Skocz do zawartości

The Best of Wszystkie Czasy, Grande Finale!

Finał finałów! 133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Metal Gear Solid vs. The Last of Us

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 29.07.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Co się martwisz, co się smucisz, ze wsi jesteś, na wieś wrócisz. W 9 generacji spróbujesz jeszcze raz, ale i tak nie będzie łatwo, bo już dzisiaj nominuje remake The Last of Us Part I.

• Odpowiedzi 129
  • Wyświetleń 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Panowie, chyba nie muszę nic więcej dodawać. Deklasacja. Metal Gear Solid to klasyk nad klasykami. Pewnie, że dzisiaj na mało kim zrobi wrażenie. Pewnie, że z obecnej perspektywy cierp

• I tyle w temacie.

• Dobra, przechodzi  

Opublikowano

Pierwsza epicka przygoda jaką przeżyłem i z którą rozpocząłem 5 generację. Nie mogłem zagłosować inaczej jak na MGSa.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

I tyle w temacie.

Opublikowano

Pierwsza zestawienie gier, nad którym się zastanawiałam, gdzie oddać głos. Dwie gry życia. 

Opublikowano
Godzinę temu, Mejm napisał:

I tyle w temacie.

Dałeś niepełny experience z włączenia tej gry. Prawdziwe ciareczki zaczynają się dopiero później.

Nawet przeskakiwanie po opcjach to są ciareczki :banderas: 

Opublikowano
23 godziny temu, Czoperrr napisał:

The Last of Us jako pretendent do gry wszechczasów ?:kekw:

Możliwe.

Odstawiając heheszki na bok, to jako gra Tlou jest pod każdym względem lepsze niż mgs, ale to plebiscyt popularności.

Edytowane przez aph

Opublikowano

Niektórzy to nawet chcą grać w gierkę bez tego

I takie osobniki powinny mieć prawny zakaz gierkowania, albo chociaż pisania na forum, hehe

Opublikowano
27 minut temu, aph napisał:

Możliwe.

Odstawiając heheszki na bok, to jako gra Tlou jest pod każdym względem lepsze niż mgs, ale to plebiscyt popularności.

I MGS i TLoU w swoich czasach to były mega gierki i teraz też są. Mało tego, nie da się porównać gry z '98 a '13. Skok technologiczny pod względem grafiki i gameplayu to przepaść jak rów Mariański. Czy TLoU w '98 było by tak znakomite, rozwinięte gameplayowo? Wątpię. Fabularnie kto wie? Czy MGS w '13 byłoby lepsze niż w '98? Nie mam wątpliwości.

Edytowane przez mitra

Opublikowano

W czasie gdy Pan wielki Kojima przecierał szklaki dla drickmanów to naughty dog robiło gry o zbieraniu jabłek jakimś c0rwa lisem więc okażcie trochę szacunku :sonkassie:

Opublikowano

TLOU? Generyczna historyjka w ładnym opakowaniu z zaledwie dobrym gameplayem, bezpieczny produkt dla mas.
MGS? Świetna, oryginalna historia pełna kultowych momentów i postaci, genialny ost, nowatorskie rozwiązania, ważny krok ewolucyjny w historii gamingu.

MGS to po prostu gra dla ludzi ze zmysłem artystycznym, którzy potrafią docenić bardziej zawiłe i oryginalne podejście do tworzenia gier, TLOU to taki bezpieczniak dla przeciętnego Kowalskiego. Taki asasynek, tylko dla singleplayerowcow i solidniej wykonany :sonkassie:

Opublikowano

I dla ludzi z fetyszem na córki :sonkassie: Wezyr ciągle lata i gada o córkach a to w tlou a to w nierze więc chyba chłopak lubi te klimaty :/

Opublikowano

Btw. w finale dwie gry, które wygrały swoje generacje. I w sumie bardzo dobrze, nie ma takiej patoli jak w piłkarskiej Lidze Mistrzów, że finał gra trzecia drużyna z jakiegoś kraju vs druga z innego

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Pokaż ukrytą zawartość

chwilę po pierwszym spotkaniu z Serafitami

Spoiler

Moze z 25 procent

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

zaś gierka cymesik oczywiście, chociaż na razie nie tak jak jedynka

Wielu mogłoby powiedzieć, że dalej będzie tylko gorzej. Mi tam się ogólnie tytuł mocno podobał, ale bym wywalił kilka rozdziałów. Skończyłem dwa razy czyli więcej niż jedynkę, którą skończyłem raz i jedynie zacząłem drugie podejście. Ogra się remake jak będzie w Plusie.

Opublikowano

Chyba na razie nie doszedłem do tego słynnego wątku LPG, a to co co zobaczyłem do tej pory to kompletny lajcik w tej kwestii. Gra to klasyczne Naughty Dog - absolutnie wyśmienita w swoich mechanikach, animacjach, szczegółach, smaczkach, narracji i technikaliach. Narzekałem do niedawna na nadmiar walki, ale @SlimShady powiedział, że większość z nich jest totalnie opcjonalna co w sumie nadaje grze przystępności i nie ograniczej jej do killroomów.

Tak czy inaczej, zdecydowanie jedni z moich ulubionych devów. :sonkassie:

Opublikowano

Pamiętam jak był płacz, że pieski trzeba zabijać, otóż nie trzeba, no może jednego gdzieś tam w QTE.

Tęczy jest pełno w znajdźkach, na pasach, na wiszących szmatach flagach. Bądź czujny, nie daj sobie wmówić, że to nic takiego. No i będzie coś absolutnie strasznego i niesmacznego, czyli dwie główne postaci żeńskie będą sobie nawzajem myć cipki pod prysznicem. To nie jest spoiler jakby co, bo po pierwsze gra ma 2 lata, a po drugie było o tym w każdej recenzji, możliwe, że nawet na odwrocie pudełka.

Opublikowano

Dina ma kinol jak kutas diabła więc już trochę podchodzi pod hetero :sonkassie:

Opublikowano

Nie przeszkadzały mi w tej grze wtręty lgbt czy kutasy u lasek tylko totalny debilizm głównych bohaterów i odrażający w swoich wyborach i zachowaniu Marcus Fenix. Do tego te nudne wątki religijne, bleeeh

Edytowane przez izon

Opublikowano

No debile straszne - nagle zapomnieli całe szkolenie wojskowe jakie wcześniej przeszli:sapek: