Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał:

Jak najbardziej rozumiem narzekanie na to co się odjebało na końcówkę tego roku, tylko ja mam pamięć dość dobrą i wspominam jak całkiem niedawno instalowałem kolejno sobie giereczki które wpadały do GP.

A przecież w tym czasie nawet klapy zrobiły wakacje od CW bo mieli też kurewską dziurę w kalendarzu. 

No ale dziś już nikt o tym nie pamięta 

Przecież ch*jowość Xboxa ciągnie się od końcówki życia X360, gdy PS3 przegoniło go w sprzedaży. Xbox One to była jedna, potężna porażka, która gdyby nie wyj*bka zarządu MS-u na branżę gier, to by skończył jak Atari Jaguar czy Virtual Boy. I teraz w tej sztafecie wstydu Xbox Series X przejmuje pałeczkę. Jest gdzieś granica, nawet najtwardszy beton w końcu pęka. Ostatnie boty zaczynają rozumieć, że czas Xboxa się skończył.

Przejście do obozu Sony Playstation to wręcz już instynkt samozachowawczy.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 612,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Sam mam XSX i serio jakbym nie nadrabiał zaległych serii to ta konsola nic mi nie oferuje bo nie oszukujmy się w GP nie ma hitów są czasem poprawne gry a co z tego że tani? Ja nie chce tracić lat życia gracza na byle czym, chce się delektować, być w czołówce i to daje mi PS5 obecnie. Pewnie nie sprzedam Xa bo tez czekam na Hellblade czy Scorn No i może te masy gier od studiów ale kiedy to nastąpi to zdążę ograć najlepsze gry na Sonkę. 

Opublikowano
6 minut temu, Whisker napisał:

bo nie oszukujmy się w GP nie ma hitów są czasem poprawne gry

Fajne, że wyszliśmy w końcu z tej tęczowej wymiany rzeczowych argumentów i temat w końcu wraca do tego w czym jest najlepszy - czyli konkursie na największą bzdurę. Dzięki whisker.

aha, a jeśli faktycznie wierzysz w to co napisałeś to naprawdę jesteś betonem bez miłości do gier tylko z miłością do playstation ergo czytanie twoich wypocin zaczyna się i kończy w CW, bo poza nim jest automatyczny skip:lapka: 

Opublikowano
Godzinę temu, Mendrek napisał:

Przejście do obozu Sony Playstation to wręcz już instynkt samozachowawczy.

never-no-way.gif

Opublikowano

Żeby bronić Microsoftu i Xboxa tak zażarcie to trzeba być naprawdę zatwardziałym betonem na modłę fanatyków kaczora. Powiem tak, nie żałuje kupna Xboxa na premierę bo za niską cenę (2149zł) dostałem bardzo dobrze wykonany sprzęt. Jestem świadomym graczem z rozumem i godnością człowieka więc nie kupiłem tego żartu jakim jest XBOX ONE i całą generację grałem tylko na PS4 co jest wyjątkową sytuacją w moim growym życiu, bo wcześniej posiadałem konsole wszystkich producentów tak by grać we wszystko. To tylko pokazuje jak chujową generację miał Microsoft. Chciałem coś zmienić bo lubię odmiany w życiu więc skusiłem się na XSX zamiast PS5, głównie dzięki propagandzie Spencera, Gamepassowi, oraz chęci nadrobienia tych kilku gier z Xbox One. Miałem też dobre wspomnienia z X360 i wydawało się, że zanosi się na powtórkę z rozrywki. Ogromną zachętą był też zakup Bethesdy bo lubię bardzo gry tego wydawcy no ale póki co to wydają gry na PS5 a nie na Xboxa co jest jebanym żartem.

No i co? No i chuj. Nadaj tylko propaganda, graficzki co to będzie i jak to będzie, Knur kłamiący w oczy, w Gamepassie szrot, a Sony wyjeżdza ze swoim abo, co prawda dużo droższym (dałem 400zł za 30 miesięcy GPU a PS+ kosztuje 480zł za rok) ale pewnie będzie się rozwijał szybciej i lepiej niż Sony. Argument, że MS ma gry na premierę? Jakie kurwa premiery, w tym roku nic nie będzie ciekawego poza A Plague Tale, który nawet nie jest Microsoftowy i pewnie niedługo też trafi do Plusa. Sony może nie daje od razu na premierę, ale relatywnie świeże gry jak RETURNAL i DEMON's SOULS już są w abonamencie, także niedługo też pojawią się kolejne świeżynki. 

