Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Shago napisał:

No i nie widzę tu lepszej grafiki niż konsole, a 2 razy wyższa cena jest :) Taki Plague Tale na full detalach nie różni się niczym na konsolach od PC. Jedyna gra w ostatnim czasie, w której widać różnicę to Cyberpunk ale umówmy się, że CDR to nie są wirtuozi i zawsze konsolowe wersję odstawały w ich grach.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 612,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
7 minut temu, iluck85 napisał:

Siedzisz przy biurku czy podpinasz PC do TV przed kanapa? 

Przy biurku. I podobnie do  Shago, w salonie mam 55 calowego OLEDa z XSX i kanapą, ale równie wyodnie, a może nawet bardziej komfortowo gra mi się na wygodnym fotelu przed 34 calowym monitorem ultrawide. 

Opublikowano
8 minut temu, Shago napisał:

Gdzie masz tą 2x wyższą cenę? Ps5 kosztuje 3k nowe :)

No jak ktoś przepłaca to tak :) XSX kupiłem za 1800, PS5 za 2400 (nowe). 

A tak serio to nic nie mam do grania na PC ( nawet czasami wolę znerdzic z nosem w monitorze, w wygodnych słuchawkach, z myszką i klawiaturą w fpsie), ale nie kupuje argumentów dupolino, jechania po konsach i tyle. Jest multum gier, w których wersja na PC została olana przed devow i ta większa moc, na nic się nie przekłada. 

Edytowane przez izon

Opublikowano
11 minut temu, izon napisał:

No i nie widzę tu lepszej grafiki niż konsole, a 2 razy wyższa cena jest :) Taki Plague Tale na full detalach nie różni się niczym na konsolach od PC. Jedyna gra w ostatnim czasie, w której widać różnicę to Cyberpunk ale umówmy się, że CDR to nie są wirtuozi i zawsze konsolowe wersję odstawały w ich grach.

Hahahahahahahahahhahaha. Kurwa co? Przecież ta gra w 4k ultra na PC i na konsoli to lol. Ale tak, jak ktoś się opiera o skompresowany YT to elo. 

Opublikowano

1 minutę temu, izon napisał:

No jak ktoś przepłaca to tak :) XSX kupiłem za 1800, PS5 za 2400 (nowe). 

A tak serio to nic nie mam do grania na PC ( nawet czasami wolę znerdzic z nosem w monitorze i wygodnych słuchawkach), ale nie kupuje argumentów dupolino, jechania po konsach i tyle. Jest multum gier, w których wersja na PC została olana przed devow i ta większa moc, na nic się nie przekłada. 

Ja się zgadzam z Tobą w pełni. Ja nie mam zamiaru jechać po konsolach. Zwracam tylko uwagę na to, że w tym temacie panuje zbyt dużo mitów na temat PC ;)

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał:

Hahahahahahahahahhahaha. Kurwa co? Przecież ta gra w 4k ultra na PC i na konsoli to lol. Ale tak, jak ktoś się opiera o skompresowany YT to elo. 

No już nie trolluj bo testowałem obydwie wersje, jak zresztą kilka osób z tego forum i różnic nie ma żadnych. Fajnie, że masz komputerek i cieszysz się jak małe dziecko ale większość tutaj posiada kilka sprzętów i nie da sobie wciskać kitu;)

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

Przy biurku. I podobnie do  Shago, w salonie mam 55 calowego OLEDa z XSX i kanapą, ale równie wyodnie, a może nawet bardziej komfortowo gra mi się na wygodnym fotelu przed 34 calowym monitorem ultrawide. 

Ile siedzisz mniej więcej od tego ekranu? 
Pytam, bo miałem 32 i nie wiem czy nie lepiej zejść poniżej 30 mimo wszystko. 

Opublikowano
18 minut temu, aph napisał:

Mówiłem raczej o tym

Nie oglądałem ale domyślam się o co chodzi, fakt jest to problem. Wiele gier za to jest gnojonych i takie The Callisto Protocol zwyczajnie przez to dostało po dupie na steam i reputacji ani straconej kasy nie odbuduje. Jednak na konsolach wcale pod tym względem nie jest różowo, chociażby ostatnio Forspoken. 

23 minuty temu, iluck85 napisał:

Przecież każda większa gra na forum, to kilka postów pececiarzy z postami co i jak na jakiej konfiguracji działa/ nie działa i wywala :CoolStoryBro:

Wole zapłacić za ten online, bo koszt nie jest kosmiczny, ale gram w miarę w normalnych warunkach. 
Jak sobie przypomne mecze w BF na PC, to mnie trzaska. Zlot cheaterów- headshot a koleś plecami do mnie. 
Dziękuje za takie darmowe online. 
Z reszta się zgadzam, wrócę na swoje mieszkanie finalnie, to buduje ponownie PC, bo teraz się pozbyłem. Stał bezsensu.

1500h w Dota2, kilkaset w Diablo 2, 100h w najnowszego CoDa, 150h w War Thunder i pewnie kilkaset w WoT - zero problemów. 

Co do siedzenia na kanapie a fotelu. Dla mnie nie ma porównania i fotel pod każdym względem jest wygodniejszy. Chyba ,że mówimy o fotelu za 150 zł z abra meble :dog: 

Opublikowano
7 minutes ago, Shago said:

Ja się zgadzam z Tobą w pełni. Ja nie mam zamiaru jechać po konsolach. Zwracam tylko uwagę na to, że w tym temacie panuje zbyt dużo mitów na temat PC ;)

Mitów w obydwie strony. Jeden to 5x wyższa cena za kompa. Inny to jakoś absolutnie niesamowicie lepsza grafa. 

U mnie zawsze to gry determinowały na jakim sprzęcie gram, nigdy odwrotnie.

Opublikowano
4 minuty temu, iluck85 napisał:

Ile siedzisz mniej więcej od tego ekranu? 
Pytam, bo miałem 32 i nie wiem czy nie lepiej zejść poniżej 30 mimo wszystko. 

blisko, około 50 cm. 

Jesteś pierwszą osobą o której słyszę że chcę schodzić z rozmiaru ekranu. Ja swoje 34 cale chętniej wymieniłbym na coś jeszcze większego:) 

Opublikowano
15 minut temu, izon napisał:

No już nie trolluj bo testowałem obydwie wersje, jak zresztą kilka osób z tego forum i różnic nie ma żadnych. Fajnie, że masz komputerek i cieszysz się jak małe dziecko ale większość tutaj posiada kilka sprzętów i nie da sobie wciskać kitu;)

Może czas na okulistę? Przypominam, że miałem XSX, PS5 i 4090 w tym samym czasie. I widziałem grę na XSX i na PC. Więc przestań pierdolić głupoty w końcu. Bo to dopiero jest wyższy level trollingu. Wystarczy włączyć jakąś miejscówkę na otwartej przestrzeni na łące i jest przepaść. 

Opublikowano

O nie, flashbacki z dzalu pc, tam tez wszystko zaczelo sie od tego z jakiej odleglosci trzeba patrzec na chinskie gierki. Przewiduje zaraz wykresy z pclaba.

Opublikowano

Wogole to jaka specyfikacja pozwoli na odpalanie gier w przynajmniej 1440p przez kilka następnych lat? 

Chodzi mi o procek, kartę i ram

Opublikowano

A która konsola na to pozwoli? Bo mieliśmy mieć nową generacje, a raptem po 2 latach mamy powrót do 30 fpsow badz rozdzielczości z 2006r, jak chcesz pograć w 56 klatkach...

Dla porównania GTX 1070/1080 łyka taka konfigurację do dzisiaj w lepszej grafice, sam sprawdź kiedy wyszedł...

