Opublikowano 10 maja 202410 maj 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał: No to się dogadaliśmy :). Tak czy inaczej, nikt nie chciałby, żeby nie było konkurencji na rynku. Xbox raczej dąży do dominacji i najchętniej kupiliby też Nintendo i Playstation, jakby ktoś im pozwolił w sądzie, taka to firemka, na grach im nie zależy. Innym trochę bardziej, tak mi się wydaje od wielu lat. I to mnie najbardziej smuci: orając Xboxa małymientki da pozwolenie sonce na jeszcze większe wywalenie jaj, bo oni i tak zarobią. Są złotym dzieciątkiem i American's Darling gamingu, tylko dla całego świata, więc wierna baza użytkowników i tak pójdzie do sklepu po konsolę od nich, ba - mając do wyboru jeden sprzęt mniej na rynku pójdzie po nią więcej osób. Zobaczmy: tragiczny początek generacji, gdzie nie nadążali z produkcją sprzętu (no dobra, pandemia i chuje muje, ale i tak), wprowadzili nowy standard cenowy, wstekę zrobili z łachy tylko dlatego, że konkurencja mocno się do niej przyłożyła i poszedł jasny sygnał od odbiorców, że w sumie to oni nie chcą wywalać do śmietnika wszystkiego co kupili na PS4 (często nawet nie mając jak, bo cyfra rosła w siłę). Na premierę coś tam było w ogóle do pogrania oprócz Astro dorzucanego za darmo do każdej konsoli? Cztery lata później liczba gier dostępnych TYLKO na PS5 zmalała do oszałamiających pięciu (a zaraz czterech jak Ragnarok poleci na konkuter), kierunek obrany przez markę to "robimy bezpieczne projekty, remaki i remastery, a jak się da to remaki remasterów", wtopy sprzętowe (VR2 to jeszcze w ogóle żyje?), chujowa infrastruktura i kompletne zdałnienie kwestii związanych choćby z upgrejdami gier do wersji PS5 (to jak tego Moralesa i Spodermona się apgrejduje, ma ktoś tę mapkę? Bo to serio pojebane było jak czytałem w temacie xD) czy durnego przeniesienia sejwów z gierek PS4 na PS5. A gdyby nie było MSu za nimi wtedy to dzisiaj mogłoby to wyglądać jeszcze gorzej, bo przecież sony nic nie musi. I tak zostaje albo blacha i mieć wywalone jajca, albo sonka z jej ułomnościami albo team red z kompletnie innym podejściem do gamingu, które w zasadzie pozostaje najbardziej wierne korzeniom branżuni (plus dodatkowa domieszka walenia w kakało na romach za dwie i pół bomby, a i to jak się pospieszysz bo cyferka tylko 6 miesięcy w sklepie będzie i potem już gigabajtów na serwerze zabraknie). Trzeci zawodnik, nawet jeśli ułomny i siedzący całe życie na trzecim miejscu był potrzebny. Teraz to już chuj, bo nie zrozumiał zasad gry i zamiast kopać piłkę wziął sznur i się powiesił, ech.
