Opublikowano 13 sierpnia 20222 l Alone in the Dark: the New Nightmare, czyli ostatnia godna wizja tej serii. Też nikt nie krył się inspiracjami z RE czy SH. Ale zawsze tłumaczę to tak: Alone był kompletnie pierwszym survival-horrorem. I może czerpać z czego mu się podoba. Jedynie trochę mi szkoda, że seria wylądowała w segmencie AA. To nieuczciwie w świetle historycznych zasług. Wygląda apetycznie i leci premierowo.
Opublikowano 14 sierpnia 20222 l Tak po prawdzie, na jedno wychodzi. O Resident Evil (2002) można pisać w identycznym świetle. Pomiędzy tymi pojęciami jest bardzo cienka linka.
Opublikowano 15 sierpnia 20222 l W dniu 12.08.2022 o 21:27, Paolo de Vesir napisał: Na tym etapie możemy już spokojnie powiedzieć, że horrory przeżywają renesans - od indorów, przez AA, aż po potężne AAA pokroju Callisto czy REmake2/3/4. Zbliżają się nam cudowne czasy. Przeżywają ale w zapowiedziach, RE2R wyszło 3.5 roku temu, RE3 no tak średnio. Scorn czy nowy AITD po materiałach wyglądają w porywach na 7/10 wg. THQ to mój ulubiony wydawca od gier 7/10 Callisto najlepiej się zapowiada ale to też niewiadoma, premiera za chwilę a mało co pokazali, chyba że kolejne przesunięcie będzie. Jedyne pewniaki to odpicowane RE4 i DS ale bądźmy dobrej myśli i może każda gra dostarczy.
Opublikowano 26 maja 20231 r Autor Łociepanie! Ale drenaż portfela w tym roku xD Ogrywał ktoś już ten teaser ? Edytowane 26 maja 20231 r przez Szermac
Opublikowano 26 maja 20231 r 17 paź Alan Wake II, a 25 Alone in The Dark? Jeszcze jebnijcie Silent Hilla pomiędzy i będzie gitara .
Opublikowano 26 maja 20231 r Na Steam jeszcze nie widzę ceny. Widzę trend gierek za 299 i 300+ powoli się odwraca xD.
Opublikowano 26 maja 20231 r Gierka w starym stylu, ale podoba mi się to co pokazali. Zapowiada się całkiem dobry tytuł.
Opublikowano 26 maja 20231 r 8 minut temu, XM. napisał: Zamówiłem pudełeczko, niech mają horrorowi bracia. jakaś dobra cena gdzieś?
Opublikowano 26 maja 20231 r 2 godziny temu, Szermac napisał: Łociepanie! Ale drenaż portfela w tym roku xD Ogrywał ktoś już ten teaser ? Tak, przed chwilą skończyłem, co zajęło mi 10-15 minut. Niewiele można powiedzieć. Działa dobrze, wygląda jak gra AA z poprzedniej generacji, dobre animacje i udźwiękowienie, klimat jest.
Opublikowano 26 maja 20231 r Autor Fajnie, że idą w motywy znane z oryginałów. Wersja na pieca jedynki miała mini epizod z małą dziewczynką zwiastujący drugą część bodajże Edytowane 26 maja 20231 r przez Szermac
Opublikowano 28 maja 20231 r Autor Faktycznie prolog króciutki, klimacik siedzi. Spoiler Motyw z maską wyglądającą jak Ed Carnby z oryginału, miodzio. Liczę na więcej takich easter eggów I mają mnie. Co za nadźgany październik Edytowane 28 maja 20231 r przez Szermac
Opublikowano 28 maja 20231 r Oblookałem ten prolog. Drewno drewnowate zarówno w grafice jak i sterowaniu. Co gorsza nawet klimat się ulatnia. Pierwowzór to też trzecia liga. Nie sądzę abym w to zagrał nawet jak trafi do plusa. CSC* * CSC - Czysta Strata Czasu
Opublikowano 29 maja 20231 r A mi demko przypasowało, przygodówka w starym klimacie, wciąga choć krotkie, czekam na pełniaka
Opublikowano 29 maja 20231 r Fajnie się zapowiada!Początek taki sobie wiadomo.Ale jak wchodzi para bohaterów to mówię, wow teraz się znacznie!A tu koniec demka Mimo wszystko warto czekać, pewnie będzie drewno 7/10 ze spoko klimatem i przyzwoitą fabuła.Ale to i tak lepiej niż kolejny obesrany sandbox.Zresztą dla mnie takie gry z automatu oczko do oceny.Po prostu lubię takie gierki i wcale nie ma dużego wyboru.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 31 maja 20231 r Zagrałem wczoraj w prolog no i trochę zawód, szczególnie ze strony technicznej. Gra na Unreal Engine 4 i wygląda średnio, jak gierka z 2016 roku do tego framerate bardzo kuleje. Pomimo słabej grafiki, gra ma oczywiście 2 tryby graficzne. Testowałem tryb jakości no i niestety bardzo kiepsko to chodzi.
Opublikowano 31 maja 20231 r Teaser zaliczyłem. Doświadczenie bardziej pod kątem rozeznania w kwestiach technicznych, aniżeli cokolwiek innego. Wygląda spoko, ma vibe produkcji AA, ale mi to zupełnie nie przeszkadza, jak będzie klimacik. Tutaj z tym było tak średnio, bo ta dziewczynka miała tak beznamiętny ton głosu i nic nie robiło na niej wrażenia (choć momentami dało się wyczuć, że doskonale odnajduje się w tej rzeczywistości, więc albo chujowy voice-acting, albo zabieg celowy). Z oryginałem nie miałem do czynienia, widziałem tylko te wektorowe postacie lata temu, a jedyny AitD, w którego grałem i przeszedłem to był ten "residentowy" - The New Nightmare - bardzo mi się wtedy podobał. Jeszcze odnośnie grafiki - tryb performance oczywiście, bo nic nie usprawiedliwia tych rwących 30fpsów, no i byłem pozytywnie zaskoczony, że nasza mała protagonistka generuje bardzo czyste odbicie w lustrze - coś, z czym większe produkcje za setki milionów często mają problem
Opublikowano 1 czerwca 20231 r Mnie właśnie zaintrygowało, że się tak w tym odnajduje i wydaje mi się to wszystko celowe. Tym bardziej czekam na pełniaka. Miałem lekkie vibe Dr Who.