK :kekw: Xbox nigdy nie był tak silny!

Opublikowano

Microsoft ma duże szanse stać się najlepszym wydawcą na PS5, bo przecież przez wpadkę Sony z GaaSami za chwilę może okazać się, że najlepsze gry na plejkę są od Spencera. Wolę po stokroć kolekcję Gearsów, niż skok na kasę w postaci Horizona HD i Days Gone HD xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Można ich jebac za konsole, ale growo są bezkonkurencyjni w tej generacji. 

i mówimy to o swoich grach, wewnętrznych, a nie skurwysyńskich zagrywkach Sony aby podkupywać wyłączność

No dobrze ale rozumiesz że taką pochwałę może wygłosić też użytkownik PlayStation? Bo będzie miał gry MS ;)

Ja mówię o atrakcyjności sprzętu, a Ty o MS wydawcy. To jest różnica.

Nie neguję tego że ogarnęli się z grami i widoki są zajebiste, ale zrobili to jednocześnie otwierając się na resztę platform, gdzie inne zyskują o wiele bardziej dokładając gry MS.

Nie mam pojęcia jak to kurwa lepiej wam ująć 

Opublikowano

No nic... Taki mamy klimat
a tak z innej beczki Spider-Man 2 :kekw: no wiadomo średniaczek ale powiem wam, że dawno się tak nie uśmiałem przy jakimkolwiek medium. Gdy doszedłem do momentu grania komandosem MJ to miałem ubaw generacji. Popierdalanie w tym sweterku za plecami wroga a później uwalnianie z klatki jeńców jak w Rambo II. I tak się tworzy rozrywkę i pozytywne emocje. To nie jest też tak, że to był koniec bo dalej przyszło mi walczyć z barbarzyńcą z Diablo 4, koleś normalnie na poważnie w skórze niedźwiedzia z toporem wyskoczył coś wspaniałego. Komediowy sztos.

Opublikowano
32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

B1 historia kompletna, reszty nie miałem już ochoty sprawdzać. Może kiedyś, ale wątpię.

Może dobrze zrobiłeś, bo choć w sequel fajnie się grało to to już nie jest gra na 10, a co najwyżej na 8 z plusem, no nie jest to bigger, better and more badass.

Natomiast w Bioshocku w chmurach gęsty klimat jedynki całkiem uleciał, dokładnie tak samo, jakby wypłynęło się z głębin z akwalungiem na powierzchnię klifu, niby może się podobać, ale to już nie to samo i zupełnie inny Bioshock, a i gameplay nie jest już tak wspaniały, jak w jedynce, w której plus do zajebistości dodawały jeszcze starcia z Big Daddym.

Ja żałuję, że sięgnąłem po TLOU2, pierwsza część była kompletna i nie potrzebowała sequela, tym bardziej nie z chujowym story, które jechało na szokowaniu, zamiast na dobrze napisanych postaciach ze story, które się klei.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):

Może dobrze zrobiłeś, bo choć w sequel fajnie się grało to to już nie jest gra na 10, a co najwyżej na 8 z plusem, no nie jest to bigger, better and more badass.

Bioshock 2 najlepszy gameplay w serii. 

Opublikowano
Teraz, Krzysztof93 napisał(a):

Bioshock 2 najlepszy gameplay w serii. 

Moim zdaniem lepszy, niż w tym w chmurach anyway.

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Albo komputra, którego mam i na którym mam zarówno FF7, Rebirth, Wukonga i SH2, a zaraz dołożę do tego Stellar Blade. Czytaj uważnie, ja pytam o kondycję Sony a nie PlayStation bo to, że ma tytuły 3rd party to chyba jest jasne dla każdego.

I kurwa grzecznie pytam więc grzecznie odpowiedz, kraty czy tam kość (co wolisz) to sobie gryź sam jak lubisz.

No to jak pytasz o markę Sony to stabilnie z naciskiem na super. Ostatnio kupiłem sobie TV Sony, wyjebany obraz. Nie wiem jak SONY to osiągnęło. 

A jak wracamy do gierek to może warto wyłączyć PC z równania gdy piszemy w CONSOLE wars. Tym tropem idąc to można powiedzieć że Xbox to już dawno nie ma nic.

A i pamiętajmy że MS musiał wydać ciężarówki zielonych żeby móc cokolwiek wydawać pod swoim brandem bo wcześniej nie potrafili niczego osiągnąć.  

I wybacz te niewinne docinki.:lapka:

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał(a):

Tym tropem idąc to można powiedzieć że Xbox to już dawno nie ma nic.

Nie, no nic to ma od niedawna jak powiedział do hiroki pitoki czy chce coś z avonu

Opublikowano

Liściu to jeden z tych asów który płaci 40% więcej za 5% lepszy obraz, bo Sony? No dobry niewolnik marki.

jeszcze pisanie, że u Sony jest super xDdddd Zaprzestali co prawda robienia swoich gier, ale jest dobrze, dobrze chłopaki robią, jest wszystko w porządku. Najważniejsze, że na konsoli napisane Sony a nie Microsoft.

Opublikowano

Jakby wyszedł Xbox 40% droższy dający 5% więcej mocy też bym kupił. Bo lubię.