Rudiok 3 376 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 4 minuty temu, Roger napisał: Dziękujemy wszystkich serdecznie za wsparcie, wygląda na to, że 300 numer pobije rekordy sprzedaży we współczesnej historii magazynu. To dla nas ważny oddech w środku roku, bo zazwyczaj łapaliśmy powietrze dopiero przy numerze z kalendarzem, a ten już za kilka miesięcy, więc będzie to takie małe combo dające sporo tlenu magazynowi. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że masa ludzi kupi 300, a potem dopiero ten z kalendarzem, ale nie zmienia to faktu, że ten rok powinien być dla PSX zamknięty na plusie. Gdyby nie obecny wydawca to w latach pandemicznych, gdy był lockdown, każdy inny pewnie bym ten "biznes" zamknął. Jeszcze jakby prenumeratorom piasku w oczy nie sypać to już w ogóle byłby cymesik 1 Cytuj
Bud 11 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Dostaliscie już w ogóle prenumeratę? Akurat urodził mi się syn wiec bez parcia ale nadal nic w skrzynce… Cytuj
Pupcio 18 606 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Syn synem ale w 300 numerze jest żywy Przemysław Ściera Ścierski 6 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 15 minut temu, Bud napisał: Dostaliscie już w ogóle prenumeratę? Akurat urodził mi się syn wiec bez parcia ale nadal nic w skrzynce… Będzie do max środy. Sam jestem ciekawe co za okładka będzie. Zrobię unboxing, mam nadzieje ze nie Halo:) Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 19 minut temu, Roger napisał: Dziękujemy wszystkich serdecznie za wsparcie, wygląda na to, że 300 numer pobije rekordy sprzedaży we współczesnej historii magazynu. To dla nas ważny oddech w środku roku, bo zazwyczaj łapaliśmy powietrze dopiero przy numerze z kalendarzem, a ten już za kilka miesięcy, więc będzie to takie małe combo dające sporo tlenu magazynowi. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że masa ludzi kupi 300, a potem dopiero ten z kalendarzem, ale nie zmienia to faktu, że ten rok powinien być dla PSX zamknięty na plusie. Gdyby nie obecny wydawca to w latach pandemicznych, gdy był lockdown, każdy inny pewnie bym ten "biznes" zamknął. Przypuszczam, że już to rozkminialiście nie raz i nie dwa, ale jeśli ten numer z kalendarzem tak dobrze schodzi, to może byłoby coś, co można by dorzucać na przykład raz na kwartał, żeby trochę zboostować sprzedaż w ciągu roku? Wiadomo, że jubileusz zdarza się rzadko, więc taki strzał jak przy 300 dopiero za jakiś czas (350, 400, 450 i tak dalej - ja wierzę ). Może jakaś forumowa burza mózgów co by dokładać do pisma te 4 razy w roku zamiast raz? A może kalendarz podzielić na kwartały i wydawać go w częściach? Może daty premier byłyby wtedy precyzyjniejsze. Cytuj
Pupcio 18 606 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Nintendowcy są łasi na naklejki z grzybkami i anime dziewczynkami ale nie wiem czy to przejdzie Cytuj
[InSaNe] 2 490 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 (edytowane) Ja te wszystkie dodatki/kalendarze/naklejki od razu wywalam do kosza na śmieci Zaraz pewnie mnie zakrzyczą, ale po prostu podnieście cenę. Jak inaczej przetrwać w tych czasach? Wszystko drożeje i wszyscy podnoszą ceny usług. Każdy by chciał wszystko za grosze, a najlepiej za darmo. Dobry paradoks - czytelnik namawia do podniesienia usług. Ale jak inaczej - chcemy czytać papierowy magazyn, trzeba płacić więcej, bo wiele czynników na to wpływa. Ostatnio kupowałem ryzę lepszego papieru do ksera, to zapłaciłem 39 zł. A jeszcze kilka lat temu płaciłem 16 zł. Z uwagi na premierę numeru jubileuszowego, powinniście też wykorzystać wzmożony ruch na forum. Dobrze by było, jakby chociaż od czasu do czasu (szczególnie w Graczpospolitej i tematach growych) udzielali się członkowie redakcji Edytowane 8 sierpnia 2022 przez [InSaNe] 3 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 7 minut temu, LeifErikson napisał: Przypuszczam, że już to rozkminialiście nie raz i nie dwa, ale jeśli ten numer z kalendarzem tak dobrze schodzi, to może byłoby coś, co można by dorzucać na przykład raz na kwartał, żeby trochę zboostować sprzedaż w ciągu roku? Wiadomo, że jubileusz zdarza się rzadko, więc taki strzał jak przy 300 dopiero za jakiś czas (350, 400, 450 i tak dalej - ja wierzę ). Może jakaś forumowa burza mózgów co by dokładać do pisma te 4 razy w roku zamiast raz? A może kalendarz podzielić na kwartały i wydawać go w częściach? Może daty premier byłyby wtedy precyzyjniejsze. Może co kwartał kwartał kalendarza? Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Plakaty jeszcze ktoś wiesza? Chyba ze do piwnicy… Cytuj
tajmeniczy czyletnik 31 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 55 minut temu, Roger napisał: Dziękujemy wszystkich serdecznie za wsparcie, wygląda na to, że 300 numer pobije rekordy sprzedaży we współczesnej historii magazynu. To dla nas ważny oddech w środku roku, bo zazwyczaj łapaliśmy powietrze dopiero przy numerze z kalendarzem, a ten już za kilka miesięcy, więc będzie to takie małe combo dające sporo tlenu magazynowi. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że masa ludzi kupi 300, a potem dopiero ten z kalendarzem, ale nie zmienia to faktu, że ten rok powinien być dla PSX zamknięty na plusie. Gdyby nie obecny wydawca to w latach pandemicznych, gdy był lockdown, każdy inny pewnie bym ten "biznes" zamknął. Dzięki za to Roger! Mnie ciekawi jak wygląda sprzedaż numerów z traktorkiem, loud albo dolmen na okładce, względem innych. Prenumerata do mnie już dotarła. Fartownie z tą okładką, którą chciałem. Nadane 4.08 Snejk z aukcji też już w drodze Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 54 minuty temu, Bud napisał: Dostaliscie już w ogóle prenumeratę? Akurat urodził mi się syn wiec bez parcia ale nadal nic w skrzynce… Dostałem dzisiaj no i okładka z Jinem. A idź pan w chuj z tą prenumeratą, nie dość, ze z opóźnieniem to jeszcze zawsze nie ta okładka co człowiek by chciał. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Teraz, Square napisał: Dostałem dzisiaj no i okładka z Jinem. A idź pan w chuj z tą prenumeratą, nie dość, ze z opóźnieniem to jeszcze zawsze nie ta okładka co człowiek by chciał. Lepsza niz mistrz szef 2 Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 No mogło być gorzej, przyznaje. 2 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Codziennie widze @kosow temacie, moglby sie odezwac raz. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Godzinę temu, Bud napisał: Dostaliscie już w ogóle prenumeratę? Dostałem. #299 miesiąc temu Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 A ile teraz kosztuje szmatlawiec obecnie? Dla mnie nawet 29,90 to by byla uczciwa cena, a 49,90 moglbym zapłacić za jakiś fajny fant wkładany do mojej ulubionej gazetki. @Roger czy myśleliscie by tworzyć coś więcej na marce psx extreme? Nie wiem jakies lootboxy? Logo psx extreme jest tak silne ze sam bym na rok takie cos zaprenumerował z losowymi fantami w środku. Spoiler Byle nie bylo tam żywych pierdów Hiva w słoiku Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Godzinę temu, [InSaNe] napisał: Ja te wszystkie dodatki/kalendarze/naklejki od razu wywalam do kosza na śmieci Ja też. Ale skoro excel mówi, że taki dodatek daje oddech na jakiś czas, to czemu by tego nie spróbować rozwinąć? Oczywiście, że nie w takiej samej cenie jak standardowy numer, bo numer z kalendarzem również jest droższy. Generalnie podnoszenie ceny teraz bez uzasadnienia tego jakimiś extrasami jest ryzykowne, bo drożeje wszystko i gdzieś na pewno będzie "bariera psychologiczna". 1 minutę temu, oFi napisał: A ile teraz kosztuje szmatlawiec obecnie? Dla mnie nawet 29,90 to by byla uczciwa cena, a 49,90 moglbym zapłacić za jakiś fajny fant wkładany do mojej ulubionej gazetki. @Roger czy myśleliscie by tworzyć coś więcej na marce psx extreme? Nie wiem jakies lootboxy? Logo psx extreme jest tak silne ze sam bym na rok takie cos zaprenumerował z losowymi fantami w środku. Ukryj zawartość Byle nie bylo tam żywych pierdów Hiva w słoiku Extreme Box i Extreme Crap dla patronów to w sumie takie loot boxy. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 12 minut temu, oFi napisał: A ile teraz kosztuje szmatlawiec obecnie? Dla mnie nawet 29,90 to by byla uczciwa cena Co za problem dorzucic cos na patronite? Ja wziąłem prenumerate w starej cenie, jeden numer chyba 8zł mnie kosztuje, wiec jeszcze im daje co miesiac 7zł na patronite i mam szanse wylosowac crap boxa. Cytuj
Pix 965 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 To my dziękujemy Roger, że dalej prowadzisz ten stary pociąg zwany PE. "Trzysetka" to prawdopodobnie najlepszy numer Szmatławca i piękne podsumowanie 25 lat historii. Od 19 lat nie przegapiłem ani jednego numeru i zamierzam ten stan utrzymać do końca (swojego lub PE - jak to ładnie ujął Kali). Ogromny szacuneczek Roger, jesteś największy debeściak 1 1 Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 (edytowane) 22 minuty temu, Shen napisał: Co za problem dorzucic cos na patronite? Ja wziąłem prenumerate w starej cenie, jeden numer chyba 8zł mnie kosztuje, wiec jeszcze im daje co miesiac 7zł na patronite i mam szanse wylosowac crap boxa. Dodam coś od siebie dzisiaj na patronie, obiecuje Ale raz na jakiś czas nie pogardziłbym wydaniem specjalnym po wyższej cenie. Taki feedback ode mnie Edytowane 8 sierpnia 2022 przez oFi Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. koso 114 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 sierpnia 2022 43 minuty temu, Shen napisał: Codziennie widze @kosow temacie, moglby sie odezwac raz. Dobra! Jaram się komentarzami, popularnością numeru, Waszymi opiniami na jego temat. Cieszy mnie to, co napisał Roger. Zrobiłem sobie w weekend "letspleya z czytaniem numeru na Twitterze". Fajnie, że przyjęta forma - nie pisać o tym, co już było, ale o tym, o czym możecie nie wiedzieć, czyli co poza PE/po PE - chwyciła. Moim zdaniem to najlepszy numer jubileuszowy, i to nie tylko jeśli chodzi o PE. Refleksja po niedawnej lekturze starych magazynów o grach - kiedyś redakcje każdorazowo tłumaczyły się po podwyżkach pisma, choćby o 50 groszy. Że papier drożeje, drukarnia wystawia wyższe rachunki etc. Dziś czytelnicy sami deklarują, że kupią nawet przy wyższej cenie. Dorobilibyśmy się jako społeczeństwo! I dzięki za każdy zakupiony numer! 21 3 1 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 42 minuty temu, oFi napisał: Ale raz na jakiś czas nie pogardziłbym wydaniem specjalnym po wyższej cenie. Taki feedback ode mnie Planuja jakies retro po numerze 0. Coś takiego bym kupił, numer dedykowany jednej konsoli w całosci, z reckami hitów itd. @kosoco do podwyzki cen, to po prostu czytelnicy dorośli i zarabiaja na siebie, a dzieciaki siedza na ppe. Te 20 lat temu kazde 5zł sie dwa razy ogladalo, bo magazynow wychodziło kilka, a jeszcze zbieralem mangi i komiksy. Teraz kilka zlotych miesiecznie nie robi mi roznicy. Cytuj
Kali 85 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 W dniu 3.08.2022 o 22:07, Pupcio napisał: Przestałem kupować psxa od kiedy Kali dał 10- dla rdr Ten minus aż tak cię dotknął?;) 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi