Opublikowano 27 listopada 20222 l Ale tworzenie gier to nie tylko chłodna kalkulacja ryzyka biznesowego, Shu Yoshida szef SIE w 2014 r. przyznał że blisko 70% nie zarabia na siebie. Ale Sony dalej inwestowało w różnorodne gry podejmując ryzyko licząc że te pozostałe 30% może okazać się hitami i to ryzyko i polityka im się wtedy opłaciła. A CoD pozostanie na wszystkich platformach niezależnie czy Activision zostanie kupione czy nie.
Opublikowano 27 listopada 20222 l Kiedy skonczą się kłamstwa o szlachetnym sony, ktory nie kupuje studiów, a zakłada swoje całkowicie od zera? Dlaczego MS ma sobie utrudniać życie i robic deale tylko do sumy, jaką sony może maksymalnie wyłożyć? Playstation od początków istnienia rozpychało się pieniążkami swojego tatusia sony i doszli do obecnej pozycji podkupując studia i ekskluzywne (czasowo lub nie) gry. Xbox teraz zapewni tę zdrową rywalizację, a nie 120m vs 50m konsol. Playstation tylko taką konkurencję lubi. Klapy same chciały, żeby MS cos zrobił i zaczął konkurować. Niejeden pisał, że chciałby móc kupić xboxa, ale nie ma gier ekskluzywnych. Nie pisaliscie tego wtedy szczerze, ale wasze życzenia zostały spełnione. Różnorodności nie ma na na playstation. Klepią tę samą grę aaa, a casuale klaszczą uszami, bo graficzka i FABUŁA XDDD Upadli nisko, a dobili się zamykając japonskie studio.
Opublikowano 27 listopada 20222 l Nie no kurwa jak Acti Blizz jest mi obojętne to niech już dojdzie do tego dealu tylko dla tego kwiku klaperskich dup, bo to co oni odpierdalają za fikoły i bajki niestworzone to szok. Tak tak dobre Sony. Zdrowa konkurencja tylko jeśli są z przodu. Płatne ekskluzywne benefity w codzie, kupowanie studiów i czasowych exów, blokowanie gierek dla konkurencji? A jakże, dbają o swój interes. Kupno Acti Blizz i wrzucenie ich gierek do GP za 4zl? Nieee! Kurwa niezależność gier musi zostać zachowana! Dla dobra graczy! Ja pierdole leczcie się
Opublikowano 27 listopada 20222 l Nie mozna pozwolić na wrzucanie gier do gp, bo wtedy nie mozna jarac sie grą i trzeba napisać, ze to smiec do gp 80+ meta. Zakłamane mordy, a szczegolnie pewni fani indyków, ktorzy autmatycznie nie lubia tych wskakujących do abonamentu ms.
Opublikowano 27 listopada 20222 l szkoda, że MS wydaje tyle kasy na te swoje 'deale', a nada nie potrafi zrobić chociaż 1 gry, obok której gracz nie przeszedłby obojętnie.
Opublikowano 27 listopada 20222 l Nieważne co zrobią, bo i tak z góry wiecie, ze nie będzie się wam sie podobać. W dniu 19.11.2022 o 21:55, Figaro napisał: bądźmy szczerzy - hellblade 2, perfect dark jak i fable to będą właśnie gry kategorii "Gears 5", czyli Snod za kilka lat będzie narzekał czemu te gry nie zostały nominowane do żadnych nagród. To będą zwykłe rzemeślnicze gry, kopiujące popularne rozwiązania. Niemniej jestem ciekaw Avowed. żałosne Ja jestem za większą ilością gier "kategorii gears 5". Kto wam tyle dał ile coalition? Singielek z filmikami jest, co-op jest, versus jest, horda jest, kolejny zajebisty tryb na 3 osoby z uciekaniem z gniazd potworków a jakże jest! Co to za zajebisty pakiet jest. Tlou 2 wciaz tylko single, ale moze płatny remaster wydadzą.
Opublikowano 27 listopada 20222 l no wystarczyłoby zrobić jakikolwiek interesujący tytuł AAA niebędący FORZA/Gearsy/HALO, ale to dla nich od 20 lat za DUŻO.
Opublikowano 27 listopada 20222 l Microsoft jest tak nieudolny, że nawet nie umieją przejąć innego studia mając na niego kasę. To jak od takich nieudaczników wymagać żeby wydali chociaż te 2-3 porządne gry w roku Niech już ten szrot przejmie to Acti, w końcu będzie w co grać na CasualBoxie. Wróć, przecież Call of Duty nadal będzie gunwem dla gimbów Edytowane 27 listopada 20222 l przez izon
Opublikowano 27 listopada 20222 l interesujący tytuł... ciekawe o jakiego rodzaju gatunek może chodzić
Opublikowano 27 listopada 20222 l 8 minut temu, 20inchDT napisał: Nieważne co zrobią, bo i tak z góry wiecie, ze nie będzie się wam sie podobać. żałosne Ja jestem za większą ilością gier "kategorii gears 5". Kto wam tyle dał ile coalition? Singielek z filmikami jest, co-op jest, versus jest, horda jest, kolejny zajebisty tryb na 3 osoby z uciekaniem z gniazd potworków a jakże jest! Co to za zajebisty pakiet jest. Tlou 2 wciaz tylko single, ale moze remaster wydadzą. ale na chuj cytujesz akurat mój post napisany 8 dni temu lol
Opublikowano 27 listopada 20222 l 3 minuty temu, 20inchDT napisał: interesujący tytuł... ciekawe o jakiego rodzaju gatunek może chodzić No na pewno nie gry z androida.