Gdybym wiedział, że Sonka wypuści odpowiedź na gamepassa to bym na premierę zamówił PS5 kiedy była normalna dostępność po takiej samej cenie XSX, nawet bym przeżył wygląd małża. No ale już za późno, poczekam na slimkę bo obecnie mam w głowie inne rzeczy niż kupno kolejnej konsoli ( chociaż Steam Decka już zamówiłem).

Niedługo mi się skończą zaległe gry z One i co mi zostanie? Symulator kerchera? Świnka Pepa i psi patrol albo jakieś kurwa gry z komórek? W marcu kończy mi się Gamepass i na pewno go nie odnowię, poczekam na te mityczne premiery i załaduje sobie za 4zł na miesiąc. Jedna dobra rzecz to tanie gry z Argentyny więc coś tam na stałe można sobie kupić od czasu do czasu, jakąś ciekawą MULTIPLATFORMĘ. 

WSTYD panie MICROSOFT, WSTYD.

Opublikowano

Mnie to najbardziej dziwi, że stare chłopy, które siedzą w rynku gier ładnych parę lat, tak łatwo dają się nabić w butelkę knurzyskowi. Przecież każdy lekko ogarnięty gracz wie, że xbox to stara kurwa bez gier od ładnych paru lat. Jasne, zmieni się to za jakiś czas, w końcu kupili tych ekip, bo sami są takimi beztalencia, że ostatnia dobra gra, wydana przez nich, to czasy X360 (nie licząc Forzy). Także xboxa będzie można kupić, a raczej ściągnąć aplikacje na tv pod koniec generacji, wykupić gp na 3 miesiące i ograć te kilka gier, które się uzbierają. 

Osobna beka z typów, którzy mają dobre PC i kupili xboxa. Ciekawe w jakim celu? Żeby jescze raz grać w te same gry, w gorszej jakości i żeby mieć dodatkowy element w domu, który zbiera kurz? 

Sonka, jak to Sonka, co roku to samo, tłusto, grubo i bogactwo, nie zmienia się nic. Dwa pierwsze lata, lepsze od całej zeszłej generacji microsoftu, a dopiero się rozkręcają :banderas:

Opublikowano

Nic tak nie bawi jak krótka pamięć karaluchów kiedy PS3 i PS4 pierwsze dwa lata miało gorsze niż jakakolwiek konsola microsoftu. Nie zmieniajcie się.

a z BloodPrankiem proszę nawet nie wyskakiwać, balonik jak Elden Ring 

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Nic tak nie bawi jak krótka pamięć karaluchów kiedy PS3 i PS4 pierwsze dwa lata miało gorsze niż jakakolwiek konsola microsoftu. Nie zmieniajcie się.

Pierwsze dwa lata słabe na PS3 i PS4? Może pierwsze 2 miesiące.

Opublikowano

Szzkoda że słabe 2 lata xboxa przeciągają się od 12 lat  :)

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Szkoda że nie jesteś dziewczyną wezyr bo lubie takie A L T E R N A T Y W K I :)

Opublikowano

CW 15 to widzę ostra dominacja Sony. Dobrze bardzo dobrze i dziś warto wieczorem świętować i celebrować ten czas. 

Obecnie grane:

- ape escape

- Man of medaw

- BF24

- Kingdom Cuming

a na Xa były żółwie i koniec

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Chyba ostra penetracja klaperskich przez Sony :shieeet:

Sony wypróżniło śmieciarkę ze starociami, ale niebieskim cuckoldom gamingu łatwo wmówić że to świeżynka :reggie:

Opublikowano

no oczywiscie jak man of medan i kingdom come byly w gp to smiecie, a teraz rarytasy

Opublikowano

Gdyby nie kupili bethesdy to tam by nic nie było