Skocz do zawartości

ZgRedcasty

Piechota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, Kmiot napisał(a):

Panie profesorze, a w miniaturce nie powinno być "druha"? 

Tak, wiem, wygląda dość głupio i też wolałbym drucha (co nie rucha, hehe).

kurde, ja akurat jako nastolatek jeździłem na obozy harcerskie i tam niejeden starszy druh miewał niezły ruch... 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Pix napisał(a):

Odsłucha się. Nie mam nic do Karnasia, ale jednak spory downgrade w porównaniu do Piechoty. 

Wiadomo każdy ma swoje preferencje i wszystkim się nie dogodzi. Adaś był w PoGRA... baaardzo długo, a ja dopiero drugi... no trzeci raz licząc z tym występem baardzo dawno temu. Poza tym nie ma co ukrywać - kolega Piechota "swoją spokojnością" ;) na nagraniach był dobrą przeciwwagą do dość agresywnego w ekhem formie i treści kolegi Konsolite'a :P.
Nie ukrywajmy do Konsolki trzeba przywyknąć. Znam go i  lubię  gościa od ponad 20 lat, ale trzeba mieć anielską cierpliwość i grubą skórę xD. Na innym podkaście dawno temu jedna osoba się na niego obraziła i "sobie poszła" a druga się prawie popłakusiała i też się obraziła przerywając transmisję w połowie nagrania.

Edytowane przez Carnasio
  • Plusik 1
Opublikowano
22 godziny temu, mleko2099 napisał(a):

Żaden "downgrade", Karnasia slucha sie bardzo dobrze. Cieszę się, że powrócił do Pograduszek.

Pełna zgoda, fajnie się słucha Karnasia w Tomografie. W PoGRAduszkach też będzie OK !

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
13 minut temu, SlimShady napisał(a):

Jestem ciekawy, ale nie aż tak. Niemniej mam nadzieję, że doszli do siebie.

Jeden tak, ale drugi nie odzywa się od lat...

• Plusik 1
  • Smutny 1
Opublikowano

Właśnie przesłuchałem. Dość kontrowersyjna opinia w ~2:03, ja myślałem że wymagająca walka gdzie trzeba wiedzieć co się robi a nie tylko mashować to jest plus, no i dla mnie NG>>>>MGR:R gdzie  jest mega widowiskowo ale system walki jest prostacki, opanowuje się timing parry i gra sama się przechodzi (przez całą grę nie użyłem praktycznie :PS_triangle:, innej broni niż katany tak samo, nawet jakiś achievement za to wpadł). Dziwnie to brzmi od osoby która gloryfikuje Guilty Gear gdzie trzeba poświęcić masę czasu żeby wiedzieć co i jak :Coolface:

Opublikowano
7 minut temu, łom napisał(a):

Właśnie przesłuchałem. Dość kontrowersyjna opinia w ~2:03, ja myślałem że wymagająca walka gdzie trzeba wiedzieć co się robi a nie tylko mashować to jest plus, no i dla mnie NG>>>>MGR:R gdzie  jest mega widowiskowo ale system walki jest prostacki, opanowuje się timing parry i gra sama się przechodzi (przez całą grę nie użyłem praktycznie :PS_triangle:, innej broni niż katany tak samo, nawet jakiś achievement za to wpadł). Dziwnie to brzmi od osoby która gloryfikuje Guilty Gear gdzie trzeba poświęcić masę czasu żeby wiedzieć co i jak :Coolface:

Kontrowersyjna? MGR:R jest wymagający, chyba że gramy na easy/normal. W NG2 w sumie to samo, opanujesz logikę mobów, skąd lecą pociski i przechodzi się samo ;)
Chodziło mi o to że w grach od Platinium bardziej czuję tempo i wyzwanie, u Team Ninja (szczególnie za czasów pewnego Pana) to jest takie "oszukane", nawalić przeciwników, debilne pociski znikąd = wyzwanie.

W sumie to miło że podałeś MGR:R jako kontrę do NG, który jest tym czym Team Ninja chciało by Ninja Gaiden było ;) 

Rules of Nature by OverlordStarScream on DeviantArt