Opublikowano 27 listopada 20222 l chujowość posta się nie przeterminowała i miałem bana za niewinność
Opublikowano 27 listopada 20222 l 15 minutes ago, izon said: Microsoft jest tak nieudolny, że nawet nie umieją przejąć innego studia mając na niego kasę. To jak od takich nieudaczników wymagać żeby wydali chociaż te 2-3 porządne gry w roku Niech już ten szrot przejmie to Acti, w końcu będzie w co grać na CasualBoxie. Wróć, przecież Call of Duty nadal będzie gunwem dla gimbów szefowie sony lataja po swiecie i blagaja rozne komisje zeby nie pozwolili na przejecie acti ale to wina MS xD
Opublikowano 27 listopada 20222 l 3 minuty temu, Wolfie_ napisał: szefowie sony lataja po swiecie i blagaja rozne komisje zeby nie pozwolili na przejecie acti ale to wina MS xD No to widać, kto ma posłuch w branży ( no niestety nie zjeby od Windowsa)
Opublikowano 27 listopada 20222 l 1 minute ago, izon said: No to widać, kto ma posłuch w branży ( no niestety nie zjeby od Windowsa) Przejecia tego rodzaju zajmuja bardzo duzo czasu to nie jest kwestia dania kasy i juz. To przechodzi przez 5 czy wiecej komisji na calym swiecie. Idz wroc do grania w nacisnij X zeby podniesc drabine a nie wypowiadanie sie na temat ktory masz 0 pojeciac
Opublikowano 27 listopada 20222 l Teraz, Wolfie_ napisał: Przejecia tego rodzaju zajmuja bardzo duzo czasu to nie jest kwestia dania kasy i juz. To przechodzi przez 5 czy wiecej komisji na calym swiecie. Idz wroc do grania w nacisnij X zeby podniesc drabine a nie wypowiadanie sie na temat ktory masz 0 pojeciac Zrobiło się poważnie
Opublikowano 27 listopada 20222 l Dobrze, ze jest nintendo i microsoft, bo ubisoft i sony chcą zabić branżę tymi swoim rakami. Jest mi smutno, że jesteśmy zarzucani gównem jak kino marvelem.
Opublikowano 27 listopada 20222 l 22 minuty temu, 20inchDT napisał: Dobrze, ze jest nintendo i microsoft, bo ubisoft i sony chcą zabić branżę tymi swoim rakami. Jest mi smutno, że jesteśmy zarzucani gównem jak kino marvelem. Tęskni się za "najlepszymi 60 na MC", co nie? Tyle patologii co MS wniósł na salony konsol to nikt nigdy w historii. Płatny online, zarzynanie marek 1st party, płatne patche dla twórców, wirtualna waluta na której żerowali złodzieje kart, scam z kiblect 2.0, ciągłe zakusy na DRMowanie, wydawanie middle-genów, czy zamordowanie konsolowej ekskluzywności. A Sony by nie zostać w tyle musi podążać, bo ta patola kasę przynosi. Jakby Sony nie przetarło szlaku PS Plusem, to jajco a nie indykpassa byście mieli. Powinniście dziękować Sony, że trzyma tych zielonych ujków w szachu
Opublikowano 27 listopada 20222 l Biedne $ony, cenę konsoli i gier tez musieli podnieść, zeby nie zostac w tyle ;(
Opublikowano 27 listopada 20222 l Przeciętny użytkownik xboxa jest w stanie przyznać że na sporo dobrych rzeczy które wnieśli, wielokrotnie powinęła im się noga. Spierdolili także w tym roku, tego nikt nie neguje. Ale jak czytam sobie wysrywy użytkownika Mendrek to zastanawiam się czy to nie jest program napisany w Pascalu przez Jima Ryana. Chłop nie potrafi złego słowa wydusić na firmę-matkę tak bardzo jest zindoktrynowany.
Opublikowano 27 listopada 20222 l 2 minuty temu, drozdu7 napisał: Chłop nie potrafi złego słowa wydusić na firmę-matkę
Opublikowano 27 listopada 20222 l 2 godziny temu, Figaro napisał: ale na chuj cytujesz akurat mój post napisany 8 dni temu lol musiało zapiec skoro przez tydzień pamiętał xd
Opublikowano 27 listopada 20222 l Strasznie zeszło na psy to CW, Xbox jest w takiej dupie, że niebieskim się nie chce już nawet atakować, a zieloni wiedza, że nie ma czego bronić. Może trzeba zrobić jakieś nowe cw: Steam deck vs Nintendo switch?
Opublikowano 27 listopada 20222 l 1 godzinę temu, izon napisał: niebieskim się nie chce już nawet atakować Po co mają atakować, jak od czarnej roboty mają pieski łancuchowe jak np wyżej cytowany bezkonsolowiec