A teraz policz ile razy od tego czasu zmieniłeś konsole.:choragiewka:

Opublikowano
35 minut temu, ASX napisał:

blisko, około 50 cm. 

Jesteś pierwszą osobą o której słyszę że chcę schodzić z rozmiaru ekranu. Ja swoje 34 cale chętniej wymieniłbym na coś jeszcze większego:) 

Nie miałeś ani razu momentu ze monitor był za duży? Tak, ze trzeba było głowa więcej ruszać żeby ogarnąć. 

Opublikowano

34 cale może być za dużym monitorem tylko dla osób które nigdy na UW nie grały. Odpalilbys na 10 minut to sam byś zrozumiał. To monitor mniejszy niż 32cale i tak zaprojektowany ze ogarniasz całość siedząc na wprost. Szeroki kont dla mnie zaś to gamechanger niemalże w każdej grze!

Opublikowano

Okolice 50 cali przy UW są idealne jeśli mówimy o zakrzywionym. Obecnie siedzę na 34 UW i jest ok ale brakuje ekranu na boki ale jednak OLED. Następny mam nadzieje będzie 50 cali UW OLED ze zmiennym zakrzywieniem. 

Opublikowano

Biedaki z konsolami jak się obruszyły :boomer: 

Opublikowano

3, 5, 10  czy 20 tys. za sprzęt do uprawiania pasji dla mężczyzny w kwiecie wieku nie powinno stanowić żadnej różnicy, a jak stanowi to jest to sygnał, że coś nie do końca idzie zgodnie z planem (won na uczelnie, szkolenia, do pośredniaka, a nie przed konsolą czekać na wygrany los)

Opublikowano

Przypomnę tylko pecetowemu barachłowi, że najładniejsza gra 21 to Ratchet, a wyznacznikiem zajebistosci graficznej 22 jest Horizon 2, według panów z DF. Także do budy z tymi swoimi pc za 10 frajerrrrzzzzzzzzzzzyyyyy :kekw:

Opublikowano

Pececiaki walą od biedaków, a prawda jest taka, że granie na PC za 20k, to jak jazda lambo po polskiej wsi. No niby można, paru zenków się za tobą oglądnie jak zdzierasz kapcia na żwirówce, którą mieli już 8 lat temu asfaltować ale Burmistrz wolał ściągać Bajm na dożynki.  Niby fajnie, że jak dojebiecie ledów i to całe RGB cała wieś Wam stoi pod oknem czekając na "wpaszczu za pięćdziesiąt". Chcieliście braw i szacunku, a wyszedł Duda na maturze z angielskiego..

I jeszcze to mityczne 4k, 120 fps kiedy Steam nie kłamie, że 90% ludzi gra w 1080p na kompie z 8GB RAMU :reggie:

Opublikowano
4 minuty temu, izon napisał:

Pececiaki walą od biedaków, a prawda jest taka, że granie na PC za 20k, to jak jazda lambo po polskiej wsi. No niby można, paru zenków się za tobą oglądnie jak zdzierasz kapcia na żwirówce, którą mieli już 8 lat temu asfaltować ale Burmistrz wolał ściągać Bajm na dożynki.  Niby fajnie, że jak dojebiecie ledów i to całe RGB cała wieś Wam stoi pod oknem czekając na "wpaszczu za pięćdziesiąt". Chcieliście braw i szacunku, a wyszedł Duda na maturze z angielskiego..

I jeszcze to mityczne 4k, 120 fps kiedy Steam nie kłamie, że 90% ludzi gra w 1080p na kompie z 8GB RAMU :reggie:

Nic głupszego już dzisiaj nie przeczytam. Mam TV 4k więc jedyną opcją na 4k ultra 60 fps jest 4090. Nikt nawet nie pisał o 120.  

Jak ktoś nie chce grać na tv tylko monitorze 1440p, to składa kompa za 8k z 3070Ti i ma zapas na kilka kolejnych lat.