Opublikowano 26 listopada 20222 l Taka dola tych, co negują konieczność posiadania najlepszego abononamentu na rynku (najwięcej gier, najlepsza cena, najlepszy streaming w chmurze - chcesz negować, walczysz z faktami i własną godnością). No ale mogę sobie odpalić gierkę z 2002 roku na PS4, którą kupiłem w sklepie i normalnie zadziała po wciśnięciu ikonki w interfejsie, a nie jak na PC gdzie Wolfie Taboreciarz wyśmieje, że "o gra z 2002 nie działa ci, hehe"
Opublikowano 26 listopada 20222 l W dniu 24.11.2022 o 16:33, 20inchDT napisał: Jezu, ale microsoft i nintendo beda gangbangowac sony w 2023. 19 godzin temu, 20inchDT napisał: Czekam na amiibo Pyry i Mythry i będzie masowanko. 17 godzin temu, knotek napisał: Klapki z zasady nie odnajdują radości w graniu. Klapki to nieszczęśliwi, smutni, przegrani ludzie znajdujący spełnienie w aplikacji wibrującego joypada w odbyt. Chore, obleśne, typowo plejstejszynowe Chorzy ludzie! Botom od tego nie grania już tylko zostają niesmaczne wizje o gangbangach, odbytach, dildosach czy, co tam innego im Spermier ładuje do pyska. A tfu w glonojadów!
Opublikowano 26 listopada 20222 l 4 hours ago, Mendrek said: Taka dola tych, co negują konieczność posiadania najlepszego abononamentu na rynku (najwięcej gier, najlepsza cena, najlepszy streaming w chmurze - chcesz negować, walczysz z faktami i własną godnością). No ale mogę sobie odpalić gierkę z 2002 roku na PS4, którą kupiłem w sklepie i normalnie zadziała po wciśnięciu ikonki w interfejsie, a nie jak na PC gdzie Wolfie Taboreciarz wyśmieje, że "o gra z 2002 nie działa ci, hehe" Jesteś tak upośledzony umysłowo, że szczerze mówiąc nawet człowiekowi nie chce się ciebie obrażać
Opublikowano 26 listopada 20222 l 31 minut temu, Wolfie_ napisał: Jesteś tak upośledzony umysłowo, że szczerze mówiąc nawet człowiekowi nie chce się ciebie obrażać Takie ad persona to se możesz w piaskownicy uprawiać, nie marnuj czasu ludziom takimi nędznymi postami. Albo argumenty, albo zm
Opublikowano 26 listopada 20222 l Ten abonament od Sony wogóle się rozwija? Co tam wrzucają teraz wogóle? A co do streamingu gier z ps3 to widziałem kilka materiałów (np Jordan z TV gry kilkukrotnie wspominał o tym) że to generalnie cyrk. Wiec o huj chodzi z tym najlepszym abonamentem?
Opublikowano 26 listopada 20222 l To tylko majaki Mendrka. Nawet Sony przyznaje że nie ma szans z Game Passem, ale Mendrek dalej idzie w zaparte
Opublikowano 26 listopada 20222 l 1 hour ago, Mendrek said: Takie ad persona to se możesz w piaskownicy uprawiać, nie marnuj czasu ludziom takimi nędznymi postami. Albo argumenty, albo zm Steam,Epic,uplay i Xbox maja za darmo wrzucanie save. Sony bierze kase i ty jeszcze mowisz,ze to cudowny pomysl typowy klapek sony szcza ci na twarz a ty mowisz,ze pada.
Opublikowano 26 listopada 20222 l Nie no płatne Save'y w chmurze w 2022r. to jest skurwysyństwo i ja rozumiem że to jest CW ale tego nie da się wybronić
Opublikowano 26 listopada 20222 l 2 godziny temu, drozdu7 napisał: Ten abonament od Sony wogóle się rozwija? Co tam wrzucają teraz wogóle? A co do streamingu gier z ps3 to widziałem kilka materiałów (np Jordan z TV gry kilkukrotnie wspominał o tym) że to generalnie cyrk. Wiec o huj chodzi z tym najlepszym abonamentem? No obecnie ponad 800 gier - > https://www.pushsquare.com/news/2022/06/sony-exceeds-ps-plus-promise-with-over-800-games-across-new-tiers Trudno znaleźć ile jest realnie gier w GamePass, w najlepszym przypadku ok. 470 -> https://gamerant.com/xbox-game-pass-current-lineup-game-count-july-2022/ Czyli PS Plus ma więcej gier. Strumieniowanie też ładniejsze na PS Plus, tu masz porównanie: Cena? Normalna cena za PS Plus to rocznie 480 PLN, zaś GamePass Ultimate to ok. 650 PLN Nie biorę promek pod uwagę, bo promki zwykle się kończą, a fortele są ukrócane. Zapisz sobie tego posta i przestań walczyć własną godnością kwestionując te fakty
Opublikowano 26 listopada 20222 l Mam oba abo i ps+ rozpierdala smieciare. Śmieciara to zalew indorow, a plus zdecydowanie więcej tych większych gier. To już trzeba mieć nieźle napierdolone aby symulator mycia chuja i symulator listonosza stawiać wyżej streaming w plusie tez dużo lepszy i bitrate zawsze sztywny. Śmieciara to kwadraciki na czarnym tle i nie raz pixeloza. Edytowane 26 listopada 20222 l przez PanKamil
Opublikowano 26 listopada 20222 l Również mam oba najwyższe abonamenty i zdecydowanie więcej korzystam z Sony, więcej gier AAA więcej dobra, na XSX indyki i sporadycznie lepsze tytuły jak Infinite, forza, Scorn czy plaga ale to kilka przy kilkudziesięciu z PlayStation. Każdemu kto by startował od początku polecałbym Sony bo jest tego zaczynanie więcej. Sporo tez ograłem przez strumień aby sobie nostalgie włączyć i zero lagow, zero problemów, trzeba tylko pamiętać o dobrym necie
Opublikowano 26 listopada 20222 l 33 minutes ago, Mendrek said: No obecnie ponad 800 gier - > https://www.pushsquare.com/news/2022/06/sony-exceeds-ps-plus-promise-with-over-800-games-across-new-tiers Trudno znaleźć ile jest realnie gier w GamePass, w najlepszym przypadku ok. 470 -> https://gamerant.com/xbox-game-pass-current-lineup-game-count-july-2022/ Czyli PS Plus ma więcej gier. Strumieniowanie też ładniejsze na PS Plus, tu masz porównanie: Cena? Normalna cena za PS Plus to rocznie 480 PLN, zaś GamePass Ultimate to ok. 650 PLN Nie biorę promek pod uwagę, bo promki zwykle się kończą, a fortele są ukrócane. Zapisz sobie tego posta i przestań walczyć własną godnością kwestionując te fakty ty nawet ps5 nie masz wiec co ty mozesz wiedziec o ps5. Ja przynajmniej mialem, a ty dalej zyjesz w tym co ci twoja ''fantazja'' mowi 1 hour ago, drozdu7 said: Nie no płatne Save'y w chmurze w 2022r. to jest skurwysyństwo i ja rozumiem że to jest CW ale tego nie da się wybronić chyba,ze jestes mendrkiem
Opublikowano 26 listopada 20222 l 11 minut temu, Wolfie_ napisał: ty nawet ps5 nie masz wiec co ty mozesz wiedziec o ps5. Ja przynajmniej mialem, a ty dalej zyjesz w tym co ci twoja ''fantazja'' mowi Abstrachując od mojego stanu posiadania, PS Plus Premium jest dostępne jak i na PS4 jak i na PS5
Opublikowano 26 listopada 20222 l 1 hour ago, Mendrek said: Abstrachując od mojego stanu posiadania, PS Plus Premium jest dostępne jak i na PS4 jak i na PS5 na inne gry cie nie stac to musisz czekac, az ci sony rzuci cos
Opublikowano 26 listopada 20222 l 35 minut temu, Wolfie_ napisał: na inne gry cie nie stac to musisz czekac, az ci sony rzuci cos Jak sobie zajrzysz w mój PSN Profile, to zobaczysz że nie przestałem kupować gier Ale jak widać oprócz bycia sucharmistrzem i naiwniakiem, dochodzi jeszcze bycie hipokrytą, wszak sam stwierdziłeś, że "na gry możesz poczekać" aż łaskawie coś skapnie z konsolowo-pańskiego stołu. Dobra, jesteś tylko stratą czasu w tym temacie i nie znasz się na branży, więc może przejdę płynnie do kolejnej porcji beczułki z MS: https://www.eurogamer.net/microsoft-misses-xbox-game-pass-growth-target-for-second-year-running Cytat Microsoft targeted a 73 percent growth rate for Game Pass for its fiscal year ending 30th June 2022. Instead, it managed just 28 percent growth. The previous fiscal year had a target of 48 percent growth, but instead the company managed 38 percent. That followed an over-achievement the year before. Z innej strony: Cytat While Game Pass has been seen as a positive addition to Xbox, it looks like it has not seen the success that Microsoft wanted. Microsoft’s CMA document has now revealed that Xbox Game Pass has missed the 2022 subscriber target by 10 million. Coś nie pykło? No cóż, ludzie przestają nabierać się na ten scam, a jednocześnie wyrasta im konkurencja, która ogarnia to lepiej i taniej. Zresztą rok temu też się przeszacowali Tragiczna agonia zielonego szrota. MS sam przyznaje, że Sony ich dominuje. Mógłby już zejść z konsolowego rynku i przestać naciągać ludzi na Xboxa
Opublikowano 26 listopada 20222 l Dominacja Sony najbardziej jest widoczna w poziomie żenady jaka odpierdala przy zakupie Activision-Blizzard. To nawet MS ogarnia, że trzeba mieć własne sieciowe strzelanki i je robi. A jedyne co robi Sony to samozaoranie w każdym aspekcie.
Opublikowano 26 listopada 20222 l Je robi? Masz na myśli to Halo, które w sieci zdechło miesiąc po premierze? No to już niech lepiej zajmą się czymś innym, jak mają tak robić. No więc skoro xbox game studios ssie, to co robi MS? Sięga do kieszeni i wykupuje producenta największej marki, co popsuje rynek w tak oczywisty sposób, że nie dziwota że organy kontrolne wielu krajów mają wątpliwości lub podważają ten zakup. To daleko wykracza poza myślenie życzeniowe Sony. Może i oczywiście bronią swoich interesów, ale tutaj akurat nam graczom z Sony po drodze w tym aspekcie...
Opublikowano 26 listopada 20222 l Po drodze graczom by było gdyby Sony konkurowało z Call of Duty czy (rzekomo martwym) Halo. A nie urzadzało wycie za CoDem. Bo maja marki tylko, że sa leniwymi chujkami żerujacymi na pracy innych
Opublikowano 27 listopada 20222 l 8 godzin temu, Homelander napisał: Po drodze graczom by było gdyby Sony konkurowało z Call of Duty czy (rzekomo martwym) Halo. A nie urzadzało wycie za CoDem. Bo maja marki tylko, że sa leniwymi chujkami żerujacymi na pracy innych Nie mów, że nie próbowało, serwery Killzone Shadowfall wyłączyli po wielu latach w tym roku i trudno mówić o spektakularnym sukcesie. Wydawanie dziś sieciowego FPS-a to siermiężne wyzwanie, bo potężnych i silnie usadowionych konkurentów nie brakuje, a i tak przegra z CoD-em, który jest jak Pokemony - może wyjść niedopracowany, a i tak sprzeda się w niedorzecznych iloiciach. I teraz leniwy bogaty ssący pałkę Microsoft chce zburzyć tę równowagę, co realnie zaszkodzi masie graczy. Zresztą patrząc na działania brązowych Midasów z Microsoftu ,to nawet samemu CoD może to zaszkodzić...
Opublikowano 27 listopada 20222 l No dobre założenie. Po co wydawać konkurencję dla CoD skoro i tak się z nim przegra. To czemu nie iść dalej. Po co wydawać sandboxy skoro Assassins Creed sprzeda się lepiej. Wyścigi? Jest Need for Speed, zaorać gatunek. Bez sensu wydawać platformówki skoro jest Mario. Czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę jakie absurdy pieprzysz? Ja wiem, że to wojny, ale litości. A samych sieciowych strzelanin jest sporo. Nie sam Call of Duty. Więc to tylko Sony jest na tyle nieudolne, że nawet nie próbuje nic w gatunku robić.
Opublikowano 27 listopada 20222 l Gdzie Rzym, a gdzie Krym. CoD to hegemon, a obok jeszcze przecież CS, Apex, Battlefield i masa innych. Na pozostałych rynkach łatwiej się rozepchać. Zresztą o czym my tu rozmawiamy. MS nie potrafi wydać, więc wykupuje całe studio tworzące najsilniejszą markę i to już jest ok? Sony przecież nie chce zabrać nikomu CoD-a, chce żeby był wszędzie - a to już jest złe? Strasznie kuriozalna argumentacja
Opublikowano 27 listopada 20222 l Po co w takim razie jakakolwiek konkurencja, rywalizacja i różnorodność na rynku? Halo może nie mieć szans z Call of Duty, a Driveclub z Forzą Horizon, ale wciąż oferują lub oferowały coś innego niż najbardziej najpopularniejsze serie i to się ceni. Rzeczywistość w której twórcy myślą jak Mendrek i boją się ryzyka i rywalizacji bo na rynku istnieje już jakiś hegemon, brzmi jak jakiś koszmar.
Opublikowano 27 listopada 20222 l Ten koszmar to ryzyko biznesowe i chłodna kalkulacja, którą kieruję się sam Microsoft. Bo czem nie próbują stworzyć konkurencji dla CoD-a, tylko chcą go sobie kupić? Przecież wyszłoby taniej w ramach własnych zasobów. Sony i Microsoft mają ludzi z doświadczeniem fps-owym, ale wolą ich plasować w innych projektach. A jest to o tyle istotne, że od 1st party oczekuje się, że będą wydawać regularnie jakieś tytuły i wybór gatunkiu jest w tym przypadku znacznie bardziej znaczący niż jakieś 3rd party, które ma szansę przebojem wbić się do stawki (a jak nie, to trudno - nara, idziemy dalej). Gdzie różnorodność i rywalizacja na rynku? W rękach organów kontrolnych. Dla zdrowej rywalizacji lepiej aby CoD pozostał niezależny