nero2082 760 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 trochę rujnujecie tu legendę guru Stara, obraz jaki to on był ogarnięty i encyklopedyczny właśnie prysnął :p HIV to bez tego gamefaqs już był spalony za sprzedawanie promek ah te PSXowe smaczki, może nie wyciągajmy za dużo przed 300 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 47 minut temu, MichAelis napisał: No tylko szkoda, że zajebania tabelka, bo lubiłem te opisy. no tylko kto w 1998 roku miał internet, albo PC. Mimo że to kopia z gamefaqs to i tak mielismy w gazecie po polsku wszystkie statystyki, mapki, tabelki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 Jin (Tekken 3) zamówiony- gra życia, więc nie mogło być inaczej na jubileusz. Dzięki Roger, i ekipa PE- to co robicie w dzisiejszych czasach to jest fenomen! STO LAT Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 425 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 6 godzin temu, dee napisał: Miałem RE po angielsku, ale w NTSC. A że jeszcze nie doczekałem się kabla RGB to gra była czarno -biała. Ach, ciężkie czasy dla graczy. Nie mówcie, że kiedyś było lepiej, bo nie było Residenty to miałem prawilnie po angielsku. Ale Echo Night i Aconcagua miałem po japońsku i nigdy nie umiałem tego przejść, a zawsze chciałem. Po latach przeszedłem je na youtubie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 3 minuty temu, Butt napisał: Aconcagua miałem po japońsku i nigdy nie umiałem tego przejść, a zawsze chciałem. Po latach przeszedłem je na youtubie. Bo nigdy nie było ang wersji. Czas zagrać, tylko nie wiem czy ogarne to patchowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 Psx Fan zrzynał opisy z gamefaqs i nieudolnie je tłumaczył, np. "run to bar", gdzie chodziło o pręt i podciągnięcie się, by uniknąć rozjechania przez samochód (Syphon Filter 2), a oni przetłumaczyli "biegnij do baru". Chociaż byli też tacy autorzy jak K. Gałęzowski, Który zrobił świetny, autorski opis FFVIII. Pisaliśmy o tym w stosownym temacie o growej prasie w dziale Graczpospolita. Playerstation Plus wydawał Robert J. Szmidt, Który napisał kilka (?) książek, więc same opisy też były jak dobre opowiadania. Świetne były te opisy, było w nich wszystko, by wycisnąć z gry 100 procent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 621 Opublikowano 30 lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 To był długoletni sezon na siedzenie z gazetą na kolanach, więc tak naprawdę nikogo nie obchodziło, że dany opis czy tabelka były kopią z gamefaqs. Ważne, że były pod ręką, po polsku i dostępne od zaraz. Inne czasy, inna wrażliwość twórcza. Większość z nas pucowała pokład pirackiego statku i nie przejmowała się prawami autorskimi gier, a miałaby się przejmować pochodzeniem opisów do nich? Ważne, że pomagały, gdy się utknęło. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 847 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 7 godzin temu, dee napisał: Ach, ciężkie czasy dla graczy. Nie mówcie, że kiedyś było lepiej, bo nie było W chuj lepiej. Zadnych patchy dayone. E3, to było E3, czekanie na kolejny msc żeby przeczytać co pokazali, co nadchodzi. A dziś? Siedzisz na yt czy innym twichu, jakieś denne pokazy, na forum bezpłciowe podsumowania i linki do twitow. Polowa gier nie wiadomo kiedy będzie, druga połowa to nawet szkoda czasu żeby spr w gamepassie. Wolalem Re po niemiecku i układać obrazy z gazetka na kolanie. Kolegę obok z padem i Tekkenem 2 i zaglądanie przez kraty czy jest nowy numer ss, neo, neo plusa, pe itd. Jakas większa pasja w tym wszystkim była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolny 29 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Shen napisał: Bo nigdy nie było ang wersji. Czas zagrać, tylko nie wiem czy ogarne to patchowanie. Jest na jakiejś stronce z romami wersja ang. Edytowane 31 lipca 2022 przez Wolny Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 425 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 15 godzin temu, Shen napisał: Bo nigdy nie było ang wersji. Czas zagrać, tylko nie wiem czy ogarne to patchowanie. Ja już dawno temu przeszedłem na youtubie, trochę za późno to zrobili. W swoją drogą to zaciąłem się w momencie jak helikopter latał wokół naszego obozu i trzeba było go jakoś strącić. Taka linka wystawała z niego i wiedziałem, że trzeba wejść z nią jakoś w interakcję, ale nigdy nie wpadłbym na to, że trzeba to zrobić w ten konkretny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 Czyli jaki? Bo teraz ja jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 425 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 Godzinę temu, grzybiarz napisał: Czyli jaki? Bo teraz ja jestem ciekaw Spoiler Trzeba stanąć jedną postacią przy wraku samolotu, a jak nadleci helikopter (bo on robi cały czas tą samą trasę) to kliknąć na tę linkę w odpowiednim momencie i postać przyczepia ją do szkieletu samolotu. Inną postacią trzeba stać na klifie i przełączyć się, żeby zrzucił ponton w śmigło. Poyebana akcja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 31 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2022 2 godziny temu, Butt napisał: Ja już dawno temu przeszedłem na youtubie, trochę za późno to zrobili. Tam były jakies grube problemy techniczne z wprowadzaniem tekstu, samo tłumaczenie to nie był problem. Juz się za to ludzie wczesniej brali. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Ciekawy wpis użytkownika Adick na temat historii Szmatławca. https://www.ppe.pl/blog/93734/302658/psx-extreme-300.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Gość zrobił index recenzji. Coś dla grzybiarza a Adick przypadkiem nie był kiedyś na forum? Miał chyba avka z żółtym misiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 6 minut temu, Plugawy napisał: Gość zrobił index recenzji. Szanuje, korzystałem kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 A przy okazji pamięta ktoś w których numerach była encyklopedia gier w psx extreme? Ten spis wszystkich ocen w reckach. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 969 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 W nr 43 był spis gier z PS1, w poradnikach też były spisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 847 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 2 godziny temu, LeifErikson napisał: Ciekawy wpis użytkownika Adick na temat historii Szmatławca. https://www.ppe.pl/blog/93734/302658/psx-extreme-300.html Musze jednak przyznać, ze chyba dobrze zrobiłem pozbywając się swego czasu całego drukowanego pisma na stanie domowym. Ta kolekcja zajmuje trochę miejsca, a gdzie tu inne jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Teraz, iluck85 napisał: Musze jednak przyznać, ze chyba dobrze zrobiłem pozbywając się swego czasu całego drukowanego pisma na stanie domowym. Ta kolekcja zajmuje trochę miejsca, a gdzie tu inne jeszcze. No to ja dokładnie odwrotnie. Żałuję, że nie zbierałem wtedy WSZYSTKIEGO, co łączy się z klimatem tamtych czasów, a wręcz się pozbywałem staroci i niewiele mi zostało z pism, a z gier zupełnie nic. Raz że to piękny nostalgiczny wehikuł czasu, a dwa, że po prostu zyskuje na wartości $$$. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 847 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Żałuje konsol i gier- Dreamcast, PS2,Gamecube, neo geo pocket, gameboy Advance/sp/micro. Ale to takie czasy żeby kupić jedno trzeba było drugie sprzedac. Kiedyś wszystkie pisma- trzymane w koszulce foliowej w dużym segregatorze wyniosłem na śmietnik i lokalne dzieci pobrały. Czasem trochę żałuje, ale jedna szafę bym musiał na to przeznaczyć. Nie ma miejsca na nostalgie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Ja żałuję do dzisiaj sprzedanych w liceum za 5zl(!) sztuka gier na pegaza. Prawie wszystko miałem co najlepsze. No ja się zbieram z myślą teraz, żeby się pozbyć wszystkich extrimow oprócz tych w których coś wygrałem albo byłem drukowany. Tylko u mnie extrimy są maksymalnie wymęczone przynajmniej te stare i nie wiem czy ktoś by je chciał xD Trzymanie takich gazetek w takiej ilości ma sens jak masz osobny pokój na gierki, nawet taki 3x3 metry hehe tylko kto to planuje jak ma dzieciaki i żonę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Ja sprzedałem w liceum gry z GBA, zeby kupic nowy telefon. Wtedy te gry chodziły za grosze, dziś bym miał z tego ladną sumke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Zajmuje to dużo miejsca, fakt, ale chyba każdy ma dostęp do piwnicy czy jakiegoś strychu (jak nie u siebie, to gdzieś po rodzinie), gdzie kilka pudeł się wepchnie. W gruncie rzeczy po latach lepiej jest mieć takie archiwalia prześmierdnięte trochę piwnicą czy przyniszczone niż nie mieć ich w ogóle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2022 Dla mnie nie ma sensu trzymanie takich rzeczy w piwnicy lub na strychu. To tak jakbym w ogóle tego nie posiadał dla mnie. Ps2 mam podłączone do tv choć gram na niej kilka razy w roku i nie chciałoby mi się chodzić na strych czy do wilgotnej piwnicy żeby pograć 15-60min na sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi