Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Dobrze gadasz użytkowniku Ferd. Nintendo jest jakie jest ale to ostatnia w historii zapowiedź konsoli więc jak na to nie czekacie to serio nie nazywajcie się zagrajmerami no bo to po prostu kurcze pieczone nie wypada i tyle, pozdro sc0rwensyny:problem:

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 612,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Oczywiście, że Switch 2 może okazać się ostatnią konsolą jakie znamy, a że będzie czytał gry ze Switcha 1 będzie najlepszą konsolą w historii, żeby na nią kolekcjonować gry, na kartach, w ślicznych pudełkach i z całą biblioteką gier Nintendo + masą indyków, do szczęścia brakuje tylko SMG2 i Zeld TP i WW i MP2 i 3, ale myślę, że w końcu się pojawią, skoro fani Xenoblade dostali wszystkie części. To będzie najlepsza konsola do kanapowego multi, do zabierania w podróże, do skitrania się z nią gdziekolwiek w tym pojebanym świecie i GearsUp dobrze robi, że gromadzi sobie pokaźną kolekcję gier, a mnie wystarczy te skromne 36 pudelek + drugie tyle najlepszych indyków w cyfrze, choć myślę, że do końca żywota S2 dobiję może nawet do 100 pudełek.

Ktoś kto tego nie rozumie i nie czeka na 2.4.2025 z wywieszonym jęzorem ten nie jest prawdziwym zagrajmerem, którego jeszcze cieszą gry, tylko jakąś marną chimerą udającą gracza. Nie pozdrawiam!

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Premiera S2 nastąpi w dniu wydania nowego Metroida 2D. Na razie to tylko takie popierdywanie i granie na FOMO.

Premiera S2 będzie jeszcze w maju, zrób sobie fotkę na pamiątkę ;)

Opublikowano
5 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Premiera S2 będzie jeszcze w maju, zrób sobie fotkę na pamiątkę ;)

Będzie dostępny sprzęt do remasterów i przepłaconych indyków w pudle. Prawdziwa premiera (i faktyczny powód do kupna sprzętu) przypada na nowego Metroida 2D. 

albo Laika Wyjebana na Księżyc 2

Opublikowano

Lajka Dragon na moturze jako dlc do smasha, tak będzie

Opublikowano

Pupcio gra na was jak na skrzypcach.

Wie że nie będzie Oleda, więc teraz nie kupi. A jak wyjdzie OLED to będzie już blisko Switcha 3 więc spokojnie poczeka żeby ograć te sztosy. 

Może część na Yuzu pójdzie to coś pogra

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano

Wolałbym Drozdu żebyś nie oczerniał jednak mojej osoby gdyż nigdy w życiu nie używałem emulatora nintendo switch! Może pomyliłeś mnie ze steam kundlami? :) 

Opublikowano

Wolę indycze 9ki ogrywać aka GOF, Laika i MS:CA, niż jakieś gówno Avowed na 7, czy z braku laku Ubiraka też na 7. Jaka nędza u botów i klapów xD, gdyby nie nadchodzące GTA6 to nie byłoby już po co tych zbieraczy kurzu trzymać xD

Na 2.4.2025 mam już z pralni garniak odebrany i Guinnessa w lodówce, a w dzień premiery Switcha 2 wjedzie L Quattro:

:banderas:

Opublikowano

Avowed? Dużo duszy, gameplay dobry tak, że jakieś indyczyny 2D mogą jedynie pozazdrościć. 

Z resztą, po co grać w Lajkę jak można ograć potężnego Blasphemousa2

Ja zaś dziękuję HaShem, że dane mi jest żyć na planecie gdzie istnieje doskonały Blasphemous2 :banderas:

Opublikowano

Pamiętaj Paolo że konsole z rodziny Nintendo to najlepsze miejsce do ogrywania indie perełek to właściwe ich DOM. :banderas:

Opublikowano

Jeśli każda gra wygląda jak indyk to można tak to sobie poskładać. Jak chcesz grać w duże i dobre gry to idziesz do niebieskiego lub zielonego świata. 

Opublikowano

Liściu masz na myśli te duże gry gdzie jest dużo filmików i mało grania? No niewątpie że seniorzy w twoim wieku gustują w takich gierko filmach :)

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Avowed? Dużo duszy, gameplay dobry tak, że jakieś indyczyny 2D mogą jedynie pozazdrościć. 

Z resztą, po co grać w Lajkę jak można ograć potężnego Blasphemousa2

Ja zaś dziękuję HaShem, że dane mi jest żyć na planecie gdzie istnieje doskonały Blasphemous2 :banderas:

Miałem brać i w końcu wezmę tego B2, ale jedynka mi nie podeszła, była taka se i z tego co kojarzę rogalikiem?

Chwalisz indyka B2, a nie masz pojęcia jak dobre jest Guns of Fury aka Metal Slug Metroidvania, Metal Suits:CA aka Mega Man Boulder Dash i Laika top10 ever Metroidvanii, ale co ja Ci będę tłumaczył, gry w końcu zdobędą zasłużony rozgłos aka Huntdown, bo to true hidden gemy :banderas:

Opublikowano
6 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Miałem brać i w końcu wezmę tego B2, ale jedynka mi nie podeszła, była taka se i z tego co kojarzę rogalikiem?

Nie, to bardziej soulslike, ale też na wyrost trochę. Może souslite. Za to dwójka to już piękna, ale wymagająca metroidvania. Czołówka gatunku.

7 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Chwalisz indyka B2, a nie masz pojęcia jak dobre jest Guns of Fury aka Metal Slug Metroidvania, Metal Suits:CA aka Mega Man Boulder Dash i Laika top10 ever Metroidvanii, ale co ja Ci będę tłumaczył, gry w końcu zdobędą zasłużony rozgłos aka Huntdown, bo to true hidden gemy :banderas:

Na Laikę od dawna ostrzę zęby, mam na wishliście i czeka na promkę. W międzyczasie ogram pewnie Animal Well, bo słyszałem, że gra tzw. wybitna.

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Wolałbym Drozdu żebyś nie oczerniał jednak mojej osoby gdyż nigdy w życiu nie używałem emulatora nintendo switch! Może pomyliłeś mnie ze steam kundlami? :) 

No właśnie myślę że kup sobie jakiegoś Legiona na Steam OS, zobaczysz jak wyglądają gierki przenośnie, jak wszystko zapierdala i to w konsolowym feelingu. 

Bo wiesz, na tym Switchu 2 to strona w sklepiku może się minutę dogrywać 

Opublikowano
11 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie, to bardziej soulslike, ale też na wyrost trochę. Może souslite. Za to dwójka to już piękna, ale wymagająca metroidvania. Czołówka gatunku.

Na Laikę od dawna ostrzę zęby, mam na wishliście i czeka na promkę. W międzyczasie ogram pewnie Animal Well, bo słyszałem, że gra tzw. wybitna.

Mnie Animal Well nie podszedł, niby ładna grafika, ale wszystko się ze sobą zlewa, acz może się podobać, więc sam spróbuj.

Za to szczerze polecam Guns of Fury, dlatego że to świetna gra i w dodatku dzieło dwóch braci + kompozytor.

Oraz Metal Suit:CA, który ma śliczną grafikę z różnymi planetami i mocno amigowy vibe, gra zebrała masę nagród, a słabsze recki na Steamie ma dlatego, że na początku miała moim zdaniem jeden designerski babol, który już w pierwszym patchu został naprawiony i gra się teraz wybornie, to najlepszy Mega Man od lat, wkrótce recki wskoczą na 90%+, gram na hardzie:

IMG-8634.png

edit: no i trzeba pomścić rozczłonkowanego psiaka :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Ja pierdole, praktycznie nic nie wiem o tej Lalajce, guns of fury czy metal sut, a szczerze już tych gier nienawidzę 

Opublikowano
4 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Ja pierdole, praktycznie nic nie wiem o tej Lalajce, guns of fury czy metal sut, a szczerze już tych gier nienawidzę 

W chuju to mam ;)