Skocz do zawartości

The Best of Wszystkie Czasy, półfinały.

Która lepsza? 124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wiedźmin 3: Dziki Gon vs. Metal Gear Solid

• Wiedźmin 3: Dziki Gon
    • Metal Gear Solid
  2. 2. The Last of Us vs. Red Dead Redemption II

• The Last of Us
    • Red Dead Redemption II

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 22.07.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

MGS The Twin Snakes :kekw: to przepis jak całkowicie skopać świetną grę. Ta wersja powinna zostać zakopana na pustyni obok E.T. i WoWa xd

• Odpowiedzi 114
  • Wyświetleń 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No tak jak wiedzmin 3.

• Jak kocham wiedźminka całym serduszkiem to jednak MGS'a co roku ogrywam w święta bożego narodzenia i męczę rodzinkę swoimi opowieściami z Shadow moses, że mają mnie dość aż do kolejnych świąt

Opublikowano

Ja mam z tą grą dobre wspomnienia. Pewnie dlatego, że odkupiłem od kogoś kto pozbywał się całej kolekcji za  130zł, a lata później opchnąłem w stanie idealnym tylko z niemiecką okładką za 800zł. Dzisiaj na allegro w znacznie gorszym stanie sprzedawane są za niewiele niższą sumę, więc jeśli ktoś o nią dbał to pewnie jest warta ze 2 razy tyle. 

Opublikowano
7 hours ago, łom said:

MGS The Twin Snakes :kekw: to przepis jak całkowicie skopać świetną grę. Ta wersja powinna zostać zakopana na pustyni obok E.T. i WoWa xd

Ja najbardziej z Twin Snakes pamiętam te dziwaczne twarze prosto z doliny niesamowitości oraz śmieszną, trwającą 10 sek walkę z Ocelotem, którego w trybie fpp pykało się śmiesznie łatwo odzierając całą tę postać z szacunku i strachu jaki normalnie wzbudzał. Nigdy więcej nie dotknę. Już zdecydowanie wolę Digital Graphics Novel odpalić

Opublikowano
  • Autor

Cóż, muszę przyznać, że jestem zaskoczony. Pozytywnie. Okazuje się, że gracze zrzeszeni na forum PSX Extreme potrafią sięgnąć pamięcią dalej, niż kilka lat i przypomnieć sobie jakie wrażenie prawie 25 lat temu wywarł na nich Metal Gear Solid. Już wyrównana walka z - Dumą Narodu - Wiedźminem 3 byłaby tutaj sukcesem, tymczasem Solid Snake z wyraźnym marginesem Geralta po prostu pokonał.

Gracze FPE zawędrowali daleko w swojej podróży nostalgicznej, ale wędrówka to była najwyraźniej oczyszczająca, bo wielu z nich mając poważny moralny zgryz wolało po prostu wskazać grę, która ich w jakimś stopniu ukształtowała, zamiast gry, która "tylko i aż" była wyśmienita. Czy można ich winić? W żadnym wypadku. Zestawianie gier tak różnych pokoleniowo wymaga nietypowych metod, personalnego podejścia, sięgnięcia pamięcią dalej, niż siódma generacja konsol. Jako organizator dziękuję za przywrócenie wiary, że ten plebiscyt miał sens i jego wynik nie będzie się pokrywał z każdym pierwszym z brzegu polskim serwisem gier, gdzie Gerwant ma gwarantowaną wygraną, bo jest z Polski. A tutaj proszę: stara mechanicznie gra wygrywa, bo wielu z nas zaraziła miłością do gamingu,dała iskrę, była pierwszym zauroczeniem. Nie wiem, czy ktokolwiek z nas może to samo powiedzieć o Wiedźminie 3.

Drugi półfinał był odrobinę mniej zacięty, bo TLoU ani przez moment nie było specjalnie zagrożone. Wraz z RDR2 stanowili wyśmienitą i godną siebie parę, choć według wielu RDR2 nie zasługiwał na wygraną, bo oferował za mało pościgów czy wybuchów. Ale za sam ukłon w stronę The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford mają tam mój dozgonny szacunek, bo doświadczyć tego po raz pierwszy (i na nieświadomce!) było czymś niezapomnianym.

Wspaniała gra kłania się równie wspaniałemu filmowi. Kto nie oglądał, temu polecam, choć tak jak w przypadku RDR2 - polecam nie nastawiać się na pościgi i strzelaniny.

Opublikowano

Siwy bajerant? No cos nie pyklo.

comment_nWXFmDdFGoVb2ppcu8XChLGW3EVmta5E

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

virgingeralt.thumb.jpg.b6bf57a7d91ec0e4ab995cfd0ec8c656.jpg

Opublikowano

*goticzek to bardzo ważne żeby to zdrobnić bo przez to okazujesz brak szacunku do obu tych serii Kmiot ale ogólnie fajny obrazek, dałem lajka

Opublikowano
39 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

a brak Twin Snakes w miejsce antyka z PSXE? tyle powiem :kekw: 

Przecież Ty nie grałeś w Twin Snakes to jakim chujem je tu forsujesz kolego? :shotgun:

Opublikowano
9 minut temu, Bzduras napisał:

Przecież Ty nie grałeś w Twin Snakes to jakim chujem je tu forsujesz kolego? :shotgun:

W sumie tylko po to żeby podrażnić MGS-owców, takie guilty pleasure. :P a realnie sorki kolego, ale szybciej ogram na emu tego TTSa niż oryginał który jednak dość potężnie się zestarzał. 

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

a realnie sorki kolego, ale szybciej ogram na emu tego TTSa niż oryginał który jednak dość potężnie się zestarzał. 

Można, jeszcze jak. To nawet ma swoją fachową nazwę w terminologii naukowej: https://sjp.pwn.pl/slowniki/masochizm.html

14 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

W sumie tylko po to żeby podrażnić MGS-owców, takie guilty pleasure. :P

Phi, weź napisz, że grasz w hiroski 3 bez moda albo w Dark Souls w coopie z kolegą i dopiero zobaczysz, co to jest obława

Opublikowano
11 minut temu, Bzduras napisał:

Można, jeszcze jak. To nawet ma swoją fachową nazwę w terminologii naukowej: https://sjp.pwn.pl/slowniki/masochizm.html

Mam o tyle dobrze, że nie znam oryginału więc mogę bez uprzedzeń przysiąść do remake'u. Remake'u który to ma 85 na MC i 8.9 user score, a któremu to zarzuca się przesadzone przerywniki które to są wizytówką tej serii i nowy voice acting którego w oryginale nie znam. Nie mam nic do stracenia. :lapka: 

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

przesadzone przerywniki które to są wizytówką tej serii

Śmiganie po rakietach i Grey "Pro Evolution Soccer" Fox zdecydowanie nie są wizytówką serii :balon:

Opublikowano

W krainie ludzi pszczół, wampirów, telepatów i innych odmieńców, to naprawdę nie był taki problem. Grałem raz i dla mnie to jest 8/10. Może braki w muzyce/voice actingu mogą boleć, ale całościowo za gówno, czy nawet średniaka bym tego nie uznał. Dobra robota od twórców najlepszego łamacza czwartej ściany, czyli Eternal Darkness.