Skocz do zawartości

ZgRedcasty

Piechota

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyszedł zacny zestaw, jestem zadowolony! A i zapomniałem Wam podrzucić ostatniego nagrania o Silent Hill 2, bo na przerwie świątecznej na kilka dni zgubiłem telefon :D zatem korzystając z okazji:

• Plusik 4
  • Lubię! 2
Opublikowano
29 minut temu, łom napisał(a):

@Piechota Pytanie odnośnie 48:40 jak tak studenciaki reagują na stare RE to co mówią po odpaleniu Sirena? :sadkek:

Nikt jeszcze do mnie nie "wrócił' po zajęciach z new asian horroru (Siren, Fatal Frame, Kuon i tym podobnych), że zaryzykował i spróbował. To jest ciekawe, bo dla nich pierwsze "ich" są dopiero pozycje z przełomu zerowych i dziesiątych (Amnesia mocno ich uruchamia do rozmów). Spróbuję przycisnąć ich do spróbowania chociaż na jakimś emulatorze. Jeśli będzie jakaś warta opowiedzenia anegdota, to wrócę z nią na pewno :D 

Opublikowano
2 minuty temu, number_nine napisał(a):

coś starego, najlepiej w takim zimowym klimacie jak w tym filmie :D 

Jak coś starego to kilka się znajdzie (Iria Zeriam the Animation - znajdziesz na YouTube, podobnie jak Gunsmith Cats) ale z tym zimowym klimatem, to trochę trudniej, zazwyczaj to jest jakiś odcinek a nie całość.
Kuba zapytany o anime z zajawki, odpowiedział ze nie wie / nie pamięta z czego korzystał.

• Lubię! 1
Opublikowano
6 godzin temu, number_nine napisał(a):

wiesz co to za anime? :) ale bym se obejrzał coś w takim starym klimacie

Chyba większość to gify nie z anime, siedzący ziomek z 1:00 jest z Kyoukai no Kanata, ale to nie jest jakieś bardzo stare anime i z tego co pamiętam śniegu to tam mało było.

• Plusik 2
Opublikowano
W dniu 16.01.2025 o 09:25, Piechota napisał(a):

Wyszedł zacny zestaw, jestem zadowolony! A i zapomniałem Wam podrzucić ostatniego nagrania o Silent Hill 2, bo na przerwie świątecznej na kilka dni zgubiłem telefon :D zatem korzystając z okazji:

Piękny odcineczek, brakowało mi Twojej topki w Szmatławcu, więc cieszę się, że podcast mi to wynagrodził. Mouthwashing zdecydowanie dodany do mojego backlogu. Lorelei ciągle się boję. Z jednej strony jeszcze nigdy nie zawiodłem się na grze, którą poleciłeś (mamy zbliżone gusta growe), z drugiej mam obawy, że skończy się na frustracji i zacinaniu się co 5 minut na zagadce. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną, ale w sumie może mogłoby to być dla mnie dobre ćwiczenie? Kto wie, kto wie. Może lepiej by to weszło na handheldzie w krótkich sesjach? Ale w sumie tu też jestem obecnie wewnętrznie rozbity, czy brać steamdecka, czy czekać na Switcha 2. Ciężkie życie gracza. 

Wracając do Bez Dyskusji - fajnie, że Joanna dołącza do ekipy, na pewno wprowadzi trochę świeżości. No i gdzie, do cholery, encyklopedia platformerów?! Już dwa miesiące pauzujemy! 

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Pix napisał(a):

Piękny odcineczek, brakowało mi Twojej topki w Szmatławcu, więc cieszę się, że podcast mi to wynagrodził. Mouthwashing zdecydowanie dodany do mojego backlogu. Lorelei ciągle się boję. Z jednej strony jeszcze nigdy nie zawiodłem się na grze, którą poleciłeś (mamy zbliżone gusta growe), z drugiej mam obawy, że skończy się na frustracji i zacinaniu się co 5 minut na zagadce. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną, ale w sumie może mogłoby to być dla mnie dobre ćwiczenie? Kto wie, kto wie. Może lepiej by to weszło na handheldzie w krótkich sesjach? Ale w sumie tu też jestem obecnie wewnętrznie rozbity, czy brać steamdecka, czy czekać na Switcha 2. Ciężkie życie gracza. 

Wracając do Bez Dyskusji - fajnie, że Joanna dołącza do ekipy, na pewno wprowadzi trochę świeżości. No i gdzie, do cholery, encyklopedia platformerów?! Już dwa miesiące pauzujemy! 

Drogi Pixu, jeśli Nintendo planuje Directa Switcha 2 na kwiecień, to premiera konsoli albo latem, albo dopiero przy sezonie holidejsowym, czy warto tyle czekać? Steam Deck jest też (może przede wszystkim) koparką emulacyjną i przenośnym PS2. Tylko no, nie popełniać mojego błędu, inwestować w wersję z OLED-em, jest dużo mocniejsza. Tak, jestem wyznawcą Decka, ale ma to swoje realne przyczyny. 

czy Lorelei lepiej mieć na przenośnym ekranie, to na pewno kwestia silnie subiektywna, mnie bardzo dobrze się grało po przeniesieniu na duży telewizor, gdzie mogłem sobie na stoliku trzymać notatki.

Aż dwie platformówki w podcaście w ciągu dwóch tygodni z okładem w ramach wynagrodzenia, czy pasuje? To nagrane już wcześniej rzeczy. W tym roku mamy jednakże całkiem sprytny, kurwa, plan z hycankami:

http://youtube.com/post/Ugkx97cImNRPE-vTURVVxbKaqd7Mnbq4kyCJ?si=9scQOEZ62SNiqG8h

W imieniu Asi dziękuję. Ucieszyła się na tę propozycję i wprowadzi sporo fajnych możliwości okologrowych do podcastu. Pierwsza z nich już była wspomniana: robimy tryptyk materiałów wokół pierwszego Tomb Raidera :) 

Dziękuję również w imieniu własnym! <3 

Edytowane przez Piechota
  • Dzięki 1
Opublikowano

1 godzinę temu, Piechota napisał(a):

Drogi, Pixu, jeśli Nintendo planuje Directa Switcha 2 na kwiecień, to premiera konsoli albo latem, albo dopiero przy sezonie holidejsowym, czy warto tyle czekać? Steam Deck jest też (może przede wszystkim) koparką emulacyjną i przenośnym PS2. Tylko no, nie popełniać mojego błędu, inwestować w wersję z OLED-em, jest dużo mocniejsza. Tak, jestem wyznawcą Decka, ale ma to swoje realne przyczyny. 

Dzięki wielkie za poradę! Przyznam, że to właśnie głównie Twoje pozytywne wypowiedzi o Steam Decku mocno mnie nakręciły na ten sprzęt. Emulacja i indyki pod kocykiem? No brzmi wspaniale. Kurczę, chyba się złamię, Mario może poczekać. Zwłaszcza, że prawdopodobnie Switch 2 na premierę bez OLED-a.

1 godzinę temu, Piechota napisał(a):

Aż dwie platformówki w podcaście w ciągu dwóch tygodni z okładem w ramach wynagrodzenia, czy pasuje? To nagrane już wcześniej rzeczy. W tym roku mamy jednakże całkiem sprytny, kurwa, plan z hycankami:

http://youtube.com/post/Ugkx97cImNRPE-vTURVVxbKaqd7Mnbq4kyCJ?si=9scQOEZ62SNiqG8h

Pasuje, jeszcze jak. Fajnie, że powoli planujesz zabrać się za platformówki z N64. Czekałem na ten rozdział. 

Podcast Bez Dyskusji to już stały element mojego życia. Odwalacie kawał świetnej roboty!

Opublikowano (edytowane)

„Kontynuacja” strumyka ;)

cos dla fanów pegazusa 

nie, nie śpiewamy piosenki - bez dodatkowej opłaty dla oglądających ;)

Edytowane przez Konsolite
  • Plusik 3