Opublikowano 16 lutego 20232 l 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Chyba raczej ekskluzywne osiedle dla elit. Podjarka portem gry z 2021,czyli z dwuletnim opóźnieniem to osiedle, to raczej fundamenty ledwo uzbrojone na ten moment
Opublikowano 16 lutego 20232 l Opóźnienie? Zapamiętaj kolego jedną rzecz, świat jest tak stworzony, że najpierw idą testy na zwierzętach, potem podludziach , a na końcu dopracowany i dojebany w kosmos towar otrzymuje elita (w tym przykładzie elita graczy PECETOWYCH. Także niby jesteście po zwierzętach, ale jednak niesmak pozostaje... Edytowane 16 lutego 20232 l przez PiPoLiNiO
Opublikowano 16 lutego 20232 l 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Opóźnienie? Zapamiętaj kolego jedną rzecz, świat jest tak stworzony, że najpierw idą testy na zwierzętach, potem podludziach , a na końcu dopracowany i dojebany w kosmos towar otrzymuje elita (w tym przykładzie elita graczy PECETOWYCH. Także niby jesteście po zwierzętach, ale jednak niesmak pozostaje... Jeśli chodzi o przemysł rozrywkowy to nie, to tak nie działa, wartość jest najwyższa w momencie premiery.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 10 minut temu, aph napisał: Jeśli chodzi o przemysł rozrywkowy to nie, to tak nie działa, wartość jest najwyższa w momencie premiery. Tak? To wytłumacz mi jebitną sprzedaż remasterów 4K filmów, które wychodziły w czasach kaset VHS oraz początków DVD. Ludzie chcą wypieszczone produkty. Koniec kropka. Ale oczywiście, będzie jak tutaj, że użytkownik odtwarzacza VHS powie "A NA CHUJ MNIE TO. JAKIEŚ 4K, ATMOS i HDR. MOJA KASETA NAJLEPSZEJSZA I W OGÓLE NIE WIDZĘ RÓŻNICY MIĘDZY 480P a 4K". Wartość VHS 20 zł, wartość niebieskiej płyty 100-200. Także wiesz... Ale to jest po prostu mentalność części polaków. Jak widzę typa z Audi R8 to nie pierdole "o chuj, co za gówno kupiłeś ziom. Snobie Ty pierdolony. Mój peugeot 100 razy tańszy i też jeździ! jesteś debilem i złodziejem." Jaram się z typem bo sam bym takiego chciał. I tyle. A tu kurwa na forum idzie tyle dorabianej ideologii że lol. Edytowane 16 lutego 20232 l przez PiPoLiNiO
Opublikowano 16 lutego 20232 l Czyli jak wyszło Returnal na PS5 to cieszyłeś się i czekałeś z miską w między czasie łapiąc ślinę Pana w gębę i teraz możesz być zadowolony, że elita ograla i teraz twoja kolej.
Opublikowano 16 lutego 20232 l Teraz, Donatello1991 napisał: Czyli jak wyszło Returnal na PS5 to cieszyłeś się i czekałeś z miską w między czasie łapiąc ślinę Pana w gębę i teraz możesz być zadowolony, że elita ograla i teraz twoja kolej. Jak wyszedł Returnal to błądziłem w życiu i miałem PS5 niestety. Także jak zawsze strzelasz kulą w płot. Ale pewnie jesteś przyzwyczajony.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 23 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Tak? To wytłumacz mi jebitną sprzedaż remasterów 4K filmów, które wychodziły w czasach kaset VHS oraz początków DVD. DVD ma większy udział w rynku niż Blu Ray, odnośnie kaset VHS to nigdy nie słyszałem o takim zjawisku, nie wiem, może ludzie kupują żeby mieć możliwość obejrzenia? Odtwarzacza kaset nawet na bazarku już się chyba nie kupi. Powtórzę po raz kolejny - wartość dodana jest najwyższa w momencie premiery, a klient który " musi czekać " to biznesowo klient ekonomiczny. Edytowane 16 lutego 20232 l przez aph
Opublikowano 16 lutego 20232 l 4 minuty temu, aph napisał: DVD ma większy udział w rynku niż Blu Ray, odnośnie kaset VHS to nigdy nie słyszałem o takim zjawisku, nie wiem, może ludzie kupują żeby mieć możliwość obejrzenia? Odtwarzacza kaset nawet na bazarku już się chyba nie kupi. Powtórzę po raz kolejny - wartość dodana jest najwyższa w momencie premiery, a klient który " musi czekać " to biznesowo klient ekonomiczny. BR ma mniejszy udział niż DVD. Tak jak Ferrari (pisząc Ferrari mam na myśli Ferrari, nie FIAT któremu podlega, bo zaraz znajdą się forumowe ameby które będą filozofować. Możecie sobie wstawić też Bugatti albo cokolwiek innego z top motoryzacji) ma mniejszy udział niż Opel. I co to zmienia? Wciąż wymagający i chcący top jakości wybiorą BR i Ferrari. Edytowane 16 lutego 20232 l przez PiPoLiNiO
Opublikowano 16 lutego 20232 l Teraz, PiPoLiNiO napisał: BR ma mniejszy udział niż DVD. Tak jak Ferrari ma mniejszy udział niż Opel. I co to zmienia? Wciąż wymagający i chcący top jakości wybiorą BR i Ferrari. Jasne, ale klienci Ferrari nie poczekają na nowy samochód 2 lata, bo Opel musi coś tam zrobić. Używasz niewłaściwych analogii do sytuacji, motoryzacja to zupełnie inny rynek, ba, nawet słynne półprzewodniki producenci aut też wolą inne, niż producenci elektroniki.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 11 minut temu, Donatello1991 napisał: Dostawałeś znaki i potem zbłądziłeś kupując peceta. Tak było 3 lata temu. Owszem. Ale wtedy współpraca win10 i TV to był koszmar i faktycznie konsola była w pip wygodniejsza. Aktualnie temat nie istnieje. Teraz, aph napisał: Jasne, ale klienci Ferrari nie poczekają na nowy samochód 2 lata, bo Opel musi coś tam zrobić. Używasz niewłaściwych analogii do sytuacji, motoryzacja to zupełnie inny rynek, ba, nawet słynne półprzewodniki producenci aut też wolą inne, niż producenci elektroniki. No masz rację. Analogia nie do końca pasuje do tego co wcześniej pisałem. Teraz chodziło mi tylko o wymagających klientów i przewagę dvd na rynku.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Teraz chodziło mi tylko o wymagających klientów i przewagę dvd na rynku. Nikt nie neguje przewagi PCtow pod względem wydajności, bo jak się ktoś uprze to można i superkomputer do gierek zakupić, zwracam uwagę na coś innego. Miałem tłumaczyć o co chodzi, ale pewnie sam złapiesz.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 4 minuty temu, aph napisał: Nikt nie neguje przewagi PCtow pod względem wydajności, bo jak się ktoś uprze to można i superkomputer do gierek zakupić, zwracam uwagę na coś innego. Miałem tłumaczyć o co chodzi, ale pewnie sam złapiesz. Nie no, stary. To jest oczywiste. Tak samo jak oczywiste jest, że za 2k konsola jest najlepsza. Ja ogólnie czasem lubię uskutecznić trolling bo tu siedzi tyle gotujących się idiotów, że fajnie się czyta te posty. Przecież ja pisząc post, wiem która forumowa małpa da "beka z typa". Tu jest pierdolony klub wzajemnej adoracji. Inna rzecz, że jak chcesz jakość top obrazu w grach to musisz postawić na PC i tyle. Trochę jak z tym Ferrari. Edytowane 16 lutego 20232 l przez PiPoLiNiO
Opublikowano 16 lutego 20232 l Jak chcesz omijać połowę gier na premierę, nienawidzisz Rockstar, lubisz wywalanko do biosu i granie w gry,w które i tak robione są pod konsole, więc Twój PC za 20k nie przekłada się praktycznie na nic, to wybierasz blachosmiecia Edytowane 16 lutego 20232 l przez izon
Opublikowano 16 lutego 20232 l Nie ma dzisiaj żadnych racjonalnych powodów do brania gier na premierę.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Nie ma dzisiaj żadnych racjonalnych powodów do brania gier na premierę. Czyli jednak Metroid Prime nie wleci 3 marca, tylko w grudniu? ;(
Opublikowano 16 lutego 20232 l 1 minutę temu, zdrowywariat napisał: Czyli jednak Metroid Prime nie wleci 3 marca, tylko w grudniu? ;( gra miała premierę 22 lutego
Opublikowano 16 lutego 20232 l 8 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Nie ma dzisiaj żadnych racjonalnych powodów do brania gier na premierę. Premierowki tylko od pana Nintendo
Opublikowano 16 lutego 20232 l 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: gra miała premierę 22 lutego Wolisz pudełko, więc jeśli weźmiesz Metroida 3 marca to będzie oznaczać tyle, że sam sobie zaprzeczasz
Opublikowano 16 lutego 20232 l 5 minut temu, Daffy napisał: Premierowki tylko od pana Nintendo Sama prawda. Nie dość, że są najczęściej już kompletne i grywalne day1 to jeszcze długo trzymają cenę. Jednak, że tu bitka jest między X-em, PS i PC, tu odpowiedź jest prosta: żadnych gier na premierę vel beta testy 3 minuty temu, zdrowywariat napisał: Wolisz pudełko, więc jeśli weźmiesz Metroida 3 marca to będzie oznaczać tyle, że sam sobie zaprzeczasz już nie popadajmy w absurd, zwłaszcza że to remaster 21-letniej gry, która kompletna była już na premierę, a po drodze dostała jeszcze poprawiony port na Wii
Opublikowano 16 lutego 20232 l https://www.ppe.pl/news/313805/pokaz-starfielda-odbedzie-sie-pozniej-niz-oczekiwano-bethesda-wciaz-porzadkuje-pewne-sprawy.html No cóż, poczekają.
Opublikowano 16 lutego 20232 l 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Sama prawda. Nie dość, że są najczęściej już kompletne i grywalne day1 to jeszcze długo trzymają cenę. Jednak, że tu bitka jest między X-em, PS i PC to tu odpowiedź jest prosta: żadnych gier na premierę vel beta testy Jeszcze chwila, już zbieram ekipę, Kazia, Ogóra, Papcia itd. i w temacie w końcu zacznie rządzić czerwień, tak jak w realu, tylko trzeba jeszcze wyp z wątku tego pipi pipęskładaka!