Skocz do zawartości

Tactics Ogre: Reborn

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał:

Niech sie jeszcze potwierdza te ploty o remasterze FFT :banderas:

Był na tej liście od Nvidii? Wtedy praktycznie potwierdzone. :fsg:

Opublikowano

FFT w wersji na PSXa to moja gra życia. 

Super info, że robią wersje na PC tych gier, bo akurat Tactcs Ogre przegapiłem całkowicie. Nawet niedawno Vitę kupiłem dla tej gry, ale przenośniaki nie są dla mnie.

Opublikowano
8 minut temu, Shen napisał:

Ja jebie co za rok, Triangle, Xeno 3, Live a Live, Diofield, Chrono Cross i jeszcze Tactics Ogre :obama:

Jeszcze dodałbym Crisis Core, choć to może być jednak 2023. :obama:

Opublikowano

No jak sie ich gierki tam bez GP nie sprzedają to tak własnie jest. Tutaj pytanie ile tak naprawde ludzi z Xboxami kupuje tych gierek. Były te piękne historie jak to GP skłania ludzi do grania w cos czego normalnie by nie włączali + większa ilosc zakupów ale rynek tych doniesien nie potwierdza. Nie wierze ze ktokolwiek w tej branzy ignorowałby dobra sprzedaż na jakiejkolwiek platformie. Być może ta większa sprzedaż była notowana tylko w obrębie systemu zielonych co wcale nie oznacza ze ty wyniki globalnie były wysokie. 

W kazdym razie wspaniale nie byc jednoplatformowcem bo takie sytuacje to nie mój problem.

Opublikowano
10 minut temu, pawelgr5 napisał:

No jak sie ich gierki tam bez GP nie sprzedają to tak własnie jest. Tutaj pytanie ile tak naprawde ludzi z Xboxami kupuje tych gierek.

Final Fantasy 15 ponad 10 milionow zeszło, z czego tylko milion na xboxie, moze się po prostu nie opłaca :gayos:

Opublikowano

Przy takich wynikach i wymaganiach S-E to na pewno w ich głowach się nie opłaca. Nintendo nie ma problemu finansowac Xeno ktore schodzi w 2mln (dwójka ledwo to przekroczyła) a S-E marudzi jak cos idzie ponizej 5 a nie koniecznie to sa większe gierki od tego co serwuje Monolith.

Opublikowano

Ogólnie plota o Square jest taka, że pozbyli się zachodnich dev studiów w ramach wymogu bycia wchłoniętymi przez Sony co pokrywa się z plotkarską narracją, że plejak szykuje się też do dużego przejęcia jak M$ z becią czy acti. Architektura klocka i plejki obecnie jest bardzo podobna przez co koszt portu na xboxy by na miękko się zwracał, ale no chińczyki chyba nadal mają ból dupy o hiroszime i nagasaki.

Opublikowano (edytowane)

Xenogears w oprawie w stylu octopath traveler ( 3d sceneria, Sprite postaci) :fsg:

Każdy piniądz!!!

Wierzę. Coraz więcej różnego rodzaju remakow i remasterow od SE więc może wezmą się za najbardziej dorosłą fabułę w jego ever.

Edytowane przez Jakim
Opublikowano
3 minuty temu, Jakim napisał:

Xenogears w oprawie w stylu octopath traveler ( 3d sceneria, Sprite postaci) :fsg:

Każdy piniądz!!!

Chyba lepszym przykładem byłby tutaj Triangle Strategy, który ma obracającą się kamerę. Nie wiem czy chciałbym taką zmianę stylu, ta gra ma swój własny klimat. Może prędzej dopracowanie scenerii ale porządnie a nie jak np w Grandii.

• Plusik 1
Opublikowano
10 minut temu, Jakim napisał:

Nie ma szans, jak odswiezaja gry z szaraka to mozesz sobie sprawdzic na przykladzie final fantasy czy chrono crossa.

Opublikowano (edytowane)

Ff8 remaster był już powiedzmy akceptowalny. 

images (1).jpeg

ff8-remastered.thumb.jpg.51551d71d94220b332f9a565c520ed26.jpg

Gdyby chociaż tyle się natrudzili :(

Zresztą, po kij ta gadka. Te głąby i tak tego nie ogarną bo chyba prawa do marki Xeno ma chyba już nie SE

Edytowane przez Jakim
Opublikowano

Xenogears tak średnio się nadaję do zwykłego remastera bo otoczenie było 3d a postacie to sprite'y. Więc znając S-E obiekty 3d by przeskalowali a sprite'y zostawili i by się gryzło jedno z drugim, trochę się boję że tak właśnie zostanie potraktowany FFT. Z drugiej strony chyba lepsze to niż podmiana postaci na bezjajeczne modele 3d.

Opublikowano
1 minutę temu, łom napisał:

Xenogears tak średnio się nadaję do zwykłego remastera bo otoczenie było 3d a postacie to sprite'y. Więc znając S-E obiekty 3d by przeskalowali a sprite'y zostawili i by się gryzło jedno z drugim, trochę się boję że tak właśnie zostanie potraktowany FFT. Z drugiej strony chyba lepsze to niż podmiana postaci na bezjajeczne modele 3d.

Byle nie odjebali z FFT tego co z FF6:dafuq: