Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
28 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Zdrowyjehowy siedzi na tym plastikowym gównie i gra w pixelowy shovelware, bo nic ciekawszego na Switchu już nie ma.

albo nic lepszego już Switch nie uciągnie :kekw: 

Nie jestem fanem RPGów, ale jak widać Switch sobie dalej nieźle radzi i jakiś remaster kilkunastoletniej gry jest dużo lepszą grą od Avoweda:

A co to dopiero będzie jak wyjdzie nowe Xeno na S2? :banderas:

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 612,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
6 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

to samo co teraz: nic

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

XDDDDD Po co grać w jRPG jak można zagrać w Avowed z fantastyczną walką i świetną eksploracją? Już wiem, bo na Smieciu Avowed nie ma :) 

Jesteś bardzo troskliwą osobą o zagrajmerów przyjacielu, co się ceni, ale wiesz ja mam wysokie standardy:

Spoiler

„For INFJs, having strong principles is something of a calling card. This type is known for their heartfelt idealism and desire to live authentically, according to their values. It takes a lot for them to renounce their beliefs.”

A że postawiłem w życiu na balans, w skrócie dzielę czas sprawiedliwie na różne pasje itp., więc szkoda mi czasu na zaliczanie siódemek. Przy moim trybie życia muszę stawiać na jakość, a nie na ilość, bo backlog by mnie przerósł i przestałbym się cieszyć grami ;)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
10 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Nie jestem fanem RPGów, ale jak widać Switch sobie dalej nieźle radzi i jakiś remaster kilkunastoletniej gry jest dużo lepszą grą od Avoweda:

właśnie czytałem w temacie jaka to fantastyczna gra, nieskończony łańcuszek gówno fetch questów.

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):

A że postawiłem w życiu na balans, w skrócie dzielę czas sprawiedliwie na różne pasje itp., więc szkoda by mi było czasu na zaliczenia nawet siódemek. Przy moim trybie życia muszę stawiać na jakość, a nie na ilość, bo backlog by mnie przerósł i przestałbym się cieszyć grami ;)

a kiedy wpada stara gwardia na GoldenEye? 

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Już kiedyś pisałem - dzisiaj 7-8 maja w sobie więcej pasji, niż „hity” 9-10 od opłaconych recenzentów.

To fakt, ale ja bym nigdy nie dał Pająkowi, Łysemu, czy Rudej 9. To wszystko siódemki jak Avowed, a to o czym wspominasz to już ósemki jak na przykład RoboCop.

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nowe Xeno na S2 będzie tak samo nowe jak ten 10-letni remaster z WiiU.

Chyba nie przeszkadza ci brak rozwoju grafiki w grach wideo skoro grasz w takie brzydkie i słabe gówno jak awałd :) 

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

a kiedy wpada stara gwardia na GoldenEye? 

29 maja do 3 czerwca, nie pierwszy i nie ostatni raz i nie tylko oni, u mnie na oddziale można też na całe długie weekendy z wolnym poniedziałkiem odwiedzać (+ L Quattro w piątek), a nie tylko w wyznaczone dni i godziny :obama: 

Opublikowano

PS5Pro 799e

- disc drive sold separately

- vertical stand sold separately

Dobrze, ze pady nie są już z kabelkiem, bo jeszcze potrzebny byłby multi-tap (który u konkurencji jest już od 1996r i 2001r za friko) xD

Gry, które lepiej chodzą na PS5Pro

- Assassin’s Creed Shadows

Do tego dodaj GaaSy, zamordowanie najlepszego multi w historii Sony - TLOU Frakcje, remastery nowych gier w dodatku na 6: HFW i DG, a masz cały obraz, że klapów nie trzeba nawet przekonywać, żeby się zgięli w pół xD

Opublikowano

PS5Pro w bundlu z napędem i Fifką, CODem, Assassinem, Pająkiem, Łysym lub Rudą, czyli gówno grą wychodzi prawie za 1000e xD

I to są bundle xD

Opublikowano

Tak jak wspomniałem wcześniej klapy to całe spektrum zaburzeń, że o posiadaczach PS5PRO nie wspomnę:

Zakupoholizm:

„Uzależnienie od zakupów określa się inaczej mianem zakupoholizmu albo shopoholizmu. Nałóg ten objawia się natręctwem kupowania, nadmiernym nabywaniem produktów czy usług, które w ogóle nie są człowiekowi do niczego potrzebne.”

Syndrom Sztokholmski:

„Syndrom sztokholmski to stan psychiczny odnoszący się do relacji ofiara-kat. W jego przebiegu obserwuje się przede wszystkim odczuwanie empatii, solidarności i zrozumienia w stosunku do swojego oprawcy.”

Myślę, że katowanie średniaków, żeby tylko mieć je za sobą, aka tutejszy „fan” Rudej Krzyś - podchodzi już pod syndrom sztokholmski i jakąś formę masochizmu:

„Masochistyczne zaburzenie osobowości jest znane również jako autodestrukcyjne zaburzenie osobowości. Aby zrozumieć, kim jest masochista, należy przede wszystkim dowiedzieć się, że to osoba, która odczuwa przymus do powielania zachowań prowadzących do cierpienia i bólu.”

Przypomniało mi się, że Pablo zaczął, ale nie skończył Days Gone i ma jeszcze czelność się wypowiadać!

Krzyś za to ukończył Horizon FW z wielkim bólem, które męczył przez kilka miesięcy na raty, ale ukończył, więc może się wypowiadać!

Kto postąpił lepiej? Pablo! Gdy zrozumiesz w końcu czym jest balans i jak cenny jest czas - nie będziesz już więcej zmuszał się na siłę do HOBBY xD

Opublikowano

Posiadacze Switcha, kupuje pudelko wrzuccam fotke do zakupowe zbieram plusy, i nie gram bo na kalkulatorze gra wyglada I chodzi jak gowno.

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

o jakim Krzysiu ty mówisz

Nie byłem pewny, czy to Ty, czy Krycha, ale ktoś tu pisał, że przynajmniej skończył Horizona FW, więc może się o grze wypowiedzieć i szczerze serii nienawidzi i chciałby, żeby zdechła, Horizona ZD też pewnie z wielkim bólem kończył.

Czytacie w ogóle co piszecie co niektórzy? Wiecie co to jest hobby? To coś co sprawia nam PRZYJEMNOŚĆ! No ale to ja uchodzę za świra, bo robię w jakiejś grze 400h, czy 900h, robię tyle, bo dobrze się bawię, a nie przelatuję przez piaskownicę w 15h na raty po 200m, byle mieć ją już za sobą xD

Opublikowano

Powiedzmy sobie wprost. Jeśli ktoś jest dorosłym człowiekiem i nie gra w nintendo to zwyczajnie w świecie gra w te gry ale się nie cieszy

Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał(a):

Powiedzmy sobie wprost. Jeśli ktoś jest dorosłym człowiekiem i nie gra w nintendo to zwyczajnie w świecie gra w te gry ale się nie cieszy

Taka osoba obcuje z tworami dla masowego odbiorcy, ale nie jest graczem z krwi i kosci

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał(a):

Nie byłem pewny, czy to Ty, czy Krycha, ale ktoś tu pisał, że przynajmniej skończył Horizona FW, więc może się o grze wypowiedzieć i szczerze serii nienawidzi i chciałby, żeby zdechła, Hotizona ZD też pewnie z wiekiem bólem ukończył.

Czytacie w ogóle co piszecie co niektórzy? Wiecie co to jest hobby? To coś co sprawia nam PRZYJEMNOŚĆ! No ale to ja uchodzę za świra, bo robię w jakiejś grze 400, czy 900h, robię tyle, bo dobrze się bawię, a nie przelatuję przez piaskownicę w 15h na raty po 200m xD

8 lat temu ostatni kontakt z grą z serii Horizon 
signal-2025-03-24-134738_002.thumb.jpeg.9fa9c51079baed7a35aefc130659449c.jpeg

więcej nie dałem rady, dzień po dniu coraz bardziej nienawidziłem tej gry, konsoli, siebie, świata itd. 
Dziś nie mówię, że mam prawo wypowiadać się o grze ja tylko obrażam Rudą kurwę, denerwuje mnie to, że stała się ,,symbolem'' PlayStation. Jedyny samodzielny eks na VR2 to też Horizon :/ nigdy więcej Horizona w moim życiu. Nigdy nie hejtowałem jej mechanik, oprawy, interakcji itd. 
Ogromną bekę mieliśmy z Paola bo ma bardzo dużo do powiedzenia o tym jak słabą grą jest Days Gone a jedynie udało mu się odblokować jedno osiągnięcie a jak wiadomo to często pierwsze osiągnięcie dostajemy za podniesienie broni ze stołu lub cokolwiek innego równie prostego na samym początku.