Skocz do zawartości

PSX Extreme 300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i jest, numer 300... ech jak się cieszę że dożyliśmy tego momentu. Jestem pod wrażeniem okładek i nic sensownego teraz nie napisze. Zresztą na płomienne przemowy i podziękowania przyjdzie jeszcze czas. Dobrze to wymyśliliście, numer zero, film i oczywiście bogaty numer jubileuszowy. 

Okładka z Sonikiem piękna, hehe

Opublikowano (edytowane)

Te postacie retro na okladce to chyba po to zeby uzmyslowic ze te gry tez wychodza juz od tylu lat. Tomb raider '96, final fantasy 7 '97, resident evil '96. Wiec wszystkie te gry sa od poczatku Psx Extreme. To Halo mi tu nie pasuje. Jedynie wyjasnienie ze to pierwsza gra na xboxa. Moze tez pierwsza gra z xboxa opisana w Psx extreme.

Edytowane przez Jontek80
Opublikowano
1 minutę temu, Jontek80 napisał:

To Halo mi tu nie pasuje.

Chyba dali, żeby fani xboxa coś mieli. Wszystkim i tak nie dogodzisz, już się jedna osoba nintendo odpaliła.

• Plusik 1
  • Haha 3
Opublikowano
56 minut temu, Shen napisał:

Chyba dali, żeby fani xboxa coś mieli. Wszystkim i tak nie dogodzisz, już się jedna osoba nintendo odpaliła.

Te zwierzęta lepiej niech siedza w rezerwatach swoich na forumku oraz discordzie, a poważne gazety jak psx extreme czytaja KONESERZY gejmingu. Nie wyobrażam sobie by marjan na okładce wywoływal u mnie jakąkolwiek nostalgie. 

Już prędzej gex albo crash. 

• WTF 3
  • Minusik 6
Opublikowano

szczerze? słabiutkie okładki, chyba tylko ta z Larą prezentuje się w miarę spójnie z resztą kolorystyki, także w sumie mi to tam rybka co mi się trafi w salonie prasowym, ważne że będzie czytanko

• Plusik 1
Opublikowano
10 godzin temu, Shen napisał:

Chyba dali, żeby fani xboxa coś mieli.

Przewaga w ilosci nad ta jedna z xboxa to dlatego, ze na plejstejszon bylo piractwo. Wiadomo.

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekP napisał:

Mimo wszystko jedna jubileuszowa okładka bylaby lepsza.

Wydaje mi się, że to w pewnym stopniu sprytna decyzja biznesowa, żeby zrobić więcej okładek i uderzyć w czuły punkt kolekcjonerów. ;) Jedną jubileuszową kupisz raz, a osiem jubileuszowych już być może więcej. Według mnie to bardzo dobry pomysł w obecnej sytuacji, tym bardziej, że nie jest to zrobione na siłę, tylko faktycznie z pomysłem, bo zaopiekowani są tymi okładkami miłośnicy różnych platform i różnych IP. No i ten motyw z ukazaniem przemijania czasu poprzez wrzucenie postarci retro i współczesnej również dobry. 

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś chciał dorwać konkretną okładkę, to Robert wrzucił na Allegro aukcję, gdzie można wybrać konkretny cover. 

https://allegro.pl/oferta/psx-extreme-nr-300-przedsprzedaz-wybierz-okladke-12440377591?fbclid=IwAR1Ql_4fGd_vdPmyYrV-OlaDMhFGk7MJ6k39vQVmlzrzkwz7ahpR__egi20

Swego czasu jak były 4 covery Final Fantasy VII Remake biegałem po kioskach po Warszawie, bo nie miałem bodajże Barreta. Do redakcji drukarnia w ogóle go nie wysłała :) 

Edytowane przez Roger
  • Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roger napisał:

Jakby ktoś chciał dorwać konkretną okładkę, to Robert wrzucił na Allegro aukcję, gdzie można wybrać konkretny cover. 

https://allegro.pl/oferta/psx-extreme-nr-300-przedsprzedaz-wybierz-okladke-12440377591?fbclid=IwAR1Ql_4fGd_vdPmyYrV-OlaDMhFGk7MJ6k39vQVmlzrzkwz7ahpR__egi20

Swego czasu jak były 4 covery Final Fantasy VII Remake biegałem po kioskach po Warszawie, bo nie miałem bodajże Barreta. Do redakcji drukarnia w ogóle go nie wysłała :) 

Tak z ciekawości (i pod kątem wartości kolekcjonerskiej za 30 lat :D ) - wszystkie wersje mają taki sam nakład?

Opublikowano
6 minut temu, LeifErikson napisał:

Tak z ciekawości (i pod kątem wartości kolekcjonerskiej za 30 lat :D ) - wszystkie wersje mają taki sam nakład?

Chyba Sonic i Zleda mają mniejszy, ale to musiałbym dopytać :)

8 minut temu, Plugawy napisał:

Jak wezmę numer 300 to będzie razem z numerem 0 wysłany? 

Zerowy ma być drukowany w przyszłym tygodniu (brakuje ostatniej strony reklamowej, reszta jest już gotowa w drukarni), więc raczej osobno. 

• Dzięki 1
Opublikowano
42 minuty temu, Roger napisał:

Zerowy ma być drukowany w przyszłym tygodniu (brakuje ostatniej strony reklamowej, reszta jest już gotowa w drukarni), więc raczej osobno. 

Szkoda, chętnie przycebuliłbym na wysyłce. :cebula:

• Plusik 1
Opublikowano
51 minut temu, Shen napisał:

Ja chyba pojde w retro i przejde się po kioskach jak za dawnych lat :sapek:

Szkoda tylko, że kiosków coraz mniej, i Kolporterów i saloników prasowych. Przynajmniej w mojej Mławie. Chociaż w Warszawie też widzę sporo pustostojących kiosków RUCHu.

Opublikowano
7 minut temu, Szwed napisał:

Szkoda tylko, że kiosków coraz mniej, i Kolporterów i saloników prasowych. Przynajmniej w mojej Mławie. Chociaż w Warszawie też widzę sporo pustostojących kiosków RUCHu.

W Gdyni urzednicy wszystkie kioski praktycznie zabili, bo sobie wymyślili, że wszystkie maja byc takie same i kazdy kto chce dalej prowadzic działalność musi z własnej kieszeni wydac 70 tysiecy na nowa bude. :)  Zostały jakieś saloniki prasowe.

• WTF 3