nWo 1 Opublikowano 3 kwietnia 2008 Opublikowano 3 kwietnia 2008 zalezy jeszcze na jaki bank wplacasz, wysylasz pieniadze to tobie potrącą prowizje a zdarza sie tak ze osoba ktora otrzyma kase tez zostanie obciazona kosztami, ja placilem w mbanku 20 pln za przelew dowolnej kwoty + 5 pln za jakis komunikat swift a jak kasa dotarla na konto za granica to tam bank uj.ebal 30$ innej metody niz przelew zagraniczny raczej nie ma, mozna cos z paypal wykombinowac ale trzeba miec swoje konto. Cytuj
malcher 1 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 (edytowane) Jak rejestrujecie się na ebay, to wpisując nazwę miasta podajecie z polskimi znakami czy bez (czyli np. Kościan czy Koscian). Jak wpiszę normalnie, to czy Amerykańcy się nie pogubią z "ś"? I jeszcze jedno: na książki nie ma cła, niezależnie od wartości przesyłki, tak? Edytowane 5 kwietnia 2008 przez malcher Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Opublikowano 5 kwietnia 2008 Pogubią się. Wpisz wszystko bez polskich znaków czyli np. zamiast Łukasz Łabądź Łódź wpisz Lukasz Labadz Lodz a i tak Cię znajdą. Sprawdzone empirycznie Cytuj
Bemo 0 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Ryo, albo ktoś inny dobrze znający się na eBayu: znalazłem aukcję http://cgi.ebay.co.uk/Grand-Theft-Auto-GTA...VQQcmdZViewItem i chyba będę licytował, tyle tylko, że nigdy nic tam nie kupowałem, mógłbyś sprawdzić czy koleś wyśle mi to do Polski i tak dalej? Sorry, że d*** truję, ale nie chce umoczyć. Cytuj
Soq 226 Opublikowano 21 kwietnia 2008 Opublikowano 21 kwietnia 2008 "Post to: Europe" - wyśle do Polski, jednak musisz skontaktować się ze sprzedającym, aby poznać koszty wysyłki do naszego kraju. Ponadto: 1. Z opisu aukcji wynika, że jeżeli masz poniżej 5 pozytywów, musisz potwierdzić udział w aukcji, wysyłając wiadomość do sprzedającego 2. Koszty wysyłki nie podlegają negocjacji 3. Płatność dla ludzi mieszkających poza UK tylko za pośrednictwem PayPal Cytuj
sniegus 0 Opublikowano 22 września 2008 Opublikowano 22 września 2008 Dziala Wam paypal? Kupilem plytke, miala byc perfect condition a przyszedl smiec. Zalozylem kolesiowi spor i mnie przekierowalo na paypal. Dokonczylem opis sporu i od tamtego razu (sobota) nie moge zalogowac sie na paypal.pl bo wyskakuje ogolny blad systemu jakis.. Wiec nie moge sprawdzic co ten fafik mi odpisal i nie moge zaplacic za 2 inne rzeczy.. Nosz ku,rva Dzieki z gory za odpowiedz. Cytuj
Gość coopa Opublikowano 22 września 2008 Opublikowano 22 września 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
sniegus 0 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 (edytowane) Zalozmy ze 25.09 kupilem gre za 100$. Dzis chce za nia zaplacic i pytanie. Czy kurs $ bedzie uwzgladniany z dnia 25.09 czyli dnia zakupu czy z dnia w ktorym dokonuje platnosci? edit: Dzieki <rzuca czar> yebany $ spadaj w dol !! </rzuca czar> Edytowane 3 października 2008 przez sniegus Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 Z dnia w którym dokonasz płatności Cytuj
NerkoWiktor 52 Opublikowano 5 października 2008 Opublikowano 5 października 2008 Może mi ktoś powiedzieć w jakim banku założyć konto ( i jakie to konto ), żebym mógł kupować na ibeju ? średnio się w tym orientuję więc wolę zapytać Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 5 października 2008 Opublikowano 5 października 2008 mBank albo Inteligo (ale nie PKO Inteligo tylko to). Rejestrujesz się przez internet, następnego dnia dzwoni konsultantka, ustalasz wszystkie szczegóły i czekasz na telefon od kuriera, kurier dzwoni dzień/dwa przed dostawą i umawia się na dokładną godzinę (jest punktualny co do minuty). Dostajesz zestaw startowy, który uaktywniasz albo przez telefon albo przez wpisanie dwóch tokenów z karty kodów. Później rejestrujesz się na PP, uwierzytelniasz kartę poprzez umożliwienie pobrania kwoty rzędu 6,50, następnie wpisujesz wygenerowany kod, który jest równocześnie tytułem przelewu... i idziesz kupować na eBay. Po 2-3 dniach dostajesz zwrot obciążenia. Jeśli masz zamiar handlować/używać PP w innych przypadkach niż eBay to polecam rozszerzyć konto - za niewielką opłatą dostaniesz możliwość transferów międzykontowych, wypłaty bez prowizji i współpracę z innymi transmiterami finansowymi. Cytuj
Gość coopa Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi