Gość Rozi Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 Ale wam zaraz lepę zasadzę Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 Czyli to Rayos. Po 40GB updacie. Cytuj
Mejm 15 302 Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 Rayos. Ale tych dwoch po prawej nie kojarze. W okularach Lucek? Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 Komodo i siakiś Maciek z ppe 1 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 ten pierwszy po prawej od Rayosa to chyba Komodo 1 Cytuj
Mejm 15 302 Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 Kurde nie poznalem z broda. A Maciek to chyba ten od zielonych gatek i gifa adhd? Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 20 września 2022 Opublikowano 20 września 2022 Rayos niezły pampuch. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 Dopiero otworzyłem egzemplarz z prenumeraty i wygląda na to, że mam unikat z jakimiś tajemniczymi zapiskami odbitymi na okładce. Ktoś pomoże rozszyfrować? Cytuj
Mejm 15 302 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 Przyloz do lusterka, moze pojawi sie rozwiazanie. 1 Cytuj
michal 558 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 w jednej dzielnicy Jeleniej Gory w praktycznie jedynym punkcie gdzie mozna poznie dostac egzemplarz PE ilosc gazet z PSX EXTREME w tytule liczona jest w ...3 kopiach. Wiedziałem ze jest bidnie w kurewsko smutnym lewackim miescie, ale zeby az tak?? Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 48 minut temu, LeifErikson napisał: Dopiero otworzyłem egzemplarz z prenumeraty i wygląda na to, że mam unikat z jakimiś tajemniczymi zapiskami odbitymi na okładce. Ktoś pomoże rozszyfrować? Na środku jest PS+ więc to pewnie kolejny kodzik na 3 miesiące : ) 2 Cytuj
K.Adamus 679 Opublikowano 25 września 2022 Opublikowano 25 września 2022 Mielone, 3 sztuki... Zachowaj. Będzie szło za miliony jak te Hot Wheelsy z ch***wym malowaniem XD 2 Cytuj
Jeez_PS 838 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 W dniu 24.09.2022 o 20:02, michal napisał: w jednej dzielnicy Jeleniej Gory w praktycznie jedynym punkcie gdzie mozna poznie dostac egzemplarz PE ilosc gazet z PSX EXTREME w tytule liczona jest w ...3 kopiach. Wiedziałem ze jest bidnie w kurewsko smutnym lewackim miescie, ale zeby az tak?? Kupuje bez problemu w różnych miejscach co miesiąc, 300 setny numer to w empiku wybierałem z kilku okładek. Nawet u mnie na obrzeżach w spożywczaku jest PSX. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 @Piechota właśnie przeczytałem Twój felieton w #301. Jeśli PT miałeś przypisane do swojego konta PSN albo pamiętasz dane do tego konta, na którym je miałeś - odezwij się na PW, powiem Ci, jak je ściągnąć na ewentualnej "nowej" PS4, a "koledze" kontrolnie zajeb maczetą ze trzy razy między żebra ode mnie. Cytuj
Chabera 3 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 33 minuty temu, Bzduras napisał: @Piechota właśnie przeczytałem Twój felieton w #301. Jeśli PT miałeś przypisane do swojego konta PSN albo pamiętasz dane do tego konta, na którym je miałeś - odezwij się na PW, powiem Ci, jak je ściągnąć na ewentualnej "nowej" PS4, a "koledze" kontrolnie zajeb maczetą ze trzy razy między żebra ode mnie. Masz jakiś sposób by odzyskać to demo? Też kiedyś, przy zmianie dysku na większy, postanowiłem sobie sformatować ten wymieniany i dopiero po kilku dniach do mnie doszło, co żem uczynił najlepszego. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 W sumie nie pomyślałem, bo mogłem po prostu napisać tutaj. Pewnie neurony uznały perspektywę wymiany PRYWATNYCH WIADOMOŚCI z członkiem redakcji za kuszącą perspektywę Robisz jak tutaj, działa - sprawdzałem nie dalej jak tydzień temu, bo kłóciłem się z kumplem który twierdził, że się nie da i dlatego PS4 z PT są takie drogie. Da się, jeśli ma się grę nadal w bibliotece. Side note: dobrze sobie zrobić punkt przywracania systemu na komkuterze używanym jako proxy i po wszystkim go przywrócić. Pamiętam, że Suwi siedzi gdzieś zakopane w rejestrze i nie da się go usunąć ot, tak. Nic w sumie nie robi, jednak jeśli ktoś nie chce go mieć na swojej maszynie to warto mieć to na uwadze. Działa to tak, że fani postawili sobie serwery z plikami gry i gdy konsola wysyła zapytanie "hej, dasz mi PT?" w net to odzywa się ten serwer i mówi "spoko, tu masz". Nie ma ryzyka banów, sranów i wizyty smutnych panów z rana. 3 2 Cytuj
Chabera 3 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 Dziękuję Ci dobry człowieku Sprawdzę ten patent w weekend. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 1 minutę temu, Chabera napisał: Dziękuję Ci dobry człowieku Sprawdzę ten patent w weekend. Miłego granka Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 @Piechota Świetny artykuł o Sajfon Filter. Wstęp jakby napisany o mnie. Miałem dokładnie tak samo jak zagrywałem się w demo. Pamiętam jeszcze doskonale jak w Oficjalnym Polskim PlayStation Magazynie, który to regularnie kupowałem - było coś na wzór "Kącika Szperacza". Napisałem więc do nich (na kartce papieru) i wysłałem listem poprzez Pocztę Polską informację jak w demie znaleźć ukryty granatnik. Pamiętam, że trzeba było wspiąć się na jeden balkon, następnie złapać się rury łączącej dwa balkony, przejść na ten drugi... i tam w skrzyni był ukryty granatnik. Z niecierpliwością czekałem na kolejny numer OPPM, a gdy go już kupiłem i zajrzałem do "kącika", to okazało się, że owszem, opublikowali informację o granatniku... Ale podpisany był pod tym ktoś inny a nie ja. Smutno mi wtedy było Myślałem, że tylko ja znałem sposób na zdobycie granatnika 2 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 W dniu 20.09.2022 o 18:57, _Red_ napisał: Czyli to Rayos. Po 40GB updacie. Kamera mnie pogrubila 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 763 Opublikowano 1 października 2022 Opublikowano 1 października 2022 @Roger jakieś info o numerze 302 wkrótce się pojawi? Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 1 października 2022 Opublikowano 1 października 2022 Ze sneak peaka od pani z kiosku dostałem info, że 302 ma być w połowie października Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 1 października 2022 Opublikowano 1 października 2022 9 godzin temu, PiotrekP napisał: @Roger jakieś info o numerze 302 wkrótce się pojawi? Patroni dostali dzisiaj przecieki więc może jutro? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 660 Opublikowano 1 października 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 października 2022 No cześć, to ja. Trochę późno, ale co tam. Parę uwag i przypierdolek mam, mogę? Standardowo skupię się na autorach, którzy tu zaglądają. Rysownik Konsolometrów, Bartłomiej jak mniemam, ma do nas żal, że nikt o nim nie wspomina (przynajmniej, aż nie narobi gnoju jakimś NIEPOPRAWNYM SPOŁECZNIE żarcikiem). I bardzo słusznie, że ma żal. Więc ja wspomnę, pogratuluję pięciolecia, pochwalę dotychczasową robotę, choć ta ma swoje wzloty i obniżki formy. Ale jest, ubarwia strony, czasem nawet śmiesznie zażartuje, albo wbije szpileczkę, nie żartuję. No i o ile sobie przypominam, to tutaj zagląda, więc dzięki chłopie i trzymaj się tam w tym bagienku poprawności. Relacja z Gamescomu? Klasyczek. Po PSX Extreme Movie nieco inaczej patrzę na Monię i mam nadzieję, że wywiązała się ze swoich obowiązków i zrobiła chłopakom jajecznicę. Relacje i wrażenia z gierek trudno ocenić, pewnie pisane na gorąco i jestem w stanie wiele im wybaczyć. Sam w testowe wersje tych gierek nie grałem, więc pozostaje mi uwierzyć w każde napisane słowo. Tajemnice Westeros. Kacper Adamus to już pewna jakość, poniżej której nie schodzi. I tym razem pogrzebał w temacie dość głęboko, ale nie na tyle, by zanudzić nieistotnymi detalami. Sam raczej tematem się interesowałem za czasów serialu (bo od ostatniej książki to minęło już chyba z 20 lat, przynajmniej takie mam wrażenie), a i tak dowiedziałem się niemało nowych rzeczy (np. inspiracje rzeczywistymi wydarzeniami). Bardzo solidnie, wartko skonstruowany tekst, który pewnie niespecjalnie zaskoczy największych fanów GoT, ale takich przeciętniaków, którzy "coś tam wiedzą, ale bez szczegółów" przyjemnie doedukuje kulturalnie. Jak mnie. Opowiem ci historie. SoQ pisze sprawnie i ciekawie, ale od kiedy czytam Piechotę, Adamusa czy Sobka brakuje mi u SoQa jakiegoś osobistego sznytu. Dość sztywno i często bezosobowo. Profesjonalnie. Niektórzy to cenią, ja wolę bardziej ludzką stronę publicystyki. Czy można złapać ducha. Adamus powraca, choć stęsknić się nawet nie zdążyliśmy. Temat pewnie... trudny do uchwycenia, hehe, ale widzę, że Kacper żadnego wątku się nie boi i w każdym drąży namiętnie. Szybki rajd przez epoki, fakty i mity, popkulturę. Znów jestem nieco mądrzejszy, bo tematem duchów interesowałem się ostatnio mając 10 lat i kolega opowiadał niestworzone historie, od których gęsiej skórki dostawałem. Więc trafiło na świeżaka i pozostaje mi docenić. Klasycznie mi się podobało, choć to nawet nie jest najlepszy tekst Kacpra w tym numerze. Hyde Park i Headshot. Roger, trzymaj się tam z tymi półgłówkami naszymi kochanymi co dostarczają teksty. Adamus pozdrawia Forumek, Furumek pozdrawia Kacpra. Dochrapałem się nawet osobistego mentiona, więc zrobiło się cieplej na serduszku. Piechota, lepiej żebyś dobrnął do siódmego roku, a potem ósmego i dalszych. Nie podoba mi się Twój z lekka powątpiewjący ton ;] Konsolite czekam na jakiś HP/Headshot w optymistycznym tonie. Rzucam wyzwanie. Poszukaj pozytywnych stron branży i swojego zajęcia. I postaraj sie przy tym nie wspomnieć o Guilty Gear. Koso dziękuje Czytelnikom, Czytelnik dziękuje Kosowi. Fajnie, że mimo innych zajęć wciąż się w miarę regularnie pojawiasz. W czasopiśmie i na forum. Recenzje. TLoU1 przemilczę. Nie jestem pewien czy świetny remake, ale jednak remake (w miarę przecież świeżej gry) zasługuje na 10. Z drugiej strony to tylko cyferka, a do treści nie potrafię się odnieść, bo jeszcze nie grałem. Prosi się o Zgrentgen. Coś mało Konsolite. Aż dziwnie. Tylko jedna szrot-gierka, co się stało? Nie było "wyglądających na fajne" gierek? Rok 1984. No generalnie najlepszy, najbardziej wartościowy popkulturowo tekst Adamusa w tym numerze. Rok 1984 powinien znać każdy, bo inspiracje nim sięgają szeroko i głęboko, stale są aktualne. I będą aktualne, więc nigdy nie jest za późno na lekturę Aż nabrałem ochoty na powrót. Chłop robi zdjęcia lalkom, no nie wytrzymię. Nie no, fajna zajawka, szczególnie, że wymaga kreatywności. Trochę niepokojąca z boku, ale ok. Od zera do insajdera. Grabarczyk poruszył ważny temat i mam wrażenie, że dostał na to nieco za mało miejsca. Tłiterowi insajderzy to obecnie często pierwsze źródło wiadomości i najwięksi psuje niespodzianek. Ile to już pierwszych pokazów zostało pozbawionych efektu WOW, bo jakiś insajder nie potrafił trzymać języka za zębami, nie mogąc sobie odmówić tej atencji. Czasami niezwykle potrzebni i przydatni, ale coraz częściej mam poczucie, że byłoby lepiej bez nich. Przynajmniej pozornie. Chętnie poczytałbym na ten temat nieco więcej, z szerszej perspektywy, może nawet osobistej. Grabarczyk tutaj uderza w neutralny ton, ale z przyjemnością dowiedziałbym się co osobiście sądzi o kwestii insajderskiej. Zresztą nie tylko on, bo opinię innych autorów też bym przygarnął. Może być materiał na szerszą dyskusję? Tekst udany, trafny, ale temat ważniejszy i szerszy, niż na raptem cztery strony. Nie grajcie w Elden Ringa. Sobek, który nikomu nie życzy takich czytelników! I spotkała go kara. Nie no, ER jest ogromny, przytłaczający i tak - powtarzalny w wielu kwestiach. Ale który open world nie jest? Tekst świetny, osobisty, kąśliwy i pouczający, choć z tymi 250 godzinami to kurde przesadziłeś xd. No i zwrócił moją uwagę na Hellpointa, więc poszerzył horyzont. Dzięki Kuba, pisz częściej, bo fajnie się Ciebie czyta. Dead Space. jakoś mi się wydaje, że niedawno czytałem tekst o serii DS. Ale przyłapuję się również na tym, że to co dla mnie jest "niedawno" okazuje się materiałem sprzed 3-5 lat. Z Komodo mam trochę ten sam odbiór, co SoQiem. Uczciwie, rzetelnie, pro, ale preferencje mi się zmieniły. Niemniej tekst jak najbardziej na mocny plus, tym bardziej w związku ze zbliżającymi się reaktywacjami marki (oficjalną i tą mniej). Syphon Filter. Mało Piechoty w tym numerze, więc każdą stronę doceniam podwójnie. A Adam wie, w jakie tony uderzyć, by mnie rozczulić. Ta pierwsza misja również niezwykle mocno wryła mi się w pamięć. Obudzony w środku nocy mógłbym ją rozegrać i doskonale bym wiedział, gdzie się udać, gdzie wyskoczą przeciwnicy, jak ich najsprawniej zneutralizować, jak się dostać do ukrytego granatnika i podsmażyć taserem kilku ziomków. Od tekstów Piechoty czuć ten vibe gracza, jakby w dany tytuł grał ledwo wczoraj (i zapewne często tak było, bo wiem, że lubi sobie takie kwestie odświeżać) i sprawnie łączy nostalgię z dzisiejszą perspektywą. Fajnie, poczytałbym od Adama retro wspominki kilku jrpgów ze złotej ery PSX. Zresztą nie tylko jrpgów. No i zazdroszczę tym dzieciakom takiego nauczyciela języka polskiego/filozofii i czego tam jeszcze. Peace, love, psx. Sea Wolf. No, to trochę przypadek, nad którym ubolewałem już przy #0. Dziatkiewicz czasem za bardzo dryfuje z dala od tematu. Niby mamy flippery, a tak naprawdę wywiad z synem byłego właściciela salonu z automatów. O tym, że brał udział w turniejach flipperowych. Ok, może ktoś lubi takie historie. Ale niespecjalnie to zajmujące. Ani pouczające. Dział FORUMki to w pewnym sensie namiastka Głosu Ludu, ale może się rozwinie. Zastanawiające są tylko warunki ewentualnego pojawienia się w kolejnym numerze, czyli opinia musi się pojawić do 10 dnia miesiąca, co już w tym numerze było trudne do wykonania, skoro ten się ukazał na początku września, a do 10 to wielu jeszcze nawet nie otrzymało swojego numeru z prenumeraty. A co dopiero przeczytać i przetrawić. A potem będzie zdziwienie, że nie ma opinii i znów, że gadamy tylko o okładkach. HIV nie zagląda tutaj regularnie, mam obawy, że kącik będzie prowadzony na odpierdol, ale cóż, trzeba dać szansę i obserwować rozwój. I standardowo: fajnie, że wciąż jesteście. Trzymajcie się tam Mordeczki. 8 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi