Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
11 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Liściu to jeden z tych asów który płaci 40% więcej za 5% lepszy obraz, bo Sony? No dobry niewolnik marki.

no widzisz, nie każdy jest bidokiem jak np. ja. Kupują sobie, mają z tego radochę ale tym zakupem nie ryzykują bezdomności. Sony ma zazwyczaj bardzo dobre sprzęty w ofercie. 

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 614,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

no widzisz, nie każdy jest bidokiem jak np. ja. Kupują sobie, mają z tego radochę ale tym zakupem nie ryzykują bezdomności. Sony ma zazwyczaj bardzo dobre sprzęty w ofercie. 

a potem beka z blacharzy na forum, bo kupują karty graficzne za 20K dla 10% lepszej wydajności 

Opublikowano

karty to tam chuy są goście co kupili ps5pro xDDDDDDDDD

Opublikowano
20 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Liściu to jeden z tych asów który płaci 40% więcej za 5% lepszy obraz, bo Sony? No dobry niewolnik marki.

jeszcze pisanie, że u Sony jest super xDdddd Zaprzestali co prawda robienia swoich gier, ale jest dobrze, dobrze chłopaki robią, jest wszystko w porządku. Najważniejsze, że na konsoli napisane Sony a nie Microsoft.

Akurat TVki Sony to są lepsze od konkurencji, mimo, że Samsung czy LG robią co mogą marketingiem by temu zaprzeczyć, a, że są drogie 2x no to cóż, tak jest od lat i tak będzie. 

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

jeszcze pisanie, że u Sony jest super xDdddd Zaprzestali co prawda robienia swoich gier, ale jest dobrze, dobrze chłopaki robią, jest wszystko w porządku. Najważniejsze, że na konsoli napisane Sony a nie Microsoft.

Akurat TVik Sony Master Series QD-OLED to jest nr1 i mnie w zupełności taka jakość wystarczy do końca żyćka, obraz żyleta. I dźwięk to samo, do zwykłego oglądania filmów i grania soundbar jest zbędny. Do tego wersja z 2023 ma najlepszą podstawkę ever, a nie jakiś ugly kwadrat, czy cienkie nóżki. W ogóle pierwszy model z tej serii został zaprojektowany przez inżynierów z głową, TV jest piękny, a na ekranie jest jeszcze piękniej. Biorąc wersję 55” ostatnią z wystawy za 1500e, jak nówkę - z 5 letnią gwarancją - to był mój deal życia. Wjechał nowy model z mało znaczącymi zmianami i już bez tej mega podstawki za 2900e:

Spoiler

IMG-8489.jpg

Tak że Pablo nie ciśnij Sony dla samego ciśnięcia, bo Sony potrafi w dobre rzeczy i TVki w tej chwili robi najlepsze. Poza tym, oprócz wspaniałych lat z plejkami dało nam między innymi Walkmana, z którym mam wspaniałe wspomnienia!

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Akurat TVki Sony to są lepsze od konkurencji, mimo, że Samsung czy LG robią co mogą marketingiem by temu zaprzeczyć, a, że są drogie 2x no to cóż, tak jest od lat i tak będzie. 

Akurat wychodzi w większości rankingów, że nie są, ale LG i Samsung nie mają właśnie tego co napędza sprzedaż Plejek chociaż nie mają gier i TVków Sony chociaż są lepsze alternatywy - marketing właśnie.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Akurat wychodzi w większości rankingów, że nie są, ale LG i Samsung nie mają właśnie tego co napędza sprzedaż Plejek chociaż nie mają gier i TVków Sony chociaż są lepsze alternatywy - marketing właśnie.

Sony nawet nie musiało zrobić w 2024 TVka, żeby wciąż mieć najlepszy model, bo TV, który zrobili w 2023 dalej jest najlepszy, więc nie wiem o czym mówisz :). Opróćz tego jak co świeci po wyjściu z produkcji (bo potem to już różnie), liczy się też/a zwłaszcza jakość wykonania i wsparcie. 

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Sony nawet nie musiało zrobić w 2024 TVka, żeby wciąż mieć najlepszy model, bo TV, który zrobili w 2023 dalej jest najlepszy, więc nie wiem o czym mówisz :). Opróćz tego jak co świeci, liczy się też/a zwłaszcza jakość wykonania i wsparcie. 

Tak, tak, już biorę na poważnie zdanie chłopa który pisał, że PSSR >> DLSS i że PRO wyświetla lepszą jakość niż 7900XTX. :kekw:

Musicie się pogodzić, to nie lata 90 i konkurencja dawno osiągnęła ten sam poziom albo i lepszy, ale nie mają wokół siebie kultu który każe osobnikom twojego pokroju pierdolic w normalnych tematach kocopoły jak te dwa powyższe.

Opublikowano

1% roznicy zmierzony aparatem chujovision.

raz dalem sie nabrac na tv sony i nigdy wiecej

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

obrzydliwy kłamca, lecz się psycholu

image.thumb.png.732723bdc8998e66a3d098a4d408e39c.png

fixed 

image.thumb.png.5b01d3b0e22632566a9dbaf87f06af61.png

Opublikowano

Ale musi być hujowo z konsolami jak w tym temacie wjeżdża napierdalanie się telewizorami

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tak, tak, już biorę na poważnie zdanie chłopa który pisał, że PSSR >> DLSS i że PRO wyświetla lepszą jakość niż 7900XTX. :kekw:

Musicie się pogodzić, to nie lata 90 i konkurencja dawno osiągnęła ten sam poziom albo i lepszy, ale nie mają wokół siebie kultu który każe osobnikom twojego pokroju pierdolic w normalnych tematach kocopoły jak te dwa powyższe.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Znowu pierdolisz te swoje kocopoły, Sony Master Series QD-OLED A95K to był TV nie tylko roku 2023, ale też poza konkurencją.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
Teraz, drozdu7 napisał(a):

Ale musi być hujowo z konsolami jak w tym temacie wjeżdża napierdalanie się telewizorami

Lepiej już o TVkach niż o lodówkach i budzikach konkurencji xD. 

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

byl*

No i? Co roku wychodzi coś nowego, kupiłem rok po premierze, więc wystarczy mi na kolejne co najmniej 10 lat.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał(a):

No i? Co roku wychodzi coś nowego, kupiłem rok po premierze, więc wystarczy mi na kolejne co najmniej 10 lat.

Po prostu konkurencja ma lepszą ofertę, tyle. Sprzęty Sony nie są najlepsze na rynku. Twoje wrażenia i zadowolenie nie mają tu znaczenia.

Dobra, ja sobie wracam do grania, a Sony to wiadomo - jedynie do jebania maczetami się nadaje, ale i sekciarze też niedaleko. :) 

Opublikowano

Chciałbym żeby Paolo pokazał co na dzisiaj jest lepszego od Sony A95L. No ale on zestawia z Samsungiem 90, gdzie jedynie 95 ma jakiś podjazd (chociaż nadal to TV nawet bez DV). 

Tak się chłop znać. On po prostu nienawidzi marki Sony. 

Opublikowano
3 godziny temu, LiŚciu napisał(a):

Idąc tym tropem można powiedzieć że gaming na PC jest w jeszcze większej dupie bo MS i Sony muszą supportować ich gierkami.
Ale to zły trop.

A bardziej pierdolenie głupot. 

No argument z dupy, ludzie po prostu chcą zarobić więcej pieniążków. Mało kto już ma jakieś przywiązanie do marki. 

W ogóle console wars w 2025 trochę śmieszne, exy stają się mitem, komsole coraz bardziej przypominają PC, wyjdzie parę dobrych gierek na setki slopów. Gaming umiera. Nie to co w 2010 gdzie dostawaliśmy hit za hitem. 

Opublikowano
5 minut temu, messer88 napisał(a):

te nowe oledy sonki mają już 4x hdmi 2.1 czy dalej 5 lat za potężnymi LG? :) 

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Lepiej z chujem w dupie latać niż mieć za kolegę klapa. :)

No cóż, każdy ma jakiś fetysz, ja tam wolę mieć już kumpli klapów xD