Opublikowano 30 stycznia 20232 l Te plastyki korpo odtwarzają dzieła artystów, dlatego siłą konsoli są gry. Może to sentyment, bo wrzucało się konsolę do plecaka za bajtla i szło się pograć z kumplami na kanapie prawdziwe multi. Kiedyś to było, jedni cieszyli się PESem, czy Tekkenem, w piwnicy, garażu itp., a drudzy mieli już swoje multi po kablu na bloku. Jedni spędzali czas z grami w towarzystwie, a drudzy garbili się w pojedynkę, ale na słuchawce, przed PC. Tak wspominam tamte czasy. Jedni grali, gdy drudzy się bawili w składanie złomu, do którego ciągle dokładali, no ale czego człowiek nie zrobi dla cyferek? Edytowane 30 stycznia 20232 l przez zdrowywariat
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 3 minutes ago, zdrowywariat said: Te plastyki korpo odtwarzają dzieła artystów, dlatego siłą konsoli są gry. Może to sentyment, bo wrzucało się konsolę do plecaka za bajtla i szło się pograć z kumplami na kanapie prawdziwe multi. Kiedyś to było, jedni cieszyli się PESem, czy Tekkenem, w piwnicy, garażu itp., a drudzy mieli już swoje multi po kablu na bloku. Jedni spędzali czas z grami w towarzystwie, a drudzy garbili się w pojedynkę, ale na słuchawce, przed PC. Tak wspominam tamte czasy. Jedni grali, gdy drudzy się bawili w składanie złomu, do którego ciągle dokładali, no ale czego człowiek nie zrobi dla cyferek? prawdziwi artyści robią niszowe gierki, które wypuszczają sami na PC. Chyba mi nie chcesz wmówić, że Nintendo to artyści
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 1 godzinę temu, ASX napisał: pójdą drogą Xboxa Historia sony od ładnych paru lat
Opublikowano 30 stycznia 20232 l @zdrowywariatJa chodziłem z pc i monitorem do kolegi na mini LAN Party gdzie w kilku spotykaliśmy się i w jednym pokoju pykalismy multi quake i duke nukem 3d, czy to prawdziwe multi czy jednak nie bo bez hajsu dla konsolowych korpo?
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Nie ma nic lepszego niż lan party na pustym kwadracie mega tęsknie za tymi imprezami. Teraz weź targaj monitor 34 cale.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 4 godziny temu, Wieslaw napisał: Jak ktoś twierdzący, że pracuje w branży IT roztacza obraz, że co nie kliknie to mu nie działa to dla mnie jest klalnem. Wystarczy wejść do działu PC i poczytać. Albo mieć PC i grać na nim częściej niż Ty. Wmawianie ludziom, że PC gaming jest bezproblemowy to czysty trolling. Plus PC gaming to plaga cheaterów i ruskich graczy w online.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Godzinę temu, Wieslaw napisał: @zdrowywariatJa chodziłem z pc i monitorem do kolegi na mini LAN Party gdzie w kilku spotykaliśmy się i w jednym pokoju pykalismy multi quake i duke nukem 3d, czy to prawdziwe multi czy jednak nie bo bez hajsu dla konsolowych korpo? LAN party? Też mi sobie, co Wy wiecie o prawdziwym multi, gdzie trzeba było uważać z celebrowaniem zwycięstwa, bo można było wyłapać. Godzinę temu, Ukukuki napisał: Nie ma nic lepszego niż lan party na pustym kwadracie mega tęsknie za tymi imprezami. Teraz weź targaj monitor 34 cale. 34 cale płaski monitor? Nieraz niosłem 21 cali pudło przez pół osiedla, więc wiem co to poświęcenie nooby.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 19 minut temu, zdrowywariat napisał: Nieraz niosłem 21 cali pudło przez pół osiedla, więc wiem co to poświęcenie nooby. To jest ta twoja przemiana duchowa z obrażaniem innych?
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 25 minut temu, Ukukuki napisał: To jest ta twoja przemiana duchowa z obrażaniem innych? Bez przesady, to tylko żarcik. Zresztą tytuł wątku brzmi: CONSOLE Wars, więc nie spamujecie tymi składakami.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l No nie da się ukryć że wątki pctów i typowo pctowych rozkmin (ilość klatek, rozdzielczość itp) rozlały się prawie po wszystkich tematach
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 5 godzin temu, zdrowywariat napisał: Nie wiesz co to znaczy konsolowy vibe, granie na PCach, jeśli tak te sprzęty retro można nazwać, skończyło się po C64/Atari/Amidze. Wtedy to się opłacało, bo nie kosztowały 4-5, a nawet 10 razy tyle co konsole. 21 godzin temu, izon napisał: W miarę znośny do grania komp kosztuje co najmniej 5x tego co konsola, a w zamian dostaje się opóźnione premiery lub brak niektórych gier, bugi i niedopracowane wersję, w nielicznych przypadkach lepszą grafikę nie wartą różnicy w cenie sprzętu i utraty komfortu jaki daje konsola. Ale pitolicie farmazony :). Do 4k można złożyć PC, który będzie miał znacznie lepszą grafikę jak te konsole.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 17 minut temu, drozdu7 napisał: No nie da się ukryć że wątki pctów i typowo pctowych rozkmin (ilość klatek, rozdzielczość itp) rozlały się prawie po wszystkich tematach A konsol? Który tryb gry odpalić, ile klatek, rozkminy już prawie jak pc, niczym się to nie różni
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 1 minutę temu, Daffy napisał: A konsol? Który tryb gry odpalić, ile klatek, rozkminy już prawie jak pc, niczym się to nie różni No to właśnie miałem na myśli:)
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 2 godziny temu, Mendrek napisał: Wystarczy wejść do działu PC i poczytać. Nawet nie trzeba, pecetowe robaki atakują temat każdej nowej gierki i piszą jak to im nie działa xd takie te komputery są do grania.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 9 minut temu, Shago napisał: Ale pitolicie farmazony :). Do 4k można złożyć PC, który będzie miał znacznie lepszą grafikę jak te konsole. Co Ty gadasz, jak na kompie za 20000zł się nawet nie uruchamia:
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 11 minutes ago, Shago said: Ale pitolicie farmazony :). Do 4k można złożyć PC, który będzie miał znacznie lepszą grafikę jak te konsole. Pokaż tego zajebistego peceta za 900$, który będzie miał znacznie lepszą grafikę niż konsole, bo aż jestem ciekaw
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 4 godziny temu, Czoperrr napisał: prawdziwi artyści robią niszowe gierki, które wypuszczają sami na PC. Chyba mi nie chcesz wmówić, że Nintendo to artyści Tak, jeszcze tylko Nintendo nie klepie generycznych AAA sistematic experience, albo hurtowo indie games, byleby było co dać w GP. Nintendo ostatnią ostoją gamingu.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 17 minut temu, zdrowywariat napisał: Co Ty gadasz, jak na kompie za 20000zł się nawet nie uruchamia: Uruchamiała, ale wywalała. Tak czy siak problem rozwiązany. I to jest piękne w PC. Każdy problem można rozwiązać.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 2 minutes ago, PiPoLiNiO said: Uruchamiała, ale wywalała. Tak czy siak problem rozwiązany. I to jest piękne w PC. Każdy problem można rozwiązać. Dokładnie. PC jest znane z tego, że cudownie rozwiązuje się na nim problemy występujące tylko na PC.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 4 minuty temu, Homelander napisał: Dokładnie. PC jest znane z tego, że cudownie rozwiązuje się na nim problemy występujące tylko na PC. Konsola to szmata z ulicy która pierdoli się z każdym, dająca mało satysfakcji wizualnej. PC to dama o którą trzeba się postarać, wysilić, czasami pokombinować, dająca ogrom satysfakcji wizualnej. Trzeba dojrzeć do tego
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 2 godziny temu, zdrowywariat napisał: LAN party? Też mi sobie, co Wy wiecie o prawdziwym multi, gdzie trzeba było uważać z celebrowaniem zwycięstwa, bo można było wyłapać. Jak zwierzęta Jeszcze jedna generacja i wszyscy będziecie grać na PCtach
Opublikowano 30 stycznia 20232 l Mendrek nie ma PC ani PS5 do grania, ale widzę, że zawsze najwięcej na ten temat ma do powiedzenia. Chyba, że coś się w temacie zmieniło
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 1 minutę temu, UberAdi napisał: Jak zwierzęta Jeszcze jedna generacja i wszyscy będziecie grać na PCtach No oby nie bo w cenie pc do grania ma dwie konsole i dobry telewizor. Szkoda kasy aby zobaczyć parę pixeli więcej i czasu aby ustawić pod każdą grę aby działało.
Opublikowano 30 stycznia 20232 l 33 minuty temu, Homelander napisał: Pokaż tego zajebistego peceta za 900$, który będzie miał znacznie lepszą grafikę niż konsole, bo aż jestem ciekaw Palit GeForce RTX 3060 Ti Dual 8GB GDDR6 LHR (NE6306T019P2-190AD) - Karta graficzna - Morele.net + AMD Ryzen 5 5600X, 3.7 GHz, 32 MB, BOX (100-100000065BOX) - Procesor - Morele.net + Kingston Fury Beast, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 (KF432C16BBK2/16) - Pamięć - Morele.net + Płyta główna, Dysk, obudowa, zasilacz i wyjdzie 4k.