Skocz do zawartości

The Best of Wszystkie Czasy, półfinały.

Która lepsza? 124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wiedźmin 3: Dziki Gon vs. Metal Gear Solid

• Wiedźmin 3: Dziki Gon
    • Metal Gear Solid
  2. 2. The Last of Us vs. Red Dead Redemption II

• The Last of Us
    • Red Dead Redemption II

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 22.07.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Szkoda jedynie, że najpewniej nie będziemy mieli okazji tutaj dyskutować o tym, jak za 20 lat zestarzeje się gameplay TLoU, RDR2 czy naszego Wieśka. :frog:

• Odpowiedzi 114
  • Wyświetleń 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No tak jak wiedzmin 3.

• Jak kocham wiedźminka całym serduszkiem to jednak MGS'a co roku ogrywam w święta bożego narodzenia i męczę rodzinkę swoimi opowieściami z Shadow moses, że mają mnie dość aż do kolejnych świąt

Opublikowano
14 minut temu, łom napisał:

Przez to momentami rozgrywka bardziej przypomina Pac-Mana

Jak co, to pierwszy napisalem to na forum :cool:

Opublikowano
35 minut temu, Kmiot napisał:

Szkoda jedynie, że najpewniej nie będziemy mieli okazji tutaj dyskutować o tym, jak za 20 lat zestarzeje się gameplay naszego Wieśka

A to możesz już teraz chyba bez krępacji zrobić, czyż nie?

Opublikowano
55 minut temu, łom napisał:

Takie Tenchu 1 o wiele bardziej się zestarzało pod względem przystępności rozgrywki.

Kilka lat temu probowalem zagrac, ale kurde widocznosc na pare metrow i wszedzie mgła, troche mnie to odrzuciło :rayos: pamiec bywa zawodna, jakos lepiej to wspominałem.

Opublikowano
24 minutes ago, Shen said:

Kilka lat temu probowalem zagrac, ale kurde widocznosc na pare metrow i wszedzie mgła, troche mnie to odrzuciło :rayos: pamiec bywa zawodna, jakos lepiej to wspominałem.

Z grami jest tak, że najbardziej starzeja się gatunki, które się najbardziej rozwijaja. Stad 25letnie fpsy sa mało grywalne, za to 25letnie strategie czy platformówki można bez problemu ogrywać. Przygodowe gry akcji to zdecydowanie ten pierwszy przykład

Opublikowano

Mnie zadowoli wygrana TLOU, bo to po prostu skurwysyńsko dobrze napisana i wykonana gra która zostaje z człowiekiem na długo. Wielka zaś piątka wszystkim chłopakom którzy zagłosowali przez te ostatnie tygodnie na Heroski 3, jesteście najlepsi. <3

Opublikowano
49 minut temu, Homelander napisał:

Z grami jest tak, że najbardziej starzeja się gatunki, które się najbardziej rozwijaja. Stad 25letnie fpsy sa mało grywalne, za to 25letnie strategie czy platformówki można bez problemu ogrywać. Przygodowe gry akcji to zdecydowanie ten pierwszy przykład

Zależy na które FPS-y patrzysz. Te konsolowe 3D faktycznie miały w pewnym momencie trudną ścieżkę z powodu pada, ale gameplay'owo stare FPS-y świetnie się trzymają. Ba, Nightdive Studios robi na nich dobry interes remasterując i dostosowując je do dzisiejszych systemów i realiów. W Quake 1, Doom 64 czy Exhumed gra się nadal wybitnie. Zresztą obecnie panuje moda na retro-fpsy, bo właśnie one były sprawdzoną i prostą formułą do której wielu z powodu przesycenia open worldami zatęskniło.

A platformówki 3D to akurat przykład zestarzenia, co głównie zasługa kamery, która w ich przypadku była często największym utrudnieniem dla gracza. Czasami dokuczały też draw distance i framerate, a także no platformówki 3D nie należały do najłatwiejszych do zaprojektowania.

Co do finału, jeśli będzie MGS vs. TLOU, to nie wiem co wybiorę. Obie te gry są przełomowe na tyle, że zasługują na zwycięstwo...

Opublikowano

Dla mnie prosty wybór - TLOU. Po Breath of the Wild i Metroid Prime moja najlepsza gra ever. MGSa uwielbiam, ale chyba nawet by się do top20 nie załapał, a na pewno jest niżej niż trójeczka

Opublikowano

Kurczę, byłem przekonany, że rzutem na taśmę i głosami młodszych forumowiczów Wiedźmin jakoś wygra z MGSem, ale wygląda na to, że nic takiego się nie stanie i będziemy mieli finał pomiędzy dwiema ikonami Playstation, grami, które absolutnie  przekraczały możliwości sprzętu na który zostały wydane

Opublikowano
16 godzin temu, Homelander napisał:

grami, które absolutnie  przekraczały możliwości sprzętu na który zostały wydane

Ale RDR2 na razie przegrywa.

Opublikowano

Wołałbym jakby to był MGS3, ale cieszy jedynka w finale.

Opublikowano

Najszczęśliwszy dzień mojego życia. W końcu wygrywa GAMING i DUSZA, a nie kasza z tłuszczem. Pozdrawiam wakacjuszy wracających z Zalipia, którzy zobaczą wyniki xd

Opublikowano

Dobre teorie spiskowe :pawel: Może jak będziemy robić the best of gry z kosza w tesco to goticzek 3 się załapie na złoto :nosacz3:

Opublikowano

az taki dobry ten mgs? Moze wrzuca do plusa z trofeami to sie sprawdzi :sonkassie:

Opublikowano

inch, głosujesz na któregoś sztosa z PlayStation w finale czy wstrzymujesz się od głosu?

Opublikowano

MGS1 to moja gra zycia pomimo oczywistych wad jakie gra zyskała ze względu na wiek. Mimo wszystko zaden tytuł w moim growym zyciu nie miał takiego impactu. Jak by nie było MGS to pewnie bym głosował na Wieśka do konca ale tutaj wybór był prosty. W finale też będze.

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał:

az taki dobry ten mgs? Moze wrzuca do plusa z trofeami to sie sprawdzi :sonkassie:

Giga koks nawet dziś chociaż pewien gość coś kłamał że gra się zestarzała xD

Opublikowano

mam na vite mgs 1-3, ale zawsze cos innego było do ogrania :rayos:

Opublikowano

ja w trójkę nie dałem rady grać na vicie :/ mega niewygodne sterowanie chciaż teraz to bym pograł w mgs3 na czymkolwiek ale nie mam na czym :frog: konami c0rwy wydajcie to w końcu na wszystko co się da