Opublikowano 10 maja 202410 maj 4 minuty temu, Bzduras napisał: I to mnie najbardziej smuci: orając Xboxa małymientki da pozwolenie sonce na jeszcze większe wywalenie jaj, bo oni i tak zarobią. Są złotym dzieciątkiem i American's Darling gamingu, tylko dla całego świata, więc wierna baza użytkowników i tak pójdzie do sklepu po konsolę od nich, ba - mając do wyboru jeden sprzęt mniej na rynku pójdzie po nią więcej osób. Zobaczmy: tragiczny początek generacji, gdzie nie nadążali z produkcją sprzętu (no dobra, pandemia i chuje muje, ale i tak), wprowadzili nowy standard cenowy, wstekę zrobili z łachy tylko dlatego, że konkurencja mocno się do niej przyłożyła i poszedł jasny sygnał od odbiorców, że w sumie to oni nie chcą wywalać do śmietnika wszystkiego co kupili na PS4 (często nawet nie mając jak, bo cyfra rosła w siłę). Na premierę coś tam było w ogóle do pogrania oprócz Astro dorzucanego za darmo do każdej konsoli? Cztery lata później liczba gier dostępnych TYLKO na PS5 zmalała do oszałamiających pięciu (a zaraz czterech jak Ragnarok poleci na konkuter), kierunek obrany przez markę to "robimy bezpieczne projekty, remaki i remastery, a jak się da to remaki remasterów", wtopy sprzętowe (VR2 to jeszcze w ogóle żyje?), chujowa infrastruktura i kompletne zdałnienie kwestii związanych choćby z upgrejdami gier do wersji PS5 (to jak tego Moralesa i Spodermona się apgrejduje, ma ktoś tę mapkę? Bo to serio pojebane było jak czytałem w temacie xD) czy durnego przeniesienia sejwów z gierek PS4 na PS5. A gdyby nie było MSu za nimi wtedy to dzisiaj mogłoby to wyglądać jeszcze gorzej, bo przecież sony nic nie musi. I tak zostaje albo blacha i mieć wywalone jajca, albo sonka z jej ułomnościami albo team red z kompletnie innym podejściem do gamingu, które w zasadzie pozostaje najbardziej wierne korzeniom branżuni (plus dodatkowa domieszka walenia w kakało na romach za dwie i pół bomby, a i to jak się pospieszysz bo cyferka tylko 6 miesięcy w sklepie będzie i potem już gigabajtów na serwerze zabraknie). Trzeci zawodnik, nawet jeśli ułomny i siedzący całe życie na trzecim miejscu był potrzebny. Teraz to już chuj, bo nie zrozumiał zasad gry i zamiast kopać piłkę wziął sznur i się powiesił, ech. Dobry post i fakt, jakby Xbox odszedł to też nie byłoby najlepsze wyjście, tylko Xbox nie chce już być jedną z 3 korpo, wykonują bardzo agresywne ruchy i te usuwane projekty Sony to też dowód na to, że jest u nich nerwowo. Call od Duty i gry Bethesdy to był dla nich stały zysk od dziesiątek lat, to co mają grać fair? Ciężka sytuacja jak biją się korporacje, ale tylko jedna z nich to megakorporacja. Dla Sony rezygnacja z gamingu oznaczałaby koniec Sony, dla Nintendo już nawet nie mówię, a dla Microsoftu to tylko dodatkowy hajs. Edytowane 10 maja 202410 maj przez KrYcHu_89
Opublikowano 10 maja 202410 maj Dlatego nie dziw się, że po samozaoraniu Xboxa nie zamierzam wcielić się w rolę pastucha czyszczącego buty niebieskiej spierdolinie Pewnie trzeba będzie tam wrócić w następnej generacji ALE NIE BĘDĘ SIĘ CIESZYŁ zupełnie jak szen czekający na girsy na plejstejszon, hihi
Opublikowano 10 maja 202410 maj Po co tak się bili w sądzie o to Acti Blizzard i przegrali, więc teraz dopiero się zacznie za kilka lat, jak Xbox dokręci śrubku, albo się nie rozmyśli.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Xbox to był zawsze niechciany bękart ms. Dla sony i nintendo ich konsole to główni dostawcy kasy, a dla ms to tylko zachcianka. Dlatego w ogole sie nie staraja. Nie ma tam tez pasji do tworzenia gier. Niech zdychają, ale najpierw niech przeniosa wszystko na pc.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Co za pierdolenie XDDD Ja pytam się jaka pasja przyświecała tym "dobrym", że wychodza takie nienatchnione chujnie jak Horizon Forgotten West, Spierdolman 2 czy Ragnacock.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Nie muszą zdychać, ale może lepiej dla branży, jakby zajęli się sobą i wydawaniem gier, przestali rosnąć jak wieloryb, żeby tylko "posiadać", bo ilość dużych studiów jakie kupili to już powoli ociera się o monopol i przewrót w biznesie, bo zrobili restrukturyzacje wszystkiego, a dzień pojawienia się Gamepassa zepsuł dla wszystkich rynek gier AAA i wprowadził wyraźne uczucie strachu na rynku. Edytowane 10 maja 202410 maj przez KrYcHu_89
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, Paolo de Vesir napisał: Co za pierdolenie XDDD Ja pytam się jaka pasja przyświecała tym "dobrym", że wychodza takie nienatchnione chujnie jak Horizon Forgotten West, Spierdolman 2 czy Ragnacock. sraka, betonie. Zacznij grac w gry to moze znajdziesz odpowiedz.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Wszystkie trzy ograłem, z czego dwie za pełną cenę i jedną w abonamencie i każda z nich jest zwykłą kurwą. Nie zapłacę już ani grosza za sequele tych przeprodukowanych, wyklepanych pod tabelki w excelu kurestw. W przeciwieństwie do klapów jak pluję coś to miałem z tym kontakt. Klapy większy kontakt miały z AIDS niż Xboxem.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, Paolo de Vesir napisał: Wszystkie trzy ograłem, z czego dwie za pełną cenę i jedną w abonamencie i każda z nich jest zwykłą kurwą. Nie zapłacę już ani grosza za sequele tych przeprodukowanych, wyklepanych pod tabelki w excelu kurestw. Po 1 normalnym poście wróciłeś do typowej narracji w CW, ale spoko, trzeba zacząć weekend, ogólnie i tak sporo dzisiaj się dobrze pogadało :). 1 czerwca 2017 - R.I.P AAA gaming
Opublikowano 10 maja 202410 maj 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Po 1 normalnym poście wróciłeś do typowej narracji w CW, ale spoko, trzeba zacząć weekend, ogólnie i tak sporo dzisiaj się dobrze pogadało :). To samo napiszę w temacie każdej z tych gier - po Ragnaroku kilka miesięcy nie odpalałem konsoli, bo taki miałem po nim niesmak. Spierdolman 2 to downgorad względem MM i SM1, a Horizon FW nawet nie skończyłem, bo aż mnie zęby bolą od tych koszmarnych dialgów przy których Gearsy wypadają jak wyżyny dramaturgii. Sequel każdej z tych gier kupię jako używkę, bo nie mogę wspierać tak bezjajecznych produkcji. Ładnych, tak, ale pustych w środku jak dzwon.
Opublikowano 10 maja 202410 maj 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: To samo napiszę w temacie każdej z tych gier - po Ragnaroku kilka miesięcy nie odpalałem konsoli, bo taki miałem po nim niesmak. Spierdolman 2 to downgorad względem MM i SM1, a Horizon FW nawet nie skończyłem, bo aż mnie zęby bolą od tych koszmarnych dialgów przy których Gearsy wypadają jak wyżyny dramaturgii. Sequel każdej z tych gier kupię jako używkę, bo nie mogę wspierać tak bezjajecznych produkcji. Ładnych, tak, ale pustych w środku jak dzwon. Ostatni raz dzisiaj: dla Xboxa gry nie mają już żadnego znaczenia, to za duży biznes, by patrzeć na jakość gier. Cofając się jeszcze do 1 czerwca 2017
Opublikowano 10 maja 202410 maj Wolę jakość Gearsów 5 niż dowolnej z tych gier. Wyprodukowany za czteropak harnasia i paczkę fajek The Outer Worlds gości z Obsidianu ma więcej charakteru niż wszystkie 3 tytułu od Sony które wymieniłem. Spędziłem w Halo 5 więcej godzin w multi niż w dowolnym multiku Sony, a niektóre dialogi i sceny z Psychonauts 2 napełniają mnie wzruszeniem i nostalgią pokazując z jakimi głębokimi problemami potrafimy poradzić sobie jako ludzie. To jest dla mnie kwitnesencja gamingu. Czy Microsoft lata z wiadrem na głowie i nie ma pojęcia dokąd zmierza? Tak, tak jest, ale mówienie, że XGS nie potrafi zrobić dobrych, jakościowych gier to jest jakiś niesamowity absurd. Bo jakość pojmowana wg. Sony to najczęściej jakość grafiki, ale często pod tą piękną fasadą nie kryje się kompletnie nic.
Opublikowano 10 maja 202410 maj 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Wolę jakość Gearsów 5 niż dowolnej z tych gier. Wyprodukowany za czteropak harnasia i paczkę fajek The Outer Worlds gości z Obsidianu ma więcej charakteru niż wszystkie 3 tytułu od Sony które wymieniłem. Spędziłem w Halo 5 więcej godzin w multi niż w dowolnym multiku Sony, a niektóre dialogi i sceny z Psychonauts 2 napełniają mnie wzruszeniem i nostalgią pokazując z jakimi głębokimi problemami potrafimy poradzić sobie jako ludzie. To jest dla mnie kwitnesencja gamingu. Czy Microsoft lata z wiadrem na głowie i nie ma pojęcia dokąd zmierza? Tak, tak jest, ale mówienie, że XGS nie potrafi zrobić dobrych, jakościowych gier to jest jakiś niesamowity absurd. Bo jakość pojmowana wg. Sony to jakość grafiki, ale często pod tą piękną fasadą nie ma nic. Psychonauts 2, HiFi Rush -> Fakt, świetne gry, kiedy sequele? Outer Worlds dobra gra, ale co to ma wspólnego z XGS Xbox ma świetne studia pod sobą, dopóki nie połączą wszystkich w Call of Duty and their family xD.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, Paolo de Vesir napisał: Pewnie to, że robił ją Obsidian. ale kiedyś, dawno, poza XGS
Opublikowano 10 maja 202410 maj 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: ale kiedyś, dawno, poza XGS Obsidian został kupiony w listopadzie 2018 A Outer Worlds wyszło w październiku 2019
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, Paolo de Vesir napisał: OK, rozumiem że po przejęciu przez MS już nie potrafią w gry. Nie no mówię, że potrafią, Obsidian to bardzo utalentowane studio, ale niestety robią bardzo zabugowane gry, pytanie, czy Microsoft też tak sądzi i pozwoli im robić gry, które chcą, na razie wyszedł Pentiment, nie grałem, pewnie był akurat tani, ale ta ich nowa gra 3D na pięknym UE5 musi już być hitem, bo jak nie to excel już tego nie wybaczy.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, ASX napisał: Obsidian został kupiony w listopadzie 2018 A Outer Worlds wyszło w październiku 2019 No to szlifowali już pod okiem Filipa S.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, KrYcHu_89 napisał: Nie no mówię, że potrafią, Obsidian to bardzo utalentowane studio, ale niestety robią bardzo zabugowane gry. Te gry mają swój charakter i wolę takie zbugowane drewno po 100x niż kolejnego pompatycznego Ragnaroka.
Opublikowano 10 maja 202410 maj 2 minuty temu, Pupcio napisał: Ich nowa produkcja zwiastuje HIT. Będzie zamykane Jestem fanem Eory, ale po pierwsze to dziwny świat, a nie jakiś Skyrim, po drugie lore trudne, po trzecie Pillarsy to nie Baldur, same excelowe plusiki grrrr :/. Ale Obsidianu nie mogą zamknąć, bo wyjdziemy na ulicę, c'nie :D? Edytowane 10 maja 202410 maj przez KrYcHu_89
Opublikowano 10 maja 202410 maj Nie zamkną, bo ich gry sie sprzedają. Gaming to nie działaność charytatywna.
Opublikowano 10 maja 202410 maj Teraz, Paolo de Vesir napisał: Nie zamkną, bo ich gry sie sprzedają. Gaming to nie działaność charytatywna. Gry Obisidanu się sprzedają dosyć średnio, co innego gdyby nazywały się Fallout: Outer Worlds i Skyrim 2, ale nie jest to poziom Ninja Theory, fakt. Obisidan ma ten plus, że jakbym był na miejscu Spencera i postawił na hajs, to kazałbym im zrobić Fallouta NV 2 i tyle. Tylko najpierw mają jeszcze The Outer Worlds 2. Nie no raczej zamknięcie Obsidianu to już by było science fiction, ale Tango po HiFi też nim było :D.