Opublikowano 28 lutego 20232 l 30 studiów developerskich i żadnego exa AAA wydanego w 2022r. Ostatnie 10 lat doskonale pokazują, że Microsoft nie potrafi robić gier na poziomie sony i nintendo. Na początku swojej przygody z konsolami mieli trochę szczęścia a potem tylko zjazd. Ich największy ex - Halo został kupiony w zaawansowanym stadium produkcji. Gears of War tez kupili. A potem przez następne 15 lat tylko halo, girsy i forza, co roku do obrzydzenia. Zero innowacji. Od 10 lat żaden ex microsoftu nie był nominowany do gry roku. Największy ex - Halo, to od czwartej części, gra na 8+. W halo infinite na steamie gra dziennie tylko 2 tysiące osób. Nawet jak już zakładają studio bądź kupują developera to nie potrafią go prowadzić ani nadzorować np. Rare. Dzięki Bogu że nie udało im się kupić Nintendo. A przecież próbowali w 1999 roku. To byłaby katastrofa. Teraz próbują przejąć Activision. Od jakiś 10 lat słyszę tekst, że to będzie rok xboxa. A potem rozczarowanie. I tak na okrągło. Już najwięksi fanboye olali xśmiecia. Ile można się tłumaczyć? Ile można czekać? Są developerzy, najpotężniejsza konsola i pieniądze a przełomowych gier AAA brak.
Opublikowano 1 marca 20232 l Bardzo dobra propaganda. Sprytnie pominięte przyklady, które nie pasują do narracji w taki sposób że wiele osób może w to uwierzyć.
Opublikowano 1 marca 20232 l 8 godzin temu, Andrew21 napisał: 30 studiów developerskich i żadnego exa AAA wydanego w 2022r. Ostatnie 10 lat doskonale pokazują, że Microsoft nie potrafi robić gier na poziomie sony i nintendo. Na początku swojej przygody z konsolami mieli trochę szczęścia a potem tylko zjazd. Ich największy ex - Halo został kupiony w zaawansowanym stadium produkcji. Gears of War tez kupili. A potem przez następne 15 lat tylko halo, girsy i forza, co roku do obrzydzenia. Zero innowacji. Od 10 lat żaden ex microsoftu nie był nominowany do gry roku. Największy ex - Halo, to od czwartej części, gra na 8+. W halo infinite na steamie gra dziennie tylko 2 tysiące osób. Nawet jak już zakładają studio bądź kupują developera to nie potrafią go prowadzić ani nadzorować np. Rare. Dzięki Bogu że nie udało im się kupić Nintendo. A przecież próbowali w 1999 roku. To byłaby katastrofa. Teraz próbują przejąć Activision. Od jakiś 10 lat słyszę tekst, że to będzie rok xboxa. A potem rozczarowanie. I tak na okrągło. Już najwięksi fanboye olali xśmiecia. Ile można się tłumaczyć? Ile można czekać? Są developerzy, najpotężniejsza konsola i pieniądze a przełomowych gier AAA brak. MS tak jebnął atomówką w styczniu, że karaluchy zaczęły wychodzić spod kamieni.
Opublikowano 1 marca 20232 l Opłacili studio, żeby gra nie wyszła na Sonki, ale okupili to odejściem czołowej postaci.
Opublikowano 1 marca 20232 l W sensie to kreskówkowe muzyczne cośtam? Szkoda mi nawet czasu na ściąganie takich śmieci
Opublikowano 1 marca 20232 l 38 minut temu, Homelander napisał: W sensie to kreskówkowe muzyczne cośtam? Szkoda mi nawet czasu na ściąganie takich śmieci Nie każdy musi znać się na grach. Dla pana mamy growe odpowiedniki filmów Marvela w postaci gier od Sony.
Opublikowano 1 marca 20232 l 5 minutes ago, Paolo de Vesir said: Nie każdy musi znać się na grach. Dla pana mamy growe odpowiedniki filmów Marvela w postaci gier od Sony. Przynajmniej nie udaję, że bawią mnie takie japońskie dziwadła jednocześnie po kryjomu i z zazdrością spogladając na konkurencję
Opublikowano 1 marca 20232 l 1 minutę temu, Homelander napisał: Przynajmniej nie udaję, że bawią mnie takie japońskie dziwadła jednocześnie po kryjomu i z zazdrością spoglądając na konkurencję Nie wiem o jakim spoglądaniu mówisz, bo ja nie odpalam PS5 od jakiś, nie wiem, 4 miesięcy? Bezjajeczność God of War Ragnarok obrzydziła mi tę konsolę, ale tak serio. Próbowałem przysiąść, ale po prostu czuję po ludzku wstręt do małża.
Opublikowano 1 marca 20232 l 3 minutes ago, Paolo de Vesir said: Nie wiem o jakim spoglądaniu mówisz, bo ja nie odpalam PS5 od jakiś, nie wiem, 4 miesięcy? Bezjajeczność God of War Ragnarok obrzydziła mi tę konsolę, ale tak serio. Próbowałem przysiąść, ale po prostu czuję po ludzku wstręt do małża. Nie każdy musi znać się na grach.
Opublikowano 1 marca 20232 l 1 minutę temu, Homelander napisał: Nie każdy musi znać się na grach. Wiadomka, jedni oglądanią Scorsese, a inni Baya.
Opublikowano 1 marca 20232 l 1 minute ago, Paolo de Vesir said: Wiadomka, jedni oglądanią Scorsese, a inni Baya. Wiadomka, jedni są świadomi tego co ich bawi, a inni potrzebują się dowartościować oglądając Scorsese.
Opublikowano 1 marca 20232 l Teraz, Homelander napisał: Wiadomka, jedni są świadomi tego co ich bawi, a inni potrzebują się dowartościować oglądając Scorsese. Rozumiem, jesteś pospolitym każualem i ciebie bawi tylko jak dużo, wybucha i jest POWAŻNA graficzka. Tylko nie próbuj wmawiać ludziom którzy mają jednak jakieś standardy i wiedzę, że patrzą na te bezjajeczne AAA z pożądaniem. Tu nie ma co podziwiać, jedynie tresurę fanbazy.
Opublikowano 1 marca 20232 l 1 minute ago, Paolo de Vesir said: Rozumiem, jesteś pospolitym każualem i ciebie bawi tylko jak dużo, wybucha i jest POWAŻNA graficzka. Tylko nie próbuj wmawiać ludziom którzy mają jednak jakieś standardy i wiedzę, że patrzą na te bezjajeczne AAA z pożądaniem. Tu nie ma co podziwiać, jedynie tresurę fanbazy. Bawi mnie, między innymi, jak dużo, wybucha i jest poważna graficzka. Bawią mnie też inne rzeczy. A najbardziej bawią mnie przeintelektualizowane posty pseudoznawców o ich tak zwanych standardach. No offence
Opublikowano 1 marca 20232 l Bronienie Microsoftu w 2022 to była wyższa szkoła wtajemniczenia, ten rok to super hi-fi i dojdzie parę gierek jeszcze, jest nawet szansa że ostatecznie wyplodza więcej gierek że swoich studiów niż Sony, które w chwili obecnej ma całą jedna na ten rok - Spiderman2
Opublikowano 1 marca 20232 l Umniejszanie Hi-Fi Rush i pisanie jakiś bzdetów o zazdrości to wyższa szkoła spierdolenia po prostu. Zobaczymy co dalej ale początek roku to plus dla MS.
Opublikowano 1 marca 20232 l 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał: generic AAA template poza tym Sony nie dostarcza FF XVI popierdoliło ci się jak zwykle
Opublikowano 1 marca 20232 l Czy powinno się brać na poważnie usera, który twierdzi, że XSX jest najlepszą konsolą, i któremu nie podobała się Zelda, gra która wyznaczyła nowe standardy w tym skostniałym, monotonnym gatunku, jakim są piaskownice? Gra, od której teraz wszyscy będą kopiować najlepsze patenty, to znaczy będą próbować z rożnym skutkiem. No nie. NIE! Pisać każdy może, jeden trochę mądrzej, drugi trochę gorzej, ale to nie znaczy, że każdego bez smaku powinno się brać na poważnie. Chyba, że to trolling to odpisywanie niektórym to ok, kręcenie beki ze znafców zawsze na plus.
Opublikowano 1 marca 20232 l Klapy myślą że ff16 jest od Sony xdddd No i standardowo dwubiegunkowka - hi-fi nie liczymy bo prawie indyk, zapłacili by nie wyszło na plejke (co z tego że to teraz ich dev) ale ff16 nie od Sony z opłaceniem by był exem konsolowym (tak jak forspoken) już si cala fo.