Opublikowano 29 stycznia 20232 l Teraz, Pupcio napisał: No i? O czym to świadczy? Jak miałem ps5 i xsx to w chuj razy wywaliło grę albo zawiesiło konsole. Więc przestań pierdolić i wyciągać z dupy argumenty.
Opublikowano 29 stycznia 20232 l 9 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Jak miałem ps5 i xsx to w chuj razy wywaliło grę albo zawiesiło konsole.
Opublikowano 29 stycznia 20232 l 9 minut temu, drozdu7 napisał: Podejrzewam że częściej zawieszało się ps5 Akurat bardziej xbox. Ale to dlatego pewnie, że musiał leżeć obok smrodu wydobywającego się z ps5...
Opublikowano 29 stycznia 20232 l Najlepszy obrazek przy włączaniu gier na tych komputerach z NASA Odpalasz i grasz ta? no nie czekasz 5minut, aż dysk 7000MB/s wygeneruje Ci sheeeeeejdery ....
Opublikowano 29 stycznia 20232 l Nie 5, a minutę. I robi to raz. A ile trwa ściąganie całej gry której zawartość powinna być na płycie ale korpo Was rucha?
Opublikowano 29 stycznia 20232 l Dead space remake najlepsza wersja na ps5. Nikt nie podpina pc pod tv.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Ja tam mam blaszaka podpiętego wyłącznie pod tv, za to Mendruś dla odmiany ma ps4 podpięte pod monitor z PC, czy to znaczy, że PC jest tylko do gier a PS4 do biura?
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 25 minut temu, Wieslaw napisał: Ja tam mam blaszaka podpiętego wyłącznie pod tv, za to Mendruś dla odmiany ma ps4 podpięte pod monitor z PC, czy to znaczy, że PC jest tylko do gier a PS4 do biura? Niewyobrażalnym do mnie jest też fakt, że taki steam deck przenośny puszcza gierki w lepszej jakości niż PS4, remastery za darmo (suwaczki w prawo) i do tego totalnie odlotowa wszechstronność (emu, cała fanowska scena pluginow, może robić za prawilnego kompa)
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 9 minut temu, Mendrek napisał: Ale źe co, źe pc to problemy z grami? Nowe, nie znałem. w ostatnich 15 latach grania na PC miałem 1 przypadek problemów z działaniem gry wymagającym czegokolwiek innego niż opcje dostępne na konsoli (w uproszczeniu) - czyli update. Była to gra kasztan technologiczny - LA Noir. Jak ktoś twierdzący, że pracuje w branży IT roztacza obraz, że co nie kliknie to mu nie działa to dla mnie jest klalnem. Edytowane 30 stycznia 20232 l przez Wieslaw
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Jedno ale Sony trzeba oddać, robi wszystko by zmianę na PS5 odłożyć w czasie. Wypuszcza lawinowo wszystko co nie ucieka na drzewo na pc, a ich gierki, które szumnie mialy byc possible only on PS5 śmigają miło na mendrowym past genie. Nie mam pojęcia kiedy na PS5 uzbierają się że trzy gry warte kupna tego sprzętu, które nie są do ogrania gdzie indziej. Pozostające multiplatformy - tutaj wiadomo przecież że do nich najlepszy pc lub Xbox series x. A jak człowiek widzi takie perełki jak hi-fi Rush gdzie jeden z drugim tego nie ogra bo religia zabrania mieć cokolwiek innego do grania niż sprzęt niebieskich to tylko serce rośnie.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Dałbym sobie uciąć rękę, że sony opracowuje już teraz własną platformę na wzór steam/origin/gog/epic itp. żeby w końcu przestać bawić się w hardware - opłacać serwisy, naprawiać bez końca dualsensy ludziom i ogólnie tracić na to pieniądze
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Prosta sprawa, najwięcej kasy takie firmy jak Sony zarabiają na sofcie, a nie hardware. A jeśli chcą zarabiać więcej, a każda korporacja chcę, to pójdą drogą Xboxa, czyli staną sprzętowo agnostyczni, a marka Playstation z jej grami, sklepem i usługami będzie dostępna na wielu urządzeniach dzięki PC i chmurze. Ucierpi na tym tzw. "tożsamość" i "charakter" konsol, ale kasa będzie się zgadzać
Opublikowano 30 stycznia 20232 l No właśnie jak to było, ma ktoś cytat co schabek pisał o grach plejki jak wyjdą na pc?
Opublikowano 30 stycznia 20232 l nie minęły nawet dwa lata od tej wypowiedzi, a Uncharted i God of War są już na PC, a The Last of Us wychodzi 3 marca, wiec schabek może odliczać dni do śmieci PlayStation.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Uncharted kolekcja Gow1 Horizon Spider Czarno spider Suckboy Days gone Zaraz: Returnal Tlou remake Kolejne zapowiedzi za rogiem bo w 100% pokrywa się lineup z wyciekiem nvidii
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Jest wiele gier, które zaczną działać prawidłowo dopiero po wydaniu na PC, nawet jak deweloper się nie popisze to fani naprawią. Np. 30fps ze screen-tearingiem w Bloodborne na PS5. Edytowane 30 stycznia 20232 l przez Wieslaw
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 15 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Co Wy macie z tymi suwakami i ustawieniami. Włączasz grę i grasz. Siadasz przed tv z padem i jest jak na konsoli. Po co to zbędne pierdolenie i dorabianie teorii aby bronić gówno grafikę w imię niby wygody. Nie wiesz co to znaczy konsolowy vibe, granie na PCach, jeśli tak te sprzęty retro można nazwać, skończyło się po C64/Atari/Amidze. Wtedy to się opłacało, bo nie kosztowały 4-5, a nawet 10 razy tyle co konsole. Za 20000zł to mam porządny TVik, PS5, XSX, Switcha, trochę gier, porządne kino domowe, wygodną kanapę, mały stolik i dwa duże kwiatki w rogach salonu. To jest ten vibe konsolowy, który pozornie możesz sobie stworzyć, ale to będzie tylko salon bez duszy, nawet jakbyś te kwiatki ze szczytu Mount Everestu sam osobiście przytargał.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Co nie postawisz będzie bez duszy, przecież to wszystko plastiki korpo. Amen