MEVEK 3 443 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 Obstawiam jakies na telefon. Gdyby bylo to cos wiecej to pokazaliby na targach. Szkoda zawracac sobie glowy do oficjalnej zapowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 Niestety te logo kojarzy mi się z najsłabszymi odsłonami serii, mam nadzieję, że je zmienią na inne Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 Przecież Bloober mogą iść własnym stylem, przy zachowaniu proporcji do materiału źródłowego. SH: Shattered Memories pokazuje, że da się i tak. Szkoda, że gierka trafiła do znacznie mniejszej ilości graczy niż oryginał. Zawinił wybór platform docelowych. Umierające PSP i Wii nafaszerowane casulami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 Słaby był Shattered i niewiele miał wspólnego z horrorem imho. Ten gameplay uciekania przed tymi samymi kukłami nędzny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 Ale koncept bardzo ciekawy, wystarczyłby mocny setting i mamy bezpieczny remake, bez wiecznych narzekań na drętwą walkę, czyli rzecz punktowaną w cyklu od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 784 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 Mam przeczucie, że "Short Message" będzie demówką typu PT. Bo kto poważny zrobiłby prawilną grę z takim podtytułem? Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 (edytowane) Jakie tam masz proporcje, praktycznie zerowe, to jest zupełnie inna, alternatywna wersja bazująca na jednym z zakończeń oryginału. Ani tego nie nazwiesz rimejkiem, ani reinterpretacją jak w nowych Residentach, bo zbyt mocno się rozmija z materiałem źródłowym. No i nie zawiniły platformy, bo na PS2 też wyszło, tylko dosyć późny moment, w którym gra została wydana tj. 2009/2010(ponad połowa 7 generacji, wtedy ludzie zachwycali się innymi grami), a po drugie SH jak i survival horrory zawsze były pewną niszą, może z wyjątkiem RE. Sama gra fabularnie ścisła topka w serii, u mnie zaraz za dwójką, do tego patenty Spoiler (wypełnianie ankiety i dostosowanie wydarzeń do tego) , które przeszły wiele lat później do Until Dawn. Edytowane 26 września 2022 przez SlimShady Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 września 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 27 września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 września 2022 https://www.ppe.pl/news/306059/silent-hill-the-short-message-na-pierwszej-grafice-gra-moze-zaoferowac-tryb-fpp-i-pozwolic-wysylac-sms-y.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 27 września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 września 2022 Silent Hill dawniej - samotne przemierzanie opustoszałego miasteczka. Sient Hill dzisiaj - Amelia, dostałas mojego SMS? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Jednak plotki okazaly sie prawda i remake robia blubery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 W sumie zajebiście, że w ogóle ktoś robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Smutna sprawa dla fanów. Trzymajcie się tam w tym silent hill Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Ja jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Jeszcze nie wydali gry. SMUTNA SPRAWA DLA FANÓW Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 No ja bym się bał jakby np. do rimejku rdr został przydzielony jakiś oddział ubisoftu. Wiem że bluberzy mają tu kilku fanów ale dla mnie ich gry to mega gówna, pozdrawiam cieplutki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Teraz, Pupcio napisał: No ja bym się bał jakby np. do rimejku rdr został przydzielony jakiś oddział ubisoftu. Wiem że bluberzy mają tu kilku fanów ale dla mnie ich gry to mega gówna, pozdrawiam cieplutki Jeśli remake ma być zgodny z gameplayem oryginału to lepszego studia wybrać nie mogli. no ale to musiałbyś młody zagrać a nie trollować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Ja pyerdole paolo dla ciebie wszystko co się napisze jest trollingiem xD coś strasznego z tobą czasami Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Gdzie to potwierdzili, że Blooberki? Bo żadnego trailera nie widziałem nawet jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 48 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Gdzie to potwierdzili, że Blooberki? Bo żadnego trailera nie widziałem nawet jeszcze? https://www.ppe.pl/news/306668/nowe-gry-silent-hill-potwierdzone-przez-scenarzyste-bloober-team-tworzy-silent-hill-2-remake.html Niestety, ale wyglada na to, że naprawdę robią ten remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 365 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 PPE POTWIERDZA WAŻNY SZCZEGÓŁ :KEKOBROTOWY: A poważnie to niech mi dadzą kupić oryginał w cyferce i wtedy niech sobie robią rimejki jakie chcą, nawet w crossoverze z Ubisoftem Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Robienie Silent Hill 2 Remake to dobra wiadomość sama w sobie, że się dzieje coś znowu koło tej serii. Jeszcze Silent Hill : Short Message do tego. Mniej dobra, że robi to bluber, ale nie są chyba baranami i wiedzą z czym mają do czynienia i myślę, że jest to do zrobienia. Czekam fchuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Ale wedlug newsa "Team Silent" zostal przywrocony do zycia i cos tam tez przygotowuja To bedzie kosmos normalnie. Ostatnia ich gra to S: The Room. Nie byl najlepszych lotow ale fabularnie stal rowniez wysoko. Zeby to byla tylko prawda i rzeczywiscie pracowali nad nowym Silentem Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 675 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 Ja to bym chciał remake 1.Dojście do szkoły, pierwsze syreny i pełne majty :ohboi:Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 11 października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 października 2022 Oj tak, jedyneczka swego czasu to był kosmos (dwójka zresztą też). Swoją drogą, to jestem ciekaw czy dałbym radę teraz w to grać w miarę bezstresowo. Za gówniaka się grało na lajcie i chloneło klimat, a teraz byłbym chyba obsrany i klimat by chloneły pieluchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi