Szymek 1 047 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Godzinę temu, Pupcio napisał: Jeszcze w kuchennym poziomie widziałem w wentylacji złotka ale nie wiedziałem jak się tam dostać Na wiatrak pod sufitem, później szafka z fioletowym checkpointem, stawiamy zielone stworki i lecimy a tam troszkę skakania i jazdy na mydle Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Sorki poyebały mi się lvle. Tam gdzie otwierało się suszarkę chyba i tak też był pierścionek do zgarnięcia to było widać za kratką pyłki ale nie miałem pomysłu jak się tam dostać. Jeszcze jest aczik za znalezienie tego robakowego duszka na każdym etapie i też musiałem ominąć jednego Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Robakowego duszka? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 2 godziny temu, balon napisał: 3 pierwsze też miałem no ale teraz mam max zagwostkę. Dla mnie gierka dalej bomba i narazie czarny koń 2022. Co ważne gierka wyzwala we mnie syndrom chęci grania. Myślę w dzień, aby sobie zagrać, coś jak za dzieciaka na początku gejmingowej drogi. No pisałeś że też nie możesz znaleźć. 3 miejsca, których może Ci brakować - przy sejfie jest obrazek - za obrazkiem masz pył, a także miedzy drewnianymi poręczami od schodów. W więzieniu wejdź na daszek celi i odwróć się. w 1 pomieszczeniu 1 ukryta lokacja jest przy kredensie, musisz zjeść na dół i dostań się na sam szczyt - ukryty pyłek jest na czerwonym karniszu pod samym sufitem. No i jeszcze tam gdzie jest rozlana woda miedzy kasetami VHS, 1 jest ukryty tak, że musisz użyć baniek, zgarnąć ją w locie i gdzieś bezpiecznie wylądować. Reszta raczej była na widoku. Grez daje ,5 / 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 10 godzin temu, easye napisał: No pisałeś że też nie możesz znaleźć. Dawno i nieprawda Teraz na tym „półpiętrze” z sejfem brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Zaciekawiony waszymi opiniami ściągnąłem gierkę i dość szybko wsiąknąłem na ponad 2 godziny. Na razie bardzo przyjemny tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Skończone. Mimo prostoty gierka trzymała przy konsoli. Uwielbiam takie niespodzianki. Warto spróbować Mi brakło 5 zlotek w 2 i 12 w 3. Za cholere nie wiem gdzie są Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Brakło mi 14 pyłków na pierwszym levelu, nie wiem gdzie som, ciężary... Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ja dzisiaj scalakowałem grę, ale z lekka się zdziwiłem, gdy się okazało, że jeszcze wszystkie pikiminy na każdym levelu trzeba zebrać xD Na szczęście okazało się, że brakowało mi 2 w 1 z pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Elegancka gierka. Jej klimat, dialogi i przede wszystkim muzyczka sprawia że czuć tu vibe starych, klasycznych platformówek z czasów N64. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (edytowane) Genialnie się w to gra. Najlepszy platformer od Psychonauts 2, a myślałem, że ten gatunek już umarł i już tylko cierpi na przeciętniactwo. Narazie 5h i biegam po kuchni. Podoba mi się, że poziomy robią co raz bardziej rozbudowane. Mój patent - najpierw czyszczę podłogę i jak nazbieram dużo różnych stworków to po wyższych levelach lata się już sprawniej Edytowane 9 Września 2022 przez _mike Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Psychonauts 2 mam jeszcze do skończenia, ale to prawda. Tinykin to bardzo miłe zaskoczenie, jak już się usiądzie do gry, to ciężko się oderwać. Poziomy są pomysłowe, dzisiaj skończyłem 3 i odblokowałem górną część schodów i już się nie mogę doczekać co tam znajdę. Jeszcze raz zachęcam do oceniania gry na Xbox Store bo gra jeszcze średniej nie ma (za mało ocen) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Teraz, SnoD napisał: Jeszcze raz zachęcam do oceniania gry na Xbox Store bo gra jeszcze średniej nie ma (za mało ocen) Wjedzie max. Ja mam już 7h a jeszcze conajmniej 2 lvl przede mną, ale nieźle liżę i szukam każdy pyłek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 ale te spadki framerate za każdym razem gdy na ekranie pojawi się dywan to straszny fail prosta gierka, uboga geometria, a optymalizacja leży Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Na PC też taka chujnia? Bo nie wiem gdzie odpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 2 minuty temu, sprite napisał: Na PC też taka chujnia? Bo nie wiem gdzie odpalać. Zero problemów u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 0 chujni. Śmiga jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Na iksboksie jest straszna bryndza. Nawet VRR tu nie pomaga. Szkoda, bo to fajna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Jak wiadomo z foruma, od dawna czekałem na nową grę twórców Splashera, i w końcu po skończeniu Xenoblade mogłem się zabrać. Gra jest oczywiście znacząco inna, przeszliśmy z 2D na 3D. Mamy grę faktycznie przywodzącą na myśl Psychonauts, bo (na razie?) gra nie wymaga niczego technicznie, tylko sobie na luziku wybieramy, gdzie iść, więc generalnie gra polega na rozglądaniu się i szukaniu miliona znajdziek. Trochę rozczarowanko, że cała maestria Splashera zniknęła, a z drugiej strony oczarowanko - konstrukcją plansz, szybkim tempem, fajnym poruszaniem się, nasęczeniem smaczków. No i oczywisty motywator, czyli niekończące się znajdźki. Trochę denerwuje ten moment, gdy zostało nam trochę pyłku i już nie widzę lepszej metody, by go znaleźć, niż przechodzić wszystko po kolei i rozglądać się jeszcze raz. Wygląda na to, że tego nie zrobię, bo przejście z tego np. 1500 na 1600 zajmie pewnie więcej czasu, niż cała gra na to 1500. Już nawet w Psychonauts w tym porównaniu było dużo mniej tego, dużo wyraźniej widoczne i też były pewne sugestie, gdzie znaleźć te ostatnie brakujące pierdółki. Tutaj nie widzę na razie co mogę zrobić poza łażeniem dokoła aż znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Moglaby być jakaś opcja np. na oznaczenie ostatnich 5% czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Przeszedłem i nie będę się rozpisywał - dla mnie pogromca pikmina - fajniejszy gameplay, fajniejszy setting, do tego fajne dialogi. Czekam z chujem w łapie na sequel. Dzięki gamepassa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Tak, gra jest lepsza niż Pikmin. Dużo szybsza i bardziej bezpośrednia, sterowanie rozwiązano sprytnie i dość łatwo żonglujemy natychmiastowo kilkoma umiejętnościami, przelatując level jak panisko. Jednak to nieco inne gry, Tinykin to czysta zbieranka na luzaku porównywalna z Banjo-Kazooie i wszystkimi następcami, w Pikminie nastawienie było na jakieś tam dowodzenie ekipą bo i czas cisnął, i się walczyło, przeciwnicy mieli różne techniki na które trzeba było odpowiedzieć, były pułapki itd. Pikmin 3 miał nawet wymagające misje. Ogólnie to tak się robiło gry 20 lat temu hehe. Dzisiaj nie trzeba i gra może robić jedną rzecz ale naprawdę dobrze i z polotem. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 38 minut temu, ogqozo napisał: Tinykin to czysta zbieranka na luzaku porównywalna z Banjo-Kazooie Cooooo? Porównywać jednego z najbardziej wymagających i trudnych platformwerów 3D do (super) gierki bez wyzwania? No way. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Może tylko pod względem zbieractwa. Ja w sequelu który mam nadzieje kiedyś powstanie chce tylko żeby byli przeciwnicy i jakiekolwiek wyzwanie w elementach platformowych no i jakiś poszukiwasz ostatnich pyłków by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 A to może, ale akurat w B&K nie było jakiś ton zbieractwa. No mogliby za wszystkie „eksponaty” dać jakiś radar pyłków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi