Skocz do zawartości

The Best of Wszystkie Czasy, ćwierćfinały.

Która lepsza? 121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Metal Gear Solid 3: Snake Eater vs. Wiedźmin 3: Dziki Gon

• Metal Gear Solid 3: Snake Eater
    • Wiedźmin 3: Dziki Gon
  2. 2. Half Life 2 vs. Metal Gear Solid

3. 3. Grand Theft Auto: Vice City vs. The Last of Us

• Grand Theft Auto: Vice City
    • The Last of Us
  4. 4. Red Dead Redemption II vs. Heroes of Might and Magic III

• Red Dead Redemption II
    • Heroes of Might and Magic III

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 15.07.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Kolejne gry w ramach zbędnego balastu zrzucone do śmietnika, a łajba dryfuje dalej. Do celu.

Co ciekawe, w poprzedniej rundzie pożegnaliśmy obu reprezentantów serii Uncharted, jak również po raz kolejny okazało się, że Vice City jest najlepszym GTA w historii, bo jako jedyne przeszło dalej.

Za anomalię uznaję fakt, że spośród ośmiu gier w ćwierćfinałach aż dwie to gry pecetowe.

Na forum konsolowym.

Nie wstyd Wam?

Skrócona drabinka:

boat3r.thumb.jpg.ca9ce7bdd7c55ea17a4d0c317a68efef.jpg

Pełna drabina dostępna TUTAJ.

• startują 32 gry. Pisząc krótko - to półfinaliści/finaliści z wszystkich poprzednich plebiscytów.
  • głosowanie trwa standardowo - do piątku (15.07.2022) do godziny 23:59
  • w przypadku remisu zliczane będą głosy Senior Memberów oraz Adminów. Wygrywa gra, która zbierze ich więcej.
  • jeśli również w tym aspekcie będzie remis, to urządzę Turbo Dogrywkę, trwającą zwykle około 12 godzin i kończącą się w sobotnie południe (chyba że coś mi wypadnie, to będą opóźnienia).
  • drabinka wygenerowana losowo.

Lista wszystkich uczestników plebiscytu, oraz wciąż żywych.

Spoiler
  1. [3 generacja] Contra
  2. [3 generacja] Duck Tales 2
  3. [3 generacja] Micro Machines
  4. [3 generacja] Super Mario Bros.
  5. [4 generacja] Aladdin
  6. [4 generacja] Chrono Trigger
  7. [4 generacja] Metal Slug
  8. [4 generacja] Super Mario World
  9. [5 generacja] Legacy of Kain: Soul Reaver
  10. [5 generacja] Metal Gear Solid
  11. [5 generacja] Tekken 3
  12. [5 generacja] Tony Hawk’s Pro Skater 2
  13. [6 generacja] God of War 2
  14. [6 generacja] Grand Theft Auto: San Andreas
  15. [6 generacja] Grand Theft Auto: Vice City
  16. [6 generacja] Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  17. [7 generacja] Dead Space
  18. [7 generacja] The Last of Us
  19. [7 generacja] Red Dead Redemption
  20. [7 generacja] Uncharted 2: Among Thieves
  21. [8 generacja] Bloodborne
  22. [8 generacja] Red Dead Redemption II
  23. [8 generacja] Uncharted 4: A Thief's End
  24. [8 generacja] Wiedźmin 3: Dziki Gon
  25. [PC] Diablo 2
  26. [PC] Half Life 2
  27. [PC] Heroes of Might and Magic III
  28. [PC] Max Payne
  29. [Amiga] Sensible World of Soccer
  30. [Amiga] Worms
  31. [Handheld] God of War: Ghost of Sparta [PSP]
  32. [Handheld] Grand Theft Auto: Vice City Stories [PSP]

• Odpowiedzi 93
  • Wyświetleń 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Tu akurat może być na odwrót, bo to Twój adres znają wszyscy na forumku 

• Ale ty mówisz jakby te gry składały się jedynie z cutscenek. A prawda jest taka że gameplayowo każdy jeden mgs zjada siwolca

• Szkoda MGSa3, ale bezguścia wiadomo co wybiorą. Pozostaje nadzieja na ultra polaczkowy finał czyli W3 vs Heroski boże. Z drugiej strony taki finał to w plebiscycie Gry Online by się nadawał xd

Opublikowano

Brak gry red dead redemption w ćwierćfinale to oczywiście ponury żart ale całkiem fajne gry zostały. Trzeba się tylko pozbyć siwego drewniaczka bo nie ma tu miejsca na mody do goticzka :asax:

Opublikowano

Łatwe wybory, ciekawe tylko jak się skończy. Mocno liczę na wygraną MGS3.

Opublikowano

Nie wiem czy po wczorajszym zdarzeniu wypada żeby mgs 3 wygrało :nosacz2:

Opublikowano

Drewmin konczy w tej rundzie swoja przygode.

Opublikowano

Tak? No to cyk +1 ode mnie. Mgs3 to tylko kolejna część z wieśniackimi postaciami, Wiesmin to coś nowego i prawie gra zycka. Ręka zadrżała mi tylko nad 4ta para. 

Opublikowano

Zastanawiałem się tylko nad rdr2 vs homm3, ale w sumie pominąłem nostalgię i przypomniałem sobie 200h polowania na bobra najlepszym bohaterem poprzedniej generacji i wybór stal się bardzo prosty.

Opublikowano
2 minuty temu, Plugawy napisał:

Wiesmin to coś nowego

Zgadam sie. Day one pacze i wypuszczenie niedopracowanej wersji na premiere to byla prawdziwa nowosc na poprzedniej generacji.

Opublikowano

1. Mimo, że MGS3 uwielbiam to głos oddaję na Wiedźmina, dla mnie top5 moich gier wszechczasów

2. Tu wybór był banalnie prosty: MGS

3. I tutaj też, The Last of Us to z kolei top3 moich gier wszechczasów, a do Vice City nie czuję sentymentu specjalnego. W czasach jak wszyscy grali na PS2 ja miałem Gamecube :)

4. No i tutaj mocno się zastanawiałem. Jednak setki przegranych godzin samemu i z kumplami, rozkminy na tematy strategii i taktyki przeważyły nad arcydziełem Rockstara

Opublikowano

Szkoda MGSa3, ale bezguścia wiadomo co wybiorą.
Pozostaje nadzieja na ultra polaczkowy finał czyli W3 vs Heroski boże. Z drugiej strony taki finał to w plebiscycie Gry Online by się nadawał xd

Edytowane przez Soban

Opublikowano

"Największe forum konsolomaniaków w Polsce" :)

Opublikowano

Z tej listy to jedyna gra pure konsolowa to Snake Eater w oryginalnej wersji kodżambo experience z kamerą z góry, która jest tylko na ps2, a remastery ominęły blache. W sumie jeszcze TLoU można dorzucić, bo na pc będzie inna wersja, ale jednak taboreciarze nie mają legalnego źródła mgs3 i raczej nie dostaną. Także Big Boss to ostatni bastion kąsolomaniactwa w tym rankingu. Wybierzcie mądrze.

Opublikowano

Małe szanse. Dla tych graczyków liczy się że dodali fabułe do każdego fetch questa co czyni goticzka 3 dziki gon grą WYBITNĄ :pechowiec: 

Opublikowano

Dwie pierwsze pary to dwa złamane kawałki serduszka. W pierwszej przeprosiłem Dżimbo, w drugiej mu zadośćuczyniłem. Przepraszam Gaben :frog:

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Pretensjonalne wysrywy Kodzumbo? Głosować przeciw to nie tylko obowiązek, ale i przyjemność. :)

Ale ty mówisz jakby te gry składały się jedynie z cutscenek. A prawda jest taka że gameplayowo każdy jeden mgs zjada siwolca :)

Opublikowano

Final wiedzmin mesjasz 3 vs hirołs fukin III

W obu przypadkach piękne wspomnienia, które będę opowiadał wnukom. 

Mgs3 odpada dlatego, że trochę mu jednak brakuje do wiedzminka mimo że jest w mojej topce gier wrzechczasow. 

Sorry snejku, ale Geralt to jednak gigaChad

Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał:

Zgadam sie. Day one pacze i wypuszczenie niedopracowanej wersji na premiere to byla prawdziwa nowosc na poprzedniej generacji.

Ale połatali, a MGS 3 do dzisiaj jest niegrywalny z przerostem scenek i rozmów przez radio nad realną grą.  Kamera FPP z bronią na środku ekranu jak w budżetowym pecetowym FPS-ie sprzed 30 lat, przez godzinę zamiast grać hideo tłumaczy jak sterować wozem węgla. Chcesz kucać to trzeba w miejscu, a czołgając się Snake blokuje się na kamieniu. 

Opublikowano

Nie no chyba tylko twoje altery dadzą Ci plusika za te brednie:kekw:

Opublikowano

GRACZE ogarniają, że gra z 2004 jest bardziej drewniana niż gra z 2015. Jak wy potem w lustro patrzycie to ja nie wiem...
Idąc tym tokiem myślenia to powinniśmy wywalić do śmieciarki każdą grę pre ps4 xd

Opublikowano

Nie wiem co tu robi vice city jak tam bohaterowie mieli złączone palce i  nie było szybkiej podróży. 3 wiedźmin 3 najlepszy to wszystko ma! :kekw:

Opublikowano

Vice City się średnio zestarzalo i nie dało takich emocji jak Pan Papież Geralt trzeci.