tajmeniczy czyletnik 30 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 11 minut temu, BRY@N napisał: Po kolejnym kiosku gdzie na okładce Master Chief stwierdzilem że pierdziele szukanie po kioskach jak w jakichś lootboxach i zamówiłem z MGS przez internet. ktoś wcześniej pisał, że zamówił jedną a dostał inną, także tego... Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. K.Adamus 679 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 sierpnia 2022 (edytowane) 300 numer okazał się dla mnie pierwszym, w którym pojawiam się w stopce redakcyjnej. Tyle wygrać! Kumulacja hajpu. Spoiler Edytowane 6 sierpnia 2022 przez K.Adamus 1 9 Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Za niedługo będzie trzeba chyba listę Zg(Red.)ów na forumku odświeżyć. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Godzinę temu, BRY@N napisał: Po kolejnym kiosku gdzie na okładce Master Chief stwierdzilem że pierdziele szukanie po kioskach jak w jakichś lootboxach i zamówiłem z MGS przez internet. Nie myśl że to już po wszystkim. Ja zamawiałem mgsa I tekkena a dostałem mgsa i lare Cytuj
BRY@N 1 453 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Czyli powinienem zamówić na wszelki wypadek 8szt i liczyć na szczęście Cytuj
Gregorius 480 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ja tam dostałem okładkę z jeżem ale przecież nie będę z tego powodu płakał, zawartości nie ocenia się po okładce Spoiler KURWA Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Powiem tak, zajebisty ten Wam numer wyszedł, kurła, fajnie by było jakbyście mogli tak, co miesiąc wypuszczać grubego szmatławca z 148 stronami, czujesz jakie to jest pismo w garści, które trzymasz w łapach. Za 19,99 zł to jak za darmo. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kotlet_schabowy 2 686 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 sierpnia 2022 (edytowane) Hajp i ogólna zajawka też mi się udzieliła, choć PE i tak kupuję co miesiąc. Udało się bez problemu "upolować" (cudzysłów, bo po prostu była w pierwszym kiosku, do którego się skierowałem) należytą okładkę, no i zabrałem się za czytanie. Tak prosta rzecz, jak zobaczenie mord dawno niewidzianych zgredów (i nie tylko: miłą niespodzianką był występ Banana z N+, pierwszy jego tekst, jaki czytałem od wielu lat) wywołało uczucie nostalgii za dawnymi czasami, a cały segment wspominkowo-hyde parkowy wciągnął mnie w lekturę mocniej, niż większość interesujących tematów na przestrzeni ostatnich lat. I spoko, że przyjęto trochę inną formułę, niż klasyczne "ciekawostki i retrospekcje", bo, po pierwsze, to już było, i to nie raz (o czym przekonałem się dziś na świeżo przeglądając starsze jubileuszowe numery), a po drugie, zwyczajnie ciekaw byłem, co tam porabiają "znajome" postacie. Nie zawsze są to kariery, które jakoś mocno mi imponują (ten cały światek marketingu, PRu czy wydawnictw to nie moja bajka i już bardziej mi się podoba prowadzenie sklepiku ala Norbi, no ale to taka mocno subiektywna dygresja), ale grunt, że z grubsza wiążą się one z giereczkami i zajawka u wielu ex-redaktorów nie wygasła (z drugiej strony u niektórych całkiem się wypaliła, no cóż, życie). Przy okazji całych tych wspominek wzięło mnie na wyciągnięcie z zakamarków mojej kolekcji PE, zrobienia małego remanentu, powrzucanie kolejnej porcji makulatury do koszulek i zwyczajne przeglądnięcie niektórych numerów (na tym to akurat mógłby zlecieć cały dzień). Są roczniki, gdzie sama okładka przenosi mnie w konkretny moment mojego życia, a po samym numerze magazynu mógłbym z pamięci przywołać temat miesiąca, ale to jest właśnie kwestia odpowiedniego momentu w życiu (wiadomo, dzieciak czy zajawiony nastolatek przeżywa wszystko inaczej), realiów i ogólnego stanu branży. Tak szczerze mówiąc to jakoś w okolicach startu poprzedniej generacji pismo zaczęło tracić dla mnie "to coś", abstrahując od realnej jego wartości. Sam trochę zezgredziałem, choć w gierki gram namiętnie, prasę czytam nadal i nie wyobrażam sobie pełnego "przejścia" do netu (swoją drogą, zabawne, jak przy okazji 200 numeru jakoś w 2014 już pojawiały się komentarze gościnnych autorów, że "w czasach śmierci printu PE trzyma się mocno" xD), ale taka kolej rzeczy. Nie zmienia to faktu, że PE to pewien stały element życia (w moim przypadku od 23 lat, a od 2002 praktycznie bez przerw) i cieszy mnie, że trwa nadal, mimo różnych perturbacji, zmiany trendów czy roszad wśród ekipy. Do obecnej formy magazynu mam pewne zarzuty, nie lubię patosu i truizmów, ale jeśli ktokolwiek z redakcji to czyta: gratulacje, dzięki i oby tak dalej. Na co dzień nie bawię się w takie akcje, ale okazyjnie niech będzie: Edytowane 6 sierpnia 2022 przez kotlet_schabowy 16 1 Cytuj
tajmeniczy czyletnik 30 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 no i kurka nakład ze Snejkiem wyczerpany Cytuj
BRY@N 1 453 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 F*ck a ja dziś na allegro zamówiłem Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 (edytowane) Nie będę pisał jako czterdziesty z kolei, że wywiady z Fenixem i Ścierą to czyste złoto. Aż się prosi żeby pociągnąć temat tego biznesu przy którym nadal współpracują, o ile dobrze zrozumiałem- jakieś wydawnictwo? Ktoś wie coś więcej? Z chęcią bym poczytał cokolwiek tam razem tworzą, niezależnie od tematyki. Druga sprawa - początek tekstu Kosa to jest kwintesencja pasji, totalnej zajawki i świadomości odnalezienia swojej drogi w życiu oraz wytrwałe dążenie nią, spełnianie sie i sięganie dalej, wyżej. Przeogromnie zazdroszczę, bo ja gdzieś swoje dziecięco-mlodziezowe zajawki pogubiłem, nie zrealizowalem sie w nich, ale zdaję sobie sprawę jak wspaniale musi byc przekuwac pasje w codzienna prace. Uważam ten tekst (oraz tekst Butchera! I Mazziego, i Norbiego, i Myszaqa, i Kaliego... i w zasadzie kazdy jubileuszowy) za niesamowicie inspirujący, zachecajacy do odważniejszego poszukiwania wlasnej drogi, tak jak Wy ja odnaleźliście. Ten numer to jest naprawdę coś więcej niż kolejny numer gazetki o gierkach. Wyjątkowa lektura o życiu definiowanym przez PASJĘ. Dzięki zgredziole! Edytowane 7 sierpnia 2022 przez LeifErikson 3 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 4 minuty temu, LeifErikson napisał: Nie będę pisał jako czterdziesty z kolei, że wywiady z Fenixem i Ścierą to czyste złoto. Aż się prosi żeby pociągnąć temat tego biznesu przy którym nadal współpracują, o ile dobrze zrozumiałem- jakieś wydawnictwo? Ktoś wie coś więcej? Z chęcią bym poczytał cokolwiek tam razem tworzą, niezależnie od tematyki. To nie było coś zwiazanego z ezoteryka i horoskopami? Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Opublikowano 6 sierpnia 2022 Było (jest?) kilka takich periodyków, jednym z nich była (jest?) Adremida. Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 12 hours ago, tajmeniczy czyletnik said: no i kurka nakład ze Snejkiem wyczerpany Jak mi nie przyjdzie z prenumeraty, to robię tournee po całym Śląsku i nie spocznę aż znajdę! Jak będę robił tournee dam znać, kupię więcej i odsprzedam dla forumkowej braci po cenie nominalnej Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 9 godzin temu, [InSaNe] napisał: Było (jest?) kilka takich periodyków, jednym z nich była (jest?) Adremida. Wow, dzięki za trop. Ale wyglada to chyba na niezbyt żywe, przynajmniej na soszjalach. A w wywiadzie było info, że współpracują nadal, więc może jest coś jeszcze? Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Krótki ten plus w tym miesiącu albo że temat ciekawszy to szybciej łyknąłem. Leżała nigdy nie tykana wersja na gogu aż sobie odpaliłem. Teraz szukam tanio Shantea na switcha poki jest tanio. Kupiłem ekstra extrima poza prenumeratą. Nie mogłem się zdecydować która okładka. Największy sentyment ff7. Ale w żadnym numerze nie ma cycków. Więc zamówiłem z Larą. Jakoś Tomb Rider podszedł mi za rządów squeru dopiero. Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Też zamówiłem okładeczkę MGS z Allegro a w drugim punkcie prasowym leżało to odłogiem z 10 sztuk. Po lekturze stwierdzam, że Ściera faktycznie nie bez przyczyny ma swoją ksywę. Wydaje się gościem orbitującym daleko poza Układem Słonecznym i giereczkowo został mocno w latach 90tych. Z kolei tak mocno krytykowany HIV trzyma się dzielnie tyle lat, nie dopadły go żadne odpały i wielkopańskie fochy vide Aju czy Gamera. Chyba sie odbiją finansowo na tym numerze Cytuj
Piechota 434 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Może to wczorajszy wieczór wzmacnia moją emocjonalność (hihi), ale liczba komentarzy w tym wątku mocno mi przypomina, dlaczego wciąż naginam własne życie, by pisać do PSX-a. Dziękuję <3 2 7 Cytuj
tajmeniczy czyletnik 30 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 (edytowane) Ciekawe podsumowanie 300 numerów: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mjlsgTF9BJ0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> https://www.youtube.com/watch?v=mjlsgTF9BJ0 Edytowane 7 sierpnia 2022 przez tajmeniczy czyletnik 1 Cytuj
Bud 11 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 21 minutes ago, addhoc said: Też zamówiłem okładeczkę MGS z Allegro a w drugim punkcie prasowym leżało to odłogiem z 10 sztuk. Po lekturze stwierdzam, że Ściera faktycznie nie bez przyczyny ma swoją ksywę. Wydaje się gościem orbitującym daleko poza Układem Słonecznym i giereczkowo został mocno w latach 90tych. Z kolei tak mocno krytykowany HIV trzyma się dzielnie tyle lat, nie dopadły go żadne odpały i wielkopańskie fochy vide Aju czy Gamera. Chyba sie odbiją finansowo na tym numerze O co chodzi z Ajem, coś w numerze na temat czemu się nie pojawił? Przeglądałem tylko szybko w Empiku bo nadal czekam na prenumeratę Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 5 minut temu, Bud napisał: O co chodzi z Ajem, coś w numerze na temat czemu się nie pojawił? Przeglądałem tylko szybko w Empiku bo nadal czekam na prenumeratę Zghostował Rogera mimo tego, że był zainteresowany skrobnięciem czegoś do #300. Forumek wyjaśnił Gamerę i Szybę więc też się nie pojawili, ten drugi nawet nie był brany pod uwagę xD 1 Cytuj
SlimShady 3 381 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Mnie rozbawiło jak poprosił, żeby go scancelować i usunąć ze stopki. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Może myślał, że Jaczes będzie wyczytywać zgredów ze stopki i chciał uniknąć kuli? Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Bzduras napisał: Zghostował Rogera mimo tego, że był zainteresowany skrobnięciem czegoś do #300. Forumek wyjaśnił Gamerę i Szybę więc też się nie pojawili, ten drugi nawet nie był brany pod uwagę xD Akcja z forumka wyeliminowała Szive? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi