Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 611,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
Godzinę temu, triboy napisał:

A to nie było tak, że zaczęli dawać więcej ocen 100%, zabrnęli w ślepą uliczkę i wymyślili te nieszczęsne 101%. Chyba Ściera o tym kiedyś pisał w PE.

To był jedyny przypadek w historii pisma, po prostu gulash, jak to on, mocno się zajarał.

Chociaż historia przyznała mu poniekąd rację.

Opublikowano
1 godzinę temu, izon napisał:

Jakby takie gry jak Luigis Mansion 3 wychodziły częściej niż co 10 lat to jeszcze mógłbym się zgodzić ;)

No jakoś mnie to nie porwało. Dla mnie może Switch nie istnieć tylko niech zelde wydadzą na duże konsole.

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał:

No ale taka prawda, idą swoją drogą która jest nie do podrobienia. 

A to nie wystarczy wydać sprzętu z mocą sprzed 12 lat? 

Opublikowano
Godzinę temu, dee napisał:

To był jedyny przypadek w historii pisma, po prostu gulash, jak to on, mocno się zajarał.

Chociaż historia przyznała mu poniekąd rację.

To musiałem coś pomylić. Może chodziło o inny magazyn...

Opublikowano

Nie no była jedna dobra zielona rzecz zieloni, przynajmniej jak na tamte czasy - ekran w Game Boyu :)

Opublikowano

Jest chyba tylko 5 egzemplarzy Super Mario 64 w prawie perfekcyjnym stanie, ostatnio jeden na aukcji poszedł za półtorej bańki zielonych :)

Opublikowano

Kupiłem Playstation, ale nie chce być utożsamiany z tym wyżej.

Opublikowano

Ech, kłamczuszku, przecież widać, że to nieprawda.

Opublikowano

Kupiłem kiedyś najbardziej konsolową konsolę ever:

Spoiler

spacer.png

Brak sprzeciwu? Zatem zatwierdzono! Dziękuję za udział w głosowaniu :)

Opublikowano
20 godzin temu, zdrowywariat napisał:

Zelda: BOTW też jest rewolucyjną grą, w ogóle po czasie jeszcze bardziej ją doceniam. I jest bardzo przystępna, bo znam osoby - niedzielnych graczy - które wsiąkły na maksa.

BOTW jest zrobione inaczej niż inne open worldy, ale ma to swoje plusy i minusy.

6 godzin temu, Ins napisał:

Kupiłem Playstation, ale nie chce być utożsamiany z tym wyżej.

Mordeczko anime Automaty wjechalo, polecam :D

Opublikowano

Kupiłem plejśmiecia 4.5 bez gier i dalej mam zdanie że to yebany szrot zrobiony ze starych opon z Jelcza, obok nextgena XSX to nie stało nawet.

- szrot $ony głośny jak cholera, konsola jest znacznie głośniejsza w menu niż dwuletni XSX podczas grania a jak odpalisz grę na małżu to wycie, klapy radzą rozbierać konsole i jakieś podkładki montować xDDD

- brzydkie, wielkie, tandetne, jak zabawka z bazaru

- gry wgrywają się wyraźnie dłużej niż na XSX, to ta magiczna autostrada hendrixa i figosia 

- pad to największy trolling ever, bateria na 6h, ergonomia i wygoda grania daleko za padem od XSX, wibracje wyłączyłem na drugi dzień, taki bajer że nikogo, chyba tylko klapów którzy siadają odbytem na dualbezsens  :)  fakt jest lepiej niż z ds4 ale tylko tyle, jedyny dobry bajer to głośniczek w padzie, brak wymiennych aku to też duży minus

- interfejs konsoli, mało przejrzysty i chaotyczny, brak nadficzerów jak quick resume, dolby vision, itd.....który to rok mamy 2013?  :kekw:

Opublikowano

moje 4.5 jak jeszcze mialem, to zawias w podstawce byl zle zrobiony wiec nie chcial wskoczyc w miejsce. Gowno sie porysowalo od spodu od tego bo czasem zapomnialem i sie konsola zsuwala z podstawki :dafuq:

sprzedaz tego gowna to byla jedna z lepszych moich decyzji

Edytowane przez Ryuk

Opublikowano

Simple is the best, dlatego PS5 jest jedną z najbrzydszych konsol ever, tak jak pierwszy DS, a Xbox Series X jedną z najładniejszych, zaraz po Gacku. No ale jak to ma tyko stać i się ładnie prezentować to też nie bardzo, lepiej obraz kupić i powiesić.

Opublikowano
1 godzinę temu, zdrowywariat napisał:

No ale jak to ma tyko stać i się ładnie prezentować to też nie bardzo, lepiej obraz kupić i powiesić.

Dokładnie,gry już od dawna są mocną stroną PlayStation. 

Dla mnie ps5 wygląda wystrzałowo, ale to kwestia gustu.

Opublikowano
35 minut temu, aph napisał:

Czekam na slimkę i pewnie kupię PS5, no bo exy bardziej mnie jarają u Sony, jak choćby nowy GOW, chętnie ogram też po raz 7 TLOU, jestem sentymentalny i nie mam nic przeciwko remakom, remastery je bać, ale jeśli chodzi o remaki gierek żyćka to jestem na tak, od czasu do czasu.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
28 minut temu, aph napisał:

Przecież na to wychodzi średnio jakieś 0.5 exa na rok. Ładnie niektórych Sony porobiło marketingiem.

No i może to ładnie wygląda dla chłopa oglądającego chińskie bajki ale normalny człowiek to chowa za telewizorem bo wstyd.

Opublikowano
W dniu 15.01.2023 o 19:29, UberAdi napisał:

Przecież na to wychodzi średnio jakieś 0.5 exa na rok. Ładnie niektórych Sony porobiło marketingiem.

O rany, no skoro tak mówisz... xd

W dniu 15.01.2023 o 19:28, zdrowywariat napisał:

jestem sentymentalny i nie mam nic przeciwko remakom, remastery je bać, ale jeśli chodzi o remaki gierek żyćka to jestem na tak, od czasu do czasu.

To się mocno gryzie z dużą częścią biblioteki Nintendo na switch, gdzie są porty/remastery z poprzednich konsol, no ale niech będzie.

Też wolę remaki zamiast remasterów, duuużo większa wartość dodana, czasem poprawki quality of life itp.

Opublikowano
20 minut temu, aph napisał:

O rany, no skoro tak mówisz... xd

To się mocno gryzie z dużą częścią biblioteki Nintendo na switch, gdzie są porty/remastery z poprzednich konsol, no ale niech będzie.

Też wolę remaki zamiast remasterów, duuużo większa wartość dodana, czasem poprawki quality of life itp.

No z tymi remasterami to trochę się sam zaorałem, no ale ja nie miałem WiiU i zresztą to takie porty bardziej.

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

No z tymi remasterami to trochę się sam zaorałem, no ale ja nie miałem WiiU i zresztą to takie porty bardziej.

Remastery mają dużo sensu, gdy oryginał nie domaga, np. na PS3 GoW3 dropił 30% klatek, co też niszczyło Image Quality, na PS4 betonowe 60, 1080p, dużo lepsze assety itp. ( i jeszcze -subiektywnie-, dla mnie do ogrania na lepszym padzie).

Obecnie efekt "remastera" można osiągnąć rozsądną wsteczną/patchem,  choć nie zawsze jest to możliwe.

Oby następca Switch taką wsteczną zaoferował, bo tu jest spoooro gier która chodzą TRAGICZNIE na tym sprzęcie. 

Opublikowano
15 minut temu, zdrowywariat napisał:

Nie wiem, nie liczę klatek, gdy gram w gry.

Prawdziwy pasjonat, z krwi i kości. Winszuję.

Pomysł na konsolę hybrydową w stylu Switcha ma sens tylko wtedy, gdy handheld to jest absolutny top jaki rynek może zaoferować, a dock ma możliwość podbicia mocy przenośniaka, takie rozwiązania istnieją na rynku, jest to wykonalne.

Edytowane przez aph