Pupcio 18 310 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Nie miało być jakiegoś pacza z radarem? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Licznik dodali w updejcie jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 No licznik jest, ale raczej nie pomaga w znalezieniu brakujących pyłków. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 499 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Mi brakuje jednego, nie mogę go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Wczoraj siadłem do gry, miałem pograć 30 minut a nie wiem kiedy uciekła godzina czasu. Nie no gra jest mega, wciąga jak bagno. Gdyby nie Gamepass pewnie nawet był w to nigdy nie zagrał, na filmikach szału nie robiło ale jak się samemu zagra to jednak inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 (edytowane) Wszystkie pyłki można zebrać za pierwszym podejściem do etapu, czy się trzeba cofnąć z późniejszych do wczesniejszych ? Brakuje mi 14 pyłków w 1 świecie City of Sanctar, z 30 minut biegam zaglądam wszędzie no i kuźwa nie uświadczysz, nie ma. Zaraz wyjdę na miasto i dojdzie do morderstwa chyba XD Kojarzycie jakieś newralgiczne miejsca z tego poziomu, gdzie się mogły ukryć ? Reszta znajdziek i questów zrobiona. EDIT Były pod książkami ulokowanymi na "budzie" telewizora z tyłu xd Edytowane 12 Stycznia 2023 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Czy w tej grze można wrócić i pozbierać brakujące pyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Calaczek wpadł w 10 godzin, zleciało nie wiem kiedy, zbieractwo rzeczy tutaj to wyższy poziom wczuty, wciąga na maksa. Świetnie pomyślane to to wszystko, super się spina, platformowanie na fajnym poziomie, design lokacji przepyszny, ekstra gierka, polecanko jak ktoś jeszcze nie sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Gra wleciała do mojej wishlisty razem z Tunickiem, wyłowiłem ją z tematu głosowania, bo ktoś dał ją jako GOTY, dobry temat, może jeszcze coś się trafi i może coś mi podejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Postanowiłem rzutem na taśmę przed oddaniem głosów na forumkowe GOTY zaliczyć jeszcze jakieś gry z 2022. Padło na Tinykina. Gra koncepcyjnie z zupełnej innej epoki, gdy do szczęścia graczom wystarczało zaledwie kilka mechanik, proste cele, a za motywację do szperania po kątach służyła sama ambicja, by postawić ptaszka przy każdym ukrytym przez twórców elemencie. Więc biegamy jak szaleni po tych niewielkich, ale ciasno upchanych atrakcjami poziomach i uśmiech nam z mordy nie schodzi. Tak samo jak wtedy, gdy bawiliśmy się tanimi figurkami na biurku, zamiast odrabiać lekcje. Teraz możemy pobiegać cyfrowymi ludzikami po cyfrowym, ale skrupulatnie zaprojektowanym świecie, gdzie wszystko jest jakieś takie znajome, urocze i sentymentalne. Wskakujemy na mydełko i grindujemy po krawędziach kuchennego blatu, wanny czy zabawkowego toru wyścigowego. Zbieramy setki, tysiące pojedynczych świecidełek, licznik wariuje i nie przestaje się kręcić, bo gra nie robi przerwy w dostarczaniu nam dopaminy, co sekundę uszczęśliwiając nas drobnymi nagrodami za bycie ciekawskimi. Festiwal barw, zachwytów, radości i frajdy z samego śmigania po tych przytulnych wnętrzach. A całość opiera się po prostu na kolekcjonowaniu rozrzuconych łakoci. Żadnej walki, żadnej presji, niesforność, swobodna zabawa i dziesiątki małych stworzonek biegających za nami, gotowych do natychmiastowej pomocy. No jest na wskroś sympatycznie i rozluźniająco. Poziomy cieszą oczy, melodyjna muzyka pieści uszy, nic nas nie frustruje, wszystko budzi zainteresowanie. Bo na pewno za tą doniczką twórcy coś ukryli. Pod łóżkiem pośród kurzu odnajdziemy kolejne stworki. Podwinięty dywan tworzy tunel z rozrzuconymi pysznościami. Jak uda nam się otworzyć szufladę, to na bank tego nie pożałujemy. A wypadałoby również dostać się do wnętrza pianina, albo telewizora. Ogranicza nas tylko własna fantazja i ciekawość. I tak mija nam blisko 10 godzin - na zbieraniu niewiele znaczących szpargałów, odwiedzinach kolejnych pomieszczeń domostwa i rozkoszy kolekcjonerstwa. To gra prosta, ale doskonale pieszcząca psychikę gracza. Z oczywistych przyczyn przywołała w mojej pamięci PSX-owe Toy Story 2. Podobny stopień skomplikowania, tylko Tinykin działa lepiej, wygląda pięknie, brzmi błogo. Nie stanowi wyzwania pod względem zręcznościowym, za to eksploracyjnie wymaga już niemało uporu, uwagi i metodyczności. Bo jak gdzieś przegapisz trzy świecidełka (spośród np. 1500 na poziom) to musisz sobie zadać ważne pytanie: czy jestem na tyle ambitnym graczem, by je odnaleźć? Bo w grze nie ma żadnej pomocy w namierzeniu zguby, a poziomy nie są duże, ale wystarczająco rozbudowane, by przeszukanie ich dokładnie zajęło kilkadziesiąt minut. Choć również to nie da gwarancji, że zagubiony pyłek się odnajdzie, więc tak - może dojść do frustrującego incydentu, ale właśnie na tym polega Szkoła Życia imienia Tinykina. Udana gra, smakuje jak lody na gałki o wyszukanych smakach. Liżesz (ściany) i czujesz się dobrze. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Premierowo odpuściłem ale wrôciłem wczoraj i….pykło 4 godziny do ostatniego levelu. Uwielbiam platformery a ten jest prze świetny z fajnymi pomysłami. Ciezko się oderwać, jedna z najbardziej skręcających platformówek No i aż chce się wymaksówać każdy level Edytowane 16 Marca 2023 przez Whisker Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Cudowna gra, moje zeszłoroczne GOTY - zawartość gry w grze 100%, zen gaming mocno. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 852 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Odpaliłem sobie na telefonie tak o, bo pamiętałem, że było chwalone na forumku. Miałem pograć chwilę, a jak widać po godzinie pisania posta (2 w nocy), wciągnęło jak cholera. Kilka godzin ciągiem zeszło i chciałoby się dalej, ale rano trzeba wstawać do pracy Obok Hi-fi Rush jak dla mnie jedna z lepszych perełek w ostatnim czasie. Małe, nie za długie, cholernie wciągające, zabawne i ładne. Świetne! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Wpadło z świątecznych prezentów więc sobie pykam już 3h na decku. Absolutnie zayebista giereczka, niby prosta, niby pozbawiona przeciwników, niby ma coś z pikmina ale ogranicza się to tylko do zbierania różnych stworków, niby platformer, niby miejscami pseudo gra logiczna ale całościowo jest tak chillowa i radosna że głowa mała. Chce się czyścić te plansze, a czas mija nie wiem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 tinykin mega do cziluwy ale dla mnie właśnie największy minus tej gry to brak jakiegolwiek wyzwania. No przydaliby się ci przeciwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 No to jest ten typ giereczki/platformówki, że trzeba koniecznie robić plansze na 100%, wtedy to jest jakimś tam wyzwaniem i motywatorem do grania. Sama gra? Absolutnie zajebista i jedna z większych, jak nie największa niespodzianka 2022. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 No, mega odprężająca produkcja. Szukanie ukrytych rzeczy, odblokowywanie miejscówek daje najwięcej satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Gra jest tak dobra, że mimo calaka na XSX zrobię jeszcze 100% na PS4 i pewnie będę się lepiej bawił niż przy Horizon Forbidden West Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Kurcze krótkie to, 4h z hakiem i już miałem ending, przydałyby się z dwa pokoje jeszcze, mimo wszystko świetna przyjemna relaksująca przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 180 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 7 godzin temu, Pupcio napisał: tinykin mega do cziluwy ale dla mnie właśnie największy minus tej gry to brak jakiegolwiek wyzwania. No przydaliby się ci przeciwnicy A znalazłeś już tego ostatniego gluta co ci go brakowało? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Godzinę temu, Daffy napisał: Kurcze krótkie to, 4h z hakiem i już miałem ending, przydałyby się z dwa pokoje jeszcze, mimo wszystko świetna przyjemna relaksująca przygoda Mi 100% zajęło 10h ale każdy pojedynczy pyłek znalazłem samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 22 minuty temu, suteq napisał: A znalazłeś już tego ostatniego gluta co ci go brakowało? Nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 W dniu 21.11.2022 o 13:15, Pupcio napisał: Nie miało być jakiegoś pacza z radarem? Czyli radar się nie pojawił? @Daffy a jak wersja ps5 po takim czasie? Na dywanach dalej tak klatki klękają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 7 minut temu, balon napisał: Czyli radar się nie pojawił? @Daffy a jak wersja ps5 po takim czasie? Na dywanach dalej tak klatki klękają? Ja na decku, chodziło super